Mijn LG OLED55G26LA ervaring: stijlvolle, scherpe en sublieme tv (2023)

Nieuwe OLED55G26LA: Scherpe beelden, uitgebreide smartfuncties en stijlvol ontwerp.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

Cartesium

Publicatiedatum

8 november 2023

Inleiding

Lg oled55g26la 1

In deze recensie nemen we de LG OLED55G26LA onder de loep. Deze televisie belooft een combinatie van topklasse beeldkwaliteit en een stijlvol ontwerp te bieden, maar hoe zit dat nu echt? We hebben het apparaat voor je getest en alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat jij een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Is deze LG OLED het geld waard en hoe gebruiksvriendelijk is hij nou eigenlijk?

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Schermdiagonaal 55 inch Aanbevolen kijkafstand tot tv 2 - 4 meter
Beeldkwaliteit Uitstekend Smart platform WebOS
Verversingssnelheid 100 Hz Schermdiagonaal 55 inch
Aanbevolen kijkafstand tot tv 2 - 4 meter Beeldkwaliteit Uitstekend
Smart platform WebOS Verversingssnelheid 100 Hz
Artikelnummer 903396 Fabrikantcode OLED55G26LA

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Lg oled55g26la 6 Lg oled55g26la 10 Lg oled55g26la 1 Lg oled55g26la 29 Lg oled55g26la 28 Lg oled55g26la 13 Lg oled55g26la 21 Lg oled55g26la 23 Lg oled55g26la 18

Design en Montagegemak

Lg oled55g26la 2

Wanneer je denkt aan de LG OLED55G26LA, denk je aan een TV die esthetiek en technologie samenvoegt tot een product dat zowel een genot voor het oog als praktisch voor dagelijks gebruik is. Het strakke design gecombineerd met het gemak van de bijgeleverde muurbeugel maakt van deze televisie een kunstwerk dat perfect in de moderne huiskamer past.

Voordelen van het design en montagegemak:

 • Ultradun profiel: De LG OLED55G26LA heeft een zeer slank profiel dat bijdraagt aan het schilderij-achtige effect aan de muur.

 • Bijgeleverde muurbeugel: De speciale muurbeugel zorgt ervoor dat de televisie naadloos tegen de muur kan hangen zonder zichtbare kabels of afstand tussen de TV en de muur.

 • Geen zichtbare randen: Bijna randloos zorgt voor een minimalistische uitstraling en maakt het scherm zelf de ster van de show.

Hoewel de LG OLED55G26LA bij uitstek is ontworpen voor montage aan de muur, is er een aandachtspunt dat je niet mag missen. Het niet afneembaar zijn van de elektriciteitskabel kan voor sommigen een uitdaging vormen bij geïntegreerde kabelgoten of als je een vervanging nodig hebt. Desalniettemin, met een beetje creativiteit en flexibiliteit in installatie, is dit slechts een kleine hobbel op weg naar een fantastische visuele ervaring.

Het toestel staat stevig tegen de wand en geeft daarmee direct een opgeruimde en moderne uitstraling aan je interieur. Het bevestigen van de TV is een eenvoudig proces waarbij je geen techneut hoeft te zijn om dit succesvol uit te voeren. Volg de duidelijke instructies en je kunt binnen no time genieten van deze prachtige televisie.

Natuurlijk heeft elk voordeel zijn nadeel. Zo wordt de LG OLED55G26LA geleverd zonder standaard voet, wat betekent dat je wel verplicht bent om het aan de muur te monteren of een aparte statief te kopen. Ook kan het reflecterende glas van het scherm in zeer lichte kamers een uitdaging zijn, maar dit wordt grotendeels gecompenseerd door de hoge mate van helderheid en de mogelijkheid om deze naar wens aan te passen.

Het is duidelijk dat de LG OLED55G26LA is ontworpen met het oog op een luxueuze uitstraling en past ideaal bij mensen die hun woonruimte zien als een uitdrukking van hun persoonlijke stijl. Ja, je moet misschien door enkele privacy instellingen heen bij het opzetten van de smart functies en de afstandsbediening kan even wennen zijn, maar dit zijn kleine obstakels die niet opwegen tegen het totale plaatje dat de LG biedt.

Al met al, de LG OLED55G26LA is een stijlvolle toevoeging aan je interieur waar het wedijvert met ander designmeubilair. Het is niet alleen een technologisch hoogstandje, het is ook een statement. En wellicht, het belangrijkste statement dat je maakt in je woonkamer. Ondanks een paar minpuntjes in montagegemak, geeft het uiteindelijke resultaat, een televisie die strak en elegant je woonruimte verfraait, ruimschoots tegenwicht.

Beeldkwaliteit en Prestaties

Lg oled55g26la 3

Wanneer we het hebben over beeldkwaliteit en prestaties van de LG OLED55G26LA, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn. Dit OLED-model zet nieuwe standaarden voor wat betreft levendige beelden en vloeiende performance. Zonder twijfel levert LG met deze televisie een product dat elke kritische kijker kan bekoren.

Allereerst de OLED-technologie: elke pixel geeft zelf licht, wat resulteert in daadwerkelijk diep zwart en een overduidelijk contrast met de heldere delen. De inzet van LG’s OLED EVO technologie brengt de piekhelderheid zelfs 30 procent hoger dan die van gemiddelde OLED-tv’s. Dit vertaalt zich moeiteloos naar een beeld dat zelfs bij weerkaatsing van zonlicht nog steeds uitschieters van helderheid biedt.

Laten we enkele belangrijke punten uitlichten:

 • Adembenemend contrast: Zwart is werkelijk zwart, wat met name in scènes met donkere gedeeltes een genot is voor het oog.

 • Uitgekiende beeldprocessor: De a9 Gen5 processor past de beeldkwaliteit aan de content en de lichtomstandigheden aan, als een schilder die zijn meesterwerk op elk moment bijwerkt.

 • Ondersteuning voor HDR: Met een scala aan HDR-formaten zoals Dolby Vision en HDR10 zijn de kleuren nauwkeurig en lichteffecten nauwgezet.

Ondanks deze topkwaliteiten ontkomen we er niet aan dat er ook nadelen zijn. Het meest opvallende nadeel is de beperkte reflectiewering. Hoewel de tv een hogere piekhelderheid heeft, kan spiegeling in een zeer lichte kamer toch voor wat hinder zorgen. Deze kanttekening neemt echter niet weg dat de algehele kijkervaring uitzonderlijk blijft.

Dan de prestaties bij gaming: met HDMI 2.1 ingangen is deze tv een paradijs voor gamers. Beelden in 4K met een verversingssnelheid van 100 hertz en Variable Refresh Rate (VRR) maken van elke game een soepele en meeslepende beleving, zonder de hinder van schokken of tearing.

Echter, bij zoveel kracht en detail is het ook zo dat het geluid van de tv niet geheel op hetzelfde niveau speelt. Alhoewel het geluid zeker niet ondermaats is, zullen audioliefhebbers al snel overstappen op een externe soundbar of systeem voor de volledige diepte en range die passend is bij hetbeeld.

Ten slotte maakt de slimme bediening met de LG Magic Remote het navigeren door menu’s en apps bijna speels makkelijk. Dit is een handig stukje technologie waarbij een lichte leercurve al snel resulteert in een vloeiende en intuïtieve interactie met je tv.

Om het concreet te houden:

 • Zwarttinten om van te smullen

 • Helderheid die blijft verbazen

 • Gaming performance die serieus indruk maakt

 • Gebrek aan dieptegeluid kan worden gevoeld

In zakelijke, maar luchtige termen: de LG OLED55G26LA is een topleverancier in beeldkwaliteit en prestaties. De tv is goed doordacht, met gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel, en het levert een performance die je niet gauw zult vergeten. Soms zijn er kleine minpuntjes, maar deze zijn in het zicht van de overweldigende voordelen eenvoudig te relatieveren. Kortom, een sublieme kijkervaring die elke avond voor de buis tot een genot maakt.

Geluidservaring en Smartfuncties

Lg oled55g26la 4

Wanneer je een televisie van het kaliber van de LG OLED55G26LA in huis haalt, verwacht je meer dan alleen een mooi plaatje. Geluidservaring en slimme functies zijn bij dit toestel net zo belangrijk voor de totale kijk- en luisterervaring.

Laten we starten met het geluid. Deze LG is standaard uitgerust met een 4-kanaals audiosysteem en geïntegreerde subwoofer, goed voor zo’n 60W aan totaal RMS vermogen. Het ondersteunt ook Dolby Atmos, wat voor een meeslepende audio-ervaring zorgt die je bij een gemiddelde televisie niet tegenkomt. Het geluid is helder, dialogen zijn goed te verstaan en de bas heeft een diepe resonantie. Toch kunnen de ingebouwde speakers het niet helemaal opnemen tegen een losse, hoogwaardige soundbar. Dit kan voornamelijk opvallen bij grote filmavonden of tijdens een intens gaming moment. Maar laten we wel wezen, voor het slanke ontwerp is de geluidskwaliteit boven verwachting.

Wat betreft de smartfuncties is deze LG uitgerust met het WebOS platform, wat bekend staat om zijn vloeiende interface en uitgebreide app-aanbod. Een paar snelle punten over dit platform:

 • Gebruiksvriendelijkheid staat voorop; de interface is intuïtief en makkelijk te navigeren.

 • Beschikt over populaire apps zoals Netflix, YouTube en Amazon Prime Video, maar helaas (nog) geen ondersteuning voor Disney+ en Ziggo GO.

 • De TV is eenvoudig te bedienen met de LG Magic Remote, wat navigeren door menu’s erg soepel maakt met de aanwijzerfunctie.

Daarnaast, dankzij de thinQ AI-technologie, kan de televisie bepaalde taken zelfstandig uitvoeren. Zo past het de beeld- en geluidsinstellingen automatisch aan het type content dat je bekijkt. Dit alles draagt bij aan een smart ervaring die je bijblijft.

Het is overigens wel zo dat voor de volledige ervaring van WebOS en bepaalde smartfuncties, je akkoord moet gaan met LG’s privacyvoorwaarden. Dit kan voor sommige gebruikers een struikelblok zijn. Hoewel deze acceptatie tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is bij smartapparaten, blijft het iets om bewust van te zijn.

Een klein nadeel van deze smartfuncties is dat je, om van de slimme galeriefuncties gebruik te maken, een account moet aanmaken en je privégegevens moet delen met LG. Niet iedereen zal het prettig vinden om deze informatie te delen, dus dit is iets om in overweging te nemen.

Tot slot, de LG OLED55G26LA is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een televisie die zowel een lust voor het oog als voor het oor is. Het biedt een premium ervaring, mits je bereid bent om de compromissen van een smart TV te accepteren. Het geluid mag dan misschien niet de allerhoogste standaard zetten, het is zeker adequaat voor dagelijks gebruik. De smartfuncties maken de ervaring af, ook al moet je daarvoor mogelijk wat privacy inleveren. In het grote plaatje zijn deze kleinigheden maar voetnoten bij een overigens sublieme beeld- en geluidsbeleving.

Connectiviteit en Gebruiksgemak

Lg oled55g26la 5

Als je op zoek bent naar een televisie die niet alleen opvalt door zijn stijlvolle look maar ook door zijn slimme connectiviteit en gebruiksgemak, dan is de LG OLED55G26LA absoluut het overwegen waard. Dit model van LG uit 2022 voldoet aan de hedendaagse verwachtingen die we hebben van een high-end smart TV. Hierbij een overzicht van de plus- en minpunten op het gebied van connectiviteit en gebruiksgemak:

Pluspunten:

 • HDMI 2.1 ingangen: ideaal voor de nieuwste game consoles zoals PlayStation 5 en Xbox Series X.

 • WebOS platform: biedt een intuïtieve en snelle navigatie door apps en menus.

 • Magic Remote: met de handige aanwijzingsfunctie blader je zo door alle mogelijkheden.

 • LG ThinQ AI: maakt het mogelijk om met je stem de TV te bedienen.

Minpunten:

 • Niet afneembare elektriciteitskabel: kan lastig zijn bij ingebouwde kabelgoten.

 • Privacy instellingen: akkoord gaan met veel privacy voorwaarden kan een drempel zijn voor het gebruik van smart functies.

Deze LG OLED TV onderscheidt zich met zijn HDMI 2.1 poorten, wat betekent dat je een naadloze en vloeiende 4K spelervaring kunt verwachten met een verversingssnelheid van 100 Hz. Bovendien minimaliseert de ondersteuning van Variable Refresh Rate het haperen van beelden tijdens het gamen. Dit is zeker een pluspunt voor de enthousiaste gamers onder ons.

Voor niet-gamers biedt het WebOS smart platform een prettige ervaring. Het navigeren tussen verschillende streaming diensten en andere apps gaat soepel en snel. De meegeleverde Magic Remote voegt daar nog een extra dimensie aan toe; je kunt ermee wijzen en klikken zoals je dat met een computermuis zou doen, wat het zoeken en selecteren van content een stuk makkelijker maakt.

Op het gebied van gebruiksgemak gaat LG nog een stapje verder met ThinQ AI, een geavanceerde spraakherkenning waarmee je de tv kunt bedienen zonder de afstandsbediening te hoeven gebruiken. Dit kan erg handig zijn wanneer de afstandsbediening nét buiten bereik ligt.

Een punt van kritiek is de vaste elektriciteitskabel. Dit kan voor sommige gebruikers een complicerende factor zijn bij de installatie, vooral als je een strak geïntegreerd systeem met kabelgoten hebt. Een ander potentieel nadeel is de noodzaak om in te stemmen met een reeks privacy voorwaarden om van alle smart functies gebruik te kunnen maken. Dit kan sommigen ervan weerhouden om optimaal van de TV te genieten.

Vooruitstrevend aan dit model is de ondersteuning voor de nieuwste versie van AirPlay en de afwezigheid van lastigere Chromecast integratie, die misschien als een minpunt kan worden gezien voor Android-gebruikers. Gelukkig zullen de meeste populaire apps zoals Netflix en Amazon Prime Video geen problemen opleveren.

LG heeft ook het gebruik van apps en andere smart functies geoptimaliseerd door een gegarandeerde ondersteuning met updates voor minstens 24 maanden na de introductiedatum.

Samengevat is de LG OLED55G26LA een winnaar als het gaat om gebruiksgemak en connectiviteit. En hoewel er enkele kleine hobbels op de weg kunnen zijn, met name wat betreft de kabelbeheer en privacy zorgen, zijn deze relatief klein vergeleken met de gebruikservaring en de mogelijkheden die deze TV biedt. Het is zeker een investering waard voor wie zijn kijkervaring naar een hoger niveau wil tillen.

Afsluitende Gedachten en Aanbeveling

Lg oled55g26la 6

Na intensief testen van de LG OLED55G26LA, is het tijd voor de afsluitende gedachten en aanbeveling. Bij de zoektocht naar een nieuwe televisie, wil je natuurlijk dat alles klopt: beeldkwaliteit, design, gebruikerservaring, en liefst ook de prijs. De LG OLED55G26LA belooft veel van deze aspecten te vervullen en doet dat ook, al zijn er enkele kanttekeningen die in overweging genomen moeten worden.

Laten we vooropstellen dat deze televisie qua beeldkwaliteit uitmuntend presteert. De OLED-technologie zorgt voor adembenemende contrasten en een piekhelderheid die aanzienlijk hoger ligt dan bij gemiddelde OLED-tv’s. Daarnaast zorgt de a9 Gen5 processor ervoor dat elk type content er op z’n best uitziet, waarbij details haarscherp worden weergegeven en de kleuren levensecht zijn.

Het design van de televisie is elegant en modern. Strakke lijnen, een minimalistische omlijsting en de mogelijkheid om de televisie vlak tegen de muur te monteren met de bijgeleverde beugel, maakt dat deze tv inderdaad bijna als een kunstwerk in je woonkamer hangt.

Echter, zoals met veel producten zijn er ook minpunten. Een veelgehoorde klacht is bijvoorbeeld dat de elektriciteitskabel niet afneembaar is, wat problemen kan opleveren bij het wegwerken ervan in de muur. Hoewel dit voor sommige consumenten een designfout lijkt, kan dit met de juiste voorbereiding en mogelijk een professional, omzeild worden.

De afstandsbediening ontvangt wisselende reacties. Niet iedereen is even enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid, al biedt de ‘Magic Remote’ veel slimme functies die de interactie met de tv kunnen vergemakkelijken. Voor sommigen is het even wennen, maar uiteindelijk een toegevoegde waarde.

Er zijn ook consumenten die aangeven wat moeite te hebben met de smart tv-functies, vooral wanneer je geen akkoord wil geven op de uitgebreide privacyvoorwaarden. Dit kan een beperking vormen voor diegene die vol gebruik wil maken van deze mogelijkheden zonder gegevens te delen.

Enkele belangrijke punten om mee te nemen:

 • De beeldkwaliteit is zonder twijfel één van de sterkste punten van deze tv.

 • Een stijlvol design dat in elke moderne inrichting past.

 • De installatie is in de meeste gevallen eenvoudig, al kan de niet afneembare kabel voor uitdagingen zorgen.

 • De Privacyvoorwaarden van de smart functies kunnen voor sommigen een struikelblok zijn.

Ondanks deze punten is de LG OLED55G26LA een robuste kanshebber in het huidige televisielandschap. Voor de prijsbewuste koper die een hoogwaardige kijkervaring waardeert en bereid is deze kleine hobbels te nemen, is deze tv absoluut een aanrader.

Concluderend kunnen we stellen dat de LG OLED55G26LA een waardevolle aankoop is voor diegenen die op zoek zijn naar een topmodel televisie die een prachtige beeldkwaliteit en een stijlvol design biedt. De downsides die er zijn, wegen niet op tegen het overweldigende pakket aan features die LG biedt. Zustervoerend, helder en beeldschoon - deze tv zorgt voor een sublieme kijkerervaring die je woonkamer transformeert tot een thuisbioscoop.