Mijn Keukenfavoriet: De Smile 10-Delige Inductie Pannenset Review (2023)

Ontdek de voordelen en minder sterke punten van de Smile 10-delige inductie pannenset in onze uitgebreide review.
Auteur
Affiliatie
Margriet Reker

Cartesium

Publicatiedatum

30 november 2023

Inleiding

Smile 10 delige pannenset inductie anti aanbaklaag vaatwasser bestendig kookpannen zwart pannen mgk 17 3yeqmq40vxdq

Bent u op zoek naar een nieuwe pannenset die niet alleen praktisch is, maar ook een lust voor het oog? Dan is de Smile 10-Delige Inductie Pannenset wellicht iets voor u. Deze set belooft met zijn strakke ontwerp en multifunctionele toepasbaarheid een echte aanwinst te zijn voor elke keuken. In deze recensie duiken we dieper in de ervaringen van gebruikers met deze set: de looks, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, alles wat u moet weten voordat u deze set in uw winkelmandje legt.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk Smile Kleur Zwart
Inclusief deksel Ja Materiaal Gietaluminium
Materiaal deksel Glas Aantal pannen 4
Soort pannenset Bakpannenset Geschikt voor type warmtebron Inductie , Keramisch , Halogeen , Gas , Elektrisch , Geschikt voor alle warmtebronnen
Vaatwasser veilig Ja Magnetronbestendig Nee

Design en Gebruiksgemak

Smile 10 delige pannenset inductie anti aanbaklaag vaatwasser bestendig kookpannen zwart pannen mgk 17 7k2z6ppxw8mr jxk1ql

Met hun moderne look en veelzijdigheid geven de pannen van de Smile 10-Delige Inductie Pannenset elke keuken net dat beetje extra flair. Deze set, bestaand uit vier kookpannen met glazen deksels en twee siliconen ovenwanten, is een echte aanwinst voor wie graag in de keuken staat. Het zwarte gietaluminium en de glanzende deksels zijn echte eyecatchers! Combineer deze set met de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender voor een complete keukenupgrade en de ultieme kookervaring.

Laten we eens dieper ingaan op de vormgeving en het gebruiksgemak van deze pannen:

  • Stijlvol design: Zwart is altijd chique, en de glazen deksels geven je direct zicht op wat er in de pan gebeurt.

  • Geschikt voor alle kookplaten: Of je nu een inductieplaat, gas, keramisch of elektrisch kookt, deze pannen zijn je nieuwe beste maatje.

  • Gelijkmatige warmteverdeling: Dankzij de dikke wanden kookt alles mooi egaal gaar.

  • Gemak: De pannen zijn ontwikkeld met oog op comfort; ze zijn licht van gewicht dus geen zware tilpartijen meer naar het aanrecht.

  • Handvaten en ergonomie: Zelfs vol met soep of een lekkere stoofpot tillen deze lichte pannen nog steeds gemakkelijk op.

Een veelgehoord compliment is hoe mooi en stevig deze pannenset is. Ze ogen niet alleen geweldig op het fornuis of op tafel, maar liggen ook lekker in de hand. Het lichte gewicht is een groot voordeel tijdens het koken – geen polsblessures meer na een ronde zware pannen heffen! En zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van mooie spullen die ook nog eens handig zijn?

Bij een mooi ontwerp hoort ook gebruiksgemak. Dat deze pannen voor iedere warmtebron geschikt zijn, maakt ze bijzonder praktisch en een fijne match met welke keuken dan ook. Overweeg je om binnenkort te verhuizen of mee te gaan met de trend van inductie koken? Geen probleem! Deze pannenset verhuist zonder moeite met je mee.

En wat te denken van het feit dat deze pannen zonder problemen in de oven kunnen? Ja, je leest het goed, de Smile pannen zijn niet alleen voor op het fornuis, maar maken je gegratineerde aardappels of dat afbakbroodje direct in de pan klaar. Dit scheelt weer afwas – altijd mooi meegenomen.

Maar uiterlijk is niet alles, want ook de details tellen mee. En hoewel de pannen in grote lijnen fantastisch lijken, is het wel zo dat je na gebruik even de handen uit de mouwen moet steken om ze blinkend schoon te krijgen. Een klein minpuntje is dat de onderkant na een vaatwasserbeurt wat zwart kan afgeven, maar met een beetje liefde en een sponsje zijn ze zo weer in topconditie.

Een kanttekening is dat de handvaten warm kunnen worden. Dus hoewel de pannen zelf een mooie verschijning zijn en erg praktisch in gebruik, is het wel zaak een goede pannenlap of die meegeleverde ovenwant bij de hand te hebben. Veiligheid voorop, toch?

In het kort: de Smile 10-Delige Inductie Pannenset met zijn stijlvolle ontwerp en praktische eigenschappen is een feestje voor iedere thuiskok. Deze set maakt van koken een nog groter plezier en laat je keuken shinen. Klaar om te schitteren tijdens je volgende etentje met deze hulpjes? Smakelijk alvast!

Kwaliteit en Materiaalkeuze

Smile 10 delige pannenset inductie anti aanbaklaag vaatwasser bestendig kookpannen zwart pannen mgk 17 8l0zqmmeb8nl jxk1ql

Als je in de markt bent voor een nieuwe pannenset, mag de Smile 10-Delige Inductie Pannenset met anti-aanbaklaag niet over het hoofd worden gezien. Laten we meteen inzoomen op het kwalitatieve aspect en materiaalkeuze van deze pannenset, want dat is uiteindelijk wat telt in de keuken.

De pannen zijn vervaardigd uit gietaluminium, een materiaal bekend om zijn uitstekende warmtegeleiding. Dit betekent dat je gerechten gelijkmatig kunnen garen, zonder die vervelende koude of juist oververhitte plekken. Het gietaluminium materiaal zorgt ook voor een licht gewicht, waardoor deze pannen makkelijk te hanteren zijn, zelfs als ze gevuld zijn met je favoriete gerechten.

Een absolute winnaar is de anti-aanbaklaag. Ja, je leest het goed, hierdoor kun je gezonder koken met minder olie én het verkleint de kans op aanbranden. Het schoonmaken na gebruik is bijna een fluitje van een cent. En over schoonmaken gesproken, de pannenset is volgens de beschrijving vaatwasserbestendig, wat natuurlijk een pluspunt is voor diegenen die de afwas liever aan de machine overlaten.

Mocht je ooit verhuizen of je keuken renoveren, geen zorgen. Deze pannenset is namelijk geschikt voor alle warmtebronnen: inductie, gas, keramisch, elektrisch en halogeen. Hoe handig is dat? Geen extra investeringen in nieuwe pannen bij een verandering van kookplaat.

De set omvat de volgende formaten:

  • Kookpan + glazen deksel: 16 cm x 8 cm - 1.2 L

  • Kookpan + glazen deksel: 20 cm x 9 cm - 2.1 L

  • Kookpan + glazen deksel: 24 cm x 11,5 cm - 4.0 L

  • Kookpan + glazen deksel: 28 cm x 7 cm - 3,5 L

  • En niet te vergeten, 2x siliconen ovenwant

We hebben het hier over een pannenset die eigenlijk een troef is voor elke keukenprins of -prinses. Of je nu een eitje bakt, een uitgebreid stoofpotje maakt, of keukenkunsten vertoont met frituren en braden, deze pannenset staat voor je klaar. Het zwarte design spat gewoon de moderne sfeer van je keuken binnen, en zeg nou zelf, wie wil zijn keuken nu niet voorzien van zo’n luxe uitstraling?

Bij binnenkomst valt het gewicht van de pannen op; ze zijn verbazingwekkend licht. Dit maakt het koken een stuk aangenamer, vooral voor degenen die niet zo houden van het sjouwen met zware pannen. Zelfs de grootste pan uit de collectie voelt nog steeds handelbaar en gemakkelijk te manoeuvreren.

Hoewel deze pannenset veel positieve kanten heeft, moet genoemd worden dat er gebruikers zijn die melden dat de handvaten bij heet gebruik warm kunnen worden. Al met al is de Smile Pannenset een verrijking voor zowel beginnende koks als meer ervaren keukenhelden. Robuust, veelzijdig en een esthetische toevoeging aan de keuken - wat wil je nog meer? Voor de perfecte aanvulling in de keuken, bekijk onze review van de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PSEHY Honey, ideaal om je bakcreaties naar een hoger niveau te tillen.

Praktijkervaring en Vaatwasserbestendigheid

Smile 10 delige pannenset inductie anti aanbaklaag vaatwasser bestendig kookpannen zwart pannen mgk 17 9mpz8ddgl6oz jxk1ql

Duik je graag de keuken in om wat lekkers op tafel te toveren? Dan weet je hoe belangrijk het is om goed gereedschap bij de hand te hebben. De Smile 10-Delige Inductie Pannenset met Anti-aanbaklaag vormt zo’n set waar je op kunt vertrouwen. Deze set is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook geweldig in gebruik. Lekker luchtig koken zonder gedoe!

Vraag jij je af of deze pannen echt zo gebruiksvriendelijk zijn als ze claimen? Nou, de ervaringen liegen er niet om:

  • Lekker licht in gewicht, dus geen gesjouw met zware potten en pannen.

  • Met hun strakke zwarte design zijn het pareltjes in elke keuken.

  • Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen, wat een flexibele set maakt die je overal kunt gebruiken.

  • En ja, ze kunnen echt in de vaatwasser, al is het misschien handig om de onderkant zelf even af te nemen.

Stel je voor: je hebt een heerlijk maal bereid en bent klaar om te relaxen. Geen zin in afwas? Fluitje van een cent. Hoewel sommigen zeggen dat de onderkant van de pannen wat ‘zwart’ afgeeft na een rondje in de vaatwasmachine, heb je ze met een snelle veeg weer blinkend schoon. Over het algemeen kunnen de pannen dus prima een wasbeurt in de machine verdragen, een dikke plus voor het gemak!

Maar soms kunnen er kleine puntjes van aandacht zijn. Bijvoorbeeld, de inhoudsvermelding lijkt niet altijd helemaal te kloppen. Echter, zolang je zelf even de pannen checkt voor de juiste maat, kom je niet voor verrassingen te staan. En laten we even stilstaan bij de geweldige klantenservice die je krijgt mochten er toch wat issues zijn – een nieuwe set pannen opsturen is voor hen geen enkel probleem!

Dan hebben we nog een leuk weetje: de pannen worden geleverd met twee handige siliconen ovenwanten. Perfect om je handen te beschermen wanneer je die pannen van het vuur haalt of uit de oven trekt.

Hier even wat gebruikersgedachten op een rijtje:

  • Ze zien er niet alleen goed uit, maar voelen ook stevig aan.

  • De kwaliteit is top en ze komen voor een goede prijs.

  • Licht van gewicht en fijn in de hand, dus je zwaait ze zo over de kookplaat.

  • Ideaal voor de oven – dus hup, die ovenschotel kan direct van het vuur de oven in zonder gedoe.

Al met al zijn het pannen waar je snel fan van wordt. Goed, er kan hier en daar een dekseltje beschadigd zijn bij levering, maar dat is bij online bestellingen soms onvermijdelijk.

Kortom, als je op zoek bent naar een complete set die jouw keukenavonturen naar een hoger niveau tilt, zou de Smile pannenset weleens de kers op de taart kunnen zijn. En weet je wat het beste is? Ze zijn net zo mooi als dat ze handig zijn. Wat wil je nog meer?

Prijsverhouding en Afmetingen

Smile 10 delige pannenset inductie anti aanbaklaag vaatwasser bestendig kookpannen zwart pannen mgk 17 bvvw8xongwgx qno5m0

In de wereld waar prijs en kwaliteit hand in hand moeten gaan, biedt de Smile 10-Delige Inductie Pannenset een verrassend plezierige ervaring in de keuken. De set, bestaande uit vier kookpannen in verschillende maten met bijhorende glazen deksels en twee siliconen ovenwanten, biedt een veelzijdigheid die bij moderne kookstijlen past.

Een kijkje naar de prijsverhouding van deze set toont aan dat u voor een zeer schappelijke prijs een complete set in huis haalt. Laten we de voordelen eens op een rij zetten:

  • Voordelig geprijsd in vergelijking met vergelijkbare merken.

  • Geschiktheid voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

  • Stevige gietaluminium constructie met een duurzame anti-aanbaklaag.

  • Vaatwasserbestendig, hoewel handwas aanbevolen om zwart afgeven te voorkomen.

De inhoud van de pannen is een aspect dat vaak ter discussie staat. Velen bestellen producten online met bepaalde verwachtingen over de grootte en capaciteit. Echter, enkele gebruikers hebben opgemerkt dat er een verschil in werkelijke inhoud is dan wat door de fabrikant wordt aangegeven. Toch, als we de inhoud van deze Smile Pannenset nader bekijken, zien we dat deze voldoet voor de gemiddelde huishoudens:

  • Kleine kookpan van 1.2 liter, ideaal voor bijgerechten of sauzen.

  • Middelgrote pan van 2.1 liter, perfect voor het koken van groenten of kleinere porties pasta.

  • Ruime pan van 4.0 liter voor soepen, stoofschotels of grotere hoeveelheden.

  • De grootste pan van 3.5 liter, die in sommige beschrijvingen verkeerd gekenmerkt werd als 6.5 liter, is toch groot genoeg voor de meeste kooktaken.

De lichtgewicht eigenschap van de pannen spreekt veel gebruikers aan. Het lichte gewicht vergemakkelijkt de omgang en opberging, en maakt deze set bijzonder geschikt voor mensen die moeite hebben met het hanteren van zware pannen.

Het is te verwachten dat bij continu gebruik en na meerdere cycli in de vaatwasser, er gebruikssporen kunnen ontstaan. Een lichte aanslag die van de onderkant af kan geven is opgemerkt, maar dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de pannen. Voor de levensduur van de pannen wordt vaak aangeraden deze met de hand te wassen, zo blijven ze op hun mooist.

Concluderend biedt de Smile Pannenset een waardevolle toevoeging voor wie zoekt naar een praktische en esthetisch aantrekkelijke pannenset voor een eerlijke prijs. De set is gebruiksvriendelijk voor alle warmtebronnen en heeft moderne gemakken zoals de vaatwasserbestendigheid. De afmetingen voldoen aan de behoeften van standaard kooktaken en hoewel er kanttekeningen zijn bij de exacte grootte, blijkt uit de positieve feedback van gebruikers dat de capaciteit van de pannen ruimschoots voldoet. Daarmee vormt deze set een fraaie en functionele pijler in de keuken van vele tevreden koks.