Top 5 beste koffiemachines in 2023

De 5 door ons best geteste koffiemachines van 2023: prestaties, soorten koffie, prijzen, kwaliteit, en meer.
Publicatiedatum

13 februari 2023

1. Melitta Barista T Smart F830-101: Espressomachine

Melitta Barista T Smart F830-101 voorkant

De Melitta Barista T Smart heeft een aantal flinke pluspunten, zeker ten opzichte van het klassieke koffiezetapparaat met filterkoffie. Voor wie van plan is om korte termijn een espressomachine aan te schaffen, maar ook voor hen die er nog niet of nauwelijks aan gedacht hebben: dit is een geweldige machine voor een uitstekende prijs.

Uiterlijk

Deze machine is een echte beauty. Elke ruimte waarin deze komt te staan wordt erdoor opgefleurd. De combinatie van zwart en zilver zorgt voor een chique uitstraling. Veel machines zijn slechts functioneel, maar het esthetische aspect is minstens zo belangrijk. Gun je keuken, thuis of op een werkplek, de beste aanvulling als het om het uiterlijk gaat. De machine is ondanks het brede scala aan mogelijkheden compact. De breedte is om precies te zijn 25,9 cm, de hoogte 37,2cm en 46,7 diep. Het moet dus overal mogelijk zijn om deze espressomachine een plaats te geven.

De machine bereidt een of twee koppen, precies naar wens. Het is uitermate eenvoudig om deze te bedienen omdat de diverse soorten dranken die uit deze machine komen keurig staan afgebeeld.

Van voren, van achteren, van de zijkant, de machine ziet er prachtig uit, in een huls van kunststof, wat het ook veilig maakt. Doordat de machine is voorzien van een anti slip bodem, is deze extra veilig en kan daarom overal worden geplaatst. De ruime inhoud van het waterreservoir (1,8 liter) en het reservoir voor de koffiebonen (270 gram), zorgt ervoor dat je niet elk moment bij hoeft te vullen.

Melitta Barista T Smart met 3 kopjes koffie

Voordelen ten opzichte van klassiek koffiezetapparaat

Ten eerste omdat het veel verser is, het proces van het creëren begint niet bij gefilterde koffie, maar bij de bonen. Elke kop koffie is speciaal en bijzonder vers, dat proef je absoluut. Zeker de fijnproever is gebaat bij deze machine. Een espressomachine zorgt ervoor dat de koffie geen massaproduct is, maar komt de individu tegemoet. Er wordt veel koffie verspild omdat er altijd een restje overblijft. De koffie van het koffiezetapparaat wordt snel oud en lauw, wat de smaak niet ten goede komt.

Een espressomachine zorgt voor koffie of espresso naar wens en vooral ook op maat, in alle opzichten. De Melitta Barista T Smart is het voorbeeld van misschien wel de meest perfecte espressomachines. Er zijn veel espressomachines in soorten en maten, maar deze zou zomaar de beste kunnen zijn. Het is weliswaar niet de goedkoopste, maar prijs en kwaliteit zijn volkomen in balans.

Melitta Barista T Smart met 2 kopjes koffie en metaalschijven zichtbaar

Veel mogelijkheden

Zoveel mogelijkheden, het zijn er bijna teveel om op te noemen. Alles wat een espressomachine moet kunnen, kan deze Melitta Barista T Smart en zelfs nog meer dan dat. Laten we daarom beginnen bij het begin, het malen van de koffiebonen. Dit gaat vrijwel geluidloos, dankzij de metalen maalschijven. Ook in de reviews wordt gerefereerd aan deze fluisterstille espressomachine.

Maar dat is slechts het begin. De rest van het verhaal is nog veel langer, hoewel deze machine vliegensvlug werkt, dit is eveneens terug te lezen in de reviews. Daarom kun je binnen mum van tijd je hele gezin of al je gasten van koffie voorzien. Een goed moment om op te gaan in de diverse mogelijkheden van deze espressomachine.

  • Programma’s

Op zichzelf zijn er al twee programma’s, espresso (sterke koffie in kleine hoeveelheid) en Cafe Lungo (feitelijk komt dit neer op gewone koffie). Toch zijn er nog meer mogelijkheden, dankzij de opschuimer van melk kun je jezelf en anderen ook nog echte Cappuccino voorzetten, met verse melk. Heel wat anders dan de koffieautomaat in de algemene keukens op werkvloeren, winkels etc. Het opschuimen gaat automatisch met het melkreservoir, dat is gemakkelijk en hygiënisch. Dankzij dit melkreservoir kun je ook nog koffie Macchiato maken - een hoop mogelijkheden!

Melitta Barista T Smart met 1 kopje espresso
  • Kopjeswarmer

Daarbij komt nog dat deze machine een kopjeswarmer heeft en zelfs van heet water kan voorzien, voor de theeliefhebber. Je zult indruk maken op gasten en bezoekers, met zo’n breed georiënteerde espressomachine. Zoveel mensen, zoveel wensen, zo leert het spreekwoord. Deze espressomachine komt alle mensen en dus alle wensen tegemoet.

  • Timer

Ook heeft de machine nog een timer, zodat je kunt bepalen hoe laat je ’s ochtends koffie wilt, na het opstaan, hij is zelfs via de app bedienbaar. Het uitschakelen gaat ook automatisch, dit zorgt tevens voor veiligheid.

Zo is de machine van a tot z automatisch, dit geldt ook voor de schoonmaak. Het ontkalkingssysteem is automatisch, net als de reiniging van het melksysteem. De zetgroep is uitneembaar, dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger. Doordat er ook een kalk- en waterfilter is, ben je verzekerd van koffie met zuiver water, dat is een stuk gezonder. Het lekbakje is eenvoudig te legen en te reinigen.

Flexibel

Alles is instelbaar op deze machine, naar jouw eigen smaak, of iemand anders die koffie krijgt uit deze machine. De maalgraad, het maalniveau en het watervolume zijn instelbaar. Je kunt zelf de sterkte bepalen, dat maakt deze machine zo uniek.

De garantie van 2 jaar zorgt voor een veilig gevoel bij de aanschaf. Als er wat aan de machine mankeert, wordt deze eenvoudig afgehaald, gerepareerd en weer thuisbezorgd.

Bekijk de Melitta Barista op Bol.com
Bekijk de Melitta Barista op Coolblue.nl

2. Bosch VeroCup 100 TIS30129RW: Automatische koffiemachine

Een goede, betrouwbare, moderne en veilige koffiemachine van het door en door vertrouwde merk Bosch. Het is weliswaar niet het bekendste merk, maar daarom zeker niet minder goed dan andere gevestigde namen, misschien zelfs wel beter. Een keurige machine, strak van uiterlijk, een eenvoudige bediening en bijzonder veel mogelijkheden.

Bosch VeroCup 100 TIS30129RW voorkant

Verschil met andere machines

Wat zowel een voordeel als nadeel kan zijn, is dat deze machine maar 1 kopje koffie of espresso per keer maakt, maar dat hoeft geen probleem te zijn, zeker niet met een eenpersoonshuishouden. Bovendien werkt deze machine vlug, zodat je snel voor twee of meer personen een kopje kunt zetten. Maar er zijn meer dan genoeg voordelen die deze machine extra aantrekkelijk maken.

Uiterlijk

Laten we daar eens mee beginnen. Zwart is altijd een goede strakke kleur die een moderne uitstraling geeft en hierdoor ook in menig interieur past, omdat het zo gemakkelijk te combineren is met andere kleuren.

Daarbij komt nog dat deze koffiemachine een compacte maat heeft, smal en hoog, zodat deze ook vrijwel overal geplaatst kan worden. In de kleine of grotere keuken, in het keukentje van een kantoor of andere werkruimte kan deze ook gemakkelijk een plaats krijgen. De breedte is namelijk slechts 24,7. Juist vanwege het een kopje per keer, is deze machine zo smal. De diepte is 42 cm, de hoogte 37,8.

Handigheden

Het waterreservoir is afneembaar, dat is gemakkelijk met vullen, er past 1,4 liter water in. Het reservoir voor de koffiebonen heeft ruimte voor 250 gram koffiebonen, allemaal ruim voldoende om diverse koppen koffie te zetten. Dankzij de koffiebonen en het maalsysteem ben je altijd verzekerd van kakelverse koffie. Dankzij de keramische schijven zorgt dit nauwelijks voor geluid. Deze schijven zorgen ook voor een lange levensduur, net als de Intenza waterfilter. De waterfilter zorgt voor zuiver en gezond water, dit is een van de vele pluspunten van deze koffiemachine. Bovendien verbetert het de koffiesmaak eveneens. Door het Senso Flow systeem komt er niet alleen een goede temperatuur, maar ook de beste aroma.

Bosch VeroCup 100 TIS30129RW met 2 kopjes koffie

Daarbij komt dat de machine zichzelf uitschakelt, hetgeen de veiligheid uiteraard ten goede komt.

Toch heeft deze machine nog meer te bieden, namelijk het melkreservoir. Dit hebben lang niet alle espresso- en koffiemachines. Vanwege het melkreservoir hoef je je nooit te bekommeren over het schuimen of alleen toevoegen van de melk.

Behalve dit alles is er nog een pre, namelijk de automatische ontkalker. Altijd handig, zeker in gebieden die bekend staan om hun harde water. Weliswaar is er geen calcium filter, maar er zijn mogelijkheden om deze machine hiervan te reinigen. Het uitzetstuk kan gereinigd worden, maar niet in de vaatwasmachine.

Er is ook een koord opslagruimte, voor nog meer gemak. Het beste uit deze machine halen is voor iedereen haalbaar. De machine werkt snel, ook een hele kamer vol visite kun je van koffie voorzien. Weg met de koffiepot, met de slappe, lauwe koffie die al snel versheid verliest.

Soorten koffie

Die zijn er meer dan genoeg: Namelijk espresso, café crème, cappuccino, latte macchiato, je hoeft er maar een keer voor op de knop te drukken, geen gedoe met allerlei ingewikkelde manieren om je favoriete koffie of melkdrank te produceren. Je stapt ’s ochtends uit bed, drukt op de knop en je kunt je dag beginnen met verse espresso of een van de andere varianten. Het lijkt wel alsof je op je wenken bedient wordt, alsof je in een restaurant of hotel woont.

Ieder heeft zijn eigen smaak, eigen voorkeur, eigen wens, daar komt deze koffiemachine je ook in tegemoet. Natuurlijk kun je zelf kiezen voor je favoriete koffiemerk, je kunt experimenteren en ontdekken welk merk het best bij je past. Dus als je het beste merk koffiebonen hebt gevonden kun je aan de slag. De maalgraad is instelbaar, dat is al het begin.

Bosch VeroCup 100 TIS30129RW ingezoomd op voorkant materiaal

Het maalniveau is eveneens aanpasbaar, net als het watervolume. Zo kun je zelf bepalen welke sterkte koffie je wenst. Je maakt de perfecte kop koffie naar jouw eigen wens, of die van je gezinsleden en het bezoek. Alleen het allerbeste is goed genoeg, voor jou en ieder die je deze koffie voor wilt zetten.

Ieder mens is uniek, daarom is elke koffiekop ook uniek. Iedereen wordt als individu beschouwd, niemand is een kuddedier. Het mag dan een automaat zijn, juist door de diversiteit die deze machine van Bosch te bieden heeft,

Garantie

Vervolgens is er nog twee jaar garantie op deze unieke koffiemachine. Mocht er iets aan de hand zijn, komt er een medewerker om de machine te repareren. Zo ben je verzekerd van een veilige aanschaf. Om de prijs hoef je het ook niet te laten, deze is heel realistisch, zeker in vergelijk met andere machines van topmerken.

Bekijk de Bosch Verocup op Bol.com
Bekijk de Bosch Verocup op Coolblue.nl

3. De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 SB: Volautomatische espressomachine

Zoals wij eerder uiteengezet hebben is het kopen van een koffiezetapparaat niet altijd even makkelijk. Echter, De’Longhi maakt het leven makkelijk: dit geldt zeker voor de espressomachine, dat is een en al gemak, verpakt in een prachtige zilveren kleur. In vrijwel elk interieur kan deze passen, modern of klassiek, fel of juist neutraal gekleurd. Een machine die mooi is van uiterlijk en briljant van binnen, dat is een goede aanschaf. Zeker omdat deze ook zuinig is met energie, een extra voordeel. Espresso en gewone koffie, de machine zorgt tevens voor heet water. Ook een café latte behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je jezelf en je eventuele gasten, familie of gezinsleden van elke gewenste hete drank voorzien.

De Longhi Magnifica S ECAM 22110 SB voorkant

Gewone koffie, espresso, cappuccino en heet water. Het bijzondere is dat de espresso zo’n heerlijk crème laagje erop heeft. Wellicht een reden om het oude filter koffiezet apparaat in de ban te doen.

Wat de machine kan

Wat zo’n machine allemaal kan? Het gaat natuurlijk om de espresso en de koffie, maar er zijn nog meer mogelijkheden. De machine heeft twee programma’s. Volautomatisch is natuurlijk een duidelijke weergave van de mogelijkheden van deze machine, je hoeft alleen nu en dan de voorraad aan te vullen en te reinigen.

Kakelverse koffie in een ogenblik, voor een of twee personen. Maar omdat de machine snel is en snel werkt kun je ook in korte tijd een hele groep mensen van koffie voorzien. Koffie hoort bij onze nationaliteit. Maar doordat deze machine een exotische eigenschap, espresso komt immers uit Italië, ofwel uit Zuid-Europa. De koffiebonen komen uit Afrika of Zuid-Amerika, zo heb je een internationale koffie, met de allerbeste ingrediënten. Voor wie de perfecte espresso thuis wil maken, bekijk dan ons artikel over de Philips 2200 serie EP2220/10, een uitstekende espressomachine die aan al je verwachtingen kan voldoen.

De Longhi Magnifica S ECAM 22110 SB met 2 kopjes cappucino

Dankzij het stoompijpje kun je zelfs nog cappuccino maken, hiervoor hoef je niet meer naar een restaurant of een cafetaria. Het is weliswaar geen automatische melkschuimer, maar een stoompijpje is veel gemakkelijker in het onderhoud. Bedenk eens wat het is, ’s ochtends op te staan en met een druk op de knop genieten van een heerlijke kop espresso of cappuccino. De voorraad koffiebonen en het water kun je bijvullen wanneer het je schikt. Daarom hoef je niet zoals met koffiezetapparaten eerst met koffie te vullen en ook nog de juiste hoeveelheid koffie moet toevoegen. Ook is er een speciaal bakje voor de melk, 100 ml. Er past 250 gr. Koffiebonen in en 1,8 l. water, zo groot is het reservoir. Zo hoef je niet elk moment bij te vullen. Bovendien kun je ook ervoor kiezen om gemalen koffie te gebruiken, als je dat liever hebt. Deze espressomachine is heel veelzijdig.

Geluid

De machine maakt nauwelijks geluid als hij werkt, ook niet bij het malen van de bonen. Er is weliswaar geen keuze voor de maalgraad, maar reken er maar op dat het goed is. Doordat de bonen eerst gemalen worden is de koffie extra vers. Geen getut met schepjes en maatbekers, de machine kan alles helemaal zelf. Feitelijk is het een computer, of zelfs een ‘espressorobot’. De sterkte kun je instellen, naar ieders eigen smaak.

Veilig in gebruik

Bovendien is deze espresso machine veilig, met de antislip laag onderop, dus kan deze prima op een glad oppervlak staan, zoals op het aanrecht, een bar etc. De afmetingen zijn compact, daarom is er in elke keuken wel plaats voor deze espressomachine.

De Longhi Magnifica S ECAM 22110 SB zijkant

Handleiding

Nee, geen korte onduidelijke handleiding in een onverstaanbare taal. Een uitgebreide handleiding, waardoor je heel professioneel gebruik kan maken van deze espressomachine zonder moeilijkheden.

Schoonhouden is ook eenvoudig, er is een automatisch reinigingsprogramma en bovendien is er een uitneembare zetgroep die afgewassen kan worden. Deze machine is echter niet vaatwasmachine bestendig. Voor optimale prestaties en een langere levensduur van je espressomachine, overweeg dan ook de Bosch SMV6YCX00E vaatwasser, bekend om zijn zuinige en innovatieve droogtechnologie. Een kind kan de was doen, zeker bij de espressomachine van De’Longhi. Met behulp van de ontkalker van hetzelfde merk kun je voorkomen dat de machine verkalkt en dus kapot gaat.

Deze machine is bij uitstek geschikt voor elke koffieliefhebber(s). Op elk moment van de dag of nacht, een druk op de knop en je kunt genieten van een heerlijk kopje verse koffie.

Bijzondere service

Op deze uitmuntende espressomachine heb je maar liefst twee jaar garantie. Als er iets niet goed werkt, komt er iemand langs om gratis service te verlenen en het euvel te verhelpen. Echte degelijke service, waardoor je snel weer kan genieten van deze unieke kop koffie. Zo’n betrouwbare service, waar vind je dat vandaag de dag nog? Je kunt daarom met een gerust hart tot aanschaf overgaan. De prijs en kwaliteit verhouding zijn precies goed, zeker als je deze garantie nog meerekent.

Als de machine arriveert en deze lijkt gebruikt is dat niet omdat hij tweedehands is, maar omdat deze eerst zorgvuldig en professioneel is getest. Zo weet je zeker dat je een werkende machine bezorgd krijgt. Dat maakt deze aanschaf heel aantrekkelijk en bovendien veilig. Alvast veel genot met deze machine gewenst.

Bekijk de De'Longhi Magnifica op Bol.com
Bekijk de De'Longhi Magnifica op Coolblue.nl

4. Bestron AES1000CO espressomaker

De AES1000CO van Bestron is een goede en betaalbare koffiemachine.

Uiterlijk

Laten we eens beginnen met het uiterlijk van deze machine. Dit is zo anders dan vele andere apparaten, het is namelijk verpakt ik een koperkleurige kleur, prachtig om te zien. Een echte aanwinst voor een wat klassieker interieur, maar deze espressomaker van het merk Bestron kan feitelijk overal staan. Juist deze is anders dan anders, dit uiterlijk maakt deze maker zo uniek. Vanwege het koper is het extra stijlvol, maar zeker niet oubollig. Waar deze ook komt te staan, in een werk- of vrije tijdscontext, indruk zal deze zeker maken met het stijlvolle koperdesign.

Bestron AES1000CO voorkant

Geef deze machine met de anti slipvoetjes daarom een plaats in elke grote of kleine keuken, om je gezin, jezelf, je gasten, je collega’s of wie dan ook te voorzien van de beste koffie, uit zo’n mooie design machine.

Betaalbaar en makkelijk in bediening

Zelf espresso, de beste koffie en zelfs cappuccino is zo voor iedereen betaalbaar maar ook haalbaar. De bediening is absoluut niet complex, integendeel. Met behulp van de grote, ronde draaiknop kun je precies je eigen wens of die van iemand anders vervullen.

Dankzij het stoompijpje wordt de melk geschuimd, zodat je jezelf en/of anderen echte verse cappuccino kunt serveren. Dit pijpje is wendbaar, dat maakt het overzichtelijk. Maar ook de gewone espresso’s worden romig geserveerd, met een crème laagje erop. In de vroege ochtend kun je deze aan je partner en jezelf serveren.

Bestron AES1000CO met 1 kopje koffie

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan deze espressomachine. Je kunt kopjes koffie verwarmen tot 38 graden, er is namelijk een geïntegreerde kopjesverwarmer. Dat is echt bijzonder luxe, zelfs bij duurdere modellen is dit lang niet altijd vanzelfsprekend. De koffie warmt bijzonder snel op, volgens de reviews binnen 30 seconden.

De machine maalt de koffiebonen waardoor de koffie veel verser is dan welke filterkoffiemachine ook voor elkaar kan krijgen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,2 liter. De koffiebonen moet je eerst zelf malen, maar het resultaat is des te beter. Er is een tamper om de gemalen koffie goed ineen te drukken en tevens een maatschepje.

Het waterreservoir is uitneembaar, dit maakt het allemaal een stuk eenvoudiger om te genieten van de heerlijke espresso die deze machine voortbrengt. Ook het druiprooster is uitneembaar en heeft een overloopindicatie.

Bestron AES1000CO zijkant met waterreservoir zichtbaar

Dankzij het indicatielampje weet je wanneer de machine gereed is om een of twee kopjes espresso te produceren. Met het veiligheidsaspect van de machine is het ook in orde, na 25 minuten schakelt deze automatisch uit.

Nadelen

Waarmee wel rekening gehouden moet worden is dat er geen melkbeker bij geleverd wordt, dit moet apart worden aangeschaft. Maar gezien de lage kosten voor de aanschaf van deze machine zal dat ook geen probleem zijn. Dit geldt ook voor de koffiemaler, voor een goede prijs kun je een koffiemaler aanschaffen van hetzelfde merk, met dezelfde koperen afwerking. Samen met het espresso apparaat is het een goed stel. Het reservoir heeft ruimte voor 50 gram koffie.

Garantie

Maar dan zijn er nog een paar belangrijke punten, deze machine heeft namelijk 5 jaar garantie. Dit terwijl op de meeste espresso machines slechts 2 jaar garantie. Daarbij komt nog dat deze espressomachine van Bestron, namelijk het GS-gecertificeerd keurmerk, dit staat voor extra hoge kwaliteit en een lange levensstandaard.

Er zijn volop mogelijkheden om te experimenteren en de beste koffie of cappuccino voor jezelf en anderen te maken, door verschillende merken van koffiebonen uit te proberen. De hoeveelheid melk kun je ook zelf bepalen, zodat het allemaal bij jou ligt en wat jouw smaak is.

Daarom wensen we je alvast veel plezier met deze mooie en unieke espressomachine,die alles heeft wat je nodig hebt, niet meer en niet minder. Koffiezetten wordt een feest op deze manier, om maar niet te spreken van het drinken van de espresso of de cappuccino. Een machine die een goed innerlijk en uiterlijk heeft, waarbij prijs en kwaliteit helemaal in balans zijn.

Bekijk de Bestron Espressomachine op Bol.com

5. Cecotec Koffiemachine: Volautomaat met bonen

Dit is een prachtige compacte machine die kwaliteit uitstraalt en veel in zich heeft. Deze is vergelijkbaar met de koffiezetapparaten van Chemex.

Uitstraling

De machine, in glanzend zwart, heeft een strakke en moderne uitstraling, wat de machine van buiten belooft, dat doet deze van binnen. Echt een eyecatcher in elke ruimte waar deze wordt geplaatst, of het nu om een privé keuken gaat of een werkplek. Deze machine is in alle opzichten uniek, niet in de laatste plaats omdat er maar liefst 10 profielen zijn voor verschillende soorten koffie en melkdranken en 20 programma’s. Zelden zie je zo’n hoog aantal bij espressomachines, meer is vrijwel niet mogelijk. Dankzij het slangetje kan de melk voor de Cappuccino automatisch worden geschuimd.

Cecotec Koffiemachine met bonen Volautomaat voorkant

Soorten koffie

Dit zijn de soorten koffie en de melkdranken die deze machine te bieden heeft. Van een aantal van deze soorten heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, daarom is er een omschrijving aan toegevoegd: Espresso, ristretto (ultra sterke koffie, sterker dan espresso), lungo (gewone koffie), doppio, (een dubbele espresso) americano, latte, flat white, latte machiatto, cortado, warme melk (om warme chocolademelk te maken) cappuccino, cappuccino mix, macchiato, macchiato inverse (dit komt neer op een melkvlek in de koffie).

Kwaliteit

Wie voor kwaliteit gaat, wie gebruik wil maken van moderne snufjes, wie van echte goede, verse en vertrouwde koffie houdt, is deze machine een uitmuntende keuze. De gebruiksvriendelijkheid van deze machine is nog een van de vele pluspunten. Niemand hoeft te vrezen dat deze koffiemachine te ingewikkeld is om te bedienen, dit is echt een makkie. Het moderne touchscreen is overzichtelijk en duidelijk, het wordt gewoon een feest om op zo’n manier koffie te zetten. De plaatjes van de diverse soorten koffie en melkdranken staan erop, het enige wat je hoeft te doen is erop de drukken en de machine doet de rest. Dit touchscreenscherm werkt vlekkeloos, dit wordt bevestigd door de reviews van tevreden bezitters van deze koffiemachine. Een goed woord om dit te omschrijven is intuïtief.

Cecotec Koffiemachine met 1 kop koffie

Malen van koffiebonen

Doordat de koffiebonen vers gemalen worden, is de koffie ultra vers, verser dan elke andere vorm van koffiezetten. Dankzij de maalschijven die van keramiek zijn gemaakt gaat het malen vlug en vrijwel zonder geluid, zodat je je over overmatig lawaai van de machine geen zorgen hoeft te maken. Het malen zorgt niet alleen voor verse koffie, maar ook voor het aroma, dat maakt deze machine extra speciaal.

Maximaal twee kopjes per keer, snel en op precieze wijze, daarom kun je ook een groot gezelschap binnen korte tijd van deze koffie voorzien.

Persoonlijk

Een mens is geen kuddedier, daarom verdient iedereen de beste koffie naar eigen wens. Hoewel er veel espresso- en koffiemachines zijn waarbij je de eigen sterkte, maalgraad etc. kun afstemmen, steekt deze koffiemachine met kop en schouders boven de rest uit. Echt waar, dit kun je allemaal zelf bepalen: de intensiteit, het volume (dus kleine kopjes of grote mokken vullen, je kunt het zelf bepalen), het aroma, de melkschuimtijd en niet te vergeten, de temperatuur. Dus als je zin hebt om lang te genieten van je kop(je) koffie, maak je deze lekker warm, als je haast hebt, bijvoorbeeld ’s morgens, kies je voor een lagere temperatuur. Voor een gedetailleerd inzicht in een machine die je volledige controle geeft over je koffiebereiding, kun je onze ervaring met de Sage The Barista Pro lezen.

Cecotec Koffiemachine zijkant

Tevens is het watervolume instelbaar, zodat je de sterkte kunt bepalen, net als de maalgraad (van grof naar fijn) en het maalniveau. Behalve dat je zo’n ruime keus hebt, is er nog een pluspunt, namelijk dat je twee van je favoriete koffieprogramma’s op kunt slaan. Dus hoef je alleen maar op de knop te drukken en je hebt je kopje espresso, lungo, cappuccino etc. precies zoals jij hebt ingesteld. Dat is nog eens extra genieten.

Nog meer gemakken

Het houdt niet op met deze machine, zo compleet zijn er weinigen. Er is een kopjeswarmer en deze machine serveert ook nog eens heet water, voor de theeliefhebbers. Dus alle mensen in huis of op de werkvloer hebben plezier van deze machine.

De waterfilter maakt het water zuiverder en dus gezonder. Er is ook een calcium filter, zodat de levensduur van de machine langer zal zijn. Het waterreservoir is afneembaar en ruim, er kan ruim 1,5 liter in, zodat je heel wat kopjes koffie kunt zetten, zonder telkens bij te moeten vullen. Doordat er een indicator is, kun je zien wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld.

Dan nog de zetgroep van de machine, deze is uitneembaar en geschikt voor de vaatwasmachine, het schoonhouden is dus heel eenvoudig. De machine heeft een antislip bodem en een wordt automatisch uitgeschakeld, hetgeen de veiligheid ten goede komt.

Daarom zit er zoveel in de doos waarin de machine geleverd wordt, behalve de koffiemachine zit het volgende er nog in: een melkreservoir, een doseerlepel, een metalenplaat voor het verwarmen van de koffiekopjes/-mokken, borstel, rubberen reserve-onderdelen en uiteraard een handleiding.

Prijs

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, kwaliteit en prijs zijn prima in evenwicht, deze kost minder dan de duurste koffiemachines, maar biedt wel veel meer. Completer dan deze is vrijwel niet mogelijk. Met twee jaar garantie ben je ook verzekerd van een veilige aanschaf. Daarom alvast veel plezier en genot gewenst met de koffiemachine van Cecotec.

Bekijk het Cocotec koffiezetapparaat op Bol.com