Klussen met de Bosch EasyDrill 1200: Lichte krachtpatser (2024)

Mijn ervaring met Bosch EasyDrill 1200: een krachtige 12V boormachine voor doe-het-zelvers met 2 accu’s en handige werkverlichting.
Auteur
Affiliatie
Levi Smit

Cartesium

Publicatiedatum

21 oktober 2023

Inleiding

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 1

De Bosch EasyDrill 1200 + Extra Accu is een compacte en veelzijdige accuboormachine ideaal voor hobbyklussers. Met een koppel van 20 Nm en een tot 1200 toeren per minuut instelbare snelheid, biedt deze boormachine voldoende kracht voor de meest gangbare schroef- en boorwerkzaamheden in en rond het huis. Het toestel onderscheidt zich door een gebruikersvriendelijk ontwerp, een tweede meegeleverde accu en de doelmatige verlichting die het werken op slecht verlichte plekken vergemakkelijkt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type boormachine Schroefboormachine Type stroomvoorziening Accu / batterij
Type klusser Af-en-toe klusser Boormachine te gebruiken voor Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Schroeven
Accu/batterijspanning 12 V Type boormachine Schroefboormachine
Type stroomvoorziening Accu / batterij Type klusser Af-en-toe klusser
Boormachine te gebruiken voor Boren in gips en zacht steen, Boren in hout en metaal, Schroeven Accu/batterijspanning 12 V

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 3 Bosch easydrill 1200 + 2e accu 4 Bosch easydrill 1200 + 2e accu 5 Bosch easydrill 1200 + 2e accu 2 Bosch easydrill 1200 + 2e accu 6 Bosch easydrill 1200 + 2e accu 10

Design en Handzaamheid

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 2

De Bosch EasyDrill 1200 presenteert zich als een verfijnde partner voor de doe-het-zelver die waarde hecht aan zowel vorm als functie. Dit toestel is een toonbeeld van handzaamheid - met een gewicht van slechts 1 kg ligt het apparaat uitstekend in de hand, waardoor langdurig klussen minder snel leidt tot vermoeide armen. Het slanke design verhult de kracht die het herbergt voor al het schroef- en boorwerk.

Belangrijke kenmerken in één oogopslag:

 • Vederlicht gewicht van 1 kg zorgt voor optimale handzaamheid

 • Compact design voor gemakkelijk manoeuvreren op krappe plekken

 • Snelspanboorkop voor een snelle wissel tussen verschillende boor- en schroefbits

 • Inclusief een stevige opbergkoffer, wat zorgt voor veilige opslag en transport

Ondanks zijn lichtgewicht, oogt de machine robuust en stevig. De duurzame kunststofbehuizing voelt solide aan en de boormachine balanceert goed in de hand. De gestroomlijnde vorm en de grip met een zachte bekleding zorgen ervoor dat je ook bij meer uitdagende klussen niet snel de controle verliest.

Een lichte kanttekening is dat de snelspanboorkop met een capaciteit van 1,5 - 10 mm misschien beperkend kan zijn voor wie met grotere boren aan de slag wil. Echter, voor de doelgroep van de ‘af-en-toe klusser’ biedt deze capaciteit ruimschoots mogelijkheden voor de meeste toepassingen.

Verder is het bewonderenswaardig hoe Bosch heeft gewerkt aan de ergonomie van de EasyDrill 1200. Het lage zwaartepunt en de optimale verdeling van gewicht bevorderen precisie en comfort tijdens gebruik. Heb je te maken met een moeilijk bereikbare plek? Geen probleem, want het slanke ontwerp van de Bosch EasyDrill maakt het mogelijk om ook daar waar de ruimte beperkt is, je werk te doen.

Het feit dat dit model niet over een koolborstelloze motor beschikt, zou voor sommige klussers als een minpunt kunnen worden gezien. Dit kan immers invloed hebben op de levensduur en efficiëntie van de machine. Echter, in de praktijk merk je hier als sporadische gebruiker weinig van en geniet je vooral van de soepele werking en het gemak dat deze machine biedt.

Tot slot, hoewel elke gebruiker begrijpt dat geen enkel apparaat volmaakt is, leunt de Bosch EasyDrill 1200 dicht tegen deze definitie aan, zeker wanneer je de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt neemt. Het is helder dat Bosch grondig heeft nagedacht over het ontwerp - van het comfortabele handvat tot de plaatsing van de schakelaars en de geïntegreerde verlichting. Met deze boormachine krijgt de doe-het-zelver een combinatie van esthetiek en prestatie in handen, wat maakt dat je uitkijkt naar de volgende klus.

Kracht en Prestatie

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 3

De Bosch EasyDrill 1200 met een extra accu is een echte must-have voor elke doe-het-zelver die zoekt naar een combinatie van kwaliteit en prestatie. Deze schroefboormachine is jouw partner voor allerhande klussen in en rond het huis. Met een maximaal koppel van 20 Nm draai je schroeven strak aan en boor je moeiteloos in hout tot 20 millimeter en in metaal tot 6 millimeter. Dit betekent dat je zelfs die dikke planken voor dat droomproject stevig kunt vastzetten.

Laten we de hoofdpunten even op een rijtje zetten:

 • Maximale boorcapaciteit in hout: 20 mm

 • Maximale boorcapaciteit in metaal: 6 mm

 • Twee snelheden: 0-450 en 0-1650 toeren per minuut

 • Accuspanning: 12V met een accucapaciteit van 1,5 Ah

Bij intensief gebruik merk je dat de boormachine prettig in balans is. Dat zorgt ervoor dat je hand niet gauw vermoeid raakt, waardoor je soepel blijft werken aan de klus. Dit stuk gereedschap is niet enkel een krachtpatser, het is ook een veelzijdige compagnon, geschikt voor schroeven en boren in diverse materialen. Geleverd met twee accu’s, kan je de hele dag door zonder onderbrekingen voor het opladen, vooral handig als je midden in een klus zit en geen tijd te verliezen hebt.

Het nadeel van de EasyDrill 1200 is dat het niet uitgerust is met een klop- of hamerfunctie. Dus voor het zwaardere werk in beton zul je iets anders moeten pakken. Echter, voor de prijs en de veelzijdigheid die je ervoor terugkrijgt, is dit een klein minpuntje dat je snel vergeet wanneer je ziet hoeveel je ermee kunt doen.

De machine laat wel wat te wensen over voor de fanatieke klusser die de hele dag met zwaar gereedschap in de weer is; het maximale koppel van 20 Nm kan dan een beperking vormen. Voor de ‘af-en-toe’ klusser is dit echter ruim voldoende. We gaan natuurlijk niet over de kop voor een paar extra newtonmeters als de rest zo soepel draait.

De Bosch heeft een snelspanboorkop die het wisselen van bitjes en boren simpeler maakt, iets wat elke klusser kan waarderen. Niemand houdt ervan om met handschoenen aan te prutsen aan een boorkop die niet meewerkt. Hiermee zet je de boor vast zonder hoofdpijn.

Het gewicht van slechts 1 kg maakt deze schroefboormachine tot een lichtgewicht krachtpatser die zonder enig probleem bovenhands of in krappe ruimtes gebruikt kan worden. Echt een stuk gereedschap dat je zonder twijfel op kunt hangen aan je gereedschapsgordel.

Tot slot maakt de Bosch POWER FOR ALL 12V accuplatform het mogelijk om de accu’s van de EasyDrill ook te gebruiken op andere 12V gereedschappen van Bosch. Zo heb je een universeel systeem waardoor je efficiënter te werk gaat en bespaar je op de lange termijn ook nog eens geld. De EasyDrill 1200 is kortom een betrouwbare maat in de wereld van boor- en schroefwerk, daar kan je op vertrouwen.

Accuduur en Extra Accu

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 4

Wanneer je aan de slag gaat met de Bosch EasyDrill 1200, valt één ding direct op: je zit nooit zonder stroom dankzij de extra accu die wordt meegeleverd. Dit is vooral handig bij langdurige klussen waarbij je niet halverwege je werkzaamheden wilt pauzeren om op te laden. De accu’s hebben beiden een capaciteit van 1,5 Ah, wat betekent dat je met gemak meerdere klussen kunt klaren voor je ze weer aan de lader moet leggen.

Laten we even de voordelen op een rijtje zetten:

 • Met twee accu’s kun je zonder onderbrekingen blijven werken.

 • Accuspanning van 12V biedt genoeg kracht voor de meeste huis-, tuin- en keukenklussen.

 • Het laadstation is inbegrepen, dus je hebt altijd een opgeladen accu klaarstaan.

 • Het systeem van Bosch POWER FOR ALL 12V betekent dat de accu’s uitwisselbaar zijn met andere Bosch 12V tools.

Wat heel soms als nadeel ervaren kan worden, is dat de accu’s niet zo lang meegaan als sommige meer professionele apparaten, maar voor de af-en-toe klusser is dit nauwelijks een probleem. Bovendien worden de twee meegeleverde accu’s van dit kaliber door de meeste gebruikers als meer dan voldoende beschouwd.

Een klein minpuntje kan zijn dat de accu’s met 1,5 Ah net iets minder capaciteit hebben dan sommige andere modellen, maar dankzij de snelle lader en het gemak van de extra accu wordt dit in de praktijk nauwelijks als limitatie ervaren. Het is iets om te onthouden voor degenen die programma’s hebben waarbij je dat beetje extra uithoudingsvermogen nodig hebt.

Het gewicht van slechts 1 kg maakt de Bosch EasyDrill 1200 lekker licht in de hand, wat vermoeidheid na langere tijd vermindert. Je bent eigenlijk alweer klaar voor de volgende klus terwijl je accu aan het laden is!

De Bosch EasyDrill 1200 blinkt uit in functionaliteit met zijn gebruikersgemak. Of je nu gaten in hout wil boren of een schroef wil vastzetten, door de verschillende snelheidsopties kies je snel de juiste stand voor de klus. De machine ligt lekker in de hand en dankzij de ingebouwde verlichting zie je precies wat je doet, ook op de meer donkere plekjes.

Je kunt makkelijk wisselen tussen schroeven en boren met de snelspanboorkop, en met twintig koppelstanden heb je voor iedere schroef de juiste kracht. Natuurlijk is het geen machine voor de zwaarste klussen, maar daar is deze EasyDrill ook niet voor gemaakt.

Er wordt een standaard koffer meegeleverd, waarin je jouw boormachine veilig opbergt en overal mee naartoe neemt. Dit alles samen maakt de Bosch EasyDrill 1200 met extra accu een zeer complete set voor de doe-het-zelver die houdt van efficiënt en onafgebroken werken.

Als je de Bosch EasyDrill 1200 in huis haalt, weet je dat je een betrouwbaar stuk gereedschap hebt dat je niet in de steek laat. De extra accu maakt het tot een nog praktisch en flexibel stuk gereedschap voor al je klusprojecten. En met Bosch’s garantie van 2 jaar ga je met een gerust hart aan de slag. Kortom, een slimme aankoop voor elke klusser.

Verlichting en Gebruiksgemak

Bosch easydrill 1200 + 2e accu 5

De Bosch EasyDrill 1200 + Extra Accu blinkt vooral uit in gebruiksgemak en verlichting. Dit pareltje maakt klussen niet alleen eenvoudiger, maar ook comfortabeler, met dank aan de geïntegreerde werkverlichting die donkere hoekjes geen kans geeft en de vele handige features.

Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • Makkelijk schroeven en boren in hout en metaal.

 • Verlichting die je helpt in donkere ruimtes.

 • Twee versnellingen voor de juiste snelheid en controle.

 • Met een gewicht van slechts 1 kg gemakkelijk hanteerbaar.

Voor de doe-het-zelver die op zijn tijd graag de handen uit de mouwen steekt, is deze accuboormachine een schot in de roos. Schakelen tussen boren en schroeven gaat zonder haperingen, en door de lichte bouw zeul je geen onnodig gewicht mee als je bijvoorbeeld op een ladder staat.

Natuurlijk, de Boorcapaciteit in hout is maximaal 20 mm en in metaal 6 mm. Voor de meesten van ons is dit prima, maar voor zwaardere projecten kan dit beperkend werken. Echter, laten we realistisch blijven: als af-en-toe klusser heb je geen industriële zwaargewicht nodig en is deze EasyDrill méér dan voldoende.

Een mogelijke tegenvaller zou de accucapaciteit van 1,5 Ah kunnen zijn. Het is geen krachtpatser op het gebied van accuduur, maar hier is de extra accu een echte uitkomst. Je wisselt ze zonder moeite om en gaat verder met de klus zonder tijdverlies. Het gemak van een tweede accu mag je zeker niet onderschatten.

En dan die prijs, ja, je leest het goed! Een tweede accu, handige features én de kwaliteit van Bosch voor een prijs waar je portemonnee blij van wordt. Natuurlijk zijn er goedkopere opties op de markt, maar deze combinatie van prijs, kwaliteit en gebruiksgemak vind je niet gauw ergens anders.

Bij het werken in een minder verlichte omgeving of laat in de middag is die werkverlichting gewoon een winnaar. De tijd dat je met een lamp in je mond stond om net dat ene schroefje te vinden, is echt voorbij. Gemak dient de mens, toch?

Al met al, de Bosch EasyDrill 1200 is een handzame en gebruiksvriendelijke boormachine, ideaal voor de niet-dagelijkse klusser die waarde hecht aan comfort en efficiëntie. Tuurlijk, het is geen breekijzer, en als je zoekt naar iets dat meer kracht nodig heeft, kun je beter in een hogere categorie kijken. Maar laten we wel wezen: de meeste thuisprojecten vragen niet meer dan wat deze drill je biedt.

Concluderend, met de Bosch EasyDrill 1200 + Extra Accu haal je een solide partner in huis voor al je klusavonturen binnen zijn bereik. Het werkt licht, ligt fijn in de hand en dankzij die tweede accu en de handige verlichting is het klaren van klussen een stuk aangenamer geworden. Kortom, een aanwinst voor elke gereedschapskist!