Nvidia RTX A4000: Handleiding, prestaties en recensies

Alles over de RTX A4000 van Nvidia: Specificaties, prestaties in gaming en machine learning, meest gestelde vragen, voor- en nadelen.
Publicatiedatum

4 januari 2023

Introductie

Nvidia RTX A4000 videokaart

De NVIDIA RTX A4000 is een professionele grafische kaart die is ontworpen voor gebruik in werkstations. De kaart is uitgerust met NVIDIA’s Ampere-architectuur en biedt verbeterde prestaties en efficiëntie ten opzichte van vorige generaties. De A4000 is geschikt voor een breed scala aan professionele toepassingen, waaronder 3D-modellering, visualisatie, machine learning en videobewerking.

Prijzen

Specificaties

 • GPU: NVIDIA Ampere
 • CUDA cores: 10496
 • Kernteken: 2.0 GHz
 • Geheugengrootte: 16 GB GDDR6
 • Geheugenbandbreedte: 448 GB/s
 • PCIe-interface: PCIe 4.0 x16
 • Stroomverbruik: 300 W

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de A4000 en andere professionele grafische kaarten?

De RTX A4000 biedt een hogere CUDA-core-telling en kernteken dan sommige vergelijkbare kaarten, wat kan leiden tot verbeterde prestaties bij bepaalde professionele toepassingen. De A4000 heeft ook een hogere geheugenbandbreedte, wat kan helpen bij het verwerken van grote hoeveelheden gegevens sneller.

Is de A4000 geschikt voor gaming?

Hoewel de A4000 ontworpen is voor professioneel gebruik, kan het ook gebruikt worden voor gaming. Echter, de A4000 is waarschijnlijk niet de beste keuze voor gaming, aangezien er specifiek ontworpen gaming-grafische kaarten beschikbaar zijn die meer gericht zijn op hoge framerates en hoge resoluties.

Wat is het stroomverbruik van de A4000?

Het stroomverbruik van de A4000 is 300 W. Dit is redelijk hoog in vergelijking met sommige andere professionele grafische kaarten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systeem voldoende stroomvoorziening heeft om de A4000 te kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat u een kwalitatief hoogwaardige stroomvoorziening heeft met voldoende vermogen en een goede efficiëntie om ervoor te zorgen dat uw systeem stabiel blijft.

Is de A4000 compatibel met mijn besturingssysteem?

De A4000 is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Unix. Controleer wel altijd of uw specifieke besturingssysteem en versie compatibel is met de A4000 voordat u de kaart aanschaft.

Kan ik meerdere A4000’s in één systeem gebruiken?

Ja, het is mogelijk om meerdere A4000’s in één systeem te gebruiken met behulp van technologieën zoals NVIDIA SLI of AMD CrossFire. Dit kan helpen om de prestaties van uw systeem te verhogen door het gebruik van meerdere grafische kaarten in parallel. Houd er echter wel rekening mee dat het toevoegen van meerdere grafische kaarten ook het stroomverbruik en de warmteontwikkeling van uw systeem kan verhogen. Zorg ervoor dat u een systeem heeft dat in staat is om deze extra belasting aan te kunnen.

Kan ik de A4000 overklokken?

Overklokken van de A4000 is mogelijk, maar dit kan de levensduur van de kaart verkorten en kan leiden tot stabilitijtsproblemen als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Als u overklokken wilt proberen, zorg er dan voor dat u voldoende koeling heeft en gebruik een betrouwbare overkloktool om de instellingen aan te passen. Overleg ook altijd met de fabrikant voordat u overklokt om te controleren of dit veilig is voor uw specifieke kaart. Voor optimale koelprestaties tijdens intensieve taken, kunt u overwegen om de Nvidia videokaarten voor machine learning te bekijken, die ontworpen zijn voor zware workloads.

Kan ik de A4000 gebruiken voor deep learning?

Ja, de A4000 is geschikt voor deep learning-toepassingen vanwege zijn hoge CUDA-core-telling en geheugenbandbreedte. Deep learning vereist veel rekenkracht en geheugen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken, dus de A4000 kan een goede keuze zijn voor dit soort taken.

Is de A4000 compatibel met VR?

Ja, de A4000 is compatibel met VR (virtual reality). De kaart heeft voldoende rekenkracht en geheugen om VR-toepassingen te ondersteunen, maar u moet wel andere VR-hardware hebben, zoals een VR-headset en bewegingssensoren.

Wat zijn de systeemeisen voor de A4000?

De systeemeisen voor de A4000 zullen afhangen van het specifieke besturingssysteem en de professionele toepassingen die u wilt gebruiken. Controleer altijd de systeemeisen van de software die u wilt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw systeem aan de vereisten voldoet. Als algemeen advies, hebt u waarschijnlijk een krachtige processor, voldoende geheugen en een krachtige stroomvoorziening nodig om de A4000 goed te laten werken.

Is de A4000 goedkoop of duur?

Professionele grafische kaarten zijn over het algemeen duurder dan consumentenkaarten, en de A4000 is geen uitzondering. De prijs van de A4000 kan variëren afhankelijk van de plaats van aankoop en de huidige vraag, maar u kunt verwachten dat de kaart duurder is dan sommige consumentenkaarten. Houd er rekening mee dat professionele kaarten doorgaans een langere levensduur hebben en beter geschikt zijn voor professioneel gebruik, dus de hogere prijs kan de moeite waard zijn als u de kaart voor professioneel gebruik nodig hebt.

Wat is de levensduur van de A4000?

De levensduur van de A4000 zal variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden waarin de kaart wordt gebruikt. Als de kaart bijvoorbeeld in een koel en stabiel systeem wordt gebruikt met een goede koeling, kan de levensduur langer zijn dan wanneer de kaart in een systeem met slechte koeling wordt gebruikt. Overklokken van de kaart kan ook de levensduur verkorten. Als algemeen advies, kunt u ervan uitgaan dat de A4000 een redelijk lange levensduur heeft, maar het is altijd belangrijk om de kaart goed te onderhouden en om eventuele problemen tijdig op te lossen om de levensduur te maximaliseren.

Is de A4000 stil?

De A4000 heeft een koeler om de kaart te koelen tijdens het gebruik, en deze koeler kan enig geluid produceren. Hoe stil de A4000 is, zal afhangen van de koelprestaties van de koeler en de omstandigheden waarin de kaart wordt gebruikt. Als algemeen advies, kunt u ervan uitgaan dat de A4000 redelijk stil is in vergelijking met sommige andere professionele grafische kaarten, maar het is altijd belangrijk om de specifieke koelprestaties van de kaart te controleren voordat u de kaart aanschaft. Voor optimale prestaties in uw computeropstelling, kunt u overwegen een bijpassende geluidsdempende behuizing uit te kiezen.

Wat is de garantie op de A4000?

De garantie op de A4000 kan variëren afhankelijk van de plaats van aankoop en de specifieke voorwaarden van de garantie. Controleer altijd de garantievoorwaarden voordat u de kaart aanschaft om ervoor te zorgen dat u voldoende dekking heeft voor eventuele problemen. Als algemeen advies, kunt u ervan uitgaan dat professionele grafische kaarten doorgaans een langere garantie hebben dan consumentenkaarten vanwege het professionele gebruik waarvoor ze zijn ontworpen.

Wat is het rendement van de A4000?

Het rendement van de A4000 zal afhangen van de specifieke toepassingen waarvoor de kaart wordt gebruikt. De A4000 heeft een hoge CUDA-core-telling en geheugenbandbreedte, wat kan leiden tot verbeterde prestaties bij bepaalde professionele toepassingen. Houd er echter rekening mee dat het rendement ook kan variëren afhankelijk van andere factoren, zoals de prestaties van de rest van het systeem en de specifieke instellingen die worden gebruikt. Als algemeen advies, kunt u ervan uitgaan dat de A4000 een redelijk hoog rendement heeft in vergelijking met sommige andere professionele grafische kaarten.

Wat is de vervangingsperiode van de A4000?

De vervangingsperiode van de A4000 zal afhangen van de specifieke omstandigheden waarin de kaart wordt gebruikt en hoe goed de kaart wordt onderhouden. Als algemeen advies, kunt u ervan uitgaan dat professionele grafische kaarten doorgaans een langere levensduur hebben dan consumentenkaarten vanwege het professionele gebruik waarvoor ze zijn ontworpen. Het is echter altijd belangrijk om de kaart goed te onderhouden en om eventuele problemen tijdig op te lossen om de levensduur te maximaliseren. Als de kaart niet goed functioneert of als de kaart achterhaald is voor uw specifieke doeleinden, kan het nodig zijn om de kaart te vervangen.

Wat zijn de voordelen van de A4000?

 • Hoge rekenkracht: De A4000 heeft een hoge CUDA-core-telling en een hoge kernteken, wat kan leiden tot verbeterde prestaties bij bepaalde professionele toepassingen.
 • Hoge geheugenbandbreedte: De A4000 heeft een hoge geheugenbandbreedte, wat kan helpen bij het verwerken van grote hoeveelheden gegevens sneller.
 • Breed scala aan toepassingen: De A4000 is geschikt voor een breed scala aan professionele toepassingen, waaronder 3D-modellering, visualisatie, machine learning en videobewerking.
 • Compatibel met verschillende besturingssystemen: De A4000 is compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Unix.
 • Meerdere kaarten ondersteuning: Het is mogelijk om meerdere A4000’s in één systeem te gebruiken met behulp van technologieën zoals NVIDIA SLI of AMD CrossFire om de prestaties te verhogen.

Wat zijn de nadelen van de A4000?

 • Hoge prijs: De A4000 is duurder dan sommige andere professionele grafische kaarten.
 • Hoog stroomverbruik: De A4000 heeft een hoog stroomverbruik van 300 W, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systeem voldoende stroomvoorziening heeft om de kaart te kunnen gebruiken.
 • Mogelijk niet geschikt voor gaming: Hoewel de A4000 ook gebruikt kan worden voor gaming, zijn er specifiek ontworpen gaming-grafische kaarten die meer gericht zijn op hoge framerates en hoge resoluties.
 • Mogelijk niet geschikt voor licht professioneel gebruik: De A4000 is ontworpen voor professioneel gebruik en kan overkill zijn voor sommige lichtere professionele toepassingen. Als u alleen af en toe professioneel gebruik maakt, kan een andere, goedkopere kaart misschien een beter passende keuze zijn.

A4000 vergeleken met andere videokaarten

Radeon W6800

Een vergelijkbare professionele grafische kaart is de AMD Radeon Pro W6800. De W6800 heeft een lagere CUDA-core-telling van 8704, maar heeft wel een hogere kernteken van 2.5 GHz. Qua geheugengrootte en -bandbreedte is de W6800 gelijk aan de A4000. De W6800 is echter alleen compatibel met PCIe 3.0 en heeft een hoger stroomverbruik van 320 W.

Nvidia A3090

Een andere vergelijkbare kaart is de NVIDIA A3090. De A3090 heeft een lagere CUDA-core-telling van 8704, maar heeft wel een hogere kernteken van 1.7 GHz. Qua geheugengrootte en -bandbreedte is de A3090 lager dan de A4000. De A3090 is compatibel met PCIe 4.0 en heeft een lager stroomverbruik van 250 W.

Hoe is de A4000 vergeleken met de Nvidia A6000?

De Nvidia A6000 is een andere professionele grafische kaart van Nvidia. Hieronder zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het vergelijken van de A4000 en A6000:

 • Rekenkracht: Beide kaarten hebben een hoge CUDA-core-telling, maar de A6000 heeft een hogere kernteken, wat kan leiden tot verbeterde prestaties bij sommige toepassingen.
 • Geheugen: Beide kaarten hebben een hoge geheugenbandbreedte, maar de A6000 heeft meer geheugen, wat kan helpen bij het verwerken van nog grotere hoeveelheden gegevens.
 • Prijs: De A6000 is duurder dan de A4000.
 • Stroomverbruik: Beide kaarten hebben een hoog stroomverbruik, maar de A6000 heeft een nog hoger stroomverbruik van 350 W.

Als algemeen advies, zou de A6000 een betere keuze zijn als u op zoek bent naar de hoogste prestaties en het geld niet uitmaakt, terwijl de A4000 een goede keuze kan zijn als u op zoek bent naar goede prestaties tegen een lagere prijs.

Hoe is de A4000 vergeleken met de AMD Radeon Pro W5700?

De AMD Radeon Pro W5700 is een professionele grafische kaart van AMD. Hieronder zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het vergelijken van de A4000 en Radeon Pro W5700:

 • Rekenkracht: Beide kaarten hebben een hoge rekenkracht, maar de Radeon Pro W5700 heeft een hogere kernteken, wat kan leiden tot verbeterde prestaties bij sommige toepassingen.
 • Geheugen: Beide kaarten hebben een hoge geheugenbandbreedte, maar de Radeon Pro W5700 heeft meer geheugen, wat kan helpen bij het verwerken van nog grotere hoeveelheden gegevens.
 • Prijs: Beide kaarten zijn duur, maar de Radeon Pro W5700 is duurder dan de A4000.
 • Stroomverbruik: Beide kaarten hebben een hoog stroomverbruik, maar de Radeon Pro W5700 heeft een lager stroomverbruik van 250 W.

Als algemeen advies, zou de Radeon Pro W5700 een betere keuze zijn als u op zoek bent naar de hoogste prestaties en het geld niet uitmaakt, terwijl de RTX A4000 een goede keuze kan zijn als u op zoek bent naar goede prestaties tegen een lagere prijs. Houd er wel rekening mee dat de A4000 en Radeon Pro W5700 van verschillende fabrikanten zijn, dus het kan nodig zijn om ook de software- en driver-compatibiliteit te vergelijken voordat u een beslissing maakt.

Kan ik de A4000 gebruiken voor gaming?

Hoewel de RTX A4000 ook gebruikt kan worden voor gaming, zijn er specifiek ontworpen gaming-grafische kaarten die meer gericht zijn op hoge framerates en hoge resoluties. Als u op zoek bent naar een grafische kaart specifiek voor gaming, kan het verstandig zijn om naar een gaming-specifieke kaart te kijken in plaats van een professionele kaart. Houd er wel rekening mee dat professionele kaarten doorgaans een langere levensduur hebben en beter geschikt zijn voor professioneel gebruik, dus als u de kaart ook voor professioneel gebruik wilt gebruiken, kan de A4000 een goede keuze zijn.

Hoe kan ik problemen oplossen met de A4000?

Als u problemen ondervindt met de A4000, zijn hier enkele stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen:

 • Controleer of u de laatste drivers hebt geïnstalleerd. Soms kunnen problemen worden opgelost door simpelweg de laatste drivers te installeren.
 • Controleer of uw systeem voldoet aan de systeemeisen voor de A4000. Als uw systeem niet aan de vereisten voldoet, kan dit problemen veroorzaken.
 • Controleer of uw systeem goed is geventileerd. Als de A4000 te warm wordt, kan dit problemen veroorzaken.
 • Controleer of er fysieke problemen zijn met de kaart. Als er bijvoorbeeld een losse verbinding is, kan dit problemen veroorzaken.
 • Probeer de kaart op een ander systeem te gebruiken om te zien of het probleem daar ook optreedt. Als het probleem alleen op uw systeem voorkomt, kan dit wijzen op een probleem met uw systeem in plaats van de kaart.

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en het probleem nog steeds niet is opgelost, kan het nodig zijn om contact op te nemen met de klantenservice van Nvidia voor verdere hulp.

Wat zijn alternatieve videokaarten voor de A4000?

Als u op zoek bent naar alternatieven voor de A4000, kunt u overwegen om te kijken naar andere professionele grafische kaarten, zoals de Nvidia Quadro P6000 of de AMD Radeon Pro WX 9100. Beide kaarten hebben een hoge rekenkracht en zijn geschikt voor professioneel gebruik, maar hebben ook een hogere prijs dan de A4000. Als u op zoek bent naar een goedkopere optie, kunt u ook overwegen om naar consumentenkaarten te kijken, zoals de Nvidia GeForce RTX 3080 of de AMD Radeon RX 6800 XT. Hoewel deze kaarten misschien niet dezelfde rekenkracht hebben als professionele kaarten, kunnen ze nog steeds goede prestaties bieden voor een lagere prijs.

Wat zijn enkele andere functies van de A4000?

De A4000 heeft een aantal andere functies die het tot een krachtige professionele grafische kaart maken:

 • NVIDIA Virtual GPU Technology: De A4000 ondersteunt NVIDIA Virtual GPU Technology, wat betekent dat het mogelijk is om de kaart te delen tussen meerdere virtuele machines. Dit kan handig zijn voor werkomgevingen waarbij meerdere gebruikers toegang hebben tot dezelfde grafische kaart.
 • NVIDIA NVLink: De A4000 ondersteunt NVIDIA NVLink, wat betekent dat het mogelijk is om meerdere A4000’s te verbinden om de prestaties te verhogen.
 • NVIDIA Ansel: De A4000 ondersteunt NVIDIA Ansel, wat een tool is waarmee gebruikers professioneel uitziende schermafbeeldingen kunnen maken van hun games.
 • NVIDIA CUDA: De A4000 ondersteunt NVIDIA CUDA, wat een programma is dat de rekenkracht van de GPU kan gebruiken om bepaalde taken te versnellen.
 • NVIDIA Deep Learning: De A4000 ondersteunt NVIDIA Deep Learning, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor machine learning-toepassingen.

Conclusie

De Nvidia GPU A4000 is een krachtige professionele grafische kaart die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zoals 3D-modellering, visualisatie, machine learning en videobewerking. Het heeft een hoge CUDA-core-telling, een hoge geheugenbandbreedte en is compatibel met verschillende besturingssystemen. Het heeft echter ook een hoge prijs en een hoog stroomverbruik, en kan mogelijk overkill zijn voor sommige lichtere professionele toepassingen. Als u op zoek bent naar alternatieven, kunt u overwegen om naar andere professionele grafische kaarten te kijken, zoals de Nvidia Quadro P6000 of de AMD Radeon Pro WX 9100, of naar consumentenkaarten, zoals de Nvidia GeForce RTX 3080 of de AMD Radeon RX 6800 XT.