Samsung NK24M3050PS Afzuigkap: makkelijk in gebruik en zuigt lucht goed weg (2023)

Mijn indruk van de Samsung NK24M3050PS: moderne uitstraling, gebruiksgemak en sterke afzuigcapaciteit voor je keuken.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

10 juli 2023

Inleiding

Samsung nk24m3050ps/u1 1

Deze afzuigkap heeft een hele rits aan eigenschappen die ’m interessant kunnen maken voor jouw keuken. Qua gebruiksvriendelijkheid afzuigkracht is het een prima apparaat. Hieronder gaan wij hier dieper op in.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type afzuigkap Wandschouw Model wandschouw Standaard
Breedte 60 cm Afzuigsysteem Luchtafvoersysteem, Recirculatiesysteem
Maximale afzuigcapaciteit 512 m3/h Type afzuigkap Wandschouw
Model wandschouw Standaard Breedte 60 cm
Afzuigsysteem Luchtafvoersysteem, Recirculatiesysteem Maximale afzuigcapaciteit 512 m3/h

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung nk24m3050ps/u1 4 Samsung nk24m3050ps/u1 5 Samsung nk24m3050ps/u1 2 Samsung nk24m3050ps/u1 3 Samsung nk24m3050ps/u1 8 Samsung nk24m3050ps/u1 7 Samsung nk24m3050ps/u1 9

Uiterlijk en stijl

Samsung nk24m3050ps/u1 2

Met een roestvrijstalen behuizing en geïntegreerde verlichting voegt de Samsung NK24M3050PS afzuigkap een dosis elegantie toe aan elke keuken. Het is een apparaat dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de moderne uitstraling van de ruimte. De scherpe lijnen en de glanzende afwerking zorgen voor een luxueuze touch, waardoor dit model een ware blikvanger is boven het kookgedeelte.

Deze afzuigkap heeft een breedte van 60 cm, wat hem geschikt maakt voor de meeste keukens. Hij valt echter niet te groot uit en kan daarmee perfect passen in kleinere ruimtes zonder te overheersen. Het ontwerp is simpel maar effectief, met druktoetsen die het bedienen verrassend eenvoudig maken.

Waarom valt de Samsung NK24M3050PS op in de keuken?

 • Visuele aantrekkingskracht: Het RVS materiaal geeft het een tijdloze charme.

 • Modern ontwerp: Met zijn strakke lijnen past het naadloos in hedendaagse keukendecors.

 • Verlichting: De geïntegreerde led-lampen zorgen voor heldere verlichting van uw kookoppervlak.

Het product is echter niet zonder nadelen. Ondanks de solide bouwkwaliteit geeft het staal de indruk gevoelig te zijn voor vingerafdrukken, wat iets meer onderhoud kan vragen om het smetteloos te houden. Ook de koof, die niet stevig in de kap lijkt te zitten, kan voor sommigen een tegenvaller zijn, hoewel dit geen probleem is zolang er niet aan de afzuigkap wordt gekomen.

Een ander aandachtspunt kan het geluidsniveau zijn bij hogere standen; iets dat niet ongebruikelijk is bij krachtige afzuigkappen, maar wel merkbaar is. Gelukkig blijft op de lagere standen de herrie beperkt, waardoor je in de meeste kooksituaties geen overlast zult hebben.

De meegeleverde koolstoffilters zijn een mooie toevoeging voor wie geen luchtafvoer naar buiten heeft. Deze filters, die helpen geurtjes en vet te filteren, zijn makkelijk te plaatsen en dragen bij aan een frisse keukenomgeving. Voor de recirculatiefunctie is dit een groot voordeel en maakt het de Samsung NK24M3050PS een slimme keuze voor appartementen of huizen zonder directe luchtafvoeroptie.

Hoewel enkele gebruikers aangeven dat de installatie-instructies niet altijd even duidelijk zijn, wegen de positieve punten van dit product zwaarder door. Het stijlvolle uiterlijk, de efficiënte verlichting en de herbruikbare vetfilters maken deze afzuigkap tot een praktische én aantrekkelijke toevoeging voor je keuken.

Het is duidelijk dat Samsung met de NK24M3050PS heeft ingezet op een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit. Ja, er zijn kleinere minpunten, maar de algemene gebruikerservaring blijft positief. Zo zie je maar weer dat ook binnen een schappelijke prijsklasse een product stijl en kwaliteit kan uitstralen, een eigenschap die menig consument zal waarderen.

Gebruiksgemak en functionaliteit

Samsung nk24m3050ps/u1 3

In de hedendaagse keuken is een afzuigkap meer dan zomaar een apparaat: het is een onmisbaar item dat praktisch nut combineert met esthetiek. De Samsung NK24M3050PS wint op beide vlakken harten. Het gebruiksgemak van deze afzuigkap begint al bij de eenvoudige bediening met druktoetsen, waarmee je de drie verschillende standen moeiteloos regelt.

 • Strak en modern design

 • Drie handige vermogensstanden

 • Eenvoudige reiniging van zowel het roestvrijstaal als de vetfilters

 • Energieklasse D wat vrij gemiddeld is voor afzuigkappen

De moderne roestvrijstalen behuizing past in vrijwel iedere keuken en brengt dat begeerde stukje professionaliteit met zich mee. Met zijn breedte van 60 cm is deze afzuigkap ideaal voor kleinere tot middelgrote keukens, en de krachtige afzuigcapaciteit van 512 m³ per uur garandeert dat kookgeuren vlot worden weggewerkt.

Hoewel de afzuigkap op de hogere standen wat geluid kan maken, kun je je troosten met de gedachte dat deze intensieve stand niet continu gebruikt hoeft te worden. Bij normaal gebruik is de afzuigkap heel geruisarm.

Een klein puntje van aandacht is het snoer dat wat kort uitvalt, maar met een beetje handigheid los je dit eenvoudig op door het gebruik van een verlengsnoer of door de kap dichter bij een stopcontact te installeren. De inclusie van ledverlichting biedt een heldere blik op jouw kookkunsten zonder een overdaad aan energieverbruik.

Mocht je geen luchtafvoer buiten hebben, dan kun je gebruikmaken van het recirculatiesysteem met koolstoffilters. De afzuigkap komt zelfs met twee koolstoffilters, waardoor je meteen aan de slag kunt zonder bijkomende kosten. Let op dat als je wenst over te stappen op luchtafvoer, de benodigde buis niet standaard meegeleverd wordt.

Natuurlijk is geen enkel apparaat volmaakt. Zo kan het materiaal van de kap wat aan de dunne kant voelen en trekt het RVS snel vingerafdrukken aan. Regelmatig een doekje erover halen is geen overbodige luxe. En terwijl de kap er elegant uitziet, kan de koof wat wankel zitten, wat geen issue is zolang je hem niet aanraakt.

De montage kan voor sommigen een uitdaging zijn. Sommige gebruikers merken op dat de bijgeleverde mal niet helemaal nauwkeurig is voor de 60 cm variant. Maar geen nood: met een beetje meetwerk en gezond verstand krijg je ook dit klusje geklaard.

Al met al biedt de Samsung NK24M3050PS een goede balans tussen kostenefficiëntie en functionaliteit. Een uitkomst voor wie zoekt naar een afzuigkap die doet wat hij moet doen, zonder overbodige poespas. Het is een praktische keuze die een strakke toets aan je keuken geeft en de luchtkwaliteit tijdens het koken merkbaar verbetert.

Installatieproces en gebruiksvriendelijkheid

Samsung nk24m3050ps/u1 4

De Samsung NK24M3050PS afzuigkap staat te boek als een eenvoudige, doch sterke aanvulling voor iedere keuken. Bij de installatie komt eerst een moment van voorbereiding kijken. Gelukkig biedt de afzuigkap een begrijpelijk stappenplan, al lijken ervaringen te variëren wanneer het komt op de nauwkeurigheid van de montagehulpstukken.

Laten we de kenmerken van het installatieproces eens onder de loep nemen:

 • Heldere installatie-instructies in de handleiding

 • Een montagemal voor het boren van de gaatjes, alhoewel een paar gebruikers aangeven hiermee wat problemen te hebben ondervonden

 • Inclusief vetfilters, waardoor een extra aankoop niet nodig is direct bij gebruik

Eenmaal aan de muur, blijkt de Samsung NK24M3050PS het gebruik eenvoudig te maken met heldere, ongecompliceerde drukknoppen voor de bediening. Een schoonmaakdoekje is al voldoende om de strakke RVS kap weer te laten glimmen – gemak dient de mens.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Sommige gebruikers melden een flapperend geluid bij een hogere stand en dat de flexibele afvoerbuis wat lastig te bevestigen is. Echter, voor velen lijken deze minor issues geen spelbreker. De afzuigkap wordt veelal als solide beschreven, en voor de prijs waarvoor je de Samsung NK24M3050PS in huis haalt, is de algehele stevigheid meer dan acceptabel.

Een aandachtspunt bij de installatie: de breedte van 60 cm kan in sommige keukenopstellingen een uitdaging vormen. Hoewel dit voor veel keukens een perfecte maat is, is het raadzaam van tevoren goed te meten.

De recensies spreken over het algemeen van een soepel montageproces, afhankelijk van een beetje handigheid:

 • Voor de doe-het-zelvers een fluitje van een cent

 • Meegeleverde koolstoffilters maken direct gebruik mogelijk

 • Een korte snoerlengte kan voor sommigen een hindernis zijn

 • Geluidsniveau neemt toe bij hogere standen – iets om rekening mee te houden

Het product, bedoeld voor die doorsnee momenten waar je gewoon betrouwbaarheid verwacht, doet wat het moet doen zonder poespas.

Gebruikers zijn blij met de vreugde die de afzuigkap biedt na installatie: zij spreken over een stevige zuigkracht en waarderen de rustige laagstand. Het blijkt dus dat de Samsung NK24M3050PS over het algemeen een stille maar effectieve metgezel is in de keuken.

Concluderend is de Samsung NK24M3050PS een afzuigkap die prijs en kwaliteit in een goede balans brengt en met een beetje handigheid en geduld, een eenvoudige installatie belooft. Kortom, een aanwinst voor menige keuken, die niet alleen de lucht zuivert, maar ook de uitstraling van de keuken naar een hoger niveau tilt.

Werking en afzuigprestaties

Samsung nk24m3050ps/u1 5

Als kern van de keuken blijkt de Samsung NK24M3050PS afzuigkap een ware keukenheld voor velen die functionaliteit en stijl verlangen. Wat betreft de daadkracht waarmee deze afzuigkap te werk gaat; de meningen lopen uiteen van ‘zuigt redelijk goed’ tot ‘goeie zuigkracht’, waarbij de afzuigcapaciteit een maximum kent van 512 m³/uur. Deze cijfers wijzen erop dat de afzuigkap ruim voldoet voor de gemiddelde keuken, al kan het geluidsniveau op de hoogste stand van 70 dB voor sommigen onder ons meer herrie betekenen dan gewenst.

Laten we eerst de pluspunten belichten:

 • De afzuigcapaciteit is zeker voor kleine tot middelgrote keukens adequaat, waarbij geurtjes van vers bereide maaltijden effectief worden afgezogen.

 • Dankzij de drie verschillende standen kan er geschakeld worden naar een intensieve stand, zodat ook sterkere keukenluchtjes geen kans krijgen.

 • Het design is strak en de RVS afwerking past goed in moderne keukens.

 • De LED-verlichting voorziet de kookzone van helder licht, wat bijdraagt aan het kookgemak.

Niet te vergeten is de terugkomende opmerking over de geluidsproductie. Op de hogere standen geldt: werkzaam maar rumoerig. En hoewel de afzuigkap geleverd wordt met koolstoffilters, is het opmerkelijk dat een buis voor luchtafvoer ontbreekt - iets om rekening mee te houden bij de aanschaf. Voor een stillere optie zou je kunnen overwegen om de Siemens LC97BCP50 afzuigkap te bekijken, die bekend staat om zijn lagere geluidsniveau.

Op het vlak van duurzaamheid en materiaalkeuze is er een lichte concessie gedaan; het gevoel kan ‘wat slapjes’ zijn als je het apparaat aanraakt. Desondanks lijkt dit geen invloed te hebben op de werking ervan.

Wat betreft prijs/prestatie scoort de Samsung NK24M3050PS afzuigkap hoog. Men vindt hem niet duur voor wat het biedt, hoewel het geluid bij recirculatie en de minder robuuste bouw kleine punten van kritiek zijn. Gelukkig doen deze bezwaren niets af aan de algehele tevredenheid.

Het is duidelijk: de Samsung NK24M3050PS is een afzuigkap die doet wat hij moet doen - lucht zuiveren. En ook met enkele kritiekpunten blijft het een betrouwbare keuze voor velen die een goede balans zoeken tussen kwaliteit en prijs.