Recensie: De DeWalt DCD796P2-QW in actie (2024)

Makkelijk draadloos boren: DeWalt DCD796P2-QW met 70 Nm koppel 18V 5Ah accu en koolborstelloze motor in actie.
Auteur
Affiliatie
Levi Smit

Cartesium

Publicatiedatum

10 oktober 2023

Inleiding

Dewalt dcd796p2 qw 1

De DeWalt DCD796P2-QW boormachine is een robuust en krachtig stuk gereedschap voor de serieuze klusser. Het is een compacte en lichte klopboormachine uitgerust met de nieuwste technologie voor soepel en nauwkeurig boren. Met een vermogen van 18 Volt en twee snelheden is deze machine zeer geschikt voor intensief gebruik. De geïntegreerde LED-verlichting zorgt voor een beter zicht op de werkzaamheden en de metalen riemhaak en magnetische bithouder verhogen het gebruiksgemak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type boormachine Klopboormachine Type stroomvoorziening Accu / batterij
Type klusser Professional Boormachine te gebruiken voor Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Boren in tegels en baksteen, Schroeven
Accu/batterijspanning 18 V Type boormachine Klopboormachine
Type stroomvoorziening Accu / batterij Type klusser Professional
Boormachine te gebruiken voor Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Boren in tegels en baksteen, Schroeven Accu/batterijspanning 18 V

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Dewalt dcd796p2 qw 7 Dewalt dcd796p2 qw 4 Dewalt dcd796p2 qw 2 Dewalt dcd796p2 qw 3 Dewalt dcd796p2 qw 15 Dewalt dcd796p2 qw 17 Dewalt dcd796p2 qw 16 Dewalt dcd796p2 qw 8 Dewalt dcd796p2 qw 9 Dewalt dcd796p2 qw 1

Robuuste Bouw en Ontwerp

Dewalt dcd796p2 qw 2

Wanneer je de DeWalt DCD796P2-QW boormachine in handen krijgt, valt meteen op dat het geen speelgoed is. Dit is een machine gemaakt voor de flinke klussen, met een solide bouw die je van een gerenommeerd merk als DeWalt mag verwachten. Bij dit model is duidelijk gedacht aan de behoeften van de professionele gebruiker.

De stevige, maar toch lichtgewicht constructie van 1,9 kilogram maakt het werken minder belastend, waardoor je ook bij langdurige projecten comfortabel blijft. Het toestel ligt goed in de hand, mede dankzij de ergonomische vormgeving die we van DeWalt gewend zijn.

De klopboormachine is oersterk en je voelt aan alles dat dit gereedschap is ontworpen om door te zetten waar andere ophouden. Zelfs de meest hardnekkige materialen worden met gemak doorboord. Hier is een korte opsomming van de robuuste eigenschappen:

 • Maximaal koppel van 70 Nm: geeft genoeg kracht voor de zwaarste taken.

 • 15 koppelstanden: voor perfecte controle bij verschillende werkzaamheden.

 • Boorcapaciteit van 40 mm in hout: toont het vermogen van deze machine.

 • Koolborstelloze motor: garantie voor een lange levensduur en onderhoudsgemak.

Natuurlijk, geen enkel product is perfect. Zo zou dit apparaat voor sommige klussen te krachtig kunnen zijn. De precisie waarmee je lichte en kleine schroeven moet aandraaien, kan daardoor wat lastiger zijn. Maar dat is vaak meer een kwestie van wennen en de juiste stand vinden, want de 15 koppelstanden bieden genoeg nuance voor iedere taak.

Wat ook opvalt, is de klopfunctie waarmee je tot 34.000 slagen per minuut kunt maken. Dit maakt de DCD796P2-QW niet alleen geschikt voor hout en metaal, maar ook voor gips, tegels en zacht steen. Echte nadelen zijn tot dusver bijzaak gebleken, de machine doet wat hij moet doen, en dat doet hij uitstekend.

De ingebouwde verlichting is een andere handige eigenschap die het werken in minder verlichte ruimtes aanzienlijk vergemakkelijkt. Dat lijkt misschien een klein detail, maar als je ooit in een donkere hoek een gat moest boren, dan is dat een letterlijke opluchting.

De DeWalt XR 18 volt 5,0 Ah Li-Ion accu’s houden het lang vol en laden snel op, zodat je met twee accu’s in principe continu door kunt werken. Ook is het compatibel met het DeWalt XR 18V accuplatform, wat betekent dat je dezelfde accu’s kunt gebruiken voor je andere DeWalt gereedschappen.

Het apparaat komt in een stevige TSTAK opbergkoffer, die niet alleen bescherming biedt, maar ook zorgt dat je alles netjes bij elkaar kunt houden. Dit voorkomt een zoektocht naar de juiste bitjes of boortjes, die al snel kan ontstaan als je regelmatig op verschillende locaties werkt.

Kortom, de DeWalt DCD796P2-QW is een krachtpatser die zijn mannetje staat bij het zware werk. De nadelen zijn te verwaarlozen gezien de prestaties en het gebruiksgemak van deze machine. Als professional kun je met een gerust hart op dit stuk gereedschap bouwen.

Kracht en Prestaties

Dewalt dcd796p2 qw 3

In de wereld van kracht en prestaties staat de DeWalt DCD796P2-QW klopboormachine zijn mannetje. Met een indrukwekkende maximale koppel van 70 Nm en maar liefst 15 koppelstanden is dit stuk gereedschap een must-have voor iedere professional die op zoek is naar betrouwbaarheid en efficiëntie. Geen klus is te groot; of het nu gaat om boren in hout of het doorboren van harde materialen, deze machine klaart de klus.

Laten we eens inzoomen op de krachtige specificaties:

 • Maximale boorcapaciteit hout: 40 millimeter

 • Onbelast toerental: 0-550 / 0-2.000 toeren per minuut

 • Gewicht: 1,9 kilogram voor een goede balans tussen sterkte en hanteerbaarheid

 • Koolborstelloze motor: efficiënter en minder onderhoud

De twee bijgeleverde DeWalt XR 18 volt 5,0 Ah Li-Ion accu’s zorgen voor een lange werkduur en daarmee ook voor minder stilstandtijd. Dankzij de accutechnologie kan je langer door zonder vermogensverlies en dat levert een duidelijke bijdrage aan je productiviteit.

Nu zijn er altijd wel wat kleine kanttekeningen, zelfs bij een topper als de DCD796P2-QW. Het gewicht van 1,9 kilogram is ideaal voor de stabiliteit, maar kan wellicht na urenlang gebruik als zwaar aanvoelen. Toch is dit relatief; gezien de kracht die de machine levert, is het een mooie balans.

Wat de prestaties betreft, maakt de machine een duidelijk statement. Met een klopfunctie die 0 tot 34.000 slagen per minuut kan leveren, kun je zonder moeite in gips, zacht steen, of zelfs tegels en baksteen boren. De schroeffunctie is even soepel en precies, waardoor je kunt vertrouwen op een strak resultaat. De koppelinstellingen helpen je om met het noodzakelijke gevoel en precisie te werken, zodat je nooit te veel kracht zet en het materiaal beschadigt.

Het is niet verrassend dat professionals deze machine omarmen. De veelzijdigheid van de toepassingen maakt hem geschikt voor bijna elke taak, en met de betrouwbaarheid van het DeWalt XR 18V accuplatform heb je altijd de juiste energie bij de hand.

Hoewel de DCD796P2-QW niet is ontworpen met een hamerfunctie voor zwaar betonwerk of een geïntegreerde stofafzuiging, houdt dit het apparaat gespecialiseerd en licht in gewicht, iets wat bij dagelijks gebruik zeer welkom is.

Als we spreken over een machine die de klus gedaan krijgt, dan levert de DeWalt met verve. De combinatie van de robuuste constructie, de hoge toerentallen en de duurzame accu’s, maakt de DeWalt DCD796P2-QW een gereedschap waar je op kunt rekenen. En hoewel het een investering is, betaalt het zich terug in de tijd en kwaliteit die het oplevert. Trouw aan zijn kern, biedt deze klopboormachine de kracht en prestaties die professionals verlangen, elke keer weer.

Gebruikersgemak en Comfort

Dewalt dcd796p2 qw 4

Wanneer je de DeWalt DCD796P2-QW in handen neemt, merk je meteen dat het hier gaat om een gereedschap dat gemaakt is voor de professional die comfort en gebruiksgemak hoog in het vaandel draagt. Deze klopboormachine ligt niet alleen goed en stevig in de hand, maar is ook verrassend licht met zijn 1,9 kilogram. Zeker voor de veelvuldige gebruiker is dit geen overbodige luxe.

De ergonomische vormgeving en de rubberen grip zorgen ervoor dat je lang kunt werken zonder last te krijgen van vermoeide handen of vingers. Het is duidelijk dat er grondig is nagedacht over het gebruikersaspect. Bovendien helpt de ingebouwde verlichting om je werk ook in minder verlichte omstandigheden met precisie uit te voeren.

Hier zijn een aantal punten die de machine kenmerken:

 • Twee snelheden: 0-550 en 0-2000 toeren per minuut voor diverse toepassingen.

 • 15 koppelstanden: voor nauwkeurig schroefwerk.

 • Twee 5,0 Ah Li-Ion accu’s: lange werkduur en minder oplaadpauzes.

 • Snelspan boorkop: wisselen tussen bits en boren gaat snel en moeiteloos.

Wat betreft de kleine imperfecties; de boormachine mag dan wel perfect zijn voor het doorboren van hout en metaal, bij het boren in beton merk je dat de klopfunctie begrensd is. Het is geen hammerboor, dus voor de intensieve betonboor-klussen zou je een andere machine moeten overwegen. Maar laten we eerlijk zijn, geen enkele boormachine is een specialist voor alle materialen.

Het opladen van de accu’s is een fluitje van een cent met het meegeleverde laadstation, en met twee accu’s kan je feitelijk continu door blijven werken; terwijl de ene oplaadt, gebruik je de ander. De meegeleverde TSTAK opbergkoffer biedt vervolgens een solide en nette manier om de boormachine en accessoires te vervoeren en op te bergen.

Zoals elke accuboormachine zal ook de DCD796P2-QW op een gegeven moment moeten opladen, wat voor sommigen een onderbreking kan zijn. Dit model komt echter met twee batterijen, wat dit probleem aanzienlijk vermindert en zorgt voor een nagenoeg de hele dag doorlopend gebruik.

De machine is duidelijk ontworpen met oog voor detail zoals de snelspanboorkop en koolborstelloze motor, wat zorgt voor minder onderhoud en een langere levensduur. Aangezien de garantie van 2 jaar via Coolblue ook nog eens een vlotte afhandeling van defecten belooft, voelt elke aankoop toch net iets geruststellender.

Bij het overwegen van de DeWalt DCD796P2-QW is het belangrijk te beseffen dat je investeert in een stuk gereedschap dat gericht is op duurzaamheid en effectiviteit, die zelfs de onvermijdelijke kleine concessies aan boorcapaciteit in hardere materialen meer dan goed maakt. Voor de professional die betrouwbaarheid en comfort bovenaan plaatst, is deze klopboormachine een partner van onschatbare waarde.

Accessoires en Extra’s

Dewalt dcd796p2 qw 5

Bij de keuze voor een nieuwe boormachine vallen de accessoires en extra’s vaak net zo zwaar als de machine zelf, en bij de DeWalt DCD796P2-QW zit dat wel snor. Laten we starten met een duidelijk overzicht van wat je krijgt:

 • 2 krachtige 18V 5,0 Ah XR Li-Ion accu’s

 • Een duurzame TSTAK opbergkoffer

 • Een efficiënt laadstation

 • Een heldere gebruikershandleiding

Nu is het bekend dat professionals op meer rekenen dan alleen de basis, en DeWalt snapt dit. Met twee stevige accu’s ben je altijd in bedrijf; terwijl de ene accu zijn werk doet, laad je de andere op. Zo kom je niet stil te staan halverwege die lastige klus. Let wel, de accu’s zijn best zwaar, maar dat is te verwachten met deze capaciteit en uithoudingsvermogen.

Over de TSTAK opbergkoffer valt niet te twisten. Hij beschermt je gereedschap tegen stof en stoten, en is een droom voor klussers die houden van geordend werken. Geen losse schroeven en boortjes meer, alles heeft zijn plek. Hij is daarnaast stevig, maar let op: met gereedschap erin wordt het geheel wel wat aan de zware kant.

Het laadstation is van grote waarde voor de efficiëntie. Wat iets minder aantrekkelijk is, is dat het station vrij fors is, maar het laadt je accu’s wel snel en betrouwbaar op.

De inbegrepen verlichting bij de boormachine is een klein maar fijn detail dat je in de donkere hoekjes van de werkvloer bijstaat. Aan de andere kant had ik persoonlijk de lichtbundel iets breder gezien voor nog beter zicht.

Natuurlijk moet ook de snelspanboorkop niet onbenoemd blijven; het wisselen van boren en bitjes gaat snel en zonder gedoe. Zit altijd vast en zeker, al zou een extra handvat voor steviger gebruik geen overbodige luxe zijn.

De klopboorfunctie en de 15 koppelstanden geven je de controle die je wenst, maar soms vraagt het vinden van de juiste koppelstand wat ervaring.

Het geheel is compleet met 18V accu-platform; deze uniformiteit in batterijen met ander DeWalt gereedschap is super handig. Maar als je nog geen DeWalt verzameling hebt, is het een kleine investering om te beginnen.

In het algemeen krijg je met de DeWalt DCD796P2-QW een pakket dat voor weinig verrassingen zorgt, maar dat is juist de kracht. Je weet wat je krijgt: degelijkheid, betrouwbaarheid en een set om meteen mee aan de slag te kunnen. Geen franje, gewoon goed gereedschap met accessoires die doen wat ze moeten doen.arella, zij het aan de zware kant. DeWalt brengt hiermee stevigheid en kwaliteit, zowel in de boormachine als in de extra’s die het klussen vergemakkelijken. Voor de harde werkers onder ons is de DCD796P2-QW een gereedschap waar je op kunt bouwen, ook al wilt dat zeggen dat je soms een stapje extra moet zetten voor dat gewicht.