Onze game ervaring met de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN monitor (2023)

Onze recensie van de Samsung Odyssey G7, een 32 inch 4K monitor die uitblinkt in gaming en entertainment.
Auteur
Affiliatie
Elsemieke van der Laan

Cartesium

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Samsung ls32bg700eu j1y4rqq34jgd jvn3jz

De Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN is een ideaal scherm voor gamers met haar 4K resolutie en snelle 144Hz ververstijd. In deze recensie gaan wij dieper op dit alles in.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Schermdiagonaal 32 inch Scherpte 4K (UHD)
Verversingssnelheid 144 Hz Pixel-dichtheid 138 ppi
Kleurkwaliteit Uitstekend Schermdiagonaal 32 inch
Scherpte 4K (UHD) Verversingssnelheid 144 Hz
Pixel-dichtheid 138 ppi Kleurkwaliteit Uitstekend
Artikelnummer 922643 Fabrikantcode LS32BG700EUXEN

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung ls32bg700eu 23 Samsung ls32bg700eu 17 Samsung ls32bg700eu 19 Samsung ls32bg700eu 20

Krachtige Prestaties voor Console en PC

Samsung ls32bg700eu 2

De Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN is een ware aanwinst voor gamers die het uiterste uit hun console of PC willen halen. Met haar 4K resolutie en hoge verversingssnelheid van 144Hz is vloeiende en haarscherpe gameplay gegarandeerd - ongeacht of je nu op een PlayStation 5, Xbox Series X of krachtige pc speelt.

Enkele positieve eigenschappen zijn:

 • 32 inch groot scherm biedt een meeslepende ervaring.

 • Uitstekende 1ms reactietijd minimaliseert bewegingsonscherpte.

 • Compatibel met zowel NVIDIA G-Sync als AMD FreeSync Premium Pro voor soepel gamen.

Voor next-gen console gaming levert de monitor dankzij de HDMI 2.1-poort een gestroomlijnde 4K-spelervaring met verversingssnelheden tot 120Hz. Dit betekent dat je niet alleen geniet van de resolutie, maar ook van de snelheid die nodig is voor competitief gamen.

De DisplayHDR 600 ondersteuning en het brede DCI-P3 kleurenprofiel zorgen voor fantastische kleuren en contrasten die elke game tot leven brengen. Van groene graslanden tot stedelijke skylines, details zijn haarscherp en kleuren sprankelend.

Toch zijn er een paar kleine aandachtspunten. Zo zijn de inwendige luidsprekers handig, maar ze halen het niet bij een goede set externe speakers of een koptelefoon. De monitor heeft geen mogelijkheid voor PIP of split screen, wat voor sommigen een gemis kan zijn. Echter, deze punten doen niet af aan de algehele indrukwekkende gamingprestaties.

De interface van het menu kan wat onoverzichtelijk zijn en hoewel het toestel slimme TV-functionaliteiten heeft, kunnen sommige gamers deze overbodig vinden. Maar als je een game-monitor zoekt die meer biedt dan alleen maar gaming, kun je deze extra functies als een bonus zien.

Bij het verstellen van de monitor op de beugel kan het bevestigen uitdagend zijn. Dit lijkt echter een eenmalige hinder, gezien je dit maar één keer hoeft te doen en daarna geniet van een stevige en stabiele monitorstandaard, die je eenvoudig kunt aanpassen aan jouw ergonomische voorkeuren.

Het is ook het vermelden waard dat sommige gebruikers opmerkingen hebben over de ‘smart’ aspecten, die niet altijd nodig zijn voor puur gaming-gebruik. Daarentegen zullen degenen die een multifunctioneel scherm zoeken deze extra’s waarderen.

Sommige monitors kunnen eigenaardigheden hebben, zoals issues na het ontwaken uit een slaapstand, maar dit lijkt niet een algemeen probleem te zijn. Mogelijk zijn dit op zichzelf staande gevallen die met een firmware-update verholpen kunnen worden.

Al met al, de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN is voor de serieuze gamer die op zoek is naar krachtige prestaties, gecombineerd met de luxe van een slimme monitor. Hoewel de prijs aan de hoge kant kan zijn, rechtvaardigt de kwaliteit van de beelden en de bouw van het scherm deze investering zeker. Kortom, een topkeuze voor degenen die gamen serieus nemen.

Multimedia Mogelijkheden en Smart Functionaliteiten

Samsung ls32bg700eu 3

Met de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN duik je midden in de actie met niet alleen uitstekende gameprestaties maar ook een scala aan multimedia mogelijkheden en smart functionaliteiten. Zo is het scherm niet alleen een feest voor de ogen dankzij het kraakheldere 4K UHD beeld en de snelle 144Hz verversingssnelheid, je schakelt net zo gemakkelijk over naar je favoriete streamingdiensten met de ingebouwde Smart Hub.

Belangrijke kenmerken die dit scherm laten uitblinken zijn:

 • 4K UHD-resolutie: Zorgt voor scherpe en gedetailleerde beelden

 • 144Hz verversingssnelheid & 1ms reactietijd: Biedt soepele beeldovergangen, perfect voor snelle games

 • Smart Hub: Gemakkelijke toegang tot streaming apps zoals Netflix en Disney+

 • Geluid: Ingebouwde luidsprekers voor een directe audio-ervaring

 • Gaming Features: Ondersteuning voor zowel AMD FreeSync Premium Pro als G-Sync Compatible

De next-gen console gamers worden ook niet vergeten. Met een HDMI 2.1 poort ben je helemaal klaar voor 4K gaming met je Xbox Series X of PlayStation 5. En als je even geen zin hebt in gamen, dan is het gemak waarmee je overschakelt naar een serie of film op de Smart TV een echte plus.

Natuurlijk, geen product is perfect en ook deze monitor kent een paar nadelen. Zo komt de kwaliteit van de ingebouwde luidsprekers niet in de buurt van een dedicated audiosysteem en missen we de mogelijkheid voor een picture-in-picture modus. Echter, voor de meeste gebruikers zullen deze punten maar een kleine smet zijn op wat verder een uitermate kwalitatief hoogstaand product is.

De implementatie van smart functionaliteiten in een gaming monitor zoals deze lijkt wellicht overbodig voor de hardcore gamers, maar laat je niet misleiden; de extra’s zorgen voor een meerwaarde die de monitor multifunctioneel maken. Je kunt naast gamen dus ook ontspannen zonder ooit van apparaat te wisselen. Dit maakt de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN niet alleen een gaming hub maar een echt multimedia centrum.

Het is jammer dat de interface van het menu wat onoverzichtelijk is, maar dit lijkt een kleinigheid die over het algemeen snel aangeleerd wordt door de meeste gebruikers. Ook de eerder genoemde afwezigheid van split screen functies is jammer, maar laten we niet vergeten dat de primaire functie van deze monitor het leveren van een topervaring tijdens het gamen is, en dat doet ’ie met verve.

Minder kleurintensiteit vergeleken met professionele kleurenmonitors kan ook worden opgemerkt door gebruikers die uit de grafische hoek komen, maar voor de gemiddelde gamer en multimedia gebruiker zal het DCI-P3 kleurenprofiel zeker toereikend zijn om een plezierige kijkervaring te garanderen.

In een markt waar multitasking en multifunctionaliteit steeds meer gewaardeerd worden, biedt de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN een krachtig alles-in-één pakket dat niet teleurstelt. Laten we de schoonheidsfoutjes voor lief nemen en genieten van deze moderne technologische veelzijdigheid die aansluit op onze hedendaagse digitale levensstijl.

Design en Ergonomie van de Monitor

Samsung ls32bg700eu 4

Met zijn strakke lijnen, futuristische design en robuuste bouwkwaliteit is de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN een ware blikvanger op elk bureau. Met een diameter van 32 inch biedt deze monitor ruim voldoende schermruimte om de meeslepende wereld van gaming en productiviteit volledig te omarmen. De 4K UHD-resolutie staat garant voor haarfijne details, terwijl de 144Hz verversingssnelheid en de 1ms reactietijd ervoor zorgen dat zelfs de snelste actiescènes zonder haperingen voorbijvliegen.

Wat direct opvalt aan dit scherm is de ergonomie:

 • In hoogte verstelbaar, zodat je het scherm makkelijk op ooghoogte kunt zetten.

 • Kantelbaar en draaibaar, voor de perfecte kijkhoek.

 • Een stevige voet die stabiliteit biedt, zelfs tijdens hevige gamingsessies.

 • Vesa-compatibiliteit waardoor je het scherm probleemloos aan een muurbeugel kunt bevestigen.

Natuurlijk, er is altijd een afweging tussen design en praktische toepasbaarheid. Tijdens de installatie kan het bevestigen van het scherm aan de standaard wat lastig zijn; sommige gebruikers ervaren dat het meer tijd kost dan verwacht. Daarentegen is het éénmalige ongemak klein bier vergeleken met de dagelijkse ergonomische voordelen.

De monitor heeft geen curved beeldscherm, wat voor sommigen een gemiste kans is in de Odyssey-lijn, bekend om zijn gebogen displays. Toch heeft dit vlakke paneel een uiterst smalle bezel, wat het een gestroomlijnd uiterlijk geeft en bijdraagt aan de immersie tijdens het gebruik.

Samsung heeft ook aan het milieu gedacht; de energieklasse G is een indicatie van bewust omspringen met verbruik, hoewel er nog ruimte voor verbetering is. Wat energiekosten betreft, houdt dit scherm de portemonnee niet onnodig op spanning, met een energieverbruik dat binnen de perken blijft.

Het design schiet voor sommigen mogelijk tekort als het gaat om de ingebouwde luidsprekers; deze zijn functioneel maar kunnen niet tippen aan externe geluidssystemen. Geen dealbreaker, maar iets om rekening mee te houden als audio een cruciale factor is.

Kabelmanagement is netjes verwerkt. Met meerdere usb-poorten en HDMI 2.1 aansluitingen is er genoeg plek voor jouw randapparatuur, en bungelende kabels worden netjes weggewerkt.

Het esthetische aspect van de monitor wordt benadrukt door de minimalistische doch praktische afstandsbediening, die het wisselen tussen games en entertainmentservices moeiteloos maakt.

Laten we eerlijk zijn, deze monitor heeft misschien geen Ambilight-achtige verlichting of een picture-in-picture functie, maar wat het doet, doet het uitmuntend. De kleine concessies die men maakt in het ontwerp worden meer dan gecompenseerd door de superieure beeldkwaliteit en vloeiende game-ervaring.

In alle opzichten is de Samsung Odyssey G7 een triomf van modern design en ergonomie. Het is een monitor die je uitnodigt om je te verdiepen in het spel, je productiviteit te verhogen en, misschien wel het belangrijkste, comfortabel te blijven tijdens lange sessies voor het scherm.

Smart TV Functies en Gebruiksgemak

Samsung ls32bg700eu 9j1jmqppbe68 rny3pk

Als liefhebber van zowel gaming als binge-watching series, is de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN een schot in de roos. Deze 4K-monitor met zijn gloeiende echt 144Hz verversingssnelheid levert niet alleen in games maar ook bij het streamen van content een performance die de kijkervaring naar het volgende niveau tilt.

Laten we eens kijken naar de Smart TV functies van dit apparaat:

 • Eenvoudig switchen tussen gamen en je favoriete Netflix serie;
 • Sneltoetsen voor Netflix en Disney+ op de bijgeleverde afstandsbediening;
 • Smart Hub zorgt ervoor dat je zonder pc alles binnen handbereik hebt.

Wat gelijk opvalt, is hoe soepel de overgang van een intensieve gaming sessie naar het ontspannen genieten van een film of serie gaat. Met de Smart Hub hoef je niet van apparaat te wisselen of extra stappen te doorlopen - selecteer simpelweg wat je wilt kijken en je bent klaar.

Echter, niet alles is rozengeur en maneschijn. Sommige gebruikers ervaren de smart functionaliteiten als een overvloed aan opties die meer past bij een tv dan bij een gaming monitor. Voor deze gebruikers voelt het misschien als onnodige toeters en bellen. Maar laten we wel wezen, in een wereld waar veel van onze apparaten multifunctioneel zijn, kan deze veelzijdigheid juist als een bonuspunt gezien worden.

Wat betreft de ingebouwde luidsprekers, deze zijn zeker geen vervanging voor een hoogwaardig geluidssysteem, maar ze zijn voldoende voor alledaags gebruik en handig wanneer externe luidsprekers geen optie zijn.

Toch zijn er ook een paar kanttekeningen:

 • De menu-interface kan wat onoverzichtelijk zijn, maar na wat gewenning vind je snel je weg.

 • De ontbrekende PIP (picture in picture) of split screen functie kan voor sommigen een gemiste kans zijn.

Deze minpunten neem je op de koop toe als je bedenkt wat dit beeldscherm allemaal wél heeft te bieden. Het maakt de LS32BG700EUXEN niet minder indrukwekkend voor zowel gaming als het bekijken van content.

De Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN is dus een topkeuze voor gamers die hun console of pc willen verbinden met een scherm dat niet alleen uitstekende prestaties levert tijdens het spelen, maar ook een centraal entertainmentstuk vormt voor al je mediabehoeften.

Technische Knelpunten en Beperkingen

Samsung ls32bg700eu 1

Bij de zoektocht naar de ultieme gaming monitor stuit men vaak op de uitdaging om technologie te vinden die de intense behoeften van moderne games kan bijbenen. De Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN bewijst zichzelf als een krachtige bondgenoot in deze queeste, ondanks enkele technische knelpunten en beperkingen die niet onopgemerkt blijven.

De kracht van deze monitor ligt overduidelijk in de:

 • 4K UHD resolutie die zorgt voor oogverblindende details

 • Hoge verversingssnelheid van 144Hz, cruciaal voor vloeiende gameplay

 • DisplayHDR 600 die kleuren en contrast levensecht maakt

 • Compatibiliteit met next-gen consoles dankzij HDMI 2.1

Toch is er een aantal overwegingen waar men goed aan doet aandacht aan te besteden. Ondanks het feit dat de monitor lof verdient voor zijn indrukwekkende specificaties, staan sommige gebruikers voor verrassingen tijdens het installatieproces. Het vastzetten van het scherm op de standaard lijkt meer op een work-out dan een setup, aangezien het bevestigen nogal uitdagend kan zijn - reken op wat spierkracht en geduld.

Eenmaal geïnstalleerd is het duidelijk dat Samsung niet heeft bezuinigd op de gaming-ervaring. De kleurweergave is rijk, hoewel het niet ongebruikelijk is dat dit paneel niet helemaal op kan boxen tegen de weergave van een OLED scherm. Dit is een compromis dat wellicht overwogen moet worden, vooral als je de diepe zwarten van OLED gewend bent.

Wat audio betreft, biedt het ingebouwde geluid een basale beleving. Hoewel het zeker geen vervanging is voor een toegewijd geluidssysteem of headset, is de aanwezigheid van luidsprekers een handige toevoeging voor het occasioneel kijken van een serie of video.

Interessant is de ‘Smart Hub’ functionaliteit, waardoor eigenlijk een soort van slimme tv wordt binnengehaald in je game-opstelling. Dit lijkt misschien wat buiten het verwachtingspatroon van de hardcore gamer, maar biedt een aantrekkelijke meerwaarde voor diegenen die een multifunctionele oplossing zoeken.

Een andere kanttekening is de afwezigheid van een Picture-in-Picture (PIP) of splitscreen functie. Voor multitasking gamers kan dit een punt van irritatie zijn. Het navigatiemenu wordt ook ervaren als wat complex, maar is dat niet wat extra instellingen met zich meebrengen? Immers, meer mogelijkheden betekent vaak ook meer instelwerk.

Als kers op de taart is er de vaststelling door sommige gebruikers dat de monitor je computer kan laten bevriezen na een slaapstand, wat kan resulteren in een gefrustreerde gebruiker en het noodgedwongen uitvoeren van een harde reset. Dit lijkt een specifiek probleem te zijn dat niet bij iedereen voorkomt, maar het is zeker iets om in de gaten te houden.

Concluderend, de Samsung Odyssey G7 LS32BG700EUXEN is een monitor die veel goed doet, verpakt met toekomstbestendige functies voor de doorgewinterde gamer. Ja, er zijn een paar obstakels op de weg naar gaming perfectie, maar laat het duidelijk zijn: de reis met deze monitor aan je zijde belooft vooral veel visueel spektakel en een verrijkte spelervaring.