Heerlijke espresso met de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 (2024)

Mijn ervaring met de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21: gebruiksgemak, L’OR en Nespresso compatibiliteit en dubbele shots maken.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

2 januari 2024

Inleiding

Philips lor barista sublime lm9012/21 koffiecupmachine 1

De Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 koffiecupmachine is een geavanceerd apparaat ontworpen voor de moderne koffiedrinker. Deze machine combineert gemak met technologie om thuis een barista-waardig kopje koffie te zetten. Met een druk van 19 bar en de mogelijkheid om twee kopjes tegelijk te bereiden of een dubbele espresso dankzij de Duo Capsule technologie, onderscheidt deze koffiezetter zich door zijn veelzijdigheid en kwaliteit.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Cups Melkopschuimer Nee
Type melkopschuimer Geen melkopschuimer Aantal programma’s 3
Geschikt voor koffiesysteem L’Or Verstelbaar water volume Nee
Aantal kopjes per keer 2 Temperatuur instellingen Nee
Kopje verwarmer Nee Serveert heet water Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips lor barista sublime lm9012/21  koffiecupmachine 21 Philips lor barista sublime lm9012/21  koffiecupmachine 30 Philips lor barista sublime lm9012/21  koffiecupmachine 17 Philips lor barista sublime lm9012/21  koffiecupmachine 11

Prijzen

Ontwerp en Bedieningsgemak

Philips lor barista sublime lm9012/21 koffiecupmachine 2

In de wereld van koffiecupmachines is de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 een opvallende verschijning. Zijn design en bedieningsgemak springen eruit en maken het toestel een aantrekkelijke keuze voor koffieliefhebbers. Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel apparaat is zonder gebreken.

We beginnen met het uiterlijk van de machine. Het moderne, gestroomlijnde ontwerp met subtiele grijze kleur zorgt ervoor dat de machine naadloos past in vrijwel elk keukeninterieur. Het compacte formaat is verrassend genoeg, vooral als je bedenkt dat het apparaat ook nog eens een dubbele shot functionaliteit heeft.

De bediening van de LM9012/21 is verrassend simpel. Met slechts drie knoppen aan de bovenkant van het apparaat kies je gemakkelijk tussen een ristretto, espresso of lungo. Het gemak waarmee je de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 bedient, is echt een pluspunt. Zo wordt een dagelijkse routineklus als koffie zetten bijna een fluitje van een cent. Hier volgt een bondige opsomming van de kenmerkende functies:

 • Duale shot-functie: uniek in zijn soort, maakt twee espresso’s tegelijk mogelijk.

 • Gebruiksgemak: drie overzichtelijke bedieningsknoppen en een gemakkelijk te openen hendel voor de capsules.

 • Personalisatie: stel de hoeveelheid van je koffie eenvoudig en naar eigen smaak in.

 • Groot waterreservoir: minder vaak bijvullen dankzij de capaciteit van 0,8 liter.

 • Instelbare lekbak: geschikt voor kopjes van diverse grootte.

Op het vlak van bediening valt op dat je niet hoeft te wachten op het opwarmen van het toestel. Dat is echter een tweesnijdend zwaard. Bij het zetten van het eerste kopje kan de koffie soms net niet heet genoeg zijn. Bij opeenvolgende kopjes is de temperatuur echter precies goed.

Het waterreservoir is makkelijk te vullen en te plaatsen. Weliswaar is het reservoir aan de achterkant geplaatst, wat lastig kan zijn als de machine tegen de muur staat. Dit is een nadeel dat in perspectief geplaatst moet worden; het is slechts een klein ongemak in vergelijking met het dagelijkse genot van snel een verse kop koffie kunnen zetten.

Een minder puntje is dat, hoewel de meeste cups compatibel zijn, sommige gebruikers hebben ervaren dat bepaalde cups van mindere kwaliteit, zoals die van plastic, soms voor problemen kunnen zorgen. Het is dus aan te raden bij aluminium cups te blijven voor een optimale werking.

De bouwkwaliteit voelt over het algemeen solide aan, hoewel sommige plastic onderdelen minder luxe aanvoelen. Toch is dit niet iets waar je in het dagelijks gebruik veel hinder van ondervindt.

Samenvattend biedt de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 het juiste evenwicht tussen design, gebruiksvriendelijkheid en koffieplezier. Met enkele kleine aandachtspunten - die overkomelijk zijn - staat de machine garant voor een solide koffie-ervaring thuis. Voor de liefhebber van een snel, persoonlijk en stijlvol kopje koffie is dit toestel zeker het overwegen waard.

Koffievariaties en Smaakbeleving

Philips lor barista sublime lm9012/21 koffiecupmachine 3

Voor de liefhebbers van koffie biedt de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 koffiecupmachine een authentieke ervaring die voldoet aan de wensen van zowel de doorsnee gebruiker als de enthousiaste espresso-adept. Dit apparaat weet op een eenvoudige wijze een breed scala aan koffievariaties te bereiden, waardoor iedere koffiemoment een klein feestje wordt.

Kernpunten van de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21:

 • Gemakkelijke bereiding van ristretto, espresso, en lungo.

 • De functie voor personalisatie van de hoeveelheid koffie maakt het mogelijk je drankje naar wens aan te passen.

 • Met de dubbele shot capsules kun je twee espresso’s tegelijk zetten of een dubbele sterkte in één kopje.

Het is indrukwekkend hoe de machine met een druk van 19 bar keer op keer een espresso zet die zich kan meten met die van een professionele barista. De smaak is intens en het aroma vol, precies wat je verwacht van een kwalitatieve espresso. Ook is de herkenning voor dubbele capsules een slimme toevoeging die het zetproces vereenvoudigt.

Een kleine tegenvaller is dat het apparaat geen geïntegreerde melkopschuimer heeft. Voor de cappuccinoliefhebbers onder ons betekent dit dat er een aparte melkopschuimer aangeschaft moet worden. Gelukkig doet dit niets af aan de kwaliteit van de zwarte koffie die uitstekend is.

Er is ook ruime keuze in koffiecapsules, van het eigen merk tot de compatibele Nespresso®-capsules. Hoewel de XXL capsules van L’OR op dit moment nog niet zo breed verkrijgbaar zijn als gehoopt, lijkt de situatie te verbeteren en worden deze geleidelijk meer aangeboden in verschillende winkels.

Een ander puntje van aandacht is het formaat; hoewel het niet al te groot is, kan voor sommigen de afmeting van het apparaat wel als een verrassing komen in de keuken. Het is dus raadzaam om voor de aankoop te overwegen waar het toestel geplaatst wordt.

Dat gezegd hebbende, de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 weet met een paar kleine aanpassingen – zoals het afneembare waterreservoir en de aanpasbare hoeveelheid koffie – gebruikers van allerlei voorkeuren tevreden te stellen.

Hoewel het apparaat een afneembaar waterreservoir heeft, wat zeker bijdraagt aan het dagelijkse gebruiksgemak, kan het bijvullen voor personen die hoger geplaatste kasten hebben net iets onhandiger zijn. Toch, het feit dat je niet constant naar de kraan hoeft te lopen om het reservoir bij te vullen, maakt dit ruimschoots goed.

Als bonus wordt de machine geleverd met een assortiment van negen capsules. Hoewel dit een leuke start is, zullen frequente koffiedrinkers daarna snel nieuwe voorraden moeten inslaan. Het apparaat komt daarmee als een goed beginpakket waarmee je direct verschillende smaken kunt proberen.

Over het algemeen biedt deze koffiecupmachine een heerlijke koffie-ervaring, met een paar minimale compromissen. Wie op zoek is naar een veelzijdig en gebruiksvriendelijk toestel dat kan concurreren met de lokale koffietent, vindt in dit model van Philips een betrouwbare keukenvriend.

Functionaliteit en Compatibiliteit

Philips lor barista sublime lm9012/21 koffiecupmachine 4

Wanneer je als koffieliefhebber op zoek gaat naar een nieuwe koffiecupmachine, is functionaliteit vaak net zo belangrijk als smaak. De Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 lijkt deze twee werelden mooi samen te brengen. Dit model legt de focus op gebruiksvriendelijkheid én brede compatibiliteit. Maar, voldoet deze machine aan de belofte als dagelijkse bron van espresso genot? Laten we de fijne details doorlopen.

Een opvallend element is het dubbele shots systeem. Met deze functie kun je moeiteloos: * Twee espresso’s tegelijk bereiden * Een dubbele espresso in één kopje zetten

Een bijkomend voordeel hiervan is dat het delen van koffiemomenten wordt vergemakkelijkt. Geen gedoe met wachten op het tweede kopje, wat een ochtendroutine een stuk vereenvoudigt.

Dit brengt ons bij een ander sterk punt: de compatibiliteit met verschillende soorten capsules. Hoewel het apparaat ontworpen is voor de exclusieve L’OR Barista dubbele shots en L’OR Espresso enkele shots capsules, is het ook compatibel met Nespresso®* capsules. Dit breidt de variëteit aan koffiesmaken aanzienlijk uit en maakt de machine toegankelijk voor een breed publiek. Zeker een pluspunt, omdat je dus niet vastzit aan één merk en naar eigen smaak en budget kunt variëren.

Een minor nadeel dat genoemd moet worden, is dat de keuze in de XXL capsules op dit moment beperkt lijkt. Gelukkig worden de geaccepteerde standaard Nespresso®-capsules vrijwel overal verkocht. Dit maakt de beperking omtrent de XXL capsules minder zwaarwegend.

De mogelijkheid om de hoeveelheid koffie aan te passen van 20 ml tot 270 ml, is een ander voorbeeld van gebruiksgemak. Of je nu zin hebt in een kleine en sterke ristretto of in een grotere en mildere lungo, de machine stelt niet teleur. Dit betekent dat je zonder veel gedoe een koffie naar wens kunt bereiden, een grote troef voor elk haastig moment.

Naast deze praktische kenmerken verdient het Smart Dual Capsule Recognition-systeem ook de aandacht. Deze technologie maakt het zetten van koffie bijna moeiteloos, aangezien de machine automatisch het type capsule herkent en de juiste instellingen toepast. Zo kan elke koffiedrinker zonder veel nadenken genieten van zijn of haar ideale shot espresso.

Toch is het niet allemaal zonneschijn. Een kleine kanttekening bij deze machine is het ontbreken van temperatuurinstellingen. Voor de echte koffie aficionado die zijn of haar espresso exact op 93°C wilt, kan dit als een gemis worden ervaren. Maar de standaard afstelling levert nog steeds een heet en smaakvol brouwsel op, waardoor dit punt relatief is.

Het ontwerp van het waterreservoir dat makkelijk te ontkoppelen en weer te bevestigen is, spreekt voor zich en draagt bij aan de algemene gebruiksvriendelijkheid. De capaciteit van de afvalbak voor gebruikt capsules en het wateropvangbakje is verrassend ruim en dat verdient ook een pluim.

In een markt waarin er voldoende koffiemachines zijn die claimen gebruiksgemak en veelzijdigheid te bieden, weet de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 zich te onderscheiden. Het apparaat doet geen afbreuk aan de eenvoud, terwijl het tegelijkertijd openstaat voor diversiteit in koffievoorkeuren en -gewoonten. Hoewel er ruimte voor verbetering is, vooral in de beschikbaarheid van grotere capsules, zetten de belangrijke functionaliteiten en brede compatibiliteit dit apparaat toch op het lijstje van aanbevolen keuzes.

Duurzaamheid en Verbruiksgemak

Philips l’or barista sublime lm9012/21 koffiecupmachine mn99mynzqy8n 1xmyg0

Wat de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 belooft - een vlotte, gebruiksvriendelijke koffie-ervaring met respect voor duurzaamheid - maakt dit apparaat in grote lijnen waar. Laten we eens kijken naar de pijlers die van belang zijn bij een moderne koffiecupmachine: duurzaamheid en verbruiksgemak.

Duurzaamheid is een term die niet alleen de levensduur van het apparaat aanduidt, maar ook de impact op het milieu. De L’OR Barista Sublime LM9012/21 is typisch een machine die niet alleen lang mee lijkt te gaan door de stevige bouw en degelijke materialen, maar ook vriendelijk is voor je energierekening dankzij de automatische uitschakelfunctie. Het gebruik van BPA-vrij plastic vermindert de blootstelling aan schadelijke stoffen en de **compatibiliteit met Nespresso®*-capsules** vergroot de keuzevrijheid in koffie-aanbieders. Wij zien dit als een manier om ook milieubewustere merken te kunnen steunen, al zou een recycleprogramma voor de capsules zelf de duurzaamheid nog verder kunnen verbeteren.

De praktische kant van dit apparaat is het verbruiksgemak. Enkele punten om aan te stippen:

 • Groot waterreservoir: Met 0,8 liter hoef je niet na elk kopje naar de kraan te hollen.

 • Aanpasbare koffiehoeveelheid: Stel hem in van 20 ml tot 270 ml, zo heb je altijd de perfecte hoeveelheid voor je kop.

 • Ruime afvalbak: Er passen wel 8 capsules in voordat je deze moet legen.

 • Druk van maximaal 19 bar: Dit zorgt voor een krachtige espresso met een volle smaak.

Natuurlijk zijn er ook wat kleine kritiekpuntjes. Zo zouden liefhebbers van een cappuccino kunnen mopperen over het ontbreken van een melkopschuimer. Maar, zoals gezegd, dit gaat over het algemene plaatje en in dat opzicht scoort de machine erg goed.

Een ander klein nadeel is de plastic behuizing, die door sommigen als iets minder premium kan worden ervaren. Het voordeel hiervan is echter dat het gewicht van het apparaat lager blijft en het dus makkelijker te verplaatsen is.

Het gebruik van uitsluitend aluminium capsules wordt aangeraden om de kwaliteit van de koffie hoog te houden en eventuele lekkage te vermijden. Dit is een punt om in het achterhoofd te houden voor degenen die graag gebruikmaken van goedkopere of alternatieve merken.

In het gebruik valt op hoe efficiënt deze machine werkt. Je kiest simpelweg je gewenste koffie en drukt op de knop; de machine doet de rest. Het automatisch herkennen van de capsulegrootte bespaart je hierbij fouten en zorgt voor een optimale koffiebereiding. Het antidrup-systeem en de verstelbare lekbak zijn ook noemenswaardige aspecten die bijdragen aan een schone en gemakkelijke ervaring.

Samengevat levert de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/21 wat je ervan mag verwachten: Een strakke koffiecupmachine die betrouwbaar en makkelijk in gebruik is, met een knipoog naar duurzaamheid. Perfect voor de hedendaagse koffieliefhebber die waarde hecht aan comfort en milieu, maar wie weet ruimte wenst voor verbetering op het gebied van milieuvriendelijke capsules.