Recensie: Onderbouw afzuigkap Inventum AKO6012RVS (2023)

Mijn review van de Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap: ontwerp, prestaties, geluid, onderhoud en waarde.
Auteur
Affiliatie
Jort Haker

Cartesium

Publicatiedatum

28 november 2023

Inleiding

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs mlkn5waerja

Bent u op zoek naar een upgrade voor uw keuken die zowel stijlvol als functioneel is? De Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap belooft precies dat te bieden. In een markt vol met keuzes kan het vinden van de juiste balans tussen design, prestatie en prijs lastig zijn. In deze recensie nemen we een grondige kijk op wat de Inventum AKO6012RVS te bieden heeft, van het gebruiksgemak tot de duurzaamheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Als u geïnteresseerd bent in hoe deze afzuigkap functioneert in een alledaagse keukenomgeving, lees dan verder.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type afzuigkap Onderbouw Geschikt voor luchtafvoer Ja
Geschikt voor recirculatie Ja Motorloos Nee
Turbo actie Nee Zuigvermogen 326.4
Aantal motoren 2 Verpakkingsinhoud Afzuigkap inclusief verlichting, bevestigingsmateriaal en handleiding.

Ontwerp en Installatiegemak

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs 7av18amxl99w e9gryeg

Met zijn strak design en robuuste RVS uitstraling slaat de Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap geen slecht figuur in de moderne keuken. Wat betreft de installatiegemak van deze onderbouw afzuigkap zijn er een aantal pluspunten die absoluut de aandacht verdienen:

 • Het meegeleverde aftekenpapier zorgt ervoor dat je zonder hoofdbrekens de juiste plek vindt voor de afzuigkap.

 • De druktoetsbediening is een verademing. Simpelweg drukken en de kap staat aan. Geen complexiteit, wel zo prettig.

 • Met een breedte van 60 cm past deze afzuigkap in de meeste keukenopstellingen zonder dat er aanzienlijke aanpassingen nodig zijn.

 • Lichtgewicht aluminium vetfilters maken het tillen en positioneren van de afzuigkap tijdens installatie een stuk minder belastend.

Dankzij de twee motoren merk je dat de afzuigkap qua zuigkracht een sterke partner is in de strijd tegen kookluchtjes. De filters zijn bovendien uitneembaar en zelfs afwasbaar. Dit belooft gemak na installatie – daarover meer in een andere sectie over duurzaamheid en onderhoud.

Oog voor duurzaamheid zie je terug in de keuze voor een LED-lamp, die een optimale belichting van het kookgebied geeft terwijl het ook nog eens zuinig blijkt te zijn. Geen overbodige luxe, want goed zicht tijdens het bereiden van je culinaire hoogstandjes is essentieel.

Bij de veiligheid werd ook stilgestaan; het inklapbare glazen dampscherm voegt niet alleen een element van stijl toe maar voorkomt ook dat kookdampen zich verspreiden. Deze slimme toevoeging is een pluspunt voor diegenen die houden van een schone en geordende keukenomgeving.

Het feit dat dit model uitgerust is voor zowel recirculatie als afvoer naar buiten, biedt de mogelijkheid om te kiezen wat het beste past bij jouw specifieke keukensituatie. Al met al is dit een flexibele optie die meedenkt met de gebruiker, zonder dat de esthetische waarde uit het oog verloren wordt. Voor meer inzicht in opties en functies van andere afzuigsystemen kun je onze gedetailleerde handleiding over afzuigkappen bekijken.

Alhoewel sommigen wat gesteggel kunnen ervaren met de montage door de soms lastig bereikbare schroefgaten, weegt dit meestal niet op tegen de eenvoudige en duidelijke handleiding waarmee de meeste doe-het-zelvers wel uit de voeten kunnen. Voor verdere verbeteringen aan uw huis, bekijk ons artikel over de Dreaver S340 Loopband, een compacte sportoplossing die naadloos aansluit bij het zelfstandig klaren van klussen.

De Inventum AKO6012RVS is daarmee een afzuigkap die naast het functionele aspect, ook veel waarde toevoegt aan het algehele design en gebruiksgemak van je keuken. En voor wie denkt dat na de installatie het werk erop zit, zal aangenaam verrast zijn dat met de 5 jaar Inventum garantie men ook op lange termijn met een zekere gemoedsrust kan blijven koken. Dit maakt de Inventum AKO6012RVS een afzuigkap die niet alleen belooft te presteren op punten van zuigkracht en duurzaamheid, maar ook in gebruikersvriendelijkheid en design een hoofdrol speelt in de hedendaagse keuken.

Motorprestaties en Zuigkracht

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs 7vmkb4mmggw

De afzuigkap Inventum AKO6012RVS is een waar powerhouse als we kijken naar de motorprestaties en zuigkracht. Voorzien van twee motoren staat dit model garant voor efficiënte afvoer van kookdampen, waarbij geuren en vetpartikeltjes effectief worden weggezogen. Dit is met name een uitkomst in keukens waar koken gepaard gaat met het vrijkomen van veel dampen en geurtjes.

Hier zijn een paar kernkwaliteiten van de motorprestaties en zuigkracht van de AKO6012RVS:

 • Twee krachtige motoren zorgen voor een sterke afzuigcapaciteit van maar liefst 326,4 m³/h.

 • Drie verschillende snelheidsinstellingen bieden flexibiliteit in gebruik afhankelijk van de kookactiviteit.

 • Geschikt voor zowel afvoer naar buiten als recirculatie, waardoor het apparaat aanpasbaar is aan verschillende keukensituaties.

De zuigkracht van deze afzuigkap past zich naadloos aan aan de behoeften van zowel kleine als middelgrote keukens. Bovendien, als het gaat om recirculatie, is dit model compatibel met koolstoffilters die helpen geurtjes en vetten uit de lucht te filteren voordat deze weer de keuken in wordt geblazen, zodat de lucht in de keuken fris blijft tijdens het koken.

Een slimme feature die het vermelden waard is, is het inklapbare glazen dampscherm wat een extra barrière vormt tegen kookdampen, terwijl de led-verlichting zorgt voor een helder zicht op de kookplaat zonder daarbij veel energie te verbruiken — een win-win voor zowel zichtbaarheid als energie-efficiëntie.

Inventum staat bekend om hun gebruikersgerichte benadering en dat is bij dit model niet anders. De combinatie van krachtige afzuiging en de gebruiksvriendelijkheid van de druktoetsbediening resulteert in een afzuigkap die zijn werk uitmuntend doet. Met een simpele druk op de knop schakel je tussen de verschillende krachtinstellingen, afgestemd op wat je op dat moment nodig hebt.

Laten we de voordelen op een rijtje zetten:

 • Krachtige afzuiging: met twee motoren laat het model zien dat het gemaakt is voor serieuze kookinzet.

 • Drie snelheden: voor elke kooksituatie is er een passende stand.

 • Veelzijdig in gebruik: of je nu afzuigt naar buiten of kiest voor recirculatie, deze afzuigkap past zich aan.

Zoals ook de ervaringen van gebruikers aangeven, wordt tijdens de bereiding van verscheidene gerechten, zoals het frituren van vis of het bakken van kruidige gerechten, de effectiviteit van de afzuigkap duidelijk. Zelfs die hardnekkige geuren worden snel en efficiënt afgevoerd, waardoor de leefomgeving aangenaam blijft.

Het is de combinatie van robuuste techniek en praktische ontwerp die de AKO6012RVS onderscheidt. Met een eenvoudige bediening en sterke afzuigcapaciteit heeft Inventum een product gecreëerd dat qua motorprestaties en zuigkracht een positieve impact heeft op de keukenervaring. Zo dragen de dubbele motoren en de flexibele inzetbaarheid van het apparaat bij aan een schoon en geurvrij kookdomein, waardoor je als gebruiker ongestoord kunt blijven genieten van het culinaire avontuur in je eigen keuken.

Geluidsniveau en Comfort

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs bqo0rwynmy8k yvgz0ea

Als het gaat over het comfortniveau van de Inventum AKO6012RVS afzuigkap, zijn er een paar aspecten die direct opvallen. Met name het geluidsniveau speelt een grote rol in het gebruikersgemak en dit product illustreert dat perfect. Een vaak gehoord punt bij afzuigkappen is het geluid dat ze produceren op de hogere afzuigstanden, en bij dit model is dat niet anders. Op stand 1 is de afzuigkap echter nauwelijks hoorbaar en biedt daarmee een fluisterstille werking die uw kookervaring niet verstoort.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste comfortkenmerken:

 • Lage geluidsniveau op stand 1: ideaal voor rustig koken zonder verstoring.

 • Drie snelheidsstanden: aan te passen afzuigkracht voor verschillende kooksituaties.

 • LED-verlichting: biedt uitstekend zicht op de kookplaat zonder de ogen te belasten.

 • Eenvoudige bediening: dankzij de overzichtelijke druktoetsbediening.

Het LED-lampje is een ander punt van gemak, het zorgt namelijk voor helder en energiezuinig licht waardoor de kookplaat altijd goed verlicht is. Dit komt niet alleen de visuele kwaliteit van het koken ten goede, het voegt ook een veiligheidselement toe doordat u beter zicht heeft op uw potten en pannen.

Ondanks dat op de hoogste stand de geluidsproductie aanzienlijk toeneemt - iets wat vrij gangbaar is voor de meeste afzuigkappen - is de consensus dat de afzuigkap op stand 1 en 2 een aangenaam geluidsniveau heeft. Gebruikers kunnen dus zelf de balans vinden tussen geluid en afzuigkracht, afhankelijk van de intensiteit van hun kookactiviteiten.

Het comfort van deze afzuigkap schuilt ook in het gebruiksgemak. De vetfilters, bijvoorbeeld, zijn vaatwasmachinebestendig, wat betekent dat onderhoud en schoonmaken een fluitje van een cent is. Bovendien konden gebruikers dit zien als een duurzamere keuze omdat je ze kunt reinigen en hergebruiken.

Het is bijzonder hoe Inventum heeft nagedacht over de algehele gebruikerservaring: van de ingerichte verlichting tot de stille modus op de laagste stand. Het blijkt dat de fabrikant niet alleen waarde hecht aan functionaliteit, maar ook aan hoe het apparaat daadwerkelijk wordt ervaren tijdens zo’n alledaagse handeling als koken.

Natuurlijk is geen product perfect en hoewel sommige gebruikers de toename van het geluidsniveau op hogere standen als een minpunt zien, wordt dit vaak in perspectief geplaatst door de efficiënte afzuiging en het eenvoudige schoonmaakproces van het apparaat. Hieruit blijkt dat een iets hoger geluidsniveau voor velen een aanvaardbare afweging is.

Het betekent ook dat de afzuigkap bij uitstek geschikt is voor iedereen die waarde hecht aan gemak en efficiëntie in hun keuken. Met de afzuigkap van Inventum kan men rekenen op een praktisch en betrouwbaar hulpmiddel dat het dagelijks leven een stukje aangenamer maakt, zonder daarbij het comfort uit het oog te verliezen.

Duurzaamheid en Onderhoud

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs ezo7pzmz74bk

Wanneer we kijken naar de duurzaamheid van apparaten in de keuken, dan is de Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap een prachtig voorbeeld van een apparaat dat gemaakt is met de toekomst in gedachten. Geproduceerd van roestvrijstaal, een materiaal bekend om zijn lange levensduur, weerstand tegen corrosie en gemakkelijk schoon te houden oppervlak, staat deze afzuigkap garant voor een lange periode van service.

Daarnaast is de afzuigkap uitgerust met led-verlichting, die niet alleen een helder licht biedt tijdens het koken, maar ook een lange levensduur heeft en zuinig is met energie. De afzuigkap heeft een energieverbruik level C, wat een goede balans biedt tussen prestatie en energie-efficiëntie.

Het onderhoud van de Inventum AKO6012RVS is ook nog eens kinderspel:

 • De 5-laags aluminium cassettefilters dienen er niet alleen voor om vet- en vochtdeeltjes op te nemen, maar zijn ook een fluitje van een cent om te reinigen. Ze kunnen simpelweg met een sopje gewassen worden of in de vaatwasser op een lage temperatuur, zodat je zonder moeite weer een schoon filter hebt.

 • Het glazen dampscherm, dat in- en uitklapbaar is, kan makkelijk met een vochtige doek worden afgenomen, waardoor de afzuigkap er altijd strak en schoon uit blijft zien.

 • Mocht er behoefte zijn aan recirculatie, dan heeft de afzuigkap een koolstoffilter nodig, welke ongeveer elke drie maanden vervangen moet worden. Hiermee blijft de keuken tijdens het koken zuiver en fris.

Een ander belangrijk aspect van de Inventum AKO6012RVS is de 5 jaar Inventum garantie die het bedrijf biedt. Deze uitgebreide garantie toont het vertrouwen in hun product en zorgt ervoor dat, mocht er onverhoopt een probleem zijn, je snel en effectief geholpen wordt, wat bijdraagt aan een langdurig onderhoudsvriendelijk leven van de afzuigkap.

Het design van de kap is dusdanig dat het gemakkelijk in een groot aantal keukens past, wat het een ideale keuze maakt voor zowel nieuwe als vernieuwde keukens. Dit, gecombineerd met het feit dat de kap zowel geschikt is voor afvoer naar buiten als recirculatie, maakt de Inventum AKO6012RVS een flexibele en daarmee duurzame keuze voor de toekomst.

In het licht van het onderhoud en de levensduur van keukenapparatuur kunnen we dus stellen dat de Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap een slimme investering is. Het is een afzuigkap die niet enkel hielp bij het fris houden van je huis tijdens en na het koken, maar ook bijdraagt aan een zorgeloze keukenervaring voor jaren. Met een simpele druk op de knop blijft je keuken geurvrij en het minimalistische design zorgt ervoor dat het apparaat niet meer aandacht vraagt dan nodig. Deze afzuigkap staat synoniem voor het gemak dat we in de moderne keuken verwachten, met een uiterlijk en functie dat de tand des tijds gemakkelijk zal doorstaan. Bovendien zou het combineren van uw afzuigkap met een efficiënte stoomreiniger uw keuken niet alleen geurvrij, maar ook vlekkeloos schoon kunnen houden.

Prijs-kwaliteitverhouding en Garantie

Inventum ako6012rvs onderbouw afzuigkap 60 cm 326,4 m³/h 3 standen rvs m0nnvvgrwyy9 xqqnyo

Wanneer we kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en garantie van de Inventum AKO6012RVS onderbouw afzuigkap, springen er een aantal zaken uit die de aandacht verdienen. Deze afzuigkap, met een strak design van roestvrijstaal, biedt interessante features en garantievoorwaarden, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor velen die hun keuken willen upgraden zonder de bank te breken.

Allereerst de prijs-kwaliteitverhouding:

 • De afzuigkap heeft twee motoren die samen een afzuigcapaciteit leveren van 326,4 m³/h, ruim voldoende voor een gemiddelde keuken.

 • Het apparaat biedt drie snelheidsstanden, wat flexibiliteit in het gebruik verzekert.

 • LED-verlichting draagt bij aan energiezuinig gebruik en geeft heldere verlichting op de kookplaats.

 • De keuze tussen recirculatie en afvoer naar buiten maakt het product veelzijdig en geschikt voor diverse keukenopstellingen.

Een ander aantrekkelijk kenmerk is de 5 jaar Inventum garantie. Deze forse garantieperiode geeft blijk van het vertrouwen van de fabrikant in hun product en zorgt voor extra gemoedsrust bij de koper. Het feit dat men slechts het originele aankoopbewijs nodig heeft voor service is ook zeer gebruiksvriendelijk. Bij sommige andere merken kan het claimen van garantie soms een complexe aangelegenheid zijn, maar bij Inventum lijkt dit proces eenvoudig en klantgericht.

De afzuigkap is ook geschikt voor recirculatie. Dit is ideaal voor situaties waarin het niet mogelijk is een afvoer naar buiten te realiseren. Voor recirculatie kan de gebruiker een aparte koolstoffilterset (2KSF002) aanschaffen die elke drie maanden vervangen moet worden om een optimale werking te garanderen. Hoewel dit een kleine investering vereist, zorgt het ervoor dat de lucht in de keuken schoon blijft, zonder dat er warmte naar buiten wordt geblazen.

De energiezuinige LED-verlichting is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Met een laag energieverbruik en een lange levensduur biedt deze verlichting de gebruiker helder licht op de kookplaat zonder frequente vervanging of hoge elektriciteitskosten.

Tot slot, de 5-laags aluminium cassettefilters, die vet- en vochtdeeltjes opnemen, kunnen eenvoudig schoongemaakt worden met een sopje of in de vaatwasser op een lage temperatuur. Dit draagt bij aan eenvoudig onderhoud, waarmee de afzuigkap in topstaat blijft en een lange levensduur kan garanderen.

De Inventum AKO6012RVS is dus meer dan alleen een gebruiksvoorwerp om je keuken vrij van kookgeurtjes te houden; het is een betrouwbare compagnon die voor een aantal jaren garant staat voor frisheid in de keuken - en dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. Met functies die normaal gesproken geassocieerd worden met duurdere modellen, biedt deze afzuigkap een geweldige deal voor iedereen die zijn keuken wilt voorzien van een betrouwbaar apparaat zonder concessies te doen aan kwaliteit of functionaliteit. En met de uitgebreide garantie die Inventum biedt, kan men ervan uitgaan dat deze afzuigkap een slimme investering is voor de lange termijn.