Onze beste espressomachine: Philips 2200 serie EP2220/10

Mijn review van de Philips 2200 EP2220/10 espressomachine belicht design, gebruiksgemak en kwaliteit.
Auteur
Affiliatie
Marleen Brandsma

Cartesium

Publicatiedatum

20 november 2023

Inleiding

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart xkkmjbkqaryn

Ben je toe aan een nieuwe espressomachine en wil je niet verdwalen in een oerwoud van ingewikkelde functies? Dan kan de Philips 2200 serie EP2220/10 zomaar eens jouw nieuwe beste vriend in de keuken worden. Dit strakke, no-nonsense apparaat biedt je dagelijks een heerlijk kopje koffie zonder gedoe. Of je nu een getrainde barista bent of simpelweg verlangt naar een vlot bakkie troost, deze machine heeft wat je nodig hebt. Laten we een blik werpen op wat de Philips 2200 te bieden heeft.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Koffiebonen One touch koffiespecialiteiten Café lungo , Espresso
Type melkopschuimer Stoompijpje Aantal programma’s 4
Instelbare maalgraad Ja Maal niveau aanpasbaar Ja
Verstelbaar water volume Ja Aantal bonenreservoirs 1
Aantal kopjes per keer 2 Geheugen voor koffieprofielen Nee

Eerste Indrukken en Design

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart 3j5xoaznpwnr vmkrono

Met de Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine haalt u een stukje Italiaanse espresso-cultuur direct in uw keuken. Dit stemmige zwarte apparaat heeft alle kenmerken van een moderne koffieautomaat, zonder te intimideren met een overdaad aan knoppen en functies. De eerste indruk is positief; het toestel is compact en stijlvol.

Laten we een paar belangrijke aspecten van het design toelichten:

 • Strakke lijnen en matzwarte afwerking: Het toestel integreert naadloos in zowel de moderne als klassieke keuken.

 • Touchdisplay: Een intuïtieve en moderne bediening die zorgt voor een strakke look zonder ouderwetse knoppen.

 • Compactheid: Hoewel ruimer dan een cupjesmachine, neemt het toestel niet onnodig veel plaats in.

Bij nadere inspectie valt het 12-standen maalwerk op. De 100% keramische molens suggereren duurzaamheid en precisie, wat essentieel is voor de optimale maling van de bonen. De My Coffee Choice-menu biedt dan weer de mogelijkheid om de koffiesterkte en hoeveelheid aan uw individuele voorkeur aan te passen.

Niet alleen de koffie fans worden bediend; ook theeliefhebbers kunnen met de heet water functie eenvoudig en snel een kopje thee bereiden. Wat betreft de melkschuimliefhebbers: met het klassieke stoompijpje tovert u snel een zijdezacht laagje melkschuim op uw cappuccino of latte macchiato.

Het apparaat is niet alleen gebruiksvriendelijk; het onderhoud is door de afneembare zetgroep en de AquaClean filtertechnologie zeer eenvoudig. Beide eigenschappen zorgen voor minder gedoe bij de schoonmaak en minder vaak ontkalken.

Voor zij die tussen twee soorten koffiebonen willen wisselen, zoals bijvoorbeeld bij voorkeur voor cafeïnevrije koffie, is er ook gedacht aan de functie voor gemalen koffie. Dit kleine detail verhoogt het gebruikersgemak en biedt meer variatie aan koffiebeleving.

De eerste kennismaking met de Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine laat zien dat er een goede balans gevonden is tussen design, functionaliteit en gebruiksgemak. De espressomachine heeft een tijdloos design dat goed past in de meeste keukeninterieurs.

De focus ligt op de kernfuncties die nodig zijn voor het bereiden van kwalitatief goede koffie, zonder dat u overspoeld wordt door overbodige opties. Deze benadering vormt een perfecte match voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit, gebruiksgemak en een elegante aanvulling op hun keukenapparatuur. Kortom, een veelbelovend begin voor degenen die op zoek zijn naar de traditionele Italiaanse espresso-ervaring, gemakkelijk gemaakt voor thuisgebruik.

Bedieningsgemak en Gebruikservaring

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart gx1xz2vr9px5 np5pxp

Het gebruiksgemak van de Philips 2200 serie EP2220/10 bij het dagelijks zetten van espresso en koffie is werkelijk een verademing. Met het intuïtieve touchdisplay navigeer je vloeiend door de opties en selecteer je zonder moeite je onderhand favoriete sterkte en grootte van je koffie. Hierbij zijn de volgende punten opmerkelijk:

 • Snelheid: Het toestel warmt op in een oogwenk, waardoor je binnen no-time geniet van je eerste slok.

 • Gebruiksgemak: De bediening is duidelijk en vereist geen technische kennis.

 • Persoonlijke instellingen: Eenvoud aanpassen van de sterkte en volume van je drankje.

 • Herinnering van voorkeuren: Het apparaat onthoudt je laatst gebruikte instellingen.

Laten we niet vergeten dat dit apparaat de mogelijkheid biedt om twee kopjes tegelijk te zetten, perfect voor als je met z’n tweeën wilt genieten van een vers gezette koffie. Al mag je er ook voor kiezen om in je eentje twee maal zo veel te genieten, het apparaat oordeelt niet.

Een ander sterk punt van deze espressomachine is de mogelijkheid om ook gemalen koffie te gebruiken. Dit is ideaal voor die momenten waarop je zin hebt in een decafé of wanneer de bonen onverhoopt op zijn geraakt. De flexibiliteit van het toestel maakt het een multifunctioneel juweeltje voor in de keuken.

De AquaClean waterfilter is ook een vermeldenswaardig kenmerk; niet alleen vanwege het voorkomen van kalkaanslag maar ook omdat het je herinnert aan de vernuftige technologie die in het apparaat is ingebouwd. Het zorgt voor helder water en een schonere machine, met als resultaat een lekkerder kopje koffie.

Afgezien van het malen van de bonen – wat enige geluid maakt maar het is geen onwelkome symfonie wanneer je weet wat voor heerlijks er aan komt – werkt de machine verrassend stil. Dit is een belangrijke eigenschap voor een huishouden waar niet iedereen op hetzelfde moment ontwaakt.

Het automatisch spoelen van de machine voor en na gebruik dient als een betrouwbaar schoonmaakritueel dat de kwaliteit van je koffiemoment even hoog houdt als de zuiverheid van het apparaat zelf.

Naast de praktische eigenschappen is de esthetische waarde van het apparaat ook niet te miskennen. Met zijn matte zwarte afwerking staat de Philips 2200 serie EP2220/10 stijlvol op ieder aanrecht, zonder overdreven aanwezig te zijn.

Concluderend, als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke, efficiënte en stijlvolle espressomachine waarmee je zonder veel gedoe ’s morgens een heerlijke espresso of koffie kunt zetten, dan zul je de Philips 2200 serie EP2220/10 zeer waarderen. Het is de vriendelijke keukencompagnon die belooft je koffie precies te bereiden zoals jij het lekker vindt, elke dag opnieuw.

Koffiekwaliteit en Mogelijkheden

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart r669bvo6wjjq

Als liefhebber van een goed kopje koffie, of dat nu een stevige espresso is of een zachte café lungo, biedt de Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine een verfijnde koffie-ervaring. Deze machine straalt met zijn compacte en strakke design niet alleen elegantie uit, maar maakt ook indruk met zijn koffieprestaties.

De kwaliteit van de koffie die door deze machine wordt gezet, is door het intelligente Aroma Extract-systeem uitmuntend. Het systeem zorgt ervoor dat het water altijd tussen de 90 en 98 graden Celsius blijft, wat resulteert in een perfect gebalanceerd kopje koffie qua temperatuur en smaak.

Wat deze espressomachine onderscheidt, zijn de volgende features:

 • My Coffee Choice: Met dit handige menu pas je eenvoudig de sterkte en hoeveelheid koffie aan, echt een uitkomst voor de persoonlijke voorkeur.

 • 12 Standen voor Maalmolen: Dankzij de 12 verschillende instellingen krijg je de perfecte maling voor jouw koffieritueel; van ultrafijn voor een intense espresso tot wat grover voor een milde café lungo.

 • 100% Keramische Molens: Deze molens zorgen ervoor dat je koffie keer op keer vers en aromatisch is, voor minimaal 20.000 kopjes genot.

 • One Touch-functie: Met één druk op het intuïtieve touchscreen stoomt je koffie van verse bonen je tegemoet.

 • Dual Cup Functie: Geen wachttijden meer als je bezoek hebt; je zet twee kopjes koffie in één keer.

Het aroma van pasgemalen bonen creëert een heerlijk welkom zodra de machine aan het werk wordt gezet. Het intuïtieve touchdisplay maakt het kiezen van je gewenste koffievariant simpel en de machine heeft het slimme mechaniek om zichzelf aan te geven wanneer ontkalking nodig is – al komt dat gelukkig niet zo snel door de AquaClean-filter.

Een ander pluspunt voor cappuccinoliefhebbers: de klassieke melkopschuimer die met stoom het melkschuim zijdezacht maakt. Het kan wat oefening vereisen om het opschuimen naar persoonlijke perfectie te krijgen, maar het resultaat mag er zijn. Barista-kwaliteit cappuccino of latte macchiato is nu binnen handbereik op je eigen aanrecht.

De EP2220/10 biedt daarnaast ook gemak voor theedrinkers met de functie voor heet water. Hoewel het wellicht niet de snelheid van een waterkoker kan evenaren, bespaart het je wel het uit de kast halen van nog een ander apparaat.

Een korte blik op de praktische aspecten van deze machine:

 • Waterreservoir: Met een inhoud van 1,8 liter hoef je niet na elke paar kopjes bij te vullen.

 • Koffiediklade: Heeft een capaciteit voor 12 porties, dus ook hier geldt: minder vaak legen.

 • Automatische Uitschakelfunctie: Bespaart energie en is tegelijkertijd een veiligheidsfeature.

Tot slot, over de blend van bonen gesproken, de Philips EP2220/10 stelt je in staat om met verschillende soorten bonen te experimenteren om zo je favoriete smaakprofiel te vinden. Deze machine is ontworpen om de ware koffiekenner in jou naar boven te halen en de dagelijkse koffieroutine om te toveren tot een moment van pure verwennerij. Samengevat, met de Philips 2200 serie EP2220/10 krijg je koffiekwaliteit die overtuigt en mogelijkheden die inspireren.

Reiniging en Onderhoud

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart gjjzxwlgl0rk

Een goede espressomachine vraagt om zorgvuldig onderhoud – een praktische waarheid die de Philips 2200 serie EP2220/10 hoog in het vaandel draagt. Dit apparaat maakt het reinigen en onderhouden bijna net zo plezierig als het nuttigen van een vers gezet kopje koffie.

Het AquaClean-waterfilter is een ware uitkomst. Het systeem is ontworpen om de vervelende taak van het ontkalken zo ver mogelijk uit te stellen. Geen wonder dat gebruikers het onderhoud van dit apparaat prijzen, gezien de mogelijkheid om tot 5000 kopjes koffie te zetten voordat ontkalken überhaupt een overweging wordt.

Laten we een blik werpen op enkele kernpunten in het reinigingsproces:

 • Het intuïtieve touchdisplay geeft niet alleen eenvoudig toegang tot alle koffie-instellingen, maar leidt je ook moeiteloos door de schoonmaakinstructies.

 • Het automatische spoelproces wordt uitgevoerd bij het inschakelen en uitschakelen van de machine, waardoor restjes koffie geen kans krijgen om te blijven plakken.

 • De afneembare zetgroep maakt het mogelijk om één van de meest cruciale onderdelen van de espressomachine grondig en onder de kraan te reinigen.

Dankzij deze slimme opties houdt je de Philips EP2220/10 in topconditie.

Een spoedcursus ‘Reinigen zonder Zorgen’ voor deze Philips-machine zou er ongeveer als volgt uitzien:

 1. Verwijder en spoel de AquaClean-filter eens in de twee maanden om een constante kwaliteit van het water te waarborgen.
 2. Reinig de lekbak en koffiediklade simpelweg door deze te legen en af te spoelen. Geen gedoe – gewoon onderdeel van de dagelijkse keukenroutine.
 3. De zetgroep, het hart van het apparaat, kan je wekelijks afspoelen, daarmee de levensduur van je machine significant verlengend.
 4. Houd de melkopschuimer glanzend door deze na elk gebruik met een vochtige doek te reinigen.

Een andere prettige eigenschap is de melding voor ontkalken. In plaats van zelf te moeten onthouden wanneer het tijd is voor onderhoud, neemt het display de verantwoordelijkheid op zich om je een seintje te geven.

Een klein aandachtspuntje is het onvermijdelijke geluid tijdens het spoelproces. Hoewel niet storend, kan het een herinnering zijn dat onderhoud plaatsvindt. Let wel, het is kortstondig en geeft eigenlijk het gevoel dat je machine serieus werk maakt van hygiëne.

Het schoonmaakproces van de Philips 2200 serie EP2220/10 is overduidelijk doordacht. Het toont hoe innovatie en gebruiksvriendelijkheid samen een essentiële rol spelen in de onderhoudsvriendelijkheid van het apparaat. Het kan haast niet anders dan dat deze aspecten een bijdrage leveren aan de lange levensduur en constante kwaliteit van de espressomachine.

Dat alles uiteraard zonder afbreuk te doen aan de vlotte stijl die de Philips 2200 serie EP2220/10 kenmerkt. In elke handeling schuilt de belofte van een heerlijke kop koffie – onderhouden is nooit een straf, maar een beloning die volgt in de vorm van het perfecte brouwsel. Het gemak in reiniging en onderhoud is zonder meer een koffiewaardige prestatie.

Duurzaamheid en Energieverbruik

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart mzzxr8zmm74r

Als we het over duurzaamheid en energieverbruik hebben, schittert de Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine dankzij een aantal slimme eigenschappen. In een wereld waar milieubewust leven steeds meer aan belang wint, is het geruststellend om te weten dat je dagelijkse kopje koffie bijdraagt aan een groenere planeet. Laten we eens kijken naar de factoren die deze machine een topkeuze maken voor de milieubewuste koffieliefhebbers:

 • Eco-stand: de machine schakelt automatisch over op een energiebesparende modus na inactiviteit.

 • Energieklasse A: laag energieverbruik tijdens de koffiebereiding.

 • AquaClean-filter: vermindert de frequentie van ontkalken, wat leidt tot een langere levensduur van de machine.

De eco-stand van de EP2220/10 is een handige energiebesparende functie die het apparaat automatisch uitschakelt na inactiviteit. Dit betekent dat zelfs als je het rush-uur ’s ochtends vergeet af te sluiten, de machine je rug heeft door over te schakelen op een lagere energieverbruikmodus.

Het energielabel Klasse A duidt op een efficiënt energieverbruik, wat niet alleen welkom is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het jaarlijkse energieverbruik is aanzienlijk lager dan dat van oudere of minder geavanceerde modellen, wat de Philips 2200 tot een slimme investering maakt.

Het AquaClean-waterfilter is een ander juweeltje. Deze innovatie zorgt ervoor dat het water voor je koffie zo zuiver mogelijk is, maar beperkt ook de noodzaak tot ontkalken. Tot 5000 kopjes kunnen worden gezet voordat ontkalken nodig is, en elke ontkalkingsbeurt minder betekent minder chemisch afval en een gezondere machine op de lange termijn.

Maar duurzaamheid gaat niet alleen over het besparen van energie. De materialen die in de machine gebruikt worden, zijn ook van belang. De 100% keramische molens zorgen ervoor dat de bonen efficiënt worden gemalen, zonder oververhitting en met minimale slijtage. Dit betekent dat de machine bestand is tegen duizenden kopjes koffie, terwijl het keramiek bij vervanging volledig recyclebaar is.

Ook het schoonmaken van de machine draagt bij aan de duurzaamheid. De afneembare zetgroep maakt het eenvoudig en water-efficiënt om essentiële onderdelen te onderhouden, wat de levensduur van de machine verlengt en de noodzaak van vervanging vermindert.

Laten we niet vergeten dat een langere levensduur van je machine uiteindelijk resulteert in minder e-waste, een zeer actueel en dringend wereldwijd probleem. Door te kiezen voor een duurzaam en efficiënt apparaat zoals de Philips 2200 EP2220/10, word je deel van de oplossing, niet het probleem.

In samenvatting, de Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine springt eruit als het aankomt op energiebesparing en duurzaamheid. Of je nu bezorgd bent over je ecologische voetafdruk of gewoon op je energierekening wilt besparen, deze machine is een slimme keuze voor elke milieubewuste koffiedrinker.

Prijs-kwaliteitverhouding en Conclusie

Philips 2200 serie ep2220/10 – espressomachine – zwart qxx4kmv0javr

De Philips 2200 serie EP2220/10 espressomachine biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar gebruiksvriendelijkheid en heerlijke koffie. Na een grondige analyse blijkt deze espressomachine een waardevolle investering voor thuisgebruik. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Prijs: In vergelijking met andere volautomatische espressomachines, is de Philips EP2220/10 scherp geprijsd zonder in te leveren op cruciale functionaliteiten.

 • Kwaliteit: Deze machine levert consistent goede prestaties. De koffie is van uitstekende kwaliteit, met een mooie cremalaag en een heerlijk aroma.

 • Gebruiksgemak: Met het intuïtieve touchscreen is de bediening kinderspel en het aanpassen van sterkte en hoeveelheid koffie is met een paar tikken geregeld.

Wanneer je het apparaat vergelijkt met de concurrentie, biedt het een goede balans tussen kosten en kwaliteit. Zonder te diep in de buidel te tasten, kun je thuis genieten van een rijk smakenpalet met deze Philips-machine.

Een van de meest geprezen kenmerken is de 100% keramische maalschijven, die lange tijd meegaan en een uitmuntende maling verzorgen voor minstens 20.000 koppen koffie. Bovendien zorgen de 12 instelbare maalstanden ervoor dat je de koffie naar eigen smaak en voorkeur kunt personaliseren.

De Aquaclean-filters zijn een ander groot pluspunt, die ontkalken een zeldzaamheid maken. Schoonmaken wordt zo’n 5000 kopjes uitgesteld, waarmee de Philips EP2220/10 zich ook onderscheidt in onderhoudsgemak.

Hoewel deze machine niet is uitgerust met de meest geavanceerde functies voor melkopschuiming, biedt het stoompijpje toch de mogelijkheid om thuis gemakkelijk een schuimige cappuccino of latte macchiato te maken. Dit benadert de kwaliteit van een professionele espressomachine, wat zeker voor een thuisapparaat bewonderenswaardig is.

Het is duidelijk dat de Philips 2200 serie EP2220/10 een solide keuze is voor diegenen die zonder teveel gedoe van een goede kop koffie willen genieten. Het is een betrouwbare machine die de basisfuncties van een espressomachine op een uitstekende manier uitvoert, met de volgende voordelen:

 • Consistente koffiekwaliteit met de mogelijkheid om deze naar eigen smaak aan te passen.

 • Eenvoudig te onderhouden, dankzij de Aquaclean-filters en het feit dat de zetgroep afneembaar is voor een eenvoudige schoonmaak.

 • Energiezuinigheid, door de automatische uitschakelfunctie en snelle opwarmtijd.

Zoals we gewend zijn van Philips-producten, heeft dit apparaat een gestroomlijnd ontwerp en is het robuust genoeg voor dagelijks gebruik. Het eenvoudige en efficiënte karakter maakt het dan ook een goede aankoop voor een ieder die op zoek is naar een no-nonsense koffie-ervaring thuis.

Afsluitend kan gesteld worden dat de Philips 2200 serie EP2220/10 een waardevolle toevoeging is voor de keuken. Een espressomachine die, zeker voor zijn prijsklasse, uitblinkt in veelzijdigheid en kwaliteit. Perfect voor degenen die willen beginnen met het zetten van verse koffie van bonen zonder daarbij te veel complexiteit of een enorme uitgave te willen. Het belooft een goede start van de dag met slechts een druk op de knop, waarbij je met een gerust hart kunt rekenen op een heerlijk kopje koffie.