Mijn werkplek geoptimaliseerd met een EIZO EV2760-BK monitor (2023)

Mijn ervaring met de EIZO EV2760-BK: een goede monitor die heldere beeldkwaliteit en ergonomiek combineert.
Auteur
Affiliatie
Pieter van der Laan

Cartesium

Publicatiedatum

4 december 2023

Inleiding

Eizo ev2760

Op zoek naar een degelijke monitor die je werkplek naar een hoger niveau tilt? Dan zit je met de Eizo EV2760-BK wel snor. In deze recensie leggen we de plus- en minpunten van deze alleskunner naast elkaar.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Schermdiagonaal 27 inch Scherpte Quad HD (1440p)
Verversingssnelheid 60 Hz Pixel-dichtheid 109 ppi
Kleurkwaliteit Goed Schermdiagonaal 27 inch
Scherpte Quad HD (1440p) Verversingssnelheid 60 Hz
Pixel-dichtheid 109 ppi Kleurkwaliteit Goed
Artikelnummer 878621 Fabrikantcode EV2760-BK

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Eizo ev2760 15 Eizo ev2760 9 Eizo ev2760 4 Eizo ev2760 42 Eizo ev2760 26

EcoView Technologie en Duurzaamheid

Eizo ev2760 2

De EIZO EV2760-BK monitor biedt een combinatie van milieubewustzijn en technische efficiëntie, met dank aan de geavanceerde EcoView technologie. Dit maakt het scherm een sterke speler op het gebied van duurzame kantoorinrichting zonder dat het ten koste gaat van beeldkwaliteit en functionaliteit. Hierbij een korte lijst van de opmerkelijke eigenschappen:

 • EcoView technologie optimaliseert het energieverbruik

 • Ingebouwde luidsprekers, al is de kwaliteit niet indrukwekkend

 • Volledig verstelbaar en kantelbaar voor ergonomisch comfort

 • Pivot-functie maakt zowel horizontaal als verticaal gebruik mogelijk

 • Goed beeld kwaliteit met Quad HD resolutie

Deze monitor onderscheidt zich doordat het scherm de helderheid automatisch aanpast aan de hoeveelheid omgevingslicht. Zo wordt er stevig bespaard op energieverbruik, wat niet alleen goed is voor de portemonnee, maar ook voor onze planeet. Alhoewel de helderheid soms wat tekortschiet voor donkere omgevingen, is het over het algemeen voldoende voor de meeste werkplekken.

De verstelbare voet en de mogelijkheid om het scherm zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, getuigen van een doordacht design. Het toestel biedt daardoor ergonomische voordelen die je werkhouding ten goede komen. Handig is ook het bedieningsmenu dat toegankelijk en gebruiksvriendelijk is waardoor je moeiteloos de instellingen kunt aanpassen naar je persoonlijke voorkeur.

Hoewel de monitor ingebouwde luidsprekers heeft, laat de geluidskwaliteit te wensen over. Echter, dit is een klein minpunt aangezien de meeste gebruikers in een professionele setting toch zullen kiezen voor externe geluidsoplossingen. Dit detail onderstreept wel dat de EIZO EV2760-BK echt ontworpen is met een focus op beeldkwaliteit en ergonomie.

Het verbruik van de monitor is opvallend laag, wat mooi samengaat met zijn Energielabel E-classificatie. Dit bevestigt dat dit scherm een prima keuze is voor wie rekening wil houden met de energierekening en daarnaast het milieu een warm hart toedraagt.

Een punt waar de meningen over kunnen verschillen is het design van de monitor. Sommige gebruikers vinden het uiterlijk wat verouderd, maar dat is een kwestie van smaak. Belangrijker is dat het design niet de functionaliteit in de weg staat, en dat is bij de EIZO EV2760-BK zeker het geval.

Kortom, wie een betrouwbare en duurzame monitor zoekt voor dagelijks gebruik, zal met de Eizo EV2760-BK een verantwoorde keuze maken. Het is een scherm dat je milieuimpact vermindert zonder in te leveren op de nutsfunctie van een monitor. Enkele kleine minpunten zoals de geluidskwaliteit en de maximale helderheid, doen nauwelijks afbreuk aan de totale waarde die deze monitor biedt. Dit maakt het toestel vooral aantrekkelijk voor de milieubewuste consument die ook een scherp oog heeft voor kwaliteit en ergonomie.

Ergonomische Vormgeving en Gebruiksgemak

Eizo ev2760 3

Vanaf het moment dat je de Eizo EV2760-BK aanzet, valt het op dat dit scherm ontworpen is met ergonomie en gebruikersgemak hoog in het vaandel. Het aanpassen van de monitor om een perfecte kijkhoek te bereiken, is kinderspel dankzij de flexibele voet die je toestaat om het scherm te kantelen, te draaien en in hoogte te verstellen. Hieronder enkele opmerkelijke pluspunten:

 • Kantelbaar, draaibaar en in hoogte verstelbaar voor een ideale werkhouding
 • Eenvoudige pivot-functie voor zowel horizontale als verticale oriëntatie
 • Gebruiksvriendelijk bedieningsmenu voor vlotte instellingen

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. De helderheid kan aan de zwakke kant zijn waarbij je soms de neiging hebt deze hoog te zetten om goed beeld te krijgen. Echter, dankzij de handige bediening is het vinden van de juiste balans snel gepiept.

Hoewel het ontwerp als enigszins traditioneel kan worden beschouwd, betwist de functionaliteit van het scherm deze eerste indruk. Het vermogen om het display moeiteloos te rotaten en de verscheidene verstelopties maken het werken met dit scherm een fluitje van een cent. Het uiterlijk is misschien niet voor de moderne designliefhebber, maar het spreekt boekdelen in termen van praktisch nut.

Ondanks dat de ingebouwde speakers misschien niet aan de verwachtingen voldoen, is dit zelden een dealbreaker voor degenen die kwaliteitsspeakers of een koptelefoon gebruiken tijdens hun werk.

Het gebruiksgemak strekt zich ook uit tot de mogelijkheid om het scherm in een verticale modus te gebruiken, wat een geweldige functie is voor het lezen van lange documenten of programmeren. Dit onderstreept de flexibiliteit van de Eizo EV2760-BK als een professioneel werkmaatje.

Laten we ook het verbruik niet negeren. Met een energie-efficiënte technologie kun je op je stroomrekening besparen en bijdragen aan een groenere planeet. Het bevordert niet alleen de levensduur van je monitor maar ook die van je portemonnee.

Samenvattend biedt de Eizo EV2760-BK een comfortabele en aanpasbare werkervaring voor iedereen die zijn laptop-scherm te bekrompen vindt. Deze monitor tilt je thuiskantoor of werkplek naar een hoger niveau met zijn ergonomische trekjes. Het scherm mag dan misschien niet winnen op het gebied van ultramoderne uitstraling, het maakt zeker alles goed met zijn prestaties en flexibiliteit. Het is duidelijk: je werkhouding bedankt je als je kiest voor de Eizo EV2760-BK.

Aansluitmogelijkheden en Randapparatuur

Eizo ev2760 4

In deze tijd van flexwerkplekken en hybride werken is het aansluiten en efficiënt gebruiken van randapparatuur belangrijker dan ooit. De EIZO EV2760-BK monitor is een ware kampioen als het gaat om aansluitmogelijkheden. De veelheid aan poorten maakt deze monitor tot een centraal punt van je werkstation thuis of op kantoor. De aansluitingen zijn rijkelijk aanwezig:

 • 1x HDMI: perfect voor je laptop of een andere videobron.

 • 2x DisplayPort: voor meerdere computers of het doorlussen van signalen.

 • 4x USB A poorten: voor al je randapparatuur zoals een toetsenbord en muis.

 • 1x usb-B poort: voor een snelle verbinding met je PC.

 • Hoofdtelefoonaansluiting: voor die momenten dat je in alle rust wilt concentreren.

Het inpluggen van je laptop om een volwaardige desktopervaring te creëren, is een fluitje van een cent. Niet meer heen en weer zappen tussen verschillende venstertjes op een klein scherm, maar overzichtelijk werk uitvoeren op 27 inch van pure productiviteit.

Hoewel de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers het niet haalt bij een aparte speaker set, is dit snel te relativeren; voor de meeste werkzaamheden zijn ze toereikend en voor een optimale geluidsbeleving gebruik je toch externe speakers of een koptelefoon. Het voordeel is dat er überhaupt speakers in zitten, zodat je niet zonder audio zit in een opwelling van een online meeting.

Het bedieningsmenu is intuïtief en laat je zonder hoofdbrekens de instellingen aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Het kan zijn dat je voor je gevoel de helderheid even moet bijstellen voor het beste beeld, maar dat is kinderspel dankzij de overzichtelijke menustructuur.

De EIZO EV2760-BK is dus breed inzetbaar, of je nu een thuiswerker bent, een professional in een creatieve industrie of iemand die gewoon geniet van een goede film na werk. Het scherm ondersteunt verschillende werkstijlen en situaties met een knap staaltje gebruiksgemak.

En laten we niet vergeten dat de monitor door zijn slanke randen ook perfect inzetbaar is voor meerschermopstellingen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar het staat ook nog eens strak op je bureau.

Het design, dat misschien als gedateerd bestempeld kan worden, is in een professionele omgeving vaak van ondergeschikt belang. Daar draait het om efficiëntie en prestaties. En laten we wel zijn, ‘ouderwets’ is in dit geval synoniem voor bewezen betrouwbaarheid en degelijkheid.

De EIZO EV2760-BK meet zich met de top waar het draait om het bieden van flexibele en veelzijdige aansluitmogelijkheden, waarmee je je werkplek transformeert tot een efficiënte en productieve omgeving. Je collega’s zullen jaloers opkijken wanneer jij de show steelt met je professioneel ogende, uit de kluiten gewassen monitor, waarop multitasken een genot wordt.

Beeldkwaliteit en Helderheidsinstellingen

Eizo ev2760 5

Bij de aanschaf van een nieuwe monitor spelen beeldkwaliteit en helderheidsinstellingen een cruciale rol. De EIZO EV2760-BK staat bekend om zijn scherpe Quad HD beeld en handige EcoView technologie, die zorgt voor automatische aanpassing van de helderheid aan het omgevingslicht.

De 27 inch monitor biedt een resolutie van 2560 x 1440 pixels, waardoor fijne details haarfijn zichtbaar zijn. Dit maakt het scherm bij uitstek geschikt voor taken die hoge beeldeisen stellen, zoals grafisch ontwerp of het bekijken van foto’s en video’s. De pixel-dichtheid van 109 ppi garandeert dat tekst leesbaar is en lijnen scherp, zonder dat je last hebt van pixelatie.

Een mogelijke kanttekening is dat de helderheid soms opgeschroefd moet worden om een optimaal beeld te krijgen. Dat kan betekenen dat je moet spelen met de instellingen om het scherm naar je hand te zetten. Echter, met de EcoView technologie blijft het energieverbruik binnen de perken.

Hier zijn enkele kernpunten van de EIZO EV2760-BK:

 • Hoge scherpte: Quad HD-resolutie biedt een helder en scherp beeld.

 • Automatische helderheidsaanpassing: EcoView zorgt voor energie-efficiëntie.

 • 27 inch IPS scherm: Ruim en betrouwbaar kleurenspectrum vanuit verschillende kijkhoeken.

 • Helderheid: Soms is een hogere instelling nodig voor een optimaal beeld.

Hoewel sommige gebruikers na enige aanpassing tevreden zijn met de helderheid, is het duidelijk dat dit scherm zich niet richt op zonovergoten ruimtes. In goed verlichte kantoren of thuiswerkplekken presteert de EV2760-BK echter naar verwachting.

Het is ook fijn dat je geen expert hoeft te zijn om de instellingen naar wens te krijgen. Het handige bedieningsmenu maakt het simpel om je scherm te kalibreren zoals jij dat fijn vindt. Dit kan erg prettig zijn wanneer je vaak wisselt tussen verschillende soorten content, zoals van tekstverwerken naar video kijken.

Op het gebied van geluid presteert de monitor niet optimaal. De ingebouwde speakers leveren geen hoogwaardige geluidskwaliteit. Echter, voor de meeste professionele gebruikers die externe geluidsoplossingen gebruiken is dit zelden een dealbreaker.

Al met al biedt de EV2760 van EIZO veel kwaliteit op het gebied van beeld en gebruiksgemak. Met zijn ergonomische verstelmogelijkheden en goede kleurkwaliteit, is het een betrouwbare keuze voor werk of entertainment. En hoewel de inwendige speakers misschien niet imponeren en de helderheid soms een duwtje nodig heeft, zijn dit kleine concessies op een anders solide product. Zo blijkt de EIZO EV2760-BK een sterke aanwinst voor wie zijn werkplek naar een hoger niveau wil tillen.

Design en Esthetische Overwegingen

Eizo ev2760 6

Met de Eizo EV2760-BK kies je voor een monitor die niet alleen een fijne aanwinst is voor je werkruimte, maar ook nog een oké staat qua vormgeving. Toegegeven, het uiterlijk mag dan aan de sobere kant zijn, de slanke schermranden en het neutrale zwarte design zorgen ervoor dat de monitor in bijna elk interieur past zonder af te leiden. Je koopt deze Eizo niet voor zijn looks; hij is echt een werkpaard dat professionaliteit en functionaliteit uitstraalt.

Hier een snelle lijst van de esthetische kenmerken van de monitor:

 • Strakke lijnen die passen in een moderne werkplek

 • Subtiele vormgeving die niet afleidt van wat belangrijk is: je werk

 • Verstelbare standaard voor de perfecte zichtlijn

 • Dunne schermranden ideaal voor meerdere monitoren naast elkaar

Over de helderheid moeten we eerlijk zijn, in sommige omgevingen moet je deze vrij hoog zetten om een ideaal beeld te krijgen. Maar goed, dat is een kleine concessie voor een monitor die verder het milieu een handje helpt.

Het gebruiksgemak is dik in orde. De monitor laat zich eenvoudig zowel horizontaal als verticaal gebruiken, ideaal voor als je eens wat anders wilt of met lange tekstdocumenten werkt. Plus het bedieningsmenu is zeer gebruiksvriendelijk, zodat je niet gefrustreerd raakt terwijl je tussen de instellingen navigeert.

Wat geluid betreft, geef ik je mee: reken niet op de ingebouwde speakers voor een spectaculaire geluidservaring. Deze zijn echt alleen daar voor als er geen andere optie is. Een set externe speakers is wel aan te raden als je naast je werk ook graag wat muziek of video’s wilt kunnen genieten.

Het design vinden sommigen misschien wat gedateerd, maar het blijft een kwestie van smaak. Laten we niet vergeten dat de Eizo EV2760-BK zijn hoofdtaak heel goed uitvoert – het leveren van een comfortabele en efficiënte werkomgeving. En als design een zorg is, dan laat de functionaliteit van deze monitor dat snel vergeten.

Concluderend, de Eizo EV2760-BK is een stabiele en betrouwbare keuze voor je werkplek. Het voldoet aan de noodzakelijke eisen en overtreft zelfs de verwachtingen op het gebied van aanpassingsvermogen en gebruiksgemak. Het mag dan misschien niet de schoonheidsprijs winnen, zijn prestatie in een professionele setting maakt veel goed. En aan het eind van de dag, als je werk vlot is gegaan dankzij de juiste tools, is een tevreden gevoel het beste design dat er is.