Een pocket printer kopen in 2023: Waar op te letten

Alles over pocket printers in 2023: waar op te letten, gebruik, inkt, soorten, online kopen, en meer.
Publicatiedatum

23 januari 2023

Introductie

Witte pocket printer

Overweegt u een (nieuwe) pocket printer kopen? Wij gaan hier dieper op in in deze handleiding.

Een pocket printer, oftewel een mobiele printer, is een klein, draagbaar apparaat dat u kunt gebruiken om afdrukken te maken van foto’s, tekst, afbeeldingen en andere inhoud die u op uw smartphone, tablet of computer heeft opgeslagen. Pocket printers zijn beschikbaar in verschillende formaten en stijlen, en kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals het afdrukken van visitekaartjes, flyers, foto’s, etiketten en meer.

Prijzen

Hoe werkt een pocket printer?

Pocket printers werken doorgaans via Bluetooth of wifi verbinding met uw smartphone, tablet of computer. U kunt foto’s, afbeeldingen, tekst of andere inhoud selecteren die u wilt afdrukken, en deze vervolgens via een app of software naar de printer sturen. De printer zal vervolgens de inhoud afdrukken op speciaal papier, dat vaak wordt geleverd met de printer. Mogelijke toepassingen

Pocket printers kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, van zakelijk tot persoonlijk:

 • Zakelijk: u kunt een pocket printer gebruiken om visitekaartjes, flyers of andere marketingmateriaal snel af te drukken terwijl u onderweg bent.
 • Persoonlijk: u kunt een pocket printer gebruiken om foto’s af te drukken van uw vakantie, of om etiketten te maken voor uw persoonlijke bezittingen.
 • Creatief: u kunt een pocket printer gebruiken om unieke kunstwerken te maken door afbeeldingen of tekst af te drukken op allerlei soorten oppervlakken, zoals hout, papier of stof.

In het algemeen zijn pocket printers een handige oplossing voor wie afdrukken snel en eenvoudig wil maken zonder gebruik te hoeven maken van een grotere printer.

Pocket printers werken meestal met inkjet of thermische afdruktechnologieën. Inkjetprinters gebruiken inkt om afdrukken te maken, terwijl thermische printers gebruik maken van een speciale thermische printkop om afdrukken te maken. Beide technologieën hebben hun eigen voordelen en nadelen. Inkjetprinters zijn bijvoorbeeld vaak goedkoper en kunnen afdrukken met hogere resolutie maken, terwijl thermische printers vaak kleiner en energie-efficiënter zijn.

Small pocket printer inkjet

Eenmaal verbonden met een apparaat, kunt u de pocket printer gebruiken om afdrukken te maken van documenten, foto’s en andere afbeeldingen. U kunt ook vaak afdrukken maken vanaf de cloud, zoals Google Drive of Dropbox, of via een specifieke app van de printerfabrikant. De afdrukken worden vervolgens automatisch aangemaakt door de printer, waarna u ze kunt uitnemen en gebruiken.

Waarom pocket printers handig zijn

Pocket printers zijn handig voor verschillende redenen, zoals:

Mobiele gebruik

De grootste voordeel van pocket printers is dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Dit maakt het gemakkelijk om documenten af te drukken waar je ook bent, bijvoorbeeld in een vergaderruimte of op een kantoor.

Draadloos afdrukken

Draadloze technologieën zoals WiFi, Bluetooth of NFC maken het gemakkelijk om documenten af te drukken zonder dat je een kabel hoeft te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijk om documenten af te drukken vanaf een afstand, bijvoorbeeld als je in een vergaderruimte zit en een document wilt afdrukken dat op je smartphone staat.

Snelheid

Pocket printers zijn meestal sneller dan grote printers omdat ze speciaal ontworpen zijn voor mobiel gebruik. Dit betekent dat ze kleiner zijn, minder functies hebben en dus sneller kunnen afdrukken. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in een drukke omgeving waar tijd van groot belang is.

Dubbelzijdig afdrukken

Dubbelzijdige afdruk van pocket printer

Sommige pocket printers hebben de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken, wat helpt om papier te besparen en de efficiëntie te verhogen. Dit is handig voor gebruikers die vaak documenten moeten afdrukken voor vergaderingen of presentaties.

Printkwaliteit

Hoewel pocket printers vaak kleiner zijn en minder functies hebben dan grote printers, bieden ze vaak een uitstekende printkwaliteit. Veel van deze printers zijn speciaal ontworpen voor foto-afdrukken en bieden hoge resolutie, heldere kleuren en scherpe afbeeldingen. Dit maakt ze ideaal voor professionele gebruikers zoals fotografen of ontwerpers die op zoek zijn naar een draagbare oplossing voor het afdrukken van foto’s.

Flexibiliteit

Pocket printers zijn flexibel in termen van afdrukmedia. Veel van deze printers ondersteunen verschillende soorten papier, zoals normaal papier, fotopapier, glossy papier, etc. Dit maakt het gemakkelijk om af te drukken op de juiste soort papier voor de specifieke toepassing, bijvoorbeeld een professioneel fotoprint of een glossy brochure.

Connectiviteit

Pocket printers zijn vaak uitgerust met een aantal connectiviteitsopties zoals USB, Ethernet, WiFi en Bluetooth. Dit maakt het gemakkelijk om de printer te verbinden met een computer of mobiele apparaat. Dit kan ook handig zijn in een zakelijke omgeving waar meerdere gebruikers de printer willen gebruiken.

Batterijduur

Pocket printers zijn vaak uitgerust met een interne batterij die een bepaalde tijd meegaat. Dit maakt het gemakkelijk om af te drukken zonder een stopcontact of generator nodig te hebben. Dit kan handig zijn in situaties waar geen stroomvoorziening beschikbaar is.

Belangrijke factoren bij het kopen van een pocket printer

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een pocket printer:

Afdrukformaat

Dit is de grootte van het papier waarop de printer afdrukt. De meeste pocket printers kunnen afdrukken op papierformaat van 5 tot ongeveer 8 cm.

Connectiviteit

De meeste pocket printers zijn nu draadloos en kunnen verbinding maken met een smartphone of tablet via Bluetooth of WiFi. Dit maakt het gemakkelijk om afdrukken te maken vanaf een mobiel apparaat. Daarnaast hebben ze ook vaak een USB-poort waarmee je de printer kunt aansluiten op een computer of laptop. Sommige printers hebben ook een geheugenkaartsleuf waarmee je afbeeldingen of andere bestanden rechtstreeks van een geheugenkaart kunt afdrukken.

Printkwaliteit

De printkwaliteit is nog een andere belangrijke factor om op te letten bij het kopen van een pocket printer. Sommige printers bieden een hoger resolutie dan andere, wat resulteert in scherpere en helderdere afdrukken. Bepaal of de printer het afdrukformaat, de resolutie en de kleurenkwaliteit biedt die je nodig hebt.

Batterijduur

De meeste pocket printers hebben een batterijduur van ongeveer 1 tot 2 uur. Controleer de specificaties van de printer om er zeker van te zijn dat de batterijduur voldoende is voor uw gebruiksdoel.

Extra functies

Sommige printers hebben extra functies als de mogelijkheid om foto’s te bewerken of te delen via sociale media. Andere printers hebben een ingebouwde scanner of geavanceerde beveiligingsopties.

Ondersteuning en garantie

Ook is het belangrijk om te overwegen hoeveel ondersteuning en garantie de fabrikant van de printer biedt. Controleer of de fabrikant een klantenservice heeft die bereikbaar is voor vragen of problemen. Bekijk ook de garantievoorwaarden en bepaal of deze voldoende zijn voor jouw situatie. Een goede ondersteuning en garantie kunnen de levensduur van de printer verlengen en problemen oplossen als ze zich voordoen.

Afdrukkosten

Een andere belangrijke factor die vaak wordt over het hoofd gezien bij het kopen van een pocket printer zijn de afdrukkosten. Dit zijn de kosten voor inkt, toner of andere verbruiksartikelen die nodig zijn voor het afdrukken. Deze kosten kunnen significant verschillen tussen verschillende modellen van printers. Het is belangrijk om te onderzoeken welke afdrukkosten je kunt verwachten voordat je een aankoop doet, en dit te vergelijken met je budget.

Duurzaamheid

Hoe duurzaam het apparaat is kan worden bepaald door de kwaliteit van de materialen waarmee de printer is gemaakt, of door de levensduur van de batterij. Overweeg hoe vaak je de printer zal gebruiken en hoeveel druk je verwacht dat de printer zal moeten verduren.

Geheugen

Het geheugen is de hoeveelheid interne opslag die beschikbaar is voor de printer. Als je van plan bent om veel afdrukken te maken of grote bestanden af te drukken, is een printer met een groter geheugen een betere keuze.

Printsnelheid

De printsnelheid is de hoeveelheid tijd die de printer nodig heeft om een afdruk te maken. Als je van plan bent om veel afdrukken te maken of snel afdrukken nodig hebt, is een printer met een snellere printsnelheid een betere keuze.

Gebruiksgemak

Tot slot, is het belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk de pocket printer is om te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld worden bepaald door de gebruiksvriendelijkheid van de software, of door hoe gemakkelijk het is om verbinding te maken met andere apparaten. Overweeg hoe technisch vaardig je bent en hoeveel tijd je wilt besteden aan het instellen en gebruiken van de printer.

Mobiele applicaties

Veel printers zijn tegenwoordig voorzien van een mobiele app die je kunt gebruiken om afdrukken te maken vanaf je smartphone of tablet. Deze apps kunnen bieden extra functionaliteiten zoals afbeeldingsbewerking, automatische afdrukken en het delen van afdrukken via sociale media.

Onderhoud

De hoeveelheid onderhoud die de pocket printer nodig heeft hangt af van de frequentie waarmee de inkt, toner of andere verbruiksartikelen moeten worden vervangen. Overweeg hoeveel tijd en moeite je bereid bent om te besteden aan het onderhouden van de printer. Dit kan helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Prijs

Pocket printers zijn beschikbaar in een scala van prijzen, dus bepaal eerst je budget en zoek dan een printer die aan je vereisten voldoet. Bedenk dat een duurdere printer vaak van betere kwaliteit is en je meer functies biedt.

Soorten ocket rinters

Er zijn verschillende soorten pocket printers verkrijgbaar:

Thermische printers

Thermische printers maken gebruik van hitte om inkt op papier te drukken. Ze zijn klein en draagbaar, en zijn daarom ideaal voor gebruik onderweg. Deze printers zijn vaak voorzien van een batterij, zodat ze op elk moment en op elke plek gebruikt kunnen worden. Thermische printers zijn meestal goedkoop en eenvoudig te gebruiken, maar hebben wel een beperkt aantal kleuren en een lagere afdrukkwaliteit dan andere soorten printers.

Inkjet printers

Inkjet printers zijn ook klein en draagbaar, en gebruiken druppels inkt om afbeeldingen en tekst af te drukken. Deze printers zijn meestal iets duurder dan thermische printers, maar bieden een grotere kleurenpalet en een hogere afdrukkwaliteit. Inkjet printers zijn geschikt voor het afdrukken van foto’s en andere afbeeldingen, maar hebben wel de noodzaak om de inktpatronen regelmatig te vervangen.

ZINK-printers

Small ZINK pocket printer

ZINK (Zero Ink) printers maken gebruik van speciaal papier dat reeds voorzien is van inkt, in plaats van inktpatronen. Deze printers zijn nog kleiner en draagbaarder dan thermische en inkjet printers, en zijn daarom ideaal voor gebruik onderweg. De afdrukkwaliteit van ZINK-printers is meestal goed, maar de kleurenpalet is beperkt en de kosten voor het speciale papier kunnen oplopen.

Bluetooth en mobiele printers

Er zijn ook pocket printers die zijn uitgerust met Bluetooth-technologie, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verbonden met smartphones, tablets en laptops. Deze printers zijn ideaal voor gebruik onderweg, omdat ze geen stroomkabel of netvoeding nodig hebben. Sommige mobiele printers zijn ook compatibel met verschillende cloud-diensten, zoals Google Drive of Dropbox, waardoor gebruikers hun documenten en afbeeldingen kunnen afdrukken zonder eerst deze te downloaden op hun apparaat.

Fotoprinters

Er zijn ook pocket printers die specifiek zijn ontworpen voor het afdrukken van foto’s. Deze printers zijn vaak uitgerust met een LCD-scherm, waarop gebruikers hun foto’s kunnen bekijken en selecteren voor afdrukken. Fotoprinters zijn meestal iets groter en zwaarder dan andere soorten pocket printers, maar bieden wel een hoge afdrukkwaliteit en een grotere kleurenpalet.

3D-printers

Er zijn ook pocket-formaat 3D-printers, deze zijn bedoeld voor het afdrukken van 3D-modellen. Deze printers zijn vaak iets groter dan andere types pocket printers, maar bieden wel de mogelijkheid om objecten te maken in plaats van alleen afbeeldingen of tekst af te drukken. De kwaliteit van de afdrukken is afhankelijk van de grootte van de printer, de grootte van het object en de resolutie van de printer.

Dot matrix printers

Dot matrix printers zijn ook een soort van pocket printers, deze printers zijn nog niet zo populair als de andere types maar zijn nog steeds verkrijgbaar. Deze printers maken gebruik van een matrix van stippen om tekst en afbeeldingen af te drukken, en zijn vaak goedkoper dan andere soorten printers. Dot matrix printers zijn meestal niet zo mooi als de andere types van printers, maar bieden wel een langere levensduur en een grotere betrouwbaarheid.

Welke merken pocket printers zijn goed? Geef zoveel mogelijk details en specifieke voorbeelden per merk. Geef ook specifieke voorbeelden van goede pocket printers per merk.

Goede merken

Er zijn verschillende merken die goede pocket printers aanbieden.

HP

Witte HP pocket printer

HP is een bekend en vertrouwd merk als het gaat om printers. De HP Sprocket Select is een goede optie als je op zoek bent naar een pocket printer. Deze printer heeft een compact formaat en is eenvoudig mee te nemen, zodat je altijd en overal foto’s kunt afdrukken. De printer maakt gebruik van zogenaamde “sticky-backed” foto’s, waardoor je de afgedrukte foto’s direct kunt gebruiken als bijvoorbeeld een stickers. De printer heeft een afdrukresolutie van 313 x 400 dpi en ondersteunt Bluetooth-connectiviteit.

Canon

Canon is ook een grote speler in de printer markt. De Canon Selphy CP1300 is een goede pocket printer. Deze printer is compact en licht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De printer biedt een afdrukresolutie van 300 x 300 dpi en heeft een ingebouwde accu waarmee je ongeveer 54 afdrukken kunt maken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook ondersteunt deze printer AirPrint en Mopria Print Service zodat je eenvoudig vanaf je smartphone of tablet kunt afdrukken.

Epson

Epson is een ander merk dat goede pocket printers aanbiedt. De Epson Workforce WF-110 is goed als je op zoek bent naar een pocket printer die ook voor zakelijk gebruik geschikt is. Deze printer is compact en licht, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen. De printer biedt een afdrukresolutie van 5760 x 1440 dpi en heeft een ingebouwde accu waarmee je ongeveer 100 afdrukken kunt maken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook ondersteunt deze printer wireless printen via Wi-Fi Direct en heeft een print snelheid van 6,7ppm voor zwart-wit afdrukken en 3,8ppm voor kleur afdrukken.

Brother

Brother is een ander merk dat goede pocket printers aanbiedt. De Brother PocketJet 7 is ook geschikt voor professioneel gebruik. Deze printer is compact en licht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De printer biedt een afdrukresolutie van 300 x 300 dpi en heeft een ingebouwde accu waarmee je ongeveer 500 afdrukken kunt maken voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Ook ondersteunt deze printer wireless printen via WiFi en heeft een print snelheid van 8ppm.

Polaroid

Polaroid is een merk dat vooral bekend is vanwege zijn instant camera’s. De Polaroid Mint Pocket Printer maakt afdrukken in het kenmerkende Polaroid-formaat. Deze printer is compact en licht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De printer maakt gebruik van zogenaamde 5x8 cm “zero ink” foto’s, waardoor je geen inkt hoeft te vervangen. De printer heeft een afdrukresolutie van 318 x 400 dpi en ondersteunt Bluetooth-connectiviteit.

Fujifilm

Fujifilm is een ander merk dat bekend is vanwege zijn fotografische producten. De Fujifilm Instax Share SP-3 is een goede optie als je op zoek bent naar een pocket printer die afdrukken maakt in het kenmerkende Instax-formaat. Deze printer is compact en licht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De printer heeft een afdrukresolutie van 318 x 400 dpi en ondersteunt wireless printen via WiFi. De printer maakt gebruik van Fujifilm Instax-film waardoor je direct een fysiek printje hebt.

ZINK

Zoals eerder vermeld is ZINK een merk dat gespecialiseerd is in de productie van pocket printers die gebruik maken van “zero ink” technologie. Dit betekent dat de printers geen inkt nodig hebben om afdrukken te maken, in plaats daarvan gebruikt de printer speciaal papier met geïntegreerde chemische lagen die reageren met de printer om afdrukken te maken. Een voorbeeld van een goede pocket printer van ZINK is de ZINK hAppy Smart App Printer, die gebruik maakt van 5x8 cm “zero ink” foto’s en ondersteunt wireless printen via Bluetooth.

LG

LG is een ander merk dat goede pocket printers aanbiedt. De LG Pocket Photo Printer is geschikt voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Deze printer heeft een afdrukresolutie van 313 x 600 dpi en ondersteunt wireless printen via Bluetooth en NFC. De printer maakt gebruik van speciaal papier dat een afdruk geeft met een 3D effect.

Kodak

Kodak is een merk dat bekend is vanwege zijn fotografische producten. De Kodak Dock is een goede optie voor het afdrukken van foto’s van hoge kwaliteit. Deze printer heeft een afdrukresolutie van 300 x 300 dpi en ondersteunt wireless printen via WiFi. De printer maakt gebruik van speciaal papier met geïntegreerde inkt waardoor je direct een fysiek printje hebt.

Onderhoud van pocket printers

Om ervoor te zorgen dat uw pocket printer in topconditie blijft, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hieronder volgen enkele belangrijke stappen hiervoor.

Papierrol vervangen

Een van de belangrijkste onderdelen van uw pocket printer is de papierrol. Als de papierrol leeg is, moet u deze vervangen door een nieuwe. Dit is een eenvoudig proces dat u kunt uitvoeren door de volgende stappen te volgen:

 1. Zet de printer uit en trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Open de papierlade en verwijder de lege papierrol.
 3. Plaats een nieuwe papierrol in de lade en zorg ervoor dat deze goed is geplaatst.
 4. Sluit de papierlade en zet de printer weer aan.

Schoonmaken van de printkop

Pocket printer die schoon gemaakt wordt

Een ander belangrijk onderdeel van uw pocket printer is de printkop. De printkop kan verstopt raken met inkt of stof, waardoor de kwaliteit van de afdrukken kan afnemen. Om de printkop schoon te maken, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Zet de printer uit en trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Gebruik een vochtig doekje om de printkop schoon te maken.
 3. Gebruik geen water of andere vloeistoffen om de printkop schoon te maken, omdat dit kan leiden tot schade aan de printer.

Opslag van de printer

Als u de printer niet vaak gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden wanneer u uw pocket printer opslaat:

 1. Zet de printer uit en trek de stekker uit het stopcontact.
 2. Verwijder eventuele papierrollen uit de printer.
 3. Bewaar de printer op een koele, droge plaats. Vermijd direct zonlicht of warmtebronnen.
 4. Bewaar de printer in de originele verpakking of in een beschermhoes om beschadiging te voorkomen.

Afmetingen

Pocket printers zijn vaak kleiner en dunner dan traditionele printers, waardoor ze gemakkelijk meegenomen kunnen worden. De afmetingen van een pocket printer kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het model, maar meestal zijn ze ongeveer zo groot als een smartphone of een dunne tablet. Hieronder staan enkele voorbeelden van afmetingen van een aantal populaire pocket printers:

 • HP Sprocket Select: 114 x 82 x 23 mm
 • Canon SELPHY CP1300: 190 x 78 x 58 mm
 • Epson WorkForce WF-110: 216 x 96 x 44 mm

Batterijduur van pocket printers

De batterijduur van een pocket printer kan sterk variëren afhankelijk van het specifieke model en hoe vaak het wordt gebruikt. Sommige pocket printers hebben een batterijduur van slechts enkele uren, terwijl andere modellen tot wel een paar dagen meegaan. Hieronder staan enkele voorbeelden van de batterijduur van populaire pocket printers:

 • HP Sprocket Select: Ongeveer 90 afdrukken per volle batterij
 • Canon SELPHY CP1300: Ongeveer 54 afdrukken per volle batterij
 • Epson WorkForce WF-110: Ongeveer 100 afdrukken per volle batterij

Deze cijfers zijn alleen geldig voor gebruik onder normale omstandigheden en dat de batterijduur afhankelijk is van factoren zoals de instellingen van de printer, de kwaliteit van de afdruk en hoe vaak de printer wordt gebruikt.

Foto’s afdrukken met een pocket printer

De meeste pocket printers kunnen foto’s afdrukken. De afdrukkwaliteit van foto’s kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de technologie die wordt gebruikt. Veel pocket printers gebruiken inkjet- of thermische afdruktechnologieën om foto’s af te drukken, hoewel sommige modellen ook gebruik maken van sublimatie of de eerder genoemde ZINK (zero ink) technologie.

Foto afgedrukt door pocket printer

De meeste pocket printers ondersteunen ook verschillende afdrukformaten, zoals 5x8 cm, 10x16 cm of 8x14 cm, zodat u de afdrukken kunt maken in de grootte die u wilt. Sommige pocket printers bieden ook functies zoals automatisch knippen, randloze afdrukken en fotobewerking, zodat u de foto’s kunt bewerken voordat u ze afdrukt.

De afdrukkwaliteit van foto’s is echter vaak niet zo hoog is als die van professionele fotoprinters. Zo zijn de kleuren vaak minder intens en de resolutie vaak lager. Dit is echter wel afhankelijk van het specifieke model en de technologie die wordt gebruikt.

Pocket printer gebruiken met een Mac of PC

Je kunt een pocket printer gebruiken met zowel een Mac als een PC. Veel pocket printers zijn voorzien van een USB-poort waarmee ze aangesloten kunnen worden op een computer. Hierdoor kun je de printer gebruiken om documenten of afbeeldingen af te drukken vanaf je computer.

Sommige pocket printers bieden ook de mogelijkheid om verbinding te maken via Bluetooth of wifi, waardoor je de printer kunt gebruiken zonder dat deze direct aangesloten hoeft te zijn op een computer. Hierdoor kun je de printer ook gebruiken om afbeeldingen af te drukken vanaf een smartphone of tablet.

Houd er wel rekening mee dat er sommige pocket printers zijn die specifiek voor mobiele apparaten zijn ontworpen. Deze printers zijn vaak alleen compatibel met smartphones of tablets, en niet met computers.

Hoeveel inkt gebruikt een pocket printer?

Het inktgebruik van een pocket printer kan variëren afhankelijk van het model en de kwaliteit van de afdruk. Sommige pocket printers gebruiken speciale inktpatronen die speciaal zijn ontworpen voor het apparaat, terwijl andere printers gebruikmaken van standaard inktpatronen.

De meeste pocket printers gebruiken zwarte inkt voor de afdruk van tekst en afbeeldingen, maar sommige modellen bieden ook de mogelijkheid om kleurenafdrukken te maken. Het gebruik van kleureninkt kan echter leiden tot een groter inktgebruik.

Een gemiddelde pocket printer kan ongeveer 100 tot 200 afdrukken maken voordat het inktpatroon moet worden vervangen. Deze getallen varieren afhankelijk van de afdrukkwaliteit en de hoeveelheid inkt die voor elke afdruk wordt gebruikt.

Pocket printer om te scannen en kopiëren

Pocket printers zijn niet specifiek ontworpen voor scannen of kopiëren.

Er zijn wel pocket printers die een scannerfunctie hebben, maar deze zijn niet zo gebruikelijk. Een pocket printer is ontworpen om afdrukken te maken van digitale documenten, zoals foto’s, PDF’s of tekstdocumenten, en is niet bedoeld voor het scannen of kopiëren van fysieke documenten. Voor het digitaliseren van documenten kun je in plaats daarvan beter kijken naar de Fellowes papierversnipperaar 6C, die een uitstekende aanvulling kan zijn op je kantoorapparatuur voor het beheren van papierwerk.

Als u een apparaat wilt dat zowel kan printen, scannen en kopiëren, dan is een all-in-one printer een beter optie. Deze printers zijn groter van formaat dan een pocket printer en zijn specifiek ontworpen voor al deze taken.

Is een pocket printer draagbaar?

Een pocket printer is een draagbaar apparaat. Dit komt omdat ze speciaal ontworpen zijn om afdrukken te maken vanaf een mobiele apparaat zoals een smartphone of tablet. Omdat ze zo klein en licht zijn, kunt u ze gemakkelijk meenemen in een tas of rugzak.

Een pocket printer is ideaal voor gebruikers die vaak onderweg zijn, zoals zakenreizigers of studenten die veel studiemateriaal moeten afdrukken. Omdat ze zo klein zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag en kunt u ze gemakkelijk meenemen naar een vergadering of een collegezaal.

De grootte en het gewicht van een pocket printer varieert echter wel. Er zijn pocket printers die zo groot zijn als een mobiele telefoon en andere die groter zijn. Het gewicht varieert ook, sommige pocket printers wegen minder dan een kilogram, terwijl andere iets zwaarder zijn.

Soorten papier

Er zijn verschillende soorten papier die geschikt zijn voor gebruik in een pocket printer:

 • Normaal printerpapier: Dit is het meest voorkomende type papier dat gebruikt wordt in een pocket printer. Het is meestal 80 tot 90 gram en is geschikt voor zowel tekst als afbeeldingen.

 • Fotopapier: Dit is speciaal papier dat gebruikt wordt om foto’s af te drukken. Het is vaak iets dikker dan normaal printerpapier en heeft een glanzende of matte afwerking.

 • Stickerpapier: Dit is papier dat bedrukt kan worden en vervolgens gebruikt kan worden als een sticker. Dit papier is geschikt voor het maken van labels, kaarten, etc.

 • Thermisch papier: Dit papier wordt gebruikt voor het afdrukken van bonnen, facturen en andere documenten die moeten worden bewaard. Het papier is vaak dunner dan normaal printerpapier en heeft een speciale coating die hitte kan weerstaan.

 • Transparant papier: Dit papier is transparant en kan gebruikt worden voor het afdrukken van transparante etiketten, overlays en andere transparante materialen.

Verbind met smartphone of tablet

Er zijn verschillende manieren om uw smartphone of tablet te verbinden met een pocket printer, afhankelijk van het merk en model van uw apparaat. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende manieren:

 • Bluetooth: Veel pocket printers hebben een ingebouwde Bluetooth-verbinding. U kunt uw apparaat eenvoudig koppelen aan de printer door de Bluetooth-instellingen op uw apparaat te openen en de printer te zoeken.

 • NFC: Sommige pocket printers hebben een ingebouwde NFC-verbinding. U kunt uw apparaat eenvoudig koppelen aan de printer door uw apparaat dichtbij de printer te houden en een verbinding te maken via de NFC-instellingen op uw apparaat.

 • WiFi: Veel pocket printers hebben een ingebouwde WiFi-verbinding. U kunt uw apparaat eenvoudig koppelen aan de printer door de WiFi-instellingen op uw apparaat te openen en de printer te zoeken.

 • USB-kabel: Sommige pocket printers kunnen ook verbonden worden met een USB-kabel. U kunt uw apparaat eenvoudig koppelen aan de printer door de USB-poort van de printer te verbinden met de USB-poort van uw apparaat.

 • Cloud Printing: Veel pocket printers ondersteunen ook Cloud Printing. Dit betekent dat u de printer kunt configureren om verbinding te maken met een specifieke cloud-service, zoals Google Cloud Print of Apple AirPrint. Hierdoor kunt u afdrukken versturen naar de printer vanaf uw smartphone of tablet, zonder dat deze direct verbonden hoeft te zijn met de printer.

 • App: Veel pocket printers worden ook geleverd met een specifieke app die u kunt downloaden op uw smartphone of tablet. Deze app maakt het mogelijk om de printer te configureren, afdrukken te versturen en de status van de printer te controleren.

In de meeste gevallen kunt u de handleiding van uw pocket printer raadplegen voor gedetailleerde instructies over hoe u uw apparaat kunt verbinden met de printer.

Gemiddelde prijs

De prijzen van pocket printers variëren sterk, afhankelijk van het merk, model en de specificaties van de printer. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende prijsklassen voor pocket printers:

 • Goedkope pocket printers: Deze printers kosten vaak tussen de $50 en $100. Ze zijn meestal beperkt in hun functionaliteiten en hebben vaak geen ingebouwde WiFi of Bluetooth.

 • Mid-range pocket printers: Deze printers kosten vaak tussen de $100 en $200. Ze hebben vaak meer functionaliteiten en meer connectiviteitsopties dan goedkopere printers, zoals WiFi of Bluetooth.

 • Duurdere pocket printers: Deze printers kosten vaak meer dan $200. Ze hebben vaak de meest geavanceerde functionaliteiten en een groter bereik aan connectiviteitsopties, zoals 4G, NFC of cloud printing.

Pocket printer voor zakelijke doeleinden

Pocket printers kunnen zeker geschikt zijn voor zakelijke doeleinden. Ze zijn handig voor het afdrukken van documenten en foto’s onderweg, zoals facturen, bonnen, briefpapier, etc. Veel pocket printers hebben ook functionaliteiten zoals het scannen van documenten, het maken van kopieën en het versturen van faxen.

Sommige pocket printers zijn specifiek ontworpen voor zakelijke doeleinden en hebben geavanceerde functionaliteiten zoals het afdrukken van barcodes, het printen van adresetiketten en het printen van grote hoeveelheden documenten.

Daarnaast zijn er verschillende software- en app-oplossingen beschikbaar die specifiek ontworpen zijn voor het afdrukken van zakelijke documenten, zoals facturen, bonnen, verkooporders, etc. Hierdoor kan een pocket printer een waardevolle tool zijn voor ondernemers die veel onderweg zijn en snel documenten willen afdrukken.

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit die je kunt verwachten van een pocket printer is meestal niet zo hoog als die van een “volwaardige” printer. Dit komt omdat pocket printers vaak gebruikmaken van thermische of inkjet-technologie, die beperkingen heeft op het gebied van resolutie en kleurweergave.

Document in kleur die wordt afgedrukt door pocket printer

Bovendien zijn de meeste pocket printers bedoeld voor het afdrukken van documenten, zoals e-mails, notities of afbeeldingen met een lage resolutie. Hoewel sommige pocket printers in staat zijn om foto’s af te drukken, zijn deze vaak van lage kwaliteit in vergelijking met professionele fotoprinters.

Afdrukken verschillende doeleinden

QR codes

Een pocket printer kan worden gebruikt voor het afdrukken van QR-codes. Pocket printers zijn speciaal ontworpen voor het afdrukken van labels, QR-codes, barcodes en andere soortgelijke items. Ze worden vaak gebruikt in een winkelomgeving of bij het verzenden van pakketten.

QR-codes zijn een soort van 2D-barcodes die gegevens kunnen opslaan in een matrixpatroon. Dit maakt ze uiterst geschikt voor het opslaan van korte tekstfragmenten, zoals URLs of contactgegevens. Pocket printers zijn in staat om deze codes op een efficiënte manier af te drukken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gescand met een smartphone of tablet.

Er zijn echter wel een paar beperkingen waar u rekening mee moet houden bij het afdrukken van QR-codes met een pocket printer. Ten eerste, de afdrukkwaliteit is vaak niet zo goed als die van een grotere printer. Bovendien, sommige pocket printers zijn specifiek ontworpen voor het afdrukken van bepaalde soorten codes, zoals barcodes, dus het is belangrijk om te controleren of de printer geschikt is voor het afdrukken van QR-codes.

Barcodes

Barcodes zijn een soort van 1D-barcodes die gegevens kunnen opslaan in een reeks van horizontale strepen. Ze worden vaak gebruikt in een retailomgeving of bij het verzenden van pakketten.

Pocket printers kunnen een efficiënte en handige oplossing zijn voor het afdrukken van barcodes. Veel pocket printers zijn voorzien van speciale software die barcodes kan genereren en afdrukken, waardoor de barcodes gemakkelijk kunnen worden gescand met een barcodelezer.

Labelstickers

Pocket printers zijn eveneens vaak uitgerust met speciale software die het mogelijk maakt om labelstickers te ontwerpen en af te drukken. Labelstickers worden vaak gebruikt om producten of verzenddozen te identificeren of te markeren.

De meeste pocket printers zijn in staat om labelstickers af te drukken in verschillende formaten en met verschillende soorten inkt, afhankelijk van de specifieke toepassing. Bijvoorbeeld, als u labelstickers wilt afdrukken voor gebruik in een koelkast of vriezer, dan moet u een printer kiezen die geschikt is voor het afdrukken met een speciale inkt die bestand is tegen lage temperaturen.

Hoge resolutie foto’s

De meeste pocket printers zijn niet geschikt voor het afdrukken van foto’s met hoge resolutie omdat ze gebruikmaken van thermische of inkjet-technologie met beperkingen op het gebied van resolutie en kleurweergave. Hoewel sommige pocket printers in staat zijn om foto’s af te drukken, zijn deze vaak van lage kwaliteit in vergelijking met professionele fotoprinters.

Als je hoge kwaliteit afbeeldingen wilt afdrukken, is het aan te raden om een volwaardige printer of professionele fotoprinter te gebruiken. Deze printers zijn speciaal ontworpen voor het afdrukken van afbeeldingen met hoge resolutie en bieden vaak meer opties voor afdrukken op verschillende soorten fotopapier.

Tekst

Officieel document dat wordt afgedrukt door kleine pocket printer

De meeste pocket printers zijn in staat om tekst in verschillende formaten af te drukken, zoals Word-documenten, PDF’s of e-mails. De meeste pocket printers ondersteunen ook verschillende lettertypen en kleuren.

Echter, de afdrukkwaliteit van tekst kan soms beperkt zijn in vergelijking met die van een volwaardige printer, en sommige pocket printers hebben beperkte opties voor het aanpassen van lettertypen en kleuren. Dit kan een beperking zijn voor professioneel gebruik, waar de afdrukkwaliteit van tekst van groot belang is.

Flyers

Pocket printers zijn niet specifiek ontworpen voor het afdrukken van flyers, omdat de meeste pocket printers een beperkt afdrukformaat hebben. Flyers zijn vaak groter dan het afdrukformaat van een pocket printer. Er zijn echter wel pocket printers op de markt die in staat zijn om flyers af te drukken, maar deze zijn vaak duurder dan normale pocket printers. Het is daarom niet aan te raden om een pocket printer te gebruiken voor het afdrukken van flyers, aangezien de kwaliteit van de afdrukken en de grootte vaak beperkt zijn.

Posters

Net zoals bij flyers, zijn pocket printers niet specifiek ontworpen voor het afdrukken van posters. De meeste pocket printers hebben een beperkt afdrukformaat en zijn daarom niet geschikt voor het afdrukken van posters. Er zijn wel pocket printers op de markt die in staat zijn om posters af te drukken, maar deze zijn vaak duurder en zijn niet verkrijgbaar voor de gemiddelde consument. Het is daarom niet aan te raden om een pocket printer te gebruiken voor het afdrukken van posters, aangezien de kwaliteit van de afdrukken en de grootte vaak beperkt zijn.

Waar in Nederland een pocket printer kopen

Er zijn verschillende opties voor het kopen van een pocket printer , zowel online als offline.

Online

Er zijn een aantal populaire online winkels waar je een pocket printer kunt kopen, zoals Bol.com, Amazon en Coolblue. Deze winkels bieden een breed scala aan pocket printers van verschillende merken en prijsklassen. Bovendien kun je daar vaak reviews lezen van andere klanten om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en prestaties van de printer.

Offline

Je kunt ook een pocket printer kopen in fysieke winkels zoals Media Markt, BCC of de Bijenkorf. Hier kun je de printers vaak in het echt bekijken en eventueel uitproberen voordat je een aankoop doet. Dit kan een groot voordeel zijn als je niet zeker weet welke printer het beste bij je past.