Review: De LG F4WM309S0 Steam Wasmachine (2024)

Het LG F4WM309S0 model met stoomprogramma voor allergenen verwijdering en 9 kg capaciteit. Bespaar tot € 290 met energieklasse A.
Auteur
Affiliatie
Lucas Bakker

Cartesium

Publicatiedatum

3 januari 2024

Inleiding

Lg f4wm309s0 steam 1

De LG F4WM309S0 Steam is een wasmachine met geavanceerde stoomtechnologie en solide constructie. Dit model, met een ruime capaciteit van 9 kilogram, biedt talrijke wasprogramma’s, waaronder een speciale stoomfunctie die zorgt voor dieper gereinigde en zachtere kleding. Uitgerust met een Direct Drive motor en voorzien van energielabel A onderscheidt de machine zich op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Vulgewicht 9 kg Toerental 1400 rpm
Energiebesparing over levensduur 290 euro Geluidsniveau centrifugeren 76 dB
Diepte 58,2 cm Vulgewicht 9 kg
Toerental 1400 rpm Energiebesparing over levensduur 290 euro
Geluidsniveau centrifugeren 76 dB Diepte 58,2 cm

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Lg f4wm309s0 steam 11 Lg f4wm309s0 steam 13 Lg f4wm309s0 steam 37 Lg f4wm309s0 steam 15 Lg f4wm309s0 steam 9

Prijzen

Hygiënische stoomkracht

Lg f4wm309s0 steam 2

De LG F4WM309S0 Steam wasmachine biedt een oplossing die niet alleen je kleding, maar ook je gemoedsrust een frisse boost geeft. Het is alsof je een persoonlijke hygiëne-assistent in huis haalt, vooral omdat hij allergenen en dierenharen te lijf gaat met zijn innovatieve stoomfunctie.

Hygiënische stoomkracht

Je kent het wel: allergieën die opspelen of een gevoelige huid die speciale aandacht vereist. De LG F4WM309S0 Steam pakt dit aan met:

 • Hygiënisch stoomprogramma dat voor een extra diepe reiniging zorgt.

 • Vermogen om pollen en dierenharen effectief te verwijderen tijdens het wasproces.

De wasmachine kan een flinke berg wasgoed aan met een capaciteit van 9 kg, wat hem bijzonder geschikt maakt voor gezinnen of huishoudens waar veel was voorkomt. Met een diversiteit aan wasprogramma’s, waaronder opties voor jeans, beddengoed en donkere T-shirts, past deze wasmachine zich moeiteloos aan jouw behoeften aan.

Het zou natuurlijk niet geheel eerlijk zijn om alleen maar lovend te spreken. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren ligt op 76 dB, wat voor sommigen aan de luidere kant kan zijn. Echter, het geluid weegt niet op tegen de prestaties en voordelen, zoals de energieklasse A die zich vertaalt naar een besparing van ongeveer €290 over de totale levensduur. En laten we vooral niet de Quick 60 functionaliteit vergeten, perfect voor wanneer je haast hebt.

Deze wasmachine staat niet alleen zijn mannetje in de strijd tegen vlekken, maar komt ook als een held uit de strijd in het gevecht tegen bacteriën en allergenen. Ondanks dat hij geen verbinding met een app heeft en wifi-mogelijkheden ontbreken, maakt de LG F4WM309S0 Steam dit ruimschoots goed met zijn efficiënte wasprestaties.

In het huishouden van vandaag de dag, waar tijd kostbaar is en de vraag naar hygiëne hoogtij viert, bewijst de LG F4WM309S0 Steam dat je ook zonder moderne snufjes als app-bediening uitstekend uit de voeten kunt. Zijn eenvoud in bediening, gekoppeld aan de krachtige reinigingseigenschappen door stoom, vormt de basis voor een betrouwbare en efficiënte wasroutine.

Deze wasmachine maakt waar wat het belooft. Hij is een solide keuze voor hen die waarde hechten aan hygiëne en allergievriendelijk wassen. Zeker, er zijn altijd punten voor verbetering, maar als het gaat om puur wasvermogen en een opmerkelijk hygiënisch resultaat, levert de LG F4WM309S0 Steam wasmachine behoorlijke prestaties.

Efficiënte capaciteit en energiebesparing

Lg f4wm309s0 steam 3

Wanneer je een wasmachine zoekt die je was niet alleen schoon, maar ook hygiënisch reinigt, dan is de LG F4WM309S0 Steam een uitblakende keuze. Met een vulgewicht van 9 kg heb je ruimte zat voor de kleding van een groot gezin of voor die dikke stapel beddengoed en handdoeken die zich opstapelt tijdens een drukke week. Gezien de machine energieklasse A heeft, doet deze LG niet alleen je was maar ook je portemonnee en het milieu een groot plezier.

Toch, ondanks de vele pluspunten, kan het geluidsniveau van 76 dB tijdens het centrifugeren als luid worden ervaren, maar wie de machine gebruikt tijdens tijden dat het geen overlast geeft, zal dit minpunt als snel vergeten zijn. En dat relativeren we graag, want de besparing van €290 over de levensduur verzacht het geluid ook in figuurlijke zin.

Een ander klein nadeel is dat de machine geen wifi heeft en dus niet van afstand via een app te bedienen is. Toch is dit in de praktijk niet altijd nodig en heeft de LG genoeg andere eigenschappen die het overwegen meer dan waard maken.

Hier zijn een paar kenmerken die echt een verschil maken:

Grote capaciteit: geschikt voor grote gezinnen of veel beddengoed.

Energiebesparing: tot wel €290 besparen over de gehele levensduur.

Snelwasprogramma: Quick 60 voor wanneer je haast hebt.

Stoomfunctie: voor een extra hygiënische schoonmaak van je was.

Gebruiksvriendelijk: met functies als startuitstel en resttijdindicator.

Mocht je toch wat haast hebben, dan gooit de Quick 60 functie hoge ogen; je was is hiermee binnen een uur weer fris. De wasmachine biedt jou de vrijheid om de starttijd uit te stellen, dus je kunt hem zo instellen dat je was klaar is zodra je thuis komt van werk, of juist midden in de nacht wanneer de energiekosten lager zijn.

Nu zouden we kunnen vallen over het feit dat er geen trommelverlichting aanwezig is, maar geef toe, hoe vaak heb je daadwerkelijk in het donker je was erin of eruit gehaald? En als echte Hollander weet je dat elke cent telt, dan neem je dat kleine ongemak voor lief, zeker als je kijkt naar de mogelijkheden die je er voor terug krijgt.

Met zoveel wasprogramma’s om uit te kiezen, vind je voor elke was de optimale verzorging. Hetzij je nu te maken hebt met een vlekgevoelige peuter of een puber wiens kledingkeuze varieert van spijkerstof tot fijne synthetische shirts. Met de LG F4WM309S0 Steam zorg je ervoor dat ieders kleding de juiste behandeling krijgt zonder dat het je groene hart pijn doet.

En hoewel de wasmachine uitblinkt in gemak en capaciteit, missen we de aanwezigheid van een balanssysteem of een zelfreinigende wasmiddellade. Echter, deze machine bewijst dat je ook zonder deze extraatjes een schone en zuinige was kunt realiseren.

Terugkijkend op wat deze wasmachine te bieden heeft, is het duidelijk dat het een krachtig huishoudelijk hulpmiddel is. Met zijn ruime capaciteit, energiezuinigheid, en snelle opties, lopen de paar kleine nadelen snel weg in het spinprogramma van tevredenheid.

Gebruikersgemak en functies

Lg f4wm309s0 steam 4

Als we kijken naar de LG F4WM309S0 Steam Wasmachine, is het eerste wat opvalt de nadruk op gebruikersgemak en diverse functies. Als je een hectisch leven leidt, is het belangrijk dat je huishoudelijke apparaten jou niet meer werk bezorgen, maar het juist verminderen. Deze wasmachine lijkt perfect voor de moderne consument die op zoek is naar slimme, tijdbesparende oplossingen.

Belangrijke kenmerken op het gebied van gebruiksgemak zijn onder andere:

 • Startuitstel optie waardoor je het wasproces precies kunt laten starten wanneer het jou uitkomt, van 1 tot 23 uur later.

 • Een resttijdindicatie die laat zien hoe lang een programma nog bezig is. Geen verrassingen meer wanneer je was klaar zal zijn!

 • Automatisch uitschakelen zodat je nooit meer energie verspilt.

 • De mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen; erg handig als je dat ene shirtje net te laat vindt.

Wat betreft het bedieningsgemak, heeft de LG F4WM309S0 een duidelijk display met Nederlandse tekst en symbolen. Het is niet de nieuwste technologie met touchscreen of app-bediening, maar het verzekert wel dat iedereen in huis, jong of oud, met de machine overweg kan.

Er zijn echter wel wat kleine kanttekeningen. Het geluidsniveau bij het centrifugeren is met 76 dB zeker niet fluisterstil. Wat lawaai in de bijkeuken is dus mogelijk. Ook het ontbreken van een balanssysteem kan betekenen dat de machine soms wat rumoeriger is tijdens de centrifugecyclus.

De specifieke wasprogramma’s voor bijvoorbeeld jeans of beddengoed, en de extra spoelfunctie, maken het gemakkelijk om verschillende soorten was optimaal te behandelen. En voor wie snel schone kleding nodig heeft, biedt het Quick 60 programma een snelle oplossing. Het is duidelijk dat LG heeft nagedacht over de praktische eisen van haar gebruikers.

Hoewel de machine niet als ‘milieuvriendelijkste op de markt’ gemarkeerd staat, is de energieklasse A zeker niet slecht en laat het zien dat je toch wat kunt besparen op zowel de energie- als waterrekening. De impact hiervan mag misschien niet enorm zijn, maar alle kleine beetjes helpen, zowel voor je portemonnee als het milieu.

Is alles dan perfect? Nee, dat zeker niet. Er is geen wifi functionaliteit voor wie graag zijn apparaten koppelt en bedient via een smartphone. Daarnaast kan de diepte van 58,2 cm een uitdaging zijn in kleinere ruimtes. Je moet er dus wel de ruimte voor hebben.

De LG F4WM309S0 Steam zet flinke stappen richting het bedieningsgemak en biedt een breed scala aan functies die tegemoetkomen aan de behoeften van een moderne huishouding. Ondanks een paar kleinere minpunten, is het een solide keuze voor wie waarde hecht aan een schone was en gebruiksgemak.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Lg f4wm309s0 steam 5

In de wereld van huishoudelijke apparaten is de LG F4WM309S0 Steam een wasmachine die opvalt, niet alleen door zijn innovatieve stoomfunctie maar ook door zijn duurzaamheid en bouwkwaliteit. Deze aspecten zijn essentieel en verdienen zeker aandacht in deze recensie.

Duurzaamheid speelt een grote rol bij het kiezen van een wasmachine. Niemand zit te wachten op een apparaat dat binnen een paar jaar de geest geeft. Gelukkig zit het met dit model snor. De LG F4WM309S0 Steam is voorzien van een behuizing van metaal, een trommel en kuip van roestvrij staal en een robuust RVS scharnier. Dit zorgt voor een stevige wasmachine die jaren mee kan gaan, een punt dat zeker voor rust zorgt onder gebruikers.

Laten we eens kijken naar een paar belangrijke kenmerken die bijdragen aan de duurzaamheid van dit apparaat:

 • Materiaal behuizing: Metaal

 • Trommel en kuip: Roestvrij staal

 • Scharnier: Roestvrij staal

 • Koolborstelloze motor: Ja, wat leidt tot minder slijtage

 • Energieklasse: A, wat duidt op efficiëntie en een langere levensduur

De bouwkwaliteit is meer dan alleen materialen, het gaat ook over de constructie en ontwerpdetails. Met een koolborstelloze motor die minder slijtage belooft en een energieklasse van A, staat de LG F4WM309S0 Steam voor kwaliteit en een doordacht ontwerp voor langdurig gebruik.

Het is wel zo dat de trommelreiniging een handmatige affaire blijft, aangezien de wasmachine niet over een zelfreinigende wasmiddellade beschikt. Dit kan voor sommige gebruikers een minpunt zijn, maar in de context van het totale plaatje is dit een klein offer voor een product dat verder topkwaliteit levert.

Een ander punt om in overweging te nemen is dat deze machine, met een geluidsniveau van 76 dB bij het centrifugeren, niet de stilste op de markt is. Toch, als we dit afzetten tegen de stoomfunctie die de was op een hoger hygiënisch niveau brengt, wordt dit kleine nadeel al snel naar de achtergrond gedrukt.

Duurzaamheid en een solide constructie zijn kritieke punten waarop de LG niet teleurstelt, zeker als we de milieuvriendelijke prestaties meewegen. Hoewel sommige consumenten misschien een stillere was beogen, biedt de LG F4WM309S0 Steam een combinatie van bouwkwaliteit en ecologisch verantwoorde technologie die hard is te verslaan.

Afsluitend, als we kijken naar de levenscycluskostenbesparing van € 290,-, is de LG F4WM309S0 Steam een investering die zichzelf uiteindelijk terugbetaalt. Ondanks de kleine verbeterpunten, is het duidelijk dat LG met dit model een sterke, duurzame en kwalitatief goede wasmachine in de markt heeft gezet. Voor hen die vooroplopen als het gaat om zorg voor kleding en milieu, zal dit model zeker niet teleurstellen.