Probleemloos maaien met de Gardena PowerMax 32 (2024)

De Gardena PowerMax 32: een 1200 watt elektrische grasmaaier met 32 cm maaibreedte en 10 hoogteinstellingen.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

5 januari 2024

Inleiding

Gardena powermax 32 1

De Gardena PowerMax 32 is een elektrische grasmaaier met een compact ontwerp, meest geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Met een maaibreedte van 32 centimeter en een verstelbare maaihoogte van 20 tot 60 millimeter biedt dit model flexibiliteit voor diverse graslengtes. Het apparaat is uitgerust met een motorvermogen van 1200 Watt, een opvangvolume van 30 liter en beschikt over het CnC-systeem (Cut and Collect), wat zorgt voor een efficiënte opvang en een minder frequent legen van de grasopvangbak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Elektrisch Gazonoppervlakte 200 m2
Mulching functie Nee Maaibreedte 32 cm
Maximaal geluidsniveau 92 dB Aandrijving Elektrisch
Gazonoppervlakte 200 m2 Mulching functie Nee
Maaibreedte 32 cm Maximaal geluidsniveau 92 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Gardena powermax 32 2 Gardena powermax 32 15 Gardena powermax 32 16 Gardena powermax 32 10 Gardena powermax 32 5 Gardena powermax 32 7 Gardena powermax 32 6

Prijzen

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Gardena powermax 32 2

Bij het uitpakken van de Gardena PowerMax 32 grasmaaier springen meteen enkele punten in het oog die de bouwkwaliteit en het ontwerp weerspiegelen. De grasmaaier oogt modern en stijlvol, met zijn strakke lijnen en typerende Gardena-kleuren. Het valt direct op dat de grasmaaier grotendeels uit kunststof materiaal bestaat, wat hem licht van gewicht maakt. Dit is een uitstekende eigenschap voor de manoeuvreerbaarheid, maar roept wel enkele vragen op over de lange termijn robuustheid van het apparaat.

Laten we de belangrijkste kenmerken onder de loep nemen:

 • Materiaal maaidek: Kunststof, wat de grasmaaier makkelijk te hanteren maakt.

 • Gewicht: Met een gewicht van 8,3 kg is deze maaier zonder moeite te verplaatsen.

 • Opvangbak: Met een volume van 30 liter hoef je niet continu te legen.

 • Maaihoogteinstelling: Centraal en eenvoudig in te stellen met 10 verschillende hoogtes.

 • Design: Ergonomisch handvat en inklapbare duwboom voor het gemak.

Het ergonomische ontwerp van de handgreep en de duwboom die je in kunt klappen zijn grandioos voor het gebruikerscomfort. Hiermee heeft Gardena duidelijk rekening gehouden met de gebruiker die misschien niet het sterkst is of de meeste ruimte heeft voor opslag. Het komt echter voor dat het kunststof wat onstabiel aanvoelt wanneer je de maaier op verschillende hoogtes instelt of de opvangbak moet legen. Ook is het jammer dat de grasmaaier wordt geleverd zonder kabel, wat betekent dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt.

Dan hebben we het over de maaibreedte van 32 centimeter, die enerzijds het voordeel heeft dat je ook in kleinere hoekjes kunt maaien, maar anderzijds betekent dat je wellicht een paar extra rondjes moet lopen op grotere oppervlakken. Een tweesnijdend zwaard dus.

Het product heeft een kabellengte van 0 meter, waaruit opgemaakt kan worden dat je zelf voor een verlengsnoer moet zorgen. Dit kan als een nadeel worden gezien omdat je altijd aan het werk bent met een snoer achter je aan, maar zo’n directe elektrische aansluiting zorgt wel voor een constante stroom aan kracht zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege accu.

De Centrale maaihoogteinstelling is daarentegen weer een lust voor het oog, evenals de 30 liter opvangbak die genoeg is voor kleinere gazons en eenvoudig leeg te maken is.

Zekerheid over de duurzaamheid van het kunststof maaidek en onderdelen kan pas na langere tijd en gebruik onder verschillende omstandigheden worden gegeven.

Hoewel de 1200 W vermogen genoeg zou moeten zijn voor een tuin van 200 m2, lijken sommige gebruikers aan te geven dat het apparaat moeite heeft met lang of nat gras. Dit kan wijzen op beperkingen in de kracht van de motor in bepaalde situaties.

Aangezien deze sectie luistert naar “Ontwerp en Bouwkwaliteit”, kan worden vastgesteld dat de Gardena PowerMax 32 een gemakkelijk te hanteren, lichtgewicht grasmaaier is die uitnodigt om het gazon bij te houden. Ondanks enkele twijfels over de robuustheid en een benodigd verlengsnoer, lijken de positieve punten te overwegen. Zo blijft de PowerMax 32 een aantrekkelijke optie voor diegenen met een klein tot middelgroot gazon die op zoek zijn naar een praktische en makkelijk bedienbare grasmaaier.

Gebruiksgemak en Functionaliteit

Gardena powermax 32 3

De Gardena PowerMax 32 grasmaaier blinkt vooral uit in gebruiksgemak en functionaliteit. Dit toestel heeft zich bewezen als een betrouwbare partner voor de kleinere tot middelgrote gazons tot ongeveer 200 m². Met enkele eenvoudige handelingen is de gewenste maaihoogte in te stellen, variërend tussen 20 en 60 millimeter.

Hier zijn enkele van de gebruiksvriendelijke functies die opvallen:

 • Centrale maaihoogteinstelling: Met 10 mogelijke standen kun je makkelijk de maaihoogte aanpassen aan de conditie van je gazon.

 • Ergonomisch handvat: Het maakt het voortduwen van deze lichte maaier nog gemakkelijker.

 • Opvangbak: 30 liter, dus je hoeft niet vaak de bak te legen tijdens het maaien.

 • Inklapbare duwboom: Hierdoor is de maaier compact op te bergen.

Het lichte gewicht van de machine is een groot voordeel; het maakt het maaien tot een lichte taak die bijna moeiteloos lijkt. En hoewel de maaier een verlengsnoer nodig heeft vanwege de afwezigheid van een kabel, wordt dit punt snel naar de achtergrond geduwd zodra je de maaier zijn werk ziet doen. Een verlengsnoer gebruiken kan in het begin misschien onhandig lijken, maar het is gewoon een kwestie van wennen.

Tijdens het gebruik valt op dat de PowerMax 32 makkelijk manoeuvreerbaar is en ondanks zijn formaat het gras strak en netjes afmaait. De opvangbak is misschien niet de grootste op de markt, maar uiteindelijk ruim voldoende voor de bedoelde gazonoppervlakte.

Echter, geen enkel product is perfect en de PowerMax 32 heeft ook zijn minpunten. Sommige gebruikers vinden de grasmaaier aan de luidruchtige kant met een maximaal geluidsniveau van 92 dB, alhoewel dit redelijk normaal is voor grasmaaiers. Ook het ontbreken van een mulching functie kan als een gemis worden gezien voor wie het gemaaide gras als natuurlijke meststof wil gebruiken.

Desondanks is de maaier relatief eenvoudig in elkaar te zetten, alhoewel soms melding wordt gemaakt dat de opvangbak wat moeilijker demontabel kan zijn. Ook de duwstang voelt een beetje fragiel aan en dit kan met name bij ongelijk terrein of wanneer de opvangbak vol is, als minder stabiel worden ervaren.

Toch, als we de balans opmaken, biedt de Gardena PowerMax 32 een solide prestatie voor zijn prijsklasse. Het gebruiksgemak maakt het tot een toegankelijke maaier voor iedereen, ongeacht de fysieke gesteldheid. Hoewel het een elektrisch model is en daardoor afhankelijk van een verlengsnoer, heeft het de kracht en functionaliteit die velen zoeken in een grasmaaier.

De compactheid na het inklappen van de duwstang zorgt ervoor dat je deze vriend niet een heel tuinhuis hoeft te geven. En qua design staat deze grasmaaier haar mannetje; modern en strak, zoals we van Gardena gewend zijn. Kortom, voor wie zoekt naar een goed hanteerbare, praktische en betaalbare grasmaaier, kan met de Gardena PowerMax 32 gerust de groene mat op.

Maairesultaten en Prestaties

Gardena powermax 32 4

Wanneer het aankomt op het onderhouden van een gazon, is de Gardena PowerMax 32 Grasmaaier een vertrouwde partner in de tuin. Dit model laat zien dat effectief grasmaaien niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een vermogen van 1200 watt en een maaibreedte van 32 centimeter kun je vlot over het gazon heen gaan en hoef je niet steeds over hetzelfde stukje heen. Deze maaier is ideaal voor tuinen tot 200 m² en biedt precieze maairesultaten waarmee je gazon er strak en verzorgd uitziet.

Laten we eens kijken naar de belangrijke eigenschappen van deze maaier:

 • Compacte maaibreedte: Ideaal voor kleinere gazons en tuinen.

 • Centrale maaihoogte-instelling: Kies eenvoudig tussen 10 verschillende maaihoogtes van 20 tot 60 millimeter.

 • Licht van gewicht: Makkelijk te manoeuvreren en voort te duwen.

 • Ergonomisch handvat: Draagt bij aan het gebruiksgemak.

 • Opvangbak van 30 liter: Bespaart tijd omdat je niet steeds het gras hoeft op te ruimen.

De PowerMax 32 doet zijn werk goed. Het maaisel wordt keurig opgevangen in de opvangbak, waardoor je niet achteraf hoeft te harken. Dat scheelt tijd en moeite, en zo kun je na het maaien direct genieten van je strak gemaaide gazon.

Natuurlijk, er zijn ook een paar puntjes die de aandacht vragen. Sommigen zouden zeggen dat hij vrij luid is voor zijn formaat, met een geluidsniveau van 92 dB. Maar in vergelijking met benzine grasmaaiers blijft het geluid beheersbaar en zeker vergeeflijk gezien de maaiprestaties die je ervoor terugkrijgt.

Een ander puntje van aandacht is dat je, voor gebruik, altijd een verlengsnoer nodig hebt, aangezien deze grasmaaier geen ingebouwde kabel heeft. Het snoer kan voor sommigen als een ongemak worden ervaren, maar tegelijkertijd biedt het de vrijheid om overal in de tuin te komen zonder je druk te maken over de accuduur.

Natuurlijk is het zo dat de maaier soms zijn moeite kan hebben met zeer hoog of nat gras. Dat is echter een algemeen bekend gegeven voor de meeste elektrische grasmaaiers, en regelmatig onderhoud van het gazon kan dit soort problemen voorkomen.

De PowerMax 32 wordt gewaardeerd om zijn hanteerbaarheid en eenvoudig instelbare maaihoogtes. En hoewel de grasmaaier een aanzienlijk deel van de randen effectief kan maaien, kan het nodig zijn om na afloop nog even de kanten bij te werken voor een perfect afgewerkt resultaat.

In het kader van maairesultaten en prestaties levert de Gardena PowerMax 32 overall goede werk af. Hij maait je gras niet alleen netjes en strak, maar is ook makkelijk te sturen en het lichte gewicht zorgt voor een prettige maaibeleving. Daarnaast maakt de selectie van de maaihoogtes het mogelijk om specifiek te kiezen hoe kort je het gras wilt hebben. Eventuele nadelen, zoals het geluidsniveau en de noodzaak van een verlengsnoer, kunnen relatief eenvoudig worden goedgemaakt door de positieve eigenschappen die deze maaier te bieden heeft.

Duurzaamheid en Onderhoud

Gardena powermax 32 5

Wanneer men kijkt naar de duurzaamheid en het onderhoud van de Gardena PowerMax 32 grasmaaier, kunnen we stellen dat dit apparaat ontworpen is met het oog op gebruiksgemak en een bepaalde levensduur. Hoewel het apparaat grotendeels uit kunststof bestaat, waardoor het licht en handzaam is, zetten sommigen daar hun vraagtekens bij wat betreft de lange termijn. Toch, met respect voor het product en een beetje zorg, zou deze grasmaaier voor de gemiddelde kleine tot middelgrote tuin een betrouwbare partner moeten zijn.

De onderhoudstips op een rijtje:

 • Regelmatig schoonmaken na gebruik is een must om te voorkomen dat grasresten zich ophopen en de prestaties beïnvloeden.

 • Het mes af en toe controleren en eventueel slijpen houdt het maairesultaat optimaal.

 • De opvangbak, ook al is die wat aan de fragiele kant, verdient het om met zorg behandeld te worden om breken of scheuren te voorkomen.

 • Een blik op de wielen nu en dan kan geen kwaad, vooral omdat die wel eens als minder robuust worden ervaren.

Ondanks de lichtgewicht constructie is de ervaring van gebruikers dat de maaier een degelijk maairesultaat levert en niet zomaar de geest geeft. De vrees dat de kunststof behuizing een kortere levensduur zou betekenen, lijkt vooralsnog ongegrond, zolang je als gebruiker rekening houdt met de beperkingen en het apparaat niet onnodig aan de elementen blootstelt.

Men zou kunnen zeggen dat de lichte constructie zowel een zegen als een vloek is. Enerzijds maakt het de maaier heel wendbaar en makkelijk te bedienen voor iedereen, anderzijds roept het vragen op over hoe hij zich houdt na meerdere seizoenen. Toch is de consensus dat als je niet de Hulk bent in je tuingedrag, de PowerMax 32 je niet snel in de steek zal laten.

Een vaak genoemd punt is het gebruik van een verlengsnoer. Dit vergt wat aandacht tijdens het maaien en zou je kunnen zien als een nadeel. Maar met de goede verlengsnoer management wordt de maaier niet belemmerd en blijft de tuin een groene oase zonder uitstoot van een benzinemaaier.

Interessant is dat sommige gebruikers aanvankelijk sceptisch waren over de overstap van hun trouwe oude maaier naar dit futuristisch uitziende tuinhulpje. Maar die scepsis maakt vaak snel plaats voor tevredenheid als men de gemakkelijke handling en duidelijke handleiding voor het onderhoud ervaart.

In het kort, de Gardena PowerMax 32 is een prima keuze voor diegenen die een lichtgewicht, gebruiksvriendelijke maaier zoeken voor hun bescheiden gazon. Met de juiste verzorging en onderhoud zal dit apparaat naar verwachting de verwachtingen waarmaken en mogelijk zelfs overstijgen. Laten we niet vergeten, kwaliteit behouden vereist altijd een zekere toewijding, ongeacht het merk of type. En in dit geval is de toewijding het meer dan waard.