Mijn ervaring met de Samsung The Frame 50LS03B (2023)

Het beste van technologie en design gecombineerd in de Samsung The Frame 50LS03B.
Auteur
Affiliatie
Michiel Berends

Cartesium

Publicatiedatum

3 december 2023

Inleiding

Samsung the frame 50ls03b 1

Televisies zijn tegenwoordig veel meer dan alleen een scherm in de woonkamer. Neem nou de Samsung The Frame 50LS03B, een tv die zichzelf verkoopt als een kunstwerk wanneer je niet naar je favoriete series kijkt. In deze review nemen we deze slimme televisie onder de loep. We kijken niet alleen naar de technische snufjes en hoe mooi het beeld is, maar ook naar hoe dit toestel je interieur naar een hoger niveau tilt zonder een wirwar van kabels. En zeg nou zelf, een tv die je ook als schilderij kunt gebruiken, klinkt best wel interessant, toch?

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Schermdiagonaal 50 inch Aanbevolen kijkafstand tot tv 2 - 3,5 meter
Beeldkwaliteit Goed Smart platform Tizen
Verversingssnelheid 50 Hz Schermdiagonaal 50 inch
Aanbevolen kijkafstand tot tv 2 - 3,5 meter Beeldkwaliteit Goed
Smart platform Tizen Verversingssnelheid 50 Hz
Artikelnummer 924836 Fabrikantcode QE50LS03BGUXXN

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Samsung the frame 50ls03b 48 Samsung the frame 50ls03b 11 Samsung the frame 50ls03b 1 Samsung the frame 50ls03b 16 Samsung the frame 50ls03b 17 Samsung the frame 50ls03b 7 Samsung the frame 50ls03b 28 Samsung the frame 50ls03b 18 Samsung the frame 50ls03b 13 Samsung the frame 50ls03b 53

Esthetiek en Integratie met het Interieur

Samsung the frame 50ls03b 2

Met zijn slanke ontwerp en de mogelijkheid om als een kunstwerk aan de muur te ‘hangen’, vormt de Samsung The Frame 50LS03B een brug tussen technologie en interieurdesign. De tv, slechts 25 millimeter dik, transformeert van een gebruikersobject naar een onderdeel van de woondecoratie.

Belangrijke voordelen:

 • Het frame is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor je de look kunt aanpassen aan je interieur.

 • Met zijn mat scherm verdwijnen reflecties en blijft het beeld onder alle lichtomstandigheden helder.

 • De Art Store met abonnement geeft toegang tot een rijke verzameling aan kunstwerken voor als de tv uitstaat.

Vooral de Art Mode is een opvallend kenmerk. Hiermee kan het apparaat een dubbele functie vervullen wanneer het niet gebruikt wordt voor entertainment. In plaats van een zwart, leeg scherm, toont The Frame een kunstwerk naar keuze, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van de woonruimte. De toch al verbergen Slim Fit muurbeugel en de subtiele, enige benodigde kabel zorgen voor een nette en strakke installatie aan de muur.

Een minpunt is dat de aankoop van de One Connect Box apart noodzakelijk is om echt maar één kabel naar de tv te hebben lopen. Bovendien is de invisible kabel niet inbegrepen en kan deze een extra kostenpost vormen. Desalniettemin worden deze kleine ongemakken vaak overschaduwd door de algehele positieve integratie van de televisie binnen het huishouden. Voor wie zijn home entertainment systeem verder wilt optimaliseren, biedt het artikel over de LG OLED83G36LA TV ook inzichten in topklasse beeldkwaliteit die goed bij dit systeem zou kunnen passen.

De mogelijkheid om lijsten te verwisselen zorgt ervoor dat de televisie altijd aansluit bij de stijl van de omgeving of bij veranderende interieurtrends. Dit past uitstekend bij de consument die waarde hecht aan aanpasbaarheid en een strak design. Let wel, de lijst moet wel apart aangevraagd worden en komt niet als standaard bij het pakket.

Het feit dat alle randapparatuur op één externe box wordt aangesloten en dat er slechts één enkele, discrete kabel naar de tv loopt, past bij de strakke, draadloze look die deze tv wil uitstralen. Dit versterkt het idee van een ononderbroken kunstgalerij aan de muur.

Sommige gebruikers ervaren de software soms als wat traag en het aanmaken van een Samsung account kan ervaren worden als omslachtig, maar deze elementen wegen niet op tegen het minimalistische ontwerp en de geavanceerde integratiemogelijkheden.

Hoewel sommige kleinere aspecten voor verbetering vatbaar zijn, staat de Samsung The Frame 50LS03B voor een conceptuele verschuiving in hoe we naar televisietoestellen kijken. Het is niet louter een toestel om programma’s op te bekijken, maar een aanvulling op het woongenot en een statement piece voor elk interieur. Door deze vermenging van esthetiek en technologie mogen praktische bezwaren misschien wel als bijzaak beschouwd worden in het licht van de significante meerwaarde die het biedt in het opgaan binnen de huiselijke omgeving.

Beeldkwaliteit en Kijkervaring

Samsung the frame 50ls03b 3

Met zijn slanke formaat en praktisch onzichtbare montage is de Samsung The Frame 50LS03B een tv die bijna letterlijk in je interieur verdwijnt. Vooral de matte afwerking van het scherm draagt bij aan een toestel dat meer lijkt op een kunstwerk dan op een traditionele televisie. Je wordt niet meer gedistractioneerd door reflecties en lichtschitteringen, wat zorgt voor een comfortabele kijkervaring.

Enkele opvallende voordelen van de beeldkwaliteit van The Frame zijn:

 • QLED-scherm: rijke, levendige kleuren die prachtig tot hun recht komen

 • 4K-resolutie: haarscherpe details, ideaal voor zowel kunstwerken als je favoriete series

 • HDR-ondersteuning: realistische contrasten, met subtiele nuances in zowel donkere als lichte scènes

 • Beeldkwaliteit die zelfs bij een ruimere kijkafstand overeind blijft, dankzij de schermdiagonaal van 50 inch

Op dit punt doet de televisie eigenlijk alles goed. Kleuren springen eruit, maar dan weer niet té, precies zoals je verwacht van een QLED-paneel. Ook als je even geen televisie kijkt, blijft het scherm boeien met de Art Mode, die de tv in een digitaal kunstwerk transformeert. Voor de ultieme audio-ervaring die aansluit op de visuele pracht, overweeg eens de Samsung HW-S800B soundbar, bekend om zijn slanke design en krachtige prestaties.

Natuurlijk zijn er ook enkele minpunten aan te stippen. Zo is de verversingssnelheid van 50 Hz niet zo hoog als sommige concurrenten bieden, wat je – vooral bij snelle beelden – misschien zou kunnen opmerken. Bovendien is er wat kritiek mogelijk op de zwartweergave, die niet zo diep is als bij sommige OLED-televisies.

Bij het ophangen moet je er rekening mee houden dat de Samsung The Frame hun revolutionaire Slim Fit muurbeugel meelevert, maar als hij eenmaal hangt, is het geen kinderspel om hem weer van de muur af te halen. Alles voor een strakke afwerking, maar hou hier dus rekening mee bij de installatie.

Het is niet voor niets dat enkele gedachten over dit product minder positief zijn. Zo blijkt dat de inclusiviteit van wat je allemaal krijgt bij de aankoop wat tegenvalt. Extra kosten zoals de ‘invisible’ kabel of het houten frame kunnen een smet zijn op de totale ervaring. Wel wordt aangeraden om deze toch te overwegen voor de ultieme visuele ervaring.

De Samsung The Frame 50LS03B biedt een uitstekende balans tussen een hoogwaardige televisie en een esthetisch verantwoord woonaccessoire. Het apparaat heeft, ondanks enkele minpunten, genoeg in huis om de meeste gebruikers meer dan tevreden te stellen met zowel zijn functie als vorm. En hoewel het geluid niet de allerhoogste kwaliteit biedt, is dit vaak bij een dergelijk discreet ontwerp het geval. Uitbreiden met een soundbar is een elegante oplossing voor de audiofielen onder ons.

Kortom, met The Frame kies je voornamelijk voor een tv die naadloos in je interieur integreert, een waar kunstwerk als hij niet gebruikt wordt, en toch een meer dan degelijke kijkervaring biedt als je jouw favoriete content consumeert.

Installatiegemak en Ontwerp

Samsung the frame 50ls03b 4

Met de Samsung The Frame 50LS03B haakt Samsung in op het stijlelement van moderne woonkamers, waarbij de tv meer is dan een kijkapparaat; het is een stukje huisdecoratie. Dit slimme apparaat biedt installatiegemak en een voortreffelijk ontwerp dat de ruimte complementeert.

De installatieproces is een fluitje van een cent dankzij de volgende punten:

 • Slim Fit muurbeugel voor een vlakke montage

 • Eén kabel oplossing via de One Connect Box

 • Duidelijke handleiding voor snelle setup

 • Samsung account aanmaken is zo gepiept voor direct gebruik van alle apps

Voor een televisie die naadloos in je interieur opgaat, biedt The Frame onbetwist designvoordelen:

 • Ultradunne vormgeving van slechts 25 millimeter dik

 • Verwisselbare lijsten in diverse kleuren voor een persoonlijke touch

 • De Art Mode transformeert het zwarte scherm in prachtige kunstwerken

Er zijn echter ook een paar minpuntjes. Zo kan het Smart platform soms wat traag aanvoelen, en vereist de afwezigheid van de “invisible kabel” in de standaardpakket een extra uitgave. Ook kan het ophangsysteem wat uitdagend zijn en het geluid mist soms wat diepte, hoewel dit relatief is aangezien de meeste gebruikers toch voor een externe geluidsoplossing kiezen.

Toch blijven deze mankementen in het niet vallen bij de voordelen die The Frame biedt. Opvallend is de flexibiliteit: aangesloten op eigen stereo apparatuur via een optische kabel, of gebruikmakend van een fantastisch beeld voor tijdens die spannende serieavonden of je favoriete sportwedstrijd. The Frame doet wat het belooft en meer, waardoor de nadelen makkelijk naar de achtergrond verdwijnen.

Het matte scherm dat weerkaatsing van licht weert, is een sterke toevoeging en bevestigt het idee dat je naar een schilderij kijkt, in plaats van een televisie. Dit alles, samen met de mogelijkheid om zelf een bijpassend frame te kiezen, maakt The Frame 50LS03B een ware camoufleur: perfect passend in iedere leefruimte zonder die dominante ‘zwarte doos’ uitstraling.

In een notendop:

 • The Frame is niet zomaar een televisie, maar een stukje interieurkunst

 • Installatiegemak en gebruikersvriendelijkheid staan centraal

 • Creëert een minimalistische uitstraling met één kabel oplossing

Kortom, de Samsung The Frame 50LS03B is niet enkel een moderne televisie; het is een statement van elegantie in het hart van je woonkamer. Het toestel biedt een perfecte balans tussen functie en stijl, waardoor je geniet van technologie zonder in te boeten op esthetiek. Ook al zijn er enkele kleine uitdagingen, de algemene presentatie en het gebruiksgemak maken deze tv een aanbevolen keuze voor liefhebbers van design en technologie.

Smart Functies en Connectiviteit

Samsung the frame 50ls03b 5

De Samsung The Frame 50LS03B spreekt niet alleen tot de verbeelding vanwege zijn artistieke design, maar ook door de slimme functies en connectiviteit. Met het Tizen smart platform heeft deze TV meer te bieden dan alleen een mooi plaatje. Het navigeren tussen apps als Netflix en Disney+ verloopt soepel, waardoor je een rijk aanbod hebt aan films en series binnen handbereik.

Vooral de Art Mode is een unieke functie die kunstliefhebbers zal bekoren. Na het afsluiten van een abonnement op de Art Store, transformeert de tv in een digitaal kunstwerk. Dit kan een levendige toevoeging zijn aan elk interieur, hoewel de zwartweergave beter kan.

Hier een snelle blik op de smart features:

 • Tizen smart platform: Continu toegang tot jouw streamingdiensten.

 • Art Store: Een abonnement waarmee je uit duizenden kunstwerken kiest.

 • Samsung One Remote: Gemakkelijke bediening van TV en verbonden apparaten.

 • Slim Fit muurbeugel: Voor een strakke, esthetische wandmontage.

 • One Connect Box: Beperkt de kabelchaos tot een minimum.

Ondanks dat het installeren van de buitenste lijst wat moeite kan kosten, doet dit niets af aan het feit dat de TV een stijlvol schilderij aan de muur wordt. Een nadeel is dat een Samsung-account nodig is om apps te gebruiken; dit kan als een hinderlijke extra stap worden ervaren.

Dan is er de One Connect Box, een uitkomst voor wie houdt van een nette, opgeruimde TV-omgeving. Alle aansluitingen gaan via dit externe kastje, waardoor je maar één kabel naar je tv ziet lopen. Een klein minpuntje hierbij is de prijs van de ‘invisible’ kabel die niet is inbegrepen en apart aangeschaft moet worden.

Hoewel de gebruikersinterface soms wat traag kan reageren, is dit een kleinigheid vergeleken met het gemak waarmee je door de smart functies navigeert. Ook het verbinden met je wifi-netwerk is overigens een fluitje van een cent.

Verwacht geen revolutionaire geluidservaring direct uit de TV. Samsung heeft duidelijk meer nadruk gelegd op het designaspect dan op het geluid, maar gelukkig is er Bluetooth-ondersteuning voor externe speakers of een soundbar.

Kortom, met de Samsung The Frame 50LS03B wordt je woonkamer niet alleen verrijkt met een kunstwerk maar ook met een geavanceerde kijkervaring. De slimme functies en connectiviteit voegen een extra laag plezier en gemak toe, waardoor deze televisie niet alleen een lust voor het oog is, maar ook voor de geest. De kleine minpunten, zoals de soms langzame interface en de extra kosten voor bepaalde functies, nemen niet weg dat de veelzijdigheid en de innovatieve integratie met je thuisnetwerk deze TV tot een slimme keuze maken.

Geluidskwaliteit en Accessoires

Samsung the frame 50ls03b 6

De Samsung The Frame 50LS03B tilt je thuiskijkervaring naar een hoger niveau, waarbij het traditionele beeld van een tv totaal verandert. Net als een kameleon past deze tv zich naadloos aan je interieur aan, maar hoe staat het met de geluidskwaliteit en bijgeleverde accessoires?

Geluidskwaliteit van de Samsung The Frame is prima voor een tv van dit formaat. Met een output van 20 watt is het geluid helder en gedetailleerd. De tv ondersteunt Dolby Atmos, wat een ruimtelijker luisterervaring biedt, mits aangesloten op een compatibel soundbar of hifi-systeem. Voor echte filmliefhebbers is uitbreiding met een externe soundbar aan te raden, want ondanks de Q-Symphony functie haalt een ingebouwde tv-speaker het niet bij de kracht van een los audiosysteem.

Laten we de belangrijke punten op een rij zetten:

 • Nette output van 20 watt;

 • Ondersteuning voor Dolby Atmos;

 • Q-Symphony voor een harmonieuze samenwerking met Samsung soundbars.

Ook op het vlak van accessoires laat The Frame je niet in de steek. De One Connect Box is een uitkomst voor wie een hekel heeft aan kabelsalade. Slechts één kabel leidt naar de tv, terwijl je al je randapparatuur onzichtbaar wegwerkt. Handig is de Slim Fit muurbeugel die het mogelijk maakt om de tv strak tegen de muur te monteren. Wel is het zo dat het befaamde ‘schilderij aan de muur’-effect enigszins teniet wordt gedaan als je de Invisible Cable (apart verkocht voor €180) en het lijstje dat je bij Samsung moet aanvragen er niet bij hebt. Dit kan door sommigen ervaren worden als verborgen extra kosten.

Het is de combinatie van deze accessoires met de technologie van de tv die zorgt voor dat stijlvolle, opgeruimde uiterlijk waar The Frame om bekend staat. Maar ook zonder deze extra’s is de standaard setup nog steeds netjes en strak – de kabels zijn goed te managen en de muurbeugel doet zijn werk uitstekend. Voor een optimale geluidservaring die het strakke design complementeren, kan een soundbar een waardevolle toevoeging zijn aan uw thuisbioscoop.

In conclusie, Samsung maakt indruk met The Frame 50LS03B - een televisie die het hart van estheten sneller zal doen kloppen. De geluidskwaliteit is wat je mag verwachten van een tv in deze prijsklasse, maar laat ruimte over voor verbetering met externe apparatuur. Qua accessoires krijg je praktische oplossingen voor een minimalistische look, al moet je voor het complete plaatje wellicht wat bijbetalen. Laten we echter niet vergeten dat de tv op zichzelf een kunstwerk is dat zowel visueel als functioneel een aanwinst is voor elk interieur.