Mijn ervaring met de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit: Prima draadloos maaien (2024)

Het gemak van de draadloze Einhell RASARRO 36/36 Li Kit met een maaibreedte van 36 cm en een opvang van 45 l.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

9 januari 2024

Inleiding

Einhell rasarro 36/36 li kit voorkant

De Einhell RASARRO 36/36 Li Kit is een accugrasmaaier die tuinonderhoud vermakkelijkt. Met een accuvermogen dat geschikt is voor oppervlakten tot 400 vierkante meter, stelt deze maaier je in staat je gazon efficiënt en draadloos bij te werken. Het toestel heeft een maaibreedte van 36 cm en biedt een opvangbak van 45 liter voor het gemaaide gras.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Aandrijving Accu Gazonoppervlakte 400 m2
Mulching functie Nee Maaibreedte 36 cm
Maximaal geluidsniveau 84 dB Aandrijving Accu
Gazonoppervlakte 400 m2 Mulching functie Nee
Maaibreedte 36 cm Maximaal geluidsniveau 84 dB

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Einhell rasarro 36/36 li kit voorkant Einhell rasarro 36/36 li kit handleiding Einhell rasarro 36/36 li kit in verpakking Einhell rasarro 36/36 li kit rood

Prijzen

Ontwerp en Opbouw

Einhell rasarro 36/36 li kit handleiding

De Einhell RASARRO 36/36 Li Kit grasmaaier springt eruit met zijn strakke ontwerp en solide opbouw. Deze maaier maakt het mogelijk om met gemak een gazon tot 400 m² aan te pakken, zonder dat je wordt gehinderd door een snoer. Dat is de vrijheid die elke tuinliefhebber wel kan waarderen.

Laten we eerst kijken naar wat je direct opvalt aan dit apparaat:

 • Draadloos gemak: Geen gehannes met verlengsnoeren meer.

 • Aanpasbare maaihoogtes: Met een keuze uit 6 standen vind je altijd de juiste hoogte voor jouw gazon.

 • Comfort: Een verstelbaar handvat zorgt ervoor dat je altijd in de juiste houding werkt.

 • Graskammen: Deze handige toevoeging zorgt dat zelfs de kanten netjes meegenomen worden.

 • Opvangbak: Groot genoeg om 45 liter gras te verzamelen, zodat je niet constant heen en weer loopt.

 • Compact opbergen: Eenvoudig inklapbaar en daarom een fluitje van een cent om op te bergen.

Het kunststof maaidek van de RASARRO is licht, maar toch robuust genoeg om tegen een stootje te kunnen. Nu is ‘kunststof’ soms een punt van zorg – gaat dat niet te snel kapot? Maar bij de RASARRO lijkt Einhell hier een goede balans gevonden te hebben tussen gewicht en duurzaamheid.

Dan heb je nog de Power-X-Change 18V accu’s. Dit zijn dezelfde die je in ander gereedschap van Einhell kunt gebruiken. Handig als je al investeert in dit systeem. De accu’s leveren genoeg pit om het gazon aan te kunnen, en omdat er twee meegeleverd worden, zit je niet snel zonder power.

Nu, geen grasmaaier is perfect – ook de RASARRO niet. Het geluidsniveau van 84 dB zal voor sommige oren behoorlijk aanwezig zijn. Maar eerlijk is eerlijk, dat komt overeen met wat je bij de meeste grasmaaiers kunt verwachten. Ook mist hij een mulching functie, wat voor sommigen een gemiste kans zal zijn. Toch, als je kijkt naar de efficiëntie van het maaien zelf, weegt dat niet al te zwaar.

De RASARRO is niet zelfrijdend. Als je een wat groter gazon hebt, vereist dat dus een goede portie duwkracht. Dat is een workout op zich, maar het kan voor sommige gebruikers wel een dealbreaker zijn.

Qua design valt het minimalistische en toch stijlvolle uiterlijk op. Groen met de herkenbare Einhell-kleuraccenten. Geen poespas, gewoon functioneel en mooi. Het leeggooien van de opvangbak is eenvoudig, net als het verstellen van de maaihoogte. Wat betreft de graskammen, deze zijn meer dan een gimmick – ze laten echt minder sprietjes aan de zijkanten achter.

In de categorie handigheid scoort deze maaier hoge ogen. Makkelijk meenemen, simpel opbergen – daar is over nagedacht. Dat waarderen we, want na het maaien wilt niemand aanmodderen met een onhandige machine.

Al met al biedt de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit waar voor zijn geld. Een solide, draadloze grasmaaier die je niet in de steek laat, en die kleine puntjes van kritiek neem je op de koop toe bij een machine die verder zoveel gemak biedt.

Prestatie en Maaiervaring

Einhell rasarro 36/36 li kit in verpakking

Met de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit grasmaaier is het maaien van je gazon tot een oppervlakte van 400 vierkante meter een fluitje van een cent. De vrijheid zonder snoer maakt het maaien een heel stuk aangenamer. Je hoeft niet meer constant op zoek te gaan naar het dichtstbijzijnde stopcontact of te stuntelen met verlengsnoeren.

Belangrijke voordelen van deze maaier zijn:

 • Draadloos gemak: gebruik de grasmaaier overal in je tuin zonder snoer.

 • Flexibele maaihoogtes: met 6 verschillende standen vind je altijd de juiste hoogte voor jouw gazontype.

 • Handige graskam: hierdoor maai je moeiteloos langs randen en hoekjes van je gazon.

 • Grote opvangbak: 45 liter, dus minder vaak legen en minder harkwerk achteraf.

Het verstelbare handvat zorgt ervoor dat je de maaier zonder rugklachten kunt bedienen, waardoor de klus voor iedereen toegankelijk is. En ook over het design is nagedacht, want de messen met graskam snijden moeiteloos langs tegels en borders.

Echter, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het geluidsniveau van 84 dB kan voor sommigen wat aan de hoge kant zijn, al is het vrij normaal voor een grasmaaier. En als je gazon groter is dan de aangegeven 400 m2, dan zit je mogelijk met de beperking van de accuduur.

Toch wegen de nadelen niet op tegen de voordelen. Door de twee meegeleverde 3 Ah accu’s, die onderdeel zijn van het Einhell Power-X-Change 18V accu platform, kun je met één volle accu ruim de aangegeven gazonoppervlakte maaien. Bovendien ben je eco-friendly bezig, aangezien je geen benzine verbrandt en dus minder uitstoot produceert.

Voor de liefhebbers van een nette afwerking van het gazon is de afwezigheid van een mulching functie mogelijk een minpunt. Maar dit is een bewuste keuze van Einhell. Zij focussen hiermee op een efficiënte grasopvang waardoor je strakke lijnen en een opgeruimde tuin krijgt.

De maaier is niet zelfrijdend, wat betekent dat je zelf de kracht moet leveren. Maar gezien het lichtgewicht ontwerp van slechts 13,05 kg en de soepel draaiende wielen is de RASARRO 36/36 Li Kit verrassend gemakkelijk te manoeuvreren – zelfs in complexere tuinen.

Het feit dat je de maaier na gebruik ook nog eens compact kunt opbergen, zorgt er samen met het inklapbare design voor dat deze grasmaaier een goede aanvulling is voor bijna elk huishouden.

In het gebruik blijkt dat Einhell met de RASARRO 36/36 Li Kit inzet op gebruiksvriendelijkheid. De intuïtieve bediening en de eenvoudige instelling van de maaihoogte maken de eerste maaibeurt al prettig. Dit alles zorgt ervoor dat deze grasmaaier voor de gemiddelde tuinbezitter een uitstekende keuze is. Het kunststof maaidek is misschien minder duurzaam dan metaal, maar het maakt de machine lichter en dus handzamer.

In kort, voor wie op zoek is naar gemak, efficiëntie en een net gazon, biedt de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit een uitstekende maaiervaring. De kleine imperfecties worden makkelijk weggepoetst door de grote voordelen die deze maaier biedt, waardoor het eindoordeel positief uitvalt.

Batterij en Levensduur

Einhell rasarro 36/36 li kit rood

Een van de grootste voordelen van de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit grasmaaier is de vrijheid die je krijgt dankzij de accu-aandrijving. Geen gedoe meer met verlengsnoeren of zoeken naar een stopcontact; je bent helemaal draadloos onderweg. Dit maakt de maaier ideaal voor tuinen tot 400 m2. De meegeleverde accu’s zijn onderdeel van het veelgeprezen Einhell Power-X-Change 18V accu platform, wat inhoudt dat je de accu’s voor meerdere gereedschappen van hetzelfde merk kunt gebruiken.

Batterij en Levensduur:

 • In de doos vind je twee 3 Ah accu’s, wat genoeg is om de klus te klaren zonder tussentijds opladen.
 • De levensduur van de accu is solide. Je kunt een aanzienlijk gazon maaien op een volle lading.
 • Handig is dat als de ene leeg is, je zonder onderbreking direct met de tweede door kunt.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat, hoewel twee accu’s voldoende zijn voor de meeste tuinen, grotere oppervlakten mogelijk een tussentijdse oplaadbeurt vereisen. Dit is vaak afhankelijk van de dikte van je gras en hoe snel het groeit, zaken die nogal kunnen wisselen.

Je hebt de keuze uit zes maaihoogtes, wat betekent dat je het maairesultaat naar wens kunt aanpassen. Een kleine kanttekening is dat de mower geen mulching functie heeft, wat voor sommigen een gemis zal zijn. Maar, de ruime opvangbak van 45 liter vangt al het gemaaide gras moeiteloos op, waardoor je achteraf niet hoeft te harken.

Het geluidsniveau van 84 dB is te verwachten voor een grasmaaier van dit kaliber. Het is niet fluisterstil, maar zeker niet buitensporig luid; je kunt nog steeds een gesprek voeren terwijl je bezig bent met maaien.

Als we kijken naar de algehele prestaties, dan levert deze grasmaaier een constant en betrouwbaar resultaat. Dankzij de krachtige accu’s en de flexibiliteit van het accuplatform, is dit een uitstekende aankoop voor wie zoekt naar een praktisch en gebruiksvriendelijk tuingereedschap.

Het gewicht van de maaier, 13,05 kg, moet ook niet onderschat worden. Het is niet te zwaar, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek, maar het is goed om te weten dat je wel iets aan het duwen bent. Gelukkig is het geen zelfrijdend model, wat betekent dat je altijd volledige controle houdt over de maaier.

De inzet van de RASARRO 36/36 Li Kit is een toonbeeld van technologische vooruitgang in tuinonderhoud. Toch zijn er enkele overwegingen waar je rekening mee moet houden, zoals de eventuele noodzaak om accu’s op te laden bij grotere tuinen en het gebrek aan mulchfunctie. Maar deze punten worden makkelijk overschaduwd door de voordelen van de draadloze maaivrijheid die dit apparaat biedt. Met de Einhell RASARRO 36/36 Li Kit zit je zeker goed voor een strak en verzorgd gazon.

Onderhoud en Berging

Einhell rasarro 36/36 li kit grasmaaier ngr9yogxmjmd nrjkv2

Wanneer je een grote klus als maaien af hebt, wil je het gereedschap natuurlijk snel en zonder hoofdbrekens kunnen opbergen. De Einhell RASARRO 36/36 Li Kit maakt dit proces een stuk lichter. Dankzij het inklapbare handvat zet je de maaier vlot in de schuur zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt.

Je denkt misschien dat de opvang van 45 liter voor het gras een gedoe is om leeg te maken, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Na het maaien kieper je de opvangbak simpelweg leeg op de composthoop of in de groenbak. Even een nadeel is wel dat je na iedere maaibeurt de bak moet legen, aangezien mulchen niet tot de functies van deze machine behoort. Maar laten we eerlijk zijn, het bespaart je alsnog een hoop harkwerk.

Het onderhoud aan de Einhell RASARRO is ook gebruiksvriendelijk. Een doekje over de kunststof behuizing en de messen zijn voldoende om de maaier klaar te maken voor de volgende ronde. Geen ingewikkelde toestanden; gewoon simpel en effectief.

Hier zijn enkele aandachtspunten voor onderhoud en berging:

 • Makkelijke opslag: Met een duwboom die je eenvoudig inklapt, berg je de maaier na gebruik op zonder gedoe.

 • Ruimtebesparend design: De maaier neemt niet veel plek in, dankzij de compacte afmetingen.

 • Onderhoudsgemak: De maaier is met een natte doek snel schoon te maken, wat je veel tijd bespaart.

 • Accu: Gemakkelijk uitneembaar en onderdeel van het Einhell Power-X-Change platform, wat betekent dat je ze voor je andere Einhell gereedschap kunt gebruiken.

De machine is niet zwaar, met een gewicht van iets boven de 13 kilo. Dit betekent dat zelfs het de schuur in en uit manouvreren geen zware klus is. Ik zou het echter geen nadeel willen noemen, eerder een aandachtspunt voor wie minder krachtig is: de maaier is niet zelfrijdend. Toch is dit bij een klein tot middelgroot gazon vaak geen punt van zorg.

Het geluidsniveau is vastgesteld op 84 dB. Dat is hoorbaar, maar zeker niet zodanig luid dat het je gehoor aantast of de buren op de koffie doet komen om te klagen. Het blijft tenslotte een tuinmachine, en die maken nu eenmaal geluid.

De Einhell RASARRO 36/36 Li Kit laat zien dat draadloos maaien de toekomst heeft. Tot 400 vierkante meter grasveld hou je moeiteloos strak. Na het werk vouw je de maaier op en rol je hem de schuur in - klaar voor de volgende maaibeurt. Ondanks dat het geen machine is voor mulching en hij niet zelfrijdend is, nemen de voordelen de boventoon. Geen gedoe met verlengsnoeren of bezinetanks, maar een krachtige accu die je ook in ander gereedschap kan klikken. Praktisch, efficiënt en eigenlijk best wel slim bedacht.