Mijn ervaring met de Peak Design Everyday rugzak (20 liter in zwart - charcoal) (2023)

Mijn indruk: de Peak Design Everyday rugzak (in 20L v2 Charcoal)is een erg handig voor fotograven.
Auteur
Affiliatie
Jesse Woerdsma

Cartesium

Publicatiedatum

9 december 2023

Inleiding

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 1

Voor wie veel op pad is met camera’s en laptops, weet hoe belangrijk een goede rugzak is. Een rugzak die die goed zit (en ergonomisch is op de rug) en waar je makkelijk bij je spullen kunt. De Peak Design rugzak (genaamd Everyday Backpack - 20 liter in zwart - charcoal) is een goede keuze hiervoor.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Model tas Rugzak Compatibel met producttype Camera’s en drones
Extra vakken Accessoirevak, Documentenvak, Pasjesvak, Tabletvak, Telefoonvak, [Geen] Materiaal Textiel
Model tas Rugzak Compatibel met producttype Camera’s en drones
Extra vakken Accessoirevak, Documentenvak, Pasjesvak, Tabletvak, Telefoonvak [Geen] Materiaal Textiel
Merk Peak design Garantie Levenslang

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 2 Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 27 Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 19 Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 22 Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 7

Ontwerp en draagcomfort

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 2

Voor wie veel onderweg is met kostbare apparatuur, is comfort een prioriteit. De Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal scoort hoog op dit gebied, dankzij zijn slimme design en ergonomische kenmerken. Laten we eens kijken wat dit model ons te bieden heeft op het vlak van ontwerp en draagcomfort.

Allereerst, de verstelbaarheid van deze rugzak is indrukwekkend. Je vindt:

  • Verstelbare schouderbanden: makkelijk aan te passen om de perfecte pasvorm te krijgen voor je lichaam.

  • Gewatteerde schouderbanden: deze zorgen voor een zacht en comfortabel gevoel, zelfs bij lang dragen.

  • Mesh-materiaal in de rug: verhoogt de ventilatie, wat zweet verminderd tijdens warme dagen.

Deze eigenschappen maken dat de rugzak aanvoelt als een verlengstuk van je lichaam, in plaats van een last die je meesleurt. En terwijl je wandelt, voel je de stevigheid van het polyester 400 D textielmateriaal. Dit zorgt niet alleen voor stabiliteit van je spullen, maar draagt ook bij aan het draagcomfort.

Een puntje van aandacht is dat de rugzak met zijn 2,01 kg niet de lichtste is. Je merkt dat vooral als je de tas nog moet vullen met apparatuur. Gelukkig helpt het ergonomische ontwerp dit wat te verzachten, want eenmaal op je rug verdeelt de tas het gewicht goed over je lichaam.

De magneetsluiting aan de bovenkant zorgt ervoor dat je snel je spullen kunt pakken, zonder gedoe met gespen of strakke koorden. Dit gebruiksgemak zet zich voort in hoe je de tas op verschillende manieren kunt openen en benaderen. Het innovatieve ontwerp maakt dat je niet lang hoeft te zoeken naar je spullen, en alles handig bij de hand hebt.

Ik moet echter noemen dat deze rugzak geen buik- of heupgordel heeft, wat voor sommigen misschien een minpunt kan zijn, zeker als je zwaar geladen bent. Dit wordt dus een beetje gemist bij langere tochten waar extra stabiliteit gewenst is.

De kleurstelling in neutraal grijs met subtiele accenten staat classy en zal niet misstaan in zowel een stedelijke omgeving als in de natuur. Ook met het design heeft Peak Design het voor elkaar gekregen een goede balans te vinden tussen stijl en functionaliteit.

De waterafstotende coating en spatwaterdichte ritsen zijn kleine, maar fijne details die je doen realiseren dat over elk aspect is nagedacht. Alhoewel de tas niet volledig waterdicht is dus tijdens een flinke plensbui zal hij zijn limieten vinden; maar niet getreurd, er wordt een regenhoes meegeleverd voor die waterwereldavonturen.

Kortom, de Peak Design Everyday Backpack biedt een sterk staaltje design waarbij gebruiksgemak en comfort voorop staan. De rugzak draagt prettig, en de kleine nadelen vallen in het niets bij de vele voordelen. Voor een ieder die zijn fotografie-uitrusting veilig en comfortabel wil meenemen, is dit een topkeuze.

Indeling en toegankelijkheid

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 3

Met de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal haal je een veelzijdige rugzak in huis die elk avontuur aankan. Maar hoe zit het met de indeling en toegankelijkheid van deze rugzak? Laat me je meenemen in het gebruiksgemak van dit handige hebbeding.

Een van de sterkste punten van deze tas is de flexibele indeling. De slimme origami verdelers zorgen ervoor dat je de binnenzijde volledig naar wens kunt aanpassen. Dit maakt de rugzak uitermate geschikt voor:

  • Een systeem- of spiegelreflexcamera

  • Drie extra lenzen

  • Een 15 inch laptop

  • Een 11 inch tablet

Accessoires en persoonlijke spulletjes berg je moeiteloos op in de verscheidene extra vakken. Of het nu gaat om je pasjes, telefoon of documenten, alles heeft zijn eigen plek. Zo blijft de inhoud van je tas steeds goed georganiseerd.

De magnetische sluiting bovenop de tas is geniaal. Je camera is binnen handbereik zonder dat je hele tas overhoop hoeft. De ritsvakken aan de zijkant zijn ook super handig en bieden snelle toegang tot je uitrusting – ideaal als elke seconde telt.

Een puntje van kritiek zou kunnen zijn dat er geen buik- of heupgordel aanwezig is. Echter, dankzij de verstelbare schouderbanden en het lichte gewicht van de tas is het gebrek aan een buikband nauwelijks voelbaar. Zelfs als de tas volledig geladen is, draagt hij nog comfortabel.

Minder positief ben ik over het feit dat ondanks de aanpasbaarheid, je soms moet puzzelen om alles passend te krijgen, vooral als je grotere lenzen of extra apparatuur bij je hebt. Echter, dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de waterafstotende materialen en waterdichte ritsen, die je uitrusting beschermen tegen weer en wind.

De uittrekbare zijcompartimenten zijn ideaal voor wie graag een statief meeneemt. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en geven je tas een extra functionaliteit die je niet in elke rugzak terugvindt.

Wat betreft kleur en materiaal is deze rugzak mooi uitgevoerd in een stijlvol grijs. Het Polyester 400 D materiaal voelt stevig aan en draagt bij aan de duurzaamheid van de tas. Ook voor de liefhebbers van een regenhoes wordt gezorgd, deze wordt meegeleverd.

Samenvattend kan gezegd worden dat de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal een topkeuze is voor fotografen en avonturiers die hun apparatuur graag georganiseerd en snel toegankelijk houden. Ondanks een paar kleine aandachtspunten biedt deze rugzak een ongelofelijke combinatie van comfort, toegankelijkheid en bescherming tegen de elementen.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 4

Voor fotografen en avonturiers die hun apparatuur willen beschermen tegen de grillen van het weer, biedt de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal een duurzame en weerbestendige oplossing. Deze rugtas geeft niet alleen ruimte aan een flinke uitrusting, maar garandeert ook dat regen of waterspetters de pret niet bederven.

De gebruikte materialen zijn een kernpunt van deze rugzak. Vervaardigd uit polyester 400D, is de tas niet alleen stevig maar ook bestendig tegen een buitje. De waterafstotende coating en waterdichte ritsen voegen die extra laag bescherming toe, zodat je spullen droog blijven. Natuurlijk is de meegeleverde regenhoes een welkome extra, voor wanneer het weer omslaat in een heuse stortbui.

Belangrijke eigenschappen die bijdragen aan de weerbestendigheid en duurzaamheid zijn:

  • Polyester 400D stof die tegen een stootje kan

  • Waterafstotende coating voor lichte regenval

  • Waterdichte ritsen voor extra bescherming

  • Regenhoes voor stevige regenbuien

  • Duurzaam ontwerp met levenslange garantie via Coolblue

Ondanks deze beschermende eigenschappen is het belangrijk te melden dat de rugzak niet volledig onder te dompelen is. De tas heeft geen certificering voor volledige waterdichtheid, dus voor extreme weersituaties is extra voorzichtigheid geboden. Toch is deze beperking relatief en zal de tas voor de meeste buitensituaties ruimschoots voldoen.

Op het vlak van duurzaamheid stelt de Peak Design Everyday Backpack ook niet teleur. Gebruikers ervaren de bouwkwaliteit als solide, en het feit dat de fabrikant een levenslange garantie durft te bieden, spreekt boekdelen over hun vertrouwen in het product. De tas houdt je apparatuur veilig, dag in dag uit, en laat niet los bij het eerste teken van slijtage.

Het is ook vermeldenswaard dat deze rugtas is gemaakt met oog voor het milieu, gezien Peak Design bekend staat om zijn toewijding aan duurzaamheid. Ondanks dat de tas een gewicht van 2,01 kg heeft, is dat een compromis die de meerderheid van de gebruikers lijkt te accepteren, gezien de bescherming en organisatiemogelijkheden die het biedt.

Een wat minder punt dat soms wordt aangekaart is de prijs; de Peak Design Everyday Backpack valt in een hogere prijsklasse. Echter, wanneer afgezet tegen de veelzijdigheid, duurzaamheid en ontwerpkenmerken, blijkt het voor velen een investering die z’n geld waard is. Voor degenen die hun apparatuur veilig willen vervoeren en direct willen kunnen printen, biedt een pocket printer een compacte en handige aanvulling.

Al met al bewijst de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal dat duurzaamheid wel degelijk samen kan gaan met stijl en functionaliteit. De weerbestendige aspecten stellen je in staat om zonder zorgen naar buiten te treden, wetende dat je gear veilig is. Het is een tas die zich niet laat afschrikken door een Hollandse regenbui of een onverwachte plons en die z’n beloftes wat betreft bescherming en levensduur waarmaakt.

Compatibiliteit en capaciteit

Peak design everyday backpack 20l v2 charcoal 5

Voor de creatieveling of professional die zijn gear overal mee naartoe neemt, biedt de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal een uiterst flexibele oplossing. De veelzijdigheid is merkbaar in elk detail, waarbij de tas zich als een kameleon aanpast aan de inhoud.

Belangrijke eigenschappen in één oogopslag:

  • Ruimte voor een systeem- of spiegelreflexcamera met drie lenzen.

  • Geschikt voor een 15 inch laptop en een 11 inch tablet.

  • Flexibele origami verdelers voor maatwerk indeling.

  • Snelle toegang via magnetische sluiting en zijritsen.

Het is de inrichting van de tas die echt indruk maakt. Of je nu een drukke stadsfotograaf bent of de natuur intrekt, je spullen zijn altijd snel bereikbaar. Dat de rugzak daarnaast ruimte biedt aan een statief, bevestigd aan de uittrekbare zijcompartimenten, toont aan dat er over ieder type gebruiker is nagedacht.

De compatibiliteit strekt zich uit van camera’s tot drones en meer, waarmee de tas zich profileert als een echte alleskunner. Maar het echte pluspunt is de aanpasbaarheid. Je bepaalt zelf hoeveel ruimte elke gadget inneemt. Hieronder kort enkele punten van kritiek:

  • Er is geen aparte buik- of heupgordel, wat bij een volledig ingeladen tas extra steun zou kunnen bieden.

  • Het meer aan kleinere vakken voor kleinere accessoires had niet misstaan gezien de prijsklasse van deze tas.

Toch vallen deze punten in het niet als je de premium bouwkwaliteit en het draagcomfort in ogenschouw neemt. De verstelbare schouderbanden en stevige constructie zorgen ervoor dat zelfs een volledige dag op pad geen pijnlijke schouders oplevert.

Wat betreft capaciteit, de 20L is bedrieglijk ruim. Het is verrassend hoeveel apparatuur veilig en georganiseerd kan worden weggestoken in een rugzak van dit formaat. Het laptopvak dat zelfs een 16 inch laptop aankan, bewijst dat er is nagedacht over de hedendaagse elektronica die vaak groter is dan voorheen.

Opvallend is ook het gebruik van 400D polyester, een materiaal dat zowel duurzaam als behoorlijk weerbestendig is, zelfs zonder de meegeleverde regenhoes. De spatwaterdichte waterdichte ritsen en waterafstotende coating geven een geruststellend gevoel wanneer het weer eens omslaat.

In een markt waar kwaliteit en bruikbaarheid centraal staan, biedt de Peak Design Everyday Backpack 20L v2 Charcoal zeker waar voor zijn geld. Voor wie naast betrouwbare opbergtassen ook op zoek is naar een topkwaliteit beeldervaring, is de LG OLED55G26LA een echte aanrader; stijlvol, scherp en subliem in elk opzicht. Het is een doordacht ontwerp dat niet alleen mooi oogt maar ook nog eens stevig in elkaar zit, waardoor je uitrusting veilig en droog blijft. Het feit dat er levenslange garantie op zit, spreekt voor het vertrouwen dat Peak Design in hun product heeft.

Als klap op de vuurpijl is de stijlvolle, subtiele grijze kleur iets wat bij vrijwel iedere outfit en situatie past. De peak Design Everyday Backpack is niet alleen functioneel maar ook een echte blikvanger.

Samengevat: de rugzak is een betrouwbare partner die zich makkelijk aanpast aan iedere situatie, met een paar verbeterpunten die in de praktijk weinig afdoen aan de algehele ervaring.