Onze review van de Bosch Professional GBH 2-26 F Combihamer (2024)

Onze review van de Bosch GBH 2-26 F combihamer met 830W vermogen en SDS-plus technologie voor verbeterde klusprestaties.
Auteur
Affiliatie
Levi Smit

Cartesium

Publicatiedatum

11 november 2023

Inleiding

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 1

De Bosch Professional GBH 2-26 F Boorhamer is een hoogwaardig stuk gereedschap dat efficiëntie en kracht verenigt in een compact design. Deze robuuste combihamer is uitgerust met een krachtige 830-watt motor die een slagkracht van 2,7 joule levert, wat hem uitermate geschikt maakt voor diverse boor- en beitelwerkzaamheden. Met een SDS-plus borenset is deze machine direct klaar voor gebruik en biedt het de flexibiliteit die nodig is voor klussen in beton, steen, hout en metaal.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type boormachine Boorhamer, Combihamer Type stroomvoorziening Netstroom
Type klusser Fanatieke doe-het-zelver Boormachine te gebruiken voor Boren in beton, Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Boren in tegels en baksteen, Breken (beitelen)
Slagkracht 2,7 J Type boormachine Boorhamer, Combihamer
Type stroomvoorziening Netstroom Type klusser Fanatieke doe-het-zelver
Boormachine te gebruiken voor Boren in beton, Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Boren in tegels en baksteen, Breken (beitelen) Slagkracht 2,7 J

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 8 Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 7 Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 6 Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 3 Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 5 Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 12

Algemene prestaties en kracht

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 2

De Bosch Professional GBH 2-26 F combihamer is een ware krachtpatser voor wie thuis of op een professionele klus een betrouwbaar gereedschap nodig heeft. De meegeleverde SDS-plus borenset maakt dit apparaat klaar voor gebruik vanaf het eerste moment, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de lokale bouwmarkt voor passende accessoires.

Met de hamer kun je met gemak gaten boren van 26 millimeter in beton en 13 millimeter in staal; hout is al helemaal geen probleem met een maximale capaciteit van 30 millimeter. De slagkracht van 2,7 J staat garant voor een soepele doorgang door de hardste materialen. Het apparaat is zwaar genoeg om zonder al te veel druk zijn werk te doen, maar licht genoeg om prettig te hanteren – het weegt slechts 2,9 kg.

Een handige feature is de mogelijkheid om de aan- en uitknop vast te zetten, zodat je voor wat langere tijd kunt werken zonder een lamme vinger te krijgen. En hoewel het misschien wat kleinigheden zijn, zijn ze het vermelden waard: in de koffer die je erbij krijgt, zitten geen basisset boren of extra boorkop, maar als ‘fanatieke doe-het-zelver’ heb je deze waarschijnlijk toch al in huis.

Belangrijke punten van deze combihamer op een rijtje:

 • Gaten boren in beton en door harde materialen is een eitje.

 • SDS-plus boorkop en snelspanboorhouder bieden veelzijdigheid.

 • Vastzetfunctie van de aan- en uitknop maakt langdurig werk comfortabel.

 • Het vermogen van 830 W is sterk zonder overweldigend te zijn.

Natuurlijk is geen enkel apparaat helemaal perfect. Het ontbreken van een basisset boren kan voor sommigen een tegenvaller zijn, en de koffer heeft te kampen met wat ruimte bij het scharnier waardoor deze soms niet goed sluit. Echter, deze kleine ongemakken verbleken naast de robuuste bouw en het gemak waarmee de GBH 2-26 F door de hardste materialen heen komt.

Een enkele keer komt het voor dat iemand beweert dat de machine niet door hun betonnen plafond komt, maar deze ervaring lijkt meer op een uitzondering dan de regel. De meerderheid van de gebruikers prijst juist de moeiteloze wijze waarop deze machine zelfs in het stroefste beton gaten boort.

De Bosch Professional GBH 2-26 F is kortom een solide keuze voor de doe-het-zelver die niet terugdeinst voor wat zwaarder werk. Het is een machine die doet wat hij moet doen zonder veel poespas: boren, beitelen en door blijven gaan. Precies wat je verwacht van een Bosch Professional.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 3

Wanneer je als fanatieke doe-het-zelver op zoek bent naar een krachtige boormachine, slaat de Bosch Professional GBH 2-26 F Combihamer zeker geen slecht figuur. Dit stuk gereedschap is meer dan alleen behulpzaam; het verlicht je werk aanzienlijk door een combinatie van gebruiksgemak en flexibiliteit. Laten we dieper ingaan op wat dit apparaat zo’n fijne aanwinst maakt:

 • Met de SDS-plus borenset en de snelspanboorhouder wissel je zonder moeite tussen verschillende boren.

 • De boorcapaciteit van 26 millimeter in beton, 13 millimeter in staal en 30 millimeter in hout betekent dat je voor de meeste klussen gewapend bent.

 • Met de vastzetbare aan- en uitknop ben je verzekerd van continuïteit in je werk zonder een kramp in je vinger te krijgen.

Bij het gebruik van de machine valt direct op hoe handig de Bosch Professional GBH 2-26 F in de hand ligt. Hij is compact, waardoor manoeuvreren in kleinere ruimtes soepel gaat. Je werkt bovendien effectief door de sterke motor van 830 watt. De klus voelt haast als kinderspel.

Een vastlopende boormachine kan een enorme frustratie zijn, maar bij deze combihamer lijkt het boren door beton alsof je door boter gaat. Ook bij het wegbeitelen van tegels of het afbreken van een muurtje biedt de Bosch jouw spierballen een welverdiende rust.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo zou je bij de opbergkoffer wat speling bij het scharnier kunnen ervaren, wat aanvoelt als een kleine smet op een verder vlekkeloze ervaring. Maar, in het grotere plaatje is dit slechts een kleinigheid.

Het kan overigens voorkomen dat iemand niet door het beton heen komt zoals verwacht. Dit kan een flinke tegenvaller zijn, maar vaak is dit te wijten aan uitzonderlijk hard beton of een verkeerde techniek. Zorg daarom altijd dat je begint met een scherpe en geschikte boor en de juiste druk uitoefent.

De Bosch Professional GBH 2-26 F is kortom een tool die je niet in de steek laat voor de incidentele grote klus of de regelmatige kleinere projecten. De zekerheid van een tweejarige garantie, afgehandeld door het betrouwbare Coolblue, geeft een extra dosis vertrouwen bij aankoop.

In de praktijk doet de machine wat hij belooft en meer, wat niet altijd gezegd kan worden van elektrisch gereedschap. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk, geen enkel product is perfect. Deze combihamer komt met een snoer, wat de bewegingsvrijheid enigszins kan beperken in vergelijking met een accuvariant. Maar gegeven het vermogen en de betrouwbaarheid, is dit een makkelijk te vergeven concessie.

Of je nu een doorgewinterde professional bent of een hobbyist met grootse plannen, de Bosch Professional GBH 2-26 F biedt een mooie balans tussen kracht en gebruiksgemak. Dit maakt hem tot een aanrader voor iedereen die zijn kluservaring naar een hoger niveau wilt tillen, en ondanks een paar kleine nadelen, zal je snel merken dat boren letterlijk en figuurlijk geen zware klus meer is.

Robuustheid en duurzaamheid

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 4

Bij het klussen draait alles om de juistheid van je gereedschap. Wie kent het niet, na lang twijfelen eindelijk een duurzame boor vinden die alle verwachtingen overtreft. De Bosch Professional GBH 2-26 F combihamer is zo’n aanwinst voor de gereedschapskist. Dit powerapparaat staat garant voor robuustheid en blijft niet onopgemerkt bij zowel de fanatieke doe-het-zelver als de professional.

De combihamer laat meteen een stevige indruk achter, met een 830 W motor en een slagkracht van 2,7 J is geen muur te dik of geen beton te hard. Tel daarbij op een maximaal boorvermogen van 26 mm in beton en je begrijpt waarom deze machine een steunpilaar is bij zware klussen. De meegeleverde SDS-plus borenset en snelspanboorhouder maken een snelle wissel tussen verschillende boortypes mogelijk.

Even een lijstje van wat de Bosch GBH 2-26 F in de aanbieding heeft:

 • Krachtige motor: met 830 W vermogen kun je elke klus aan.

 • Slagkracht: met 2,7 J maakt deze boorhamer lichte werk van harde materialen.

 • Diverse boorcapaciteiten: in beton (26 mm), staal (13 mm) en hout (30 mm).

Natuurlijk gaat niet elk project vlekkeloos en zijn er wel momenten dat de machine even moet bewijzen wat hij waard is. Zoals bij het boren in een bijzonder stug plafond waarbij je soms denkt vast te lopen na de eerste centimeters. Maar zelfs dan, blijkt met een beetje geduld en het juiste gebruik van de instellingen, ook die hobbels te overwinnen te zijn.

Misschien zit de schoonheid van deze combihamer wel in zijn stevige bouw en het vertrouwen dat hij opwekt. Kwaliteit voel je niet alleen, die ervaar je bij elk gebruik. De levensduur past bij de reputatie van de Bosch blauwe lijn; het zou zomaar eens een flink aantal jaren kunnen zijn voordat je weer een nieuwe hoeft te overwegen.

Geen enkel product is echter perfect. Er zijn kleine minpuntjes, zoals de koffer die soms niet helemaal lekker sluit. Of die keer dat je wenste dat er een ingebouwde verlichting was om je werk ook in minder goed verlichte hoekjes goed te kunnen zien. Maar deze kleine zaken verbleken bij de pure kracht en het gebruiksgemak dat de GBH 2-26 F biedt.

Je krijgt met deze investering een krachtpatser waarmee je moeiteloos door het hardste beton boort en oude muren afbreekt. Hij haalt de zwaarste taken in huis naar een hoger niveau en geeft je het gevoel dat geen klus te moeilijk is. En dat allemaal terwijl het apparaat met zijn 2,9 kg relatief lichtgewicht blijft voor wat hij presteert.

De Bosch GBH 2-26 F combihamer is kortom een tool die gebouwd is voor de lange termijn, zowel in kracht als in bouwkwaliteit. Hij zal je niet in de steek laten als het aankomt op de echte zware jongens onder de klussen, en dat is exact waarvoor je hem koestert in je gereedschapshoek. Een minpuntje hier of daar doet niet af aan het feit dat je met deze aankoop gewapend bent voor de toekomst.

Toepassingsgebieden en veelzijdigheid

Bosch professional gbh 2 26 f + sds plus borenset 5

De Bosch Professional GBH 2-26 F combihamer met SDS-plus borenset is een ware alleskunner voor thuis. Of het nu gaat om een gat boren in het betonnen plafond of het wegbeitelen van oude voegen in de buitenmuur, deze machine levert de prestaties die je verwacht van een kwaliteitshamer. Deze topper is niet alleen krachtig, maar ook verrassend veelzijdig, dankzij de meegeleverde snelspanboorhouder die het gebruik van reguliere hout- of metaalboren toestaat.

Toepassingsgebieden en veelzijdigheid:

 • Beton: Gaat door beton alsof het niets is met een boorcapaciteit van tot wel 26 mm.

 • Steen en Tegels: Perfect geschikt voor het boren in steen en baksteen, en met de beitelstand transformeer je de hammer in een efficiënte tegelverwijderaar.

 • Hout en Metaal: De 30 mm capaciteit in hout en 13 mm in metaal maken dit de ideale partner voor veelzijdige klusjes.

De klusser die op zoek is naar een machine die de vrijheid geeft om van boren naar beitelen te switchen zonder gedoe, heeft aan de GBH 2-26 F een goede. Het vermogen van de machine is niet overdonderend hoog, wat bewijst dat deze niet alleen voor het zware geschut is, maar ook voor het fijnere werk prima voldoet.

Ook al miste de machine een basisset boren en een extra boorkop, het totaalplaatje klopt. Bij levering zit een set boren die je direct laten starten met je klus. Die variatie aan boren voegt toe aan de flexibiliteit en helpt enorm bij het uitoefenen van verschillende klussen.

Zeker, de koffer mag een minpuntje genoemd worden - hij sluit niet perfect en heeft wat speling bij het scharnier. Maar laten we eerlijk zijn, het is de machine waar het om draait, en die staat als een huis. De krachtigheid, aanpasbare snelheid en mogelijkheid tot zowel rechts- als linksom draaien, laten zien dat deze machine gemaakt is voor de doorgewinterde doe-het-zelver.

Een enkeling geeft aan dat de machine moeite heeft met beton. Nou, die ervaring is niet universeel. De meeste gebruikers zijn tevreden over het boren in beton en zelfs betonnen plafonds zijn geen partij voor deze combihamer.

Aan de Bosch GBH 2-26 F heb je een betrouwbare partner voor de meest uiteenlopende klussen in en rondom het huis. Het is een machine die uitnodigt om klussen niet langer uit te stellen, omdat je weet dat je de klus aankunt met deze machine aan je zijde. Het herinnert ons eraan dat goed gereedschap het halve werk is.

De volgende keer dat je voor een uitdagende klus staat, onthoud dan dat de Bosch Professional GBH 2-26 F met zijn veelzijdigheid waarschijnlijk het antwoord heeft. Heldere instelmogelijkheden en de SDS boorsysteem complementeren het gebruiksgemak, en de lichtgewicht eigenschap voorkomt dat je na een uurtje klussen al vermoeid raakt.

Kortom, een investering in deze veelzijdige combihamer is een besluit waar elke doe-het-zelver profijt van zal hebben. Het gemak waarmee je wisselt tussen boren en beitelen, in combinatie met de degelijkheid en kracht van de machine, maakt de Bosch GBH 2-26 F een slimme keuze voor wie graag goed voorbereid aan een klus begint.