Onze recensie van de Lenovo Tab P12: Ideaal voor basisgebruik (2023)

Onze ervaring met de Lenovo Tab P12, een ideale tablet voor basisgebruik met een groot scherm en handige stylus pen.
Auteur
Affiliatie
Jeroen van der Laan

Cartesium

Publicatiedatum

7 december 2023

Inleiding

Lenovo tab p12 128gb grijs 1

Tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze fungeren als draagbare filmtheaters, digitale notitieblokken en poorten naar het wereldwijde web. In deze recensie nemen we de Lenovo Tab P12 128GB Wifi Grijs onder de loep.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aanbevolen voor gebruik Basis gebruik Formaat tablet Groot
Snelheidsklasse Matig Beeldscherm kwaliteit Redelijk
Totale opslagcapaciteit 128 GB Aanbevolen voor gebruik Basis gebruik
Formaat tablet Groot Snelheidsklasse Matig
Beeldscherm kwaliteit Redelijk Totale opslagcapaciteit 128 GB
Artikelnummer 933450 Fabrikantcode ZACH0112SE

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Lenovo tab p12 128gb grijs 40 Lenovo tab p12 128gb grijs 41 Lenovo tab p12 128gb grijs 5 Lenovo tab p12 128gb grijs 1 Lenovo tab p12 128gb grijs 34 Lenovo tab p12 128gb grijs 25 Lenovo tab p12 128gb grijs 18 Lenovo tab p12 128gb grijs 11 Lenovo tab p12 128gb grijs 10 Lenovo tab p12 128gb grijs 12

Beeldkwaliteit en Schermgrootte

Lenovo tab p12 128gb grijs 2

Met zijn royale 12.7 inch scherm is de Lenovo Tab P12 128GB Wifi Grijs een opvallende verschijning in het landschap van tablets. Ideaal voor het kijken van films en series, zorgt het Quad HD (1440p) IPS paneel voor een levendige en scherpe weergave van content. Hoewel het geen OLED-paneel is en diep zwart dus meer donkergrijs lijkt, is dit in de praktijk nauwelijks storend.

De beeldkwaliteit van de Tab P12 is als volgt samen te vatten:

  • Schermdiagonaal van 12,7 inch die een comfortabele kijkervaring biedt

  • Quad HD resolutie die details haarscherp naar voren brengt

  • Een redelijke helderheid van 400 cd/m2 die in de meeste omgevingen voldoet

Het grote scherm maakt het ook perfect om notities op te maken met de meegeleverde stylus. Deze pen klikt magnetisch vast aan de tablet wanneer je hem niet gebruikt, wat een handige feature is voor creatievelingen en notitietijgers.

Op het gebied van kleurweergave en helderheid scoort de tablet een degelijke score. In heldere omgevingen is er soms een weerspiegeling te zien, maar dat is iets wat je bij de meeste tablets wel ervaart en is niet direct een groot minpunt.

Desondanks is het formaat van de tablet ook een factor om rekening mee te houden. Niet iedereen zal de grootte en het gewicht (615 g) van de tablet even handzaam vinden. Het is een groot apparaat en dat betekent soms ook dat het vasthouden tijdens het lezen van bijvoorbeeld een e-book wat oncomfortabel kan zijn. Tegelijkertijd maakt datzelfde formaat het weer ideaal om te genieten van multimedia of om hem als miniatuur laptop te gebruiken met de juiste accessoires.

De bouwkwaliteit voelt solide aan en de tablet heeft een metalen behuizing, wat ’m een premium uitstraling geeft. De kleur grijs is neutraal en past daarmee goed in vele situaties, of dit nu een zakelijke omgeving is of gewoon thuis op de bank.

Wat betreft de screen-to-body-ratio, deze bedraagt 84%. Dit is voldoende om van een moderne uitstraling te spreken, waarbij er niet te veel afleiding is door brede randen rondom het scherm.

Ondanks deze sterke punten zijn er enkele elementen die niet ongenoemd mogen blijven. De resolutiehoogte en -breedte zijn respectievelijk 1840 en 2944 pixels. Dit is ruim voldoende voor scherpe beelden, maar het mist de punch van bijvoorbeeld een OLED-paneel dat meer contrast en zwartwaardes biedt. Daar staat tegenover dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is, en dat je voor een redelijke prijs een tablet met deze schermkenmerken krijgt.

Al met al biedt de Lenovo Tab P12 een prima schermbeleving voor mensen die op zoek zijn naar een tablet voor basisgebruik. De beeldkwaliteit deugt, de stylus voegt functionaliteit toe en het formaat maakt het uiterste geschikt voor multimedia. En hoewel de batterijduur beter kan, is dit een veelvoorkomend verhaal bij apparaten met grotere schermen. Het is de balans tussen een groots display en mobiliteit die bij dit model meer doorslaat naar het eerste.

Draagbaarheid en Gebruiksgemak

Lenovo tab p12 128gb grijs 3

De Lenovo Tab P12 128GB Wifi Grijs blinkt uit in draagbaarheid en gebruiksgemak, ondanks zijn robuuste voorkomen. Met een 12.7 inch scherm biedt deze tablet ruim voldoende werkvlak om comfortabel te surfen op het internet en te genieten van multimedia als series en films. De meegeleverde stylus vergroot het gebruiksgemak door naadloos notities en aantekeningen te maken, en wanneer deze niet in gebruik is, bevestig je hem simpelweg magnetisch aan de tablet.

De draagbaarheid wordt enigszins uitgedaagd door de afmetingen en het gewicht van de tablet. Met 615 gram en een groot formaat is de Lenovo Tab P12 wellicht niet de lichtste reisgenoot. Toch is dit eenvoudig te relativeren gezien de volgende pluspunten:

Helder en groot scherm perfect voor het lezen van partituren of kranten. Inclusief een handige pen die het werken met de tablet biedt diverse mogelijkheden. * Het uitbreiden van het 128GB geheugen tot 1TB biedt ruimte voor al je apps en media. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop met een intuïtieve Android 13 interface.

Het ontbreken van een SIM-kaartslot zou beperkend kunnen zijn voor mensen die constant onderweg zijn. Echter, in een wereld waar wifi vrijwel alomtegenwoordig is en persoonlijke hotspots de overhand hebben, is dit zelden een probleem. Zelfs op plekken zonder wifi heb je met de hotspot van je smartphone al snel een prima verbinding.

De Lenovo Tab P12 doet wat hij belooft voor mensen die een makkelijk mee te nemen tablet wensen die niet te klein uitvalt. De batterijduur is afhankelijk van de gebruikswijze; bij licht gebruik zoals lezen, kun je rekenen op een lange adem, terwijl intensief gebruik zoals gamen de duur verkort. Is dit een dealbreaker? Allerminst. Met een beetje vooruitplanning en regelmatig opladen, blijft dit een kleinigheid.

Het mag gezegd worden dat voor wie op zoek is naar een compacte, kleine laptopvervanger, de Lenovo Tab P12 een solide optie biedt. Het gebrek aan een hoogwaardige toetsenbordhoes wordt wel opgemerkt, een puntje voor verbetering misschien.

In dagelijks gebruik is de Tab P12 een waar genoegen. Hij herbergt voldoende kracht om je favoriete apps te draaien en is zowel gebruiksvriendelijk als makkelijk mee te nemen. Het kan niet worden ontkend dat, in een tijd waarin draagbaarheid steeds belangrijker wordt, hij wat aan de grote kant is, maar voor velen is dit juist een pluspunt.

De tablet laat een positieve indruk achter bij de gebruikers. Het biedt een goede balans tussen prijs en kwaliteit, een cruciaal aspect voor elke smart device investering.

De Lenovo Tab P12 128GB Wifi Grijs laat met zijn formaat en gebruiksgemak zien dat groter soms ook beter is, vooral als je op zoek bent naar een ruim en helder beeldscherm in een draagbare tablet. Het gaat hier om een tablet die je moet liggen; maar als dat zo is, dan zal het je niet teleurstellen.

Prestaties en Batterijduur

Lenovo tab p12 128gb grijs 4

Voor veel gebruikers staat een goede prestatie en een lange batterijduur bovenaan de lijst van must-haves bij de aanschaf van een nieuwe tablet. De Lenovo Tab P12 128GB Wifi Grijs steekt daarbij gunstig af, vooral gezien de mix van functies en prijspunt.

Laten we gelijk met de deur in huis vallen: de prestaties. De tablet is uitgerust met een Mediatek octa-core processor en 8 GB RAM, waardoor hij prima geschikt is voor dagelijks gebruik en het spelen van lichte spelletjes, zoals Candy Crush. Schakelen tussen apps verloopt vloeiend, zonder haperingen. Echter, voor de zware 3D games raden gebruikers aan om de Lenovo P11 Pro te overwegen.

De batterijduur van de Tab P12 is afhankelijk van hoe je het apparaat gebruikt. Bij licht gebruik, zoals surfen op het web of het lezen van e-mails, houdt de 10200 mAh batterij het gemakkelijk een hele dag vol. Intensiever gebruik zoals gamen of het bekijken van films kan de batterijduur echter aanzienlijk verminderen.

Belangrijke punten over de prestaties en batterijduur zijn:

  • Stabiele prestaties voor alledaags gebruik

  • Batterijduur: Lang bij licht gebruik, korter bij intensief gebruik

  • Snelladen: Dankzij Quick Charge 2.0 technologie is de tablet snel weer opgeladen

Een paar gebruikers merken op dat de batterij bijvoorbeeld sneller leeg raakt bij gamen of het bekijken van veel video’s in één sessie. Maar in de praktijk blijkt dat met een beetje slim opladen - bijvoorbeeld ’s nachts - dit weinig problemen oplevert.

Het is geen geheim dat het grote 12.7 inch scherm en de metalen behuizing bijdragen aan een wat zwaardere tablet. Toch is dit in de meeste scenario’s geen probleem, omdat de Tab P12 nog steeds comfortabel te gebruiken is op schoot of met ondersteuning van een hoes of standaard.

Over standaarden gesproken, de Lenovo Tab P12 wordt geleverd met een meegeleverde stylus, die eenvoudig magnetisch op de achterkant bevestigd kan worden. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om notities te maken, maar voegt ook een extra dimensie toe aan het gebruiksgemak.

Het is duidelijk dat deze tablet een solide keuze is voor de gemiddelde gebruiker die waarde hecht aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt voldoende vermogen voor de meest gangbare taken en de batterijduur is toereikend voor standaardgebruik. Hoewel de grootte en het gewicht enige invloed hebben op de draagbaarheid, is het voor thuisgebruik of op vaste locaties een zeer functioneel apparaat.

Ten slotte, hoewel de Lenovo Tab P12 misschien niet de allerlichtste in zijn soort is, maakt de combinatie van zijn grote heldere scherm en degelijke prestaties met de betaalbare prijs het tot een aantrekkelijke optie – vooral voor wie een grote tablet zonder poespas zoekt.

Accessoires en Extra Functionaliteiten

Lenovo tab p12 128gb grijs 5

De Lenovo Tab P12 128GB Grijs blinkt uit met enkele interessante accessoires en extra functionaliteiten die het een plezier maken voor dagelijks gebruik en basisactiviteiten. Bijgeleverd krijg je een handige stylus, die je magnetisch aan de tablet kunt vastklikken. Ideaal voor notities of als je even geen vingers wilt gebruiken op het touchscreen. Daarnaast is de tablet uitgerust met een geheugenkaartlezer voor Micro SD, waardoor je de toch al royale 128GB opslagruimte nog verder uit kunt breiden.

De kindermodus maakt het apparaat ook geschikt voor de jongere gebruikers. Het grote scherm is natuurlijk een schot in de roos voor het bekijken van media, maar dit brengt ons bij een licht nadeel: het gewicht van 615 gram kan voor langere tijd vasthouden nét wat onhandig zijn. Gelukkig biedt een standaard of je schoot uitkomst voor comfortabel kijkplezier.

Hieronder een lijstje van enkele accessoires en functionaliteiten die dit apparaat uniek maken:

  • Meegeleverde stylus: Pennen en notities maken gaat moeiteloos.

  • Micro SD uitbreiding: Geen zorgen over opslag, ook niet na een jaar veel apps gebruiken.

  • Kindermodus: Ouders kunnen met een gerust hart hun kinderen laten werken/spelen met de tablet.

  • Groot scherm: Ideaal voor video’s en het lezen van documenten of partituren.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Zo is het jammer dat het grote formaat en gewicht de draagbaarheid enigszins beperken. Gelukkig is dit in veel situaties een kwestie van gewenning en weegt het niet op tegen de voordelen die het grote scherm biedt.

De geluidskwaliteit met de stereo luidsprekers is een ander pluspunt, wat de tablet ideaal maakt om eens goed voor te gaan zitten met je favoriete film of serie.

Aan de veiligheid is ook gedacht. Met zowel vingerafdruk-identiteitssensor als gezichtsherkenning is je tablet goed beveiligd tegen ongenodigde gebruikers. Dit zijn functionaliteiten die je niet altijd terugziet in deze klasse en zijn dus een welkome aanvulling.

Kleine kanttekeningen zijn er op het gebied van bescherming en accessoires. Er wordt bijvoorbeeld geen hoesje meegeleverd, iets om rekening mee te houden voor wie zijn apparaat onberispelijk wil houden. En hoewel de batterijduur prima is voor dagelijks gebruik, is het een punt van overweging voor wie vaak intensieve taken uitvoert met de tablet.

Al met al biedt de Lenovo Tab P12 128GB Grijs een goede mix van functionaliteit, comfort en gebruiksgemak tegen een aantrekkelijk prijspunt. Een gedegen tablet voor wie het vooral wil gebruiken voor basis taken zoals internetten, e-books lezen en het kijken naar multimedia, met genoeg extraatjes om het geheel smakelijk te maken.