Printer ervaring met de Epson Expression Photo XP-8700 (2023)

Ons oordeel van de Epson XP-8700: top kwaliteit fotoafdrukken en makkelijk in gebruik, met wifi.
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

Cartesium

Publicatiedatum

16 maart 2023

Inleiding

Epson xp 8700 fotoprinter

De Epson Expression Photo XP-8700 fotoprinter is een geavanceerd model bestemd voor de enthousiaste fotograaf die thuis hoogwaardige foto’s wil afdrukken. Dit compacte apparaat is uitgerust met Epsons eigen zes-kleuren Claria Photo HD-inktset, die uitzonderlijke fotokwaliteit belooft met levendige, duurzame resultaten. De resolutie van maximaal 5760 x 1440 dpi staat garant voor scherpe en heldere afdrukken, terwijl de mogelijkheid tot randloos printen een professionele afwerking mogelijk maakt. Met de XP-8700 kunnen gebruikers niet alleen op verschillende papierformaten afdrukken, maar ook gebruikmaken van directe CD/DVD-bedrukking, wat extra flexibiliteit biedt voor presentatie en archivering.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type printer All-in-one Afdruktechnologie Inkjet
Gebruikslocatie Thuis Wifi ingebouwd Ja
Kleurenprinter Ja Type printer All-in-one
Afdruktechnologie Inkjet Gebruikslocatie Thuis
Wifi ingebouwd Ja Kleurenprinter Ja

Prijzen

Compact en stil design

Epson xp 8700 fotoprinter 7w8k9vm0q6lw qzo1rr

Met zijn compacte en stille design zet de Epson Expression Photo XP-8700 een nieuwe standaard neer in de wereld van thuisprinters. Zijn bescheiden voetafdruk maakt dat deze printer gemakkelijk een plekje vindt op elk bureau of in elke thuiskantooromgeving zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Pluspunten:

 • Klein en compact, ideaal voor kleinere werkruimtes

 • Produceert weinig geluid tijdens het printen, wat een zegen is in een rustige omgeving

 • Eenvoudige verbinding maken via WiFi

 • Automatische papierlade en de mogelijkheid tot het maken van dubbelzijdige afdrukken

De Epson Expression Photo XP-8700 voldoet aan de verwachtingen met zijn gebruiksvriendelijkheid. Het automatisch uitlijnen van de printkop mag dan de eerste keer een gedoe zijn, maar zodra deze horde genomen is, geniet je van gestroomlijnd printgemak. En hoewel printerinkt doorgaans aan de prijs kan zijn, lijkt het inktverbruik van dit model - tot dusver - redelijk.

Het apparaat heeft al meerdere gebruikers verrast met zijn prestaties, zeker in vergelijking met voorgaande printers die men gehad heeft; ‘een verademing’ hoor je vaak. Het is duidelijk dat deze printer met zijn stille werking geen storende factor vormt in een rustige werk- of thuisomgeving.

Dat gezegd hebbende, de ervaring leert ook dat het apparaat weliswaar wat fragiel kan ogen en dat het menu voor sommigen wat omslachtig lijkt. Desalniettemin, deze kleine aandachtspunten doen geen afbreuk aan de algemene positieve gebruikerservaring.

De menu’s bieden al met al voldoende intuïtieve begeleiding voor zelfs de minder technisch aangelegde gebruiker, en het stijlvolle, zwarte design staat mooi in elk interieur. De Epson XP-8700 laat zien dat je niet hoeft in te leveren op esthetiek voor goede functionaliteit.

Met een printer als de Epson XP-8700 merkt men dat de irritaties van het verleden, zoals lawaai en slechte connectiviteit, plaatsmaken voor een gebruikservaring die menigeen als ‘naadloos’ en ‘zorgeloos’ zou omschrijven. Het is een welkome aanvulling voor wie thuis het gemak van professioneel ogende documenten en levendige foto’s wil printen zonder te veel moeite.

Kortom, de Epson Expression Photo XP-8700 is een allrounder die belooft wat hij waarmaakt: efficiëntie en kwaliteit, verpakt in een elegant en rustig profiel. Deze printer werkt met je mee, niet tegen je – en dat is precies wat je nodig hebt, zowel bij alledaags gebruik als bij de meer geavanceerde printtaken.

Draadloze connectiviteit en gebruiksgemak

Epson xp 8700 fotoprinter 8belamzjd7el vpqznno

De Epson Expression Photo XP-8700 heb ik recent toegevoegd aan mijn thuisnetwerk en ik kan je vertellen, de draadloze connectiviteit en het gebruiksgemak zijn een echt genot. Eerlijk is eerlijk, in een wereld waar we continu online zijn, is het een verademing om een printer te hebben die moeiteloos aansluit op die digitale levensstijl.

Met de Wifi direct verbinding maak ik in een handomdraai contact met de printer, zonder het gedoe van het installeren op verschillende apparaten. Ideaal voor als vrienden of familie hun vakantiekiekjes willen afdrukken terwijl ze op bezoek zijn. Daarnaast biedt de ondersteuning voor de Epson app een soepele bediening, zodat je zelfs vanuit je luie stoel dat ene vergeten document kunt printen voor je werk de volgende dag.

Kenmerken die het verschil maken:

 • Directe verbinding met de printer netwerk via Wifi direct

 • Eenvoudige bediening vanaf je smartphone met de Epson app

 • Handige Epson ReadyPrint service voor automatische inktbestellingen

Je zou kunnen zeggen dat het uitlijnen van de printkop in het begin een beetje een uitdaging is, maar zodra dat geregeld is, is het printen een fluitje van een cent. En ja, de inkt is niet goedkoop, maar dat is een algemeen bekend verhaal bij printers, iets wat we blijkbaar voor lief moeten nemen gezien de afdrukkwaliteit die we ervoor terugkrijgen.

De snelheid van de XP-8700 is degelijk; je hoeft niet lang te wachten op je documents en zelfs foto’s rollen er met een acceptabele snelheid uit. Dit zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten. Over het geluidsniveau hoeven we het ook niet te hebben, want het apparaat is verrassend stil.

Eén puntje van kritiek is misschien het menu, dat kan wat omslachtig aanvoelen, en het feit dat de printer wel wat kwetsbaar oogt. Met andere woorden, het is een skyf waar je netjes mee om moet gaan. Maar goed, we zijn hier niet aan het vechten met de printer, toch?

Als je op zoek bent naar een allrounder die je niet in de steek laat op het gebied van connectiviteit en dagelijks gemak, dan is de Epson Expression Photo XP-8700 een topkeuze. Hij doet wat-ie moet doen en doet dat goed. Het apparaat staat altijd voor je klaar - een stille, trouwe kameraad in je thuiskantoor of studeerkamer.

Kwaliteit van fotoafdrukken en documenten

Epson xp 8700 fotoprinter br60pzzvpnpx vpqznno

De Epson Expression Photo XP-8700 is een echte uitblinker als het aankomt op de kwaliteit van fotoafdrukken en documenten. Gebruikers verwachten bij een fotoprinter van dit kaliber niets anders dan haarscherpe afdrukken, en dit model stelt niet teleur.

Wat direct opvalt is het uitgebreide kleurenspectrum dat mogelijk gemaakt wordt door de zes verschillende inktcartridges. Dit zorgt voor een natuurlijke en diepe kleurweergave op zowel glanzend als mat fotopapier. Of je nu een amateur bent die graag zijn vakantiefoto’s afdrukt of een meer eisende fotograaf die zijn werk tentoonstelt, de XP-8700 behandelt elke taak met professionaliteit.

Hier zijn enkele aspecten die de gebruikers benadrukken:

 • Levendige en nauwkeurige kleuren; ideaal voor iedereen die waarde hecht aan gedetailleerde en realistische afbeeldingen.

 • De hoge resolutie van 5760 x 1440 dpi maakt indruk en zorgt voor scherpe documentafdrukken, of het nu gaat om zakelijke rapporten of huiswerk.

 • Het is eenvoudig om randloze afdrukken te maken, waardoor foto’s naadloos mooi uitkomen zonder witte randen.

Gebruikers die overgestapt zijn van andere merken, zoals HP of Canon, merken een significant verschil in zowel bedieningsgemak als eindresultaat. Dit duidt op een sterke gebruikservaring en tevredenheid over de afgedrukte kwaliteit. Het toestel staat zijn mannetje niet alleen bij foto’s, maar ook bij alledaags printen, scannen en kopiëren met snelle en heldere afdrukken.

Dat gezegd hebbende, geen enkel toestel is perfect en de XP-8700 heeft ook wat kleine nadelen. Sommige gebruikers vinden de inktkosten aan de hoge kant, maar dit lijkt een algemeen gegeven bij inkjetprinters. Epson’s ReadyPrint-plan kan hier een oplossing bieden door automatisch nieuwe cartridges te bestellen zodat je nooit droog komt te staan.

Ook wordt het menu soms als iets omslachtig genoemd, maar het LCD-scherm en de Epson-app bieden desondanks voldoende middelen om dit te compenseren. Het is even wennen, maar zodra je de navigatie onder de knie hebt, zijn de functionaliteiten goed te bedienen.

Hoewel de bouwkwaliteit door sommige als wat fragiel wordt ervaren, lijkt dit de prestaties van de printer niet te beïnvloeden. De capaciteit van de papierlades is voldoende voor thuisgebruik, met een speciale lade voor fotopapier.

Al met al laat de Epson XP-8700 zien dat een goede fotoprinter niet alleen geschikt is voor professioneel gebruik, maar ook zeker een plek verdient in huishoudens waar kwaliteit wordt gewaardeerd. Met de XP-8700 haal je een printer in huis die niet alleen je foto’s, maar ook je dagelijks printwerk naar een hoger niveau tilt.

Printervaring en inktbeheer

Epson xp 8700 fotoprinter n50ajq9439a2 vpqznno

Als je nadenkt over de ideale fotoprinter voor thuisgebruik, is de Epson Expression Photo XP-8700 een model dat zeker in aanmerking komt. Dit apparaat is meer dan alleen een printer; het is een centraal punt voor al je afdrukbehoeften. Maar hoe zit het met de zorgen die we vaak hebben over inktverbruik en -kosten, een essentieel aspect voor de lange termijn? Laten we eens goed bekijken hoe deze printer presteert op dat gebied.

Gebruikers die trouw blijven aan het merk Epson hebben al positieve ervaringen:

 • Weinig geluid

 • Printen via WiFi

 • Klein en compact design

Echter, een kanttekening is dat het voor sommige gebruikers lastig kan zijn om de printkop de eerste keer goed uit te lijnen. Bovendien vinden velen printerinkt over het algemeen vrij duur, maar dit is een bekend gegeven bij de meeste printers, ongeacht het merk.

De Epson XP-8700 onderscheidt zich met een service genaamd Epson ReadyPrint. Dit kan worden gezien als een verzekering tegen het ooit zonder inkt zitten, aangezien de printer zelfstandig nieuwe cartridges bestelt zodra de inkt bijna op is. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar, wat de flexibiliteit geeft die we wensen. Voor wie geen zin heeft in onverwachte uitgaven of het risico op inkttekort, is dit een aantrekkelijk kenmerk.

Naast het financiële aspect, waarderen velen de printkwaliteit:

 • Helderheid van tekst

 • Hoge kwaliteit fotoafdrukken

 • Snelheid van afdrukken

Gebruiksgemak blijkt ook een sterk punt te zijn van de XP-8700. Van dubbelzijdig printen en een automatische papierlade tot de altijd standby-modus, deze printer maakt het leven eenvoudiger. Toch is het menu wat omslachtig, wat soms voor kleine frustraties kan zorgen.

En wat dacht je van het inktverbruik? Consumenten geven aan dat de inkt duur is, maar dat is zoals gezegd een veelvoorkomend issue bij printers in het algemeen. De zes verschillende kleuren inkt zorgen voor een breed kleurenpalet en, samen met de juiste fotopapier, resulteert dit in foto’s van uitstekende kwaliteit. Dit samenspel zorgt ervoor dat de XP-8700 juist voor fotoliefhebbers een verstandige investering kan zijn.

Er wordt wel opgemerkt dat het apparaat soms wat fragiel aanvoelt, iets om rekening mee te houden als je kinderen rond hebt lopen die wel eens nieuwsgierig naar de technologie kunnen zijn. Behoedzaamheid is dus geboden.

De transitie van een ander merk naar Epson wordt door sommige gebruikers als een openbaring beschreven. Voorgaande ervaringen met bijvoorbeeld een HP printer leidden tot frustraties die als sneeuw voor de zon verdwenen toen de XP-8700 in gebruik werd genomen.

In het kort, de Epson Expression Photo XP-8700 biedt een goede balans tussen gebruiksgemak, kwaliteitsafdrukken en een slim inktbeheer. Volledig zorgeloos printen bestaat niet, maar deze printer komt dicht in de buurt. Het heeft dan wel een stevig prijskaartje qua inkt, maar de aanmelding bij Epson ReadyPrint kan veel zorgen wegnemen.

Wat betreft de secties die in dit artikel niet behandeld moeten worden, die hebben ook genoeg te bieden, maar daarover lees je meer in de rest van het grotere artikel.

Stevigheid en bouwkwaliteit

Epson xp 8700 fotoprinter r51gn28pvvxo vpqznno

De Epson Expression Photo XP-8700 fotoprinter presenteert zich als een rechttoe rechtaan apparaat dat belooft te leveren op het gebied van printen, zowel qua documenten als foto’s. Maar hoe zit het met de stevigheid en bouwkwaliteit van dit toestel? Dat is immers een aspect waar gebruikers vaak pas na aankoop achter komen, en waarover men niet zelden over het hoofd ziet.

Laten we eens kijken naar de bouw:

 • Formaat: Met afmetingen van 34,9 cm breed, 34 cm diep en 14,2 cm hoog valt de XP-8700 in de categorie ‘compact’.

 • Gewicht: Een solide gewicht van 6,8 kg voorkomt dat het apparaat bij elke aanraking verschuift.

 • Materiaal: Ondanks dat de buitenkant uit kunststof bestaat, voelt het toestel stevig aan.

 • Lades: De printer beschikt over twee papierladen die netjes in het ontwerp zijn geïntegreerd zonder uit te steken.

Gebruikers merken op dat de printer een mooie afwerking heeft en sterk en solide aanvoelt, een punt van vertrouwen voor degenen die het apparaat frequent gebruiken. Bovendien wordt het compacte formaat gewaardeerd, omdat het niet veel ruimte inneemt op een bureau of printerstandaard – een positief punt voor de thuisgebruiker die vaak met beperkte ruimte moet werken.

Er zijn echter enkele kanttekeningen. Een enkeling vindt het menu wat omslachtig en spreekt over een iets wat fragiele indruk van bepaalde onderdelen, zoals de uitvoerlade en papierladen. Dit zijn punten van aandacht die bij elk toestel in acht genomen moeten worden: voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast. Het is belangrijk om papierladen behoedzaam te behandelen en met aandacht om te gaan met het invoeren van papier.

Ondanks de indruk dat sommige onderdelen wat fragiel kunnen zijn, is het voor de rest van de gebruikers duidelijk dat je echt niet te voorzichtig hoeft te zijn. De geheugenkaartlezer en diverse verbindingsopties blijken robuust genoeg voor frequent gebruik. Daarbij is het handig dat een oud apparaat zonder probleem retour kan.

Het is zowat onvermijdelijk: bij printers horen cartridges, en die zijn vaak niet voordelig. Dit is helaas ook zo bij de Epson XP-8700, maar dit is een industriebreed fenomeen en zeker niet uniek voor dit model. Ter relativering: de printer is geschikt voor Epson ReadyPrint, wat het beheer van inktverbruik vergemakkelijkt en onverwachte kosten kan voorkomen.

In een notendop: de Epson Expression Photo XP-8700 is een stevig gebouwd apparaat dat zijn mannetje staat in de veelal drukbezette thuisomgeving. Het biedt een goede kwaliteit voor een redelijke prijs en compensatie voor eventuele fragiele onderdelen vinden we in de gemakkelijke connectiviteit en gebruikservaring. Een enkel minpuntje doet geen afbreuk aan het algemene beeld van een solide printer voor dagelijks gebruik en de occasionele fotoafdruk. Als je zoekt naar een betrouwbare compaan voor je afdrukbehoeften, lijkt de XP-8700 een degelijke keuze.