1 van mijn beste blenders: Ninja Foodi CB100EU Power Nutri (2023)

Mijn recensie: Ninja Foodi CB100EU Power Nutri is een krachtige, veelzijdige blender met handige functies.
Auteur
Affiliatie
Jesse Woerdsma

Cartesium

Publicatiedatum

9 september 2023

Inleiding

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 7

Op zoek naar een blender die meer kan dan alleen een simpel sapje uitpersen? De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender mag dan wel een mondvol zijn als naam, hij maakt het helemaal waar in de praktijk. Dit keukenwonder lijkt op het eerste gezicht slechts een handig hulpje, maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is, ontdekt al snel dat je meer in huis haalt dan een gemiddelde blender. Van ochtend smoothie tot avondsnack, deze machine laat je niet in de steek.

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 5 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 4 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 7 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 3 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 2 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 10 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 12 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 9 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 14 Ninja foodi cb100eu power nutri blender 1

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Automatisch uitschakelen Nee Vaatwasser veilig Ja
Aantal snelheden 4 Type snelheid Meerdere snelheden
Anti drup Nee Continu of puls actie Ja
Verwarmingscapaciteit Nee Ijs maler Ja
Oplaadbaar Nee Turbo feature Nee

Een krachtige alleskunner

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 1

De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender is een ware krachtige alleskunner op het gebied van blenders. Dit compacte toestel maakt de belofte van het zijn van een 2-in-1 blender meer dan waar. Waar sommigen in eerste instantie wellicht terughoudend zijn door de slimme marketingnamen zoals ‘Power Nutri Bowl’ en ‘Auto-iQ programma’s’, blijkt al snel bij gebruik dat deze functies daadwerkelijk bijdragen aan een verrassend efficiënte en veelzijdige mixervaring.

Laten we eens kijken naar een aantal sterke punten van deze krachtpatser:

 • Veelzijdigheid: Geschikt voor het maken van dik en smeuiig tot licht en vloeiend; van smoothie bowls tot sauzen.

 • Slimme technologie: De Auto-iQ programma’s nemen het giswerk uit de vergelijking en leveren consistent goede resultaten.

 • Kracht: Met een motor van 1100 W ploegt het toestel door de meest hardnekkige ingrediënten heen.

 • Snelheid: Binnen een handomdraai mixt de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri wat je maar wilt, dikwijls in minder dan een minuut.

De naam ‘Ninja’ impliceert een bepaalde snelheid en precisie, en laat dat nu net zijn waar deze blender in uitblinkt. Bevroren producten en ijsblokjes, die normaliter een uitdaging vormen voor veel blenders, worden in recordtijd omgetoverd tot egale smoothies en verkoelende drankjes. Zelfs het fijne werk, denk aan het verwerken van noten of gember, resulteert in gladde, homogene eindproducten zonder stukjes of slierten die soms de drinkervaring kunnen verstoren.

Dankzij de Power Nutri Bowl, met zijn handige Power Paddle, behoren ook nootachtige pasta’s en dikke frozen yoghurts tot het standaardrepertoire van deze blender. Dit opzetstuk is een ware gamechanger voor liefhebbers van smoothie bowls – een trend die alleen maar lijkt toe te nemen. Het systeem is zo ontworpen dat je optimaal gebruik maakt van de draaikracht zonder dat je ingrediënten vast blijven zitten, wat resulteert in een perfecte consistentie.

Bovendien is het schoonmaakgemak een vermelding waard. Alle losse onderdelen zijn namelijk vaatwasserbestendig. Dit vermindert de tijd die je normaal gesproken kwijt zou zijn aan het schrobben van je blenderelementen aanzienlijk en maakt het algehele gebruiksgemak van de Ninja Foodi CB100EU een stuk groter.

Over de constructie valt ook niet te klagen; de RVS messen en BPA-vrije kunststof onderdelen geven blijk van kwaliteit en duurzaamheid. De blender voelt stevig aan en de anti-slip bodem zorgt voor een stabiel mixproces zonder verrassingen.

User feedback bevestigt eveneens dat dit apparaat een plek verdient in de keuken van iedereen die op zoek is naar een powerblender die enerzijds kan imponeren met zachte smoothies en anderzijds met plezier door ijs en bevroren fruit raast. En met de meegeleverde drinkfles is je verse creatie direct klaar om mee te nemen; handig voor de actievelingen onder ons.

Kortom, de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri mag dan wel een paar decibellen meer produceren dan je gemiddelde blender, als dat de prijs is voor een superieure mixervaring en indrukwekkende resultaten, dan nemen de meeste gebruikers dat graag voor lief. Dit toestel staat gelijk aan een solide investering in je culinaire capriolen en maakt de belofte van topprestaties keer op keer waar.

Gebruiksgemak door slimme technologie

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 2

Met de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender is gebruiksgemak naar een hoger plan getild. De ingenieuze Auto-iQ technologie biedt voorgeprogrammeerde instellingen die het bereiden van diverse gerechten en drankjes tot kinderspel maken. Voeg daar 1100 watt aan pure kracht aan toe en je hebt een keukenmaatje dat bijna elke culinaire uitdaging aankan.

Deze 2-in-1 blender is zo ontworpen dat het zowel lichte, luchtige mengsels als de dikkere, smeerbare varianten aankan. Dit wordt mogelijk gemaakt door de slimme constructie van de twee verschillende mixbekers die met het apparaat geleverd worden. Met de Power Nutri Bowl en de Power Nutri Cup haal je het onderste uit de kan voor vrijwel elk recept.

Kenmerken die het gebruiksgemak van deze blender benadrukken zijn:

 • Power Nutri Bowl: Ideaal voor dikkere mengsels, voorzien van Power Paddle om ingrediënten naar de messen te duwen.

 • Power Nutri Cup: Perfect voor vloeibare drankjes en dressings, inclusief handige deksels voor onderweg.

 • Vier Auto-IQ programma’s: Deze slimme instellingen optimaliseren het mixproces voor jou – een druk op de knop is genoeg.

 • Messcherpe RVS messen: Zorgen voor een consistent glad resultaat, zonder stukjes.

Dankzij deze handige functies, gecombineerd met het slanke design, voel je je een ware chef in je eigen keuken. Wat je ook wilt maken, van smoothie bowls tot notenpasta, dit apparaat lijkt feilloos te begrijpen wat nodig is voor het ultieme resultaat. Voor heerlijke huisgemaakte smoothie bowls kun je de Smile 10-Delige Inductie Pannenset uitproberen, waarmee elke bereiding makkelijker en sneller gaat.

Maar het zijn niet alleen de Auto-IQ programma’s die de Ninja Foodi CB100EU zo gebruiksvriendelijk maken. Ook de doordachte beveiligingsfeatures en het feit dat alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn, zorgen voor een zorgeloze ervaring. Of je nu een ervaren keukenprins(es) bent of een starter, deze blender maakt alles toegankelijker.

Het gebruik van de blender gaat gepaard met een verrassende eenvoud. Voeg ingrediënten toe aan de beker, selecteer het gewenste Auto-IQ programma en zie hoe het apparaat binnen no-time je ingrediënten transformeert naar het gewenste culinaire kunstwerkje. En wanneer je klaar bent, zet je de onderdelen gewoon in de vaatwasser om ze schoon te krijgen zonder moeite.

Dit alles maakt de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender niet alleen een uitstekende assistent voor de snelle smoothie in de ochtend, maar ook een veelzijdige keukenheld die moeiteloos diversere bereidingen aankan. Zo brengt deze Ninja een nieuwe dimensie in de bereiding van gezonde en smaakvolle gerechten – en dat allemaal met opvallend gemak en snelheid.

Als je op zoek bent naar een blender die zichzelf nagenoeg vervangt door slimme technologie en toevoegingen die het leven in de keuken vergemakkelijken, zoek dan niet verder. De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender levert op alle fronten, terwijl het design en de slimme toepassingen het werken in de keuken een fluitje van een cent maken. Het is duidelijk dat met dit apparaat aan je zijde, het bereiden van de meest uiteenlopende versnaperingen meer een plezier dan een klus is.

Ontwerp en functionaliteit

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 3

De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender valt direct op door het slanke design en de moderne uitstraling. De combinatie van grijs, zilver en zwarte kleurtonen zorgt voor een stijlvolle toevoeging aan elk keukeninterieur. Wat dit apparaat echt onderscheidt van andere blenders op de markt, zijn de slimme ontwerpkeuzes die zowel functionaliteit als gebruiksgemak ten goede komen.

Laten we eens kijken naar enkele opvallende ontwerpkenmerken van de Ninja Foodi CB100EU:

 • 2-in-1 functionaliteit: Met twee verschillende mixbekers kun je zowel vloeibare drankjes als dikkere mengsels bereiden.

 • Power Nutri Bowl: Voorzien van een inhoud van 400 ml, speciaal ontworpen voor dikkere creaties zoals notenpasta’s en humus.

 • Power Nutri Cup: Met 700 ml inhoud en handige deksels perfect voor on-the-go smoothies en andere dranken.

 • Power Paddle: Dit ingebouwde mechanisme in de Power Nutri Bowl helpt om ingrediënten consistent naar de messen te duwen, zonder zelf te hoeven schudden of roeren.

 • BPA-vrij & vaatwasserbestendig: Alle onderdelen zijn makkelijk te reinigen en vrij van schadelijke stoffen.

Naast het strakke en compacte ontwerp is deze blender uitgerust met een krachtige 1100 watt Smart Torque motor, die geen moeite heeft met harde of bevroren ingrediënten. Dit betekent dat je zonder enige moeite alles kunt blenden, van fruit en groenten tot ijsblokjes en noten, wat de Ninja Foodi CB100EU ongelooflijk veelzijdig maakt.

Ook het gebruik van hoogwaardig RVS voor de messen draagt bij aan de duurzaamheid en effectiviteit van het apparaat, wat garant staat voor gladde mixresultaten keer op keer. En dankzij de antislipbodem blijft de blender stabiel op zijn plek tijdens het gebruik, wat bijdraagt aan het gebruikersgemak en de veiligheid.

Het gemak waarmee je de onderdelen uit elkaar kunt halen, benadrukt de gebruikersvriendelijkheid van het ontwerp. Of je nu een gepassioneerde keukenprins(es) bent of iemand die snel een gezonde shake wilt maken voor onderweg, de Ninja Foodi CB100EU speelt moeiteloos in op diverse behoeften.

Wat betreft de opslag, de blender is zodanig ontworpen dat deze niet veel ruimte inneemt op je aanrecht. Daarnaast kun je dankzij de koordopslagruimte de kabel netjes opbergen, wat zorgt voor een opgeruimd aanblik in je keuken.

De Auto-iQ technologie met vooraf ingestelde programma’s voor verschillende mengsels is een ander slim aspect van de blender. Je selecteert gewoon het programma dat aansluit bij wat je wilt maken, en de blender doet de rest. Dit bespaart tijd en garandeert een perfect resultaat, ongeacht je ervaring in de keuken.

Kortom, het is duidelijk dat er bij het ontwerpen van de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender veel aandacht is besteed aan details die zorgen voor een prettige mengervaring. Of het nu gaat om het bewaren van gemak, gestroomlijnde esthetiek of de functionaliteit voor verschillende bereidingen, deze blender heeft het allemaal. In elk aspect van het ontwerp zijn de behoeften en wensen van de hedendaagse gebruiker meegenomen, om zo een product neer te zetten dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een genot is om te gebruiken.

Geluidsniveau tijdens gebruik

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 4

Het geluidsniveau tijdens het gebruik van een blender is voor veel gebruikers een belangrijke overweging. Bij de Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender is dit niet anders. Dit krachtige apparaat staat bekend om zijn vermogen en efficiëntie, maar ook om het geluid dat het produceert tijdens het blenden. Laten we een kijkje nemen naar wat dit voor gebruikers betekent.

 • Allereerst, de Ninja Foodi CB100EU is uitgerust met een 1100 watt motor, wat betekent dat het apparaat zeer snel en krachtig werkt. Dit verklaart deels het geluidsniveau.

 • Ten tweede, het geluid is een teken van de kracht waarmee de blender te werk gaat – je weet dat het apparaat hard aan het werk is om jouw smoothie of notenpasta perfect te krijgen.

Hoewel sommige gebruikers het geluid als luidruchtig ervaren, lijkt dit meestal snel vergeten te worden wanneer ze het eindresultaat zien. Binnen 30 seconden klaart de blender de klus en levert hij bijvoorbeeld een perfecte smoothie of smoothie bowl op. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

De krachtige werking betekent ook dat er niet langdurig lawaai is; de blender hoeft maar kort te draaien om de klus te klaren. Dit maakt het geluidsniveau een stuk draaglijker dan wanneer het apparaat langere tijd aan moet staan om hetzelfde resultaat te bereiken.

Hieronder enkele punten over het geluidsniveau:

 • Het geluidsniveau is kortstondig; de blender werkt snel.

 • Bij het maken van smoothie bowls, sauzen of ijskoffies is een krachtige motor essentieel; de Ninja levert hier.

 • Het geluid kan even schrikken zijn, maar staat gelijk aan een effectieve werking.

 • Gebruikers passen zich snel aan het geluid aan en accepteren het als onderdeel van de krachtige ervaring.

Het valt niet te ontkennen dat de Ninja Foodi CB100EU een van de luidere blenders op de markt kan zijn. Echter, voor veel tevreden gebruikers zijn de snelheid en kwaliteit waarmee mengsels glad gemaakt worden veel belangrijker dan het geluid dat hierbij gepaard gaat. Vooral omdat het vaak slechts om een héél kort moment gaat.

Het is ook het vermelden waard dat velen het lawaai accepteren als een klein ongemak in ruil voor de veelzijdigheid en kracht die deze blender aan de dag legt. De mogelijkheid om bevroren ingrediënten te verwerken zonder moeite en om snel de meest uiteenlopende recepten te kunnen bereiden, weegt zwaar.

Wat betreft gebruikerservaring, is er een gemeenschappelijke noemer: men raakt snel gewend. Net zoals men gewend raakt aan het geluid van een koffiemachine of een stofzuiger, wordt het geluid van de Ninja Power Nutri Blender al snel een vertrouwd onderdeel van de keukenroutine.

Concluderend kan worden gesteld dat het geluidsniveau van Ninja Foodi CB100EU een factor is om rekening mee te houden, maar dat het vaak wordt overschaduwd door de indrukwekkende prestaties van het toestel. Voor wie waarde hecht aan snelheid, gemak en resultaat, is het kortstondige lawaai een klein offer ten opzichte van de vele voordelen die deze power blender biedt.

Accessoires en onderhoud

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 5

De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender scoort op vele fronten hoog, waaronder het gemak van accessoires en onderhoud. Deze blender komt met nuttige accessoires die de gebruikerservaring ten goede komen en het onderhoud van het apparaat verbazingwekkend eenvoudig maken.

Laten we allereerst kijken naar de bijgeleverde accessoires:

 • Power Nutri Bowl: Het perfecte accessoire voor dikkere mengsels en smoothie bowls. Met een inhoud van 400 ml is het ideaal voor éénpersoonsporties.

 • Power Nutri Cup: Deze beker van 700 ml is ideaal voor het bereiden van luchtige smoothies en vloeibare drankjes. Inclusief een deksel met drinktuit voor onderweg.

 • RVS messen: Zeer scherp en duurzaam, gemaakt voor het zware werk. Ze maken korte metten met ijs, noten en ander hard voedsel.

 • Power Paddle: Deze ingebouwde stamper in de Power Nutri Bowl zorgt voor een gelijkmatige blend, zonder dat je het apparaat moet schudden of stoppen.

Deze accessoires zijn niet alleen handig maar ook een voorbeeld van de intuïtief ontworpen functionaliteiten van de Ninja Foodi CB100EU. Wat het onderhoud betreft, is er ook goed nieuws. Het is namelijk zo dat alle accessoires BPA-vrij zijn en daarnaast vaatwasserbestendig. Dit is een enorme winst als we even snel en efficiënt schoon willen maken na een energiek blend sessie.

Dat gebruiksgemak zet zich voort in het schoonmaakproces. Nooit meer gedoe met hoekjes waar je niet goed bij kunt. Rustig afspoelen onder de kraan of simpelweg in de vaatwasser plaatsen, het kan allemaal met deze Ninja blender. Dit zorgt voor een vlekkeloze ervaring, van het mengen tot de opruiming na afloop.

Nu vraagt u zich misschien af: hoe zit het met de duurzaamheid van deze accessoires en makkelijk te verliezen kleine onderdelen? De kwaliteit van de onderdelen stelt gerust. Het lijkt erop dat het merk Ninja goed heeft nagedacht over het creëren van een robuust product dat bestand is tegen de dagelijkse slijtage.

Een ander interessant aspect van deze blender is de modulair ontwerp. De Power Nutri Bowl en Cup zijn ontworpen om direct op de motorbasis te klikken, zonder omslachtige opzetstukken of schroef fittingen. Dit naadloos ontwerp maakt het wisselen tussen accessoires zo moeiteloos dat men echt het gevoel krijgt met een goed doordacht product te werken.

En dan de messen - het hart van elke blender. De Ninja’s RVS messen zijn niet alleen scherp, maar ze laten zich ook zeer gemakkelijk loskoppelen van de bekers. Dit maakt zowel het reinigen als het vervangen (mocht dat ooit nodig zijn) kinderspel.

Tot slot wordt deze blender vergezeld door een duidelijke en universele handleiding, die ervoor zorgt dat vanaf het eerste gebruik, iedereen zijn weg kan vinden met de accessoires en onderhoud. Zo blijft de blender in topconditie om keer op keer dat perfecte drankje of die smeerbare delicatesse te produceren.

De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender benadrukt het belang van eenvoud bij brilliante prestaties. De handige accessoires en het soepele onderhoud maken dit product tot een betrouwbare partner in de keuken.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Ninja foodi cb100eu power nutri blender 6

De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender bewijst dat een goede prijs-kwaliteitverhouding echt niet ten koste hoeft te gaan van prestaties en gemak. Zodra je de blender in huis haalt, ontsluiten zich met een druk op de knop eindeloze mogelijkheden voor het bereiden van allerlei gerechten en dranken.

Wat mag je verwachten voor een schappelijke prijs?

 • Een krachtige 1100 watt motor waardoor je in no-time door de hardste ingrediënten heen bent.

 • De Auto-iQ technologie met voorgeprogrammeerde instellingen die het giswerk weghalen bij het blenden.

 • Twee handige mixbekers voor zowel dikke als dunne mengsels, zodat je recepten kan bereiden volgens verschillende texturen.

 • Alle onderdelen zijn BPA-vrij en vaatwasserbestendig, wat een hoop zorgen scheelt na het koken.

Bezitters van de Ninja Foodi CB100EU melden keer op keer hoe de blender hun ochtendroutine of kookervaring verandert. Binnen seconden tover je een gladde smoothie of een consistent smeersel op tafel. Zelfs het maken van een smoothie bowl wordt een kwestie van enkele momenten. Niet voor niets dat de gebruikerservaringen doorspekt zijn met termen als ‘super krachtig’ en ‘makkelijk schoon te maken’.

Het apparaat krijgt herhaaldelijk complimenten voor de stevige bouw en effectiviteit, waardoor bereidingen die normaliter een uitdaging lijken, zoals notenpasta of ijskoffie, verrassend eenvoudig zijn. Het design dat ‘klein maar fijn’ wordt genoemd, sluit aan bij het moderne huishouden waar elke centimeter aanrecht telt.

Toch, tussen de regels door, wordt het duidelijk dat de Ninja niet alleen met haar prestaties maar ook met haar geluidsniveau een statement maakt. Ja, de blender is luid – maar snel. Het krachtige geluid dat hij produceert tijdens het blenden kan vergeven worden, gezien de blender doorgaans niet langer dan een minuut aanstaat. Een kleine concessie voor een nagenoeg professioneel resultaat in eigen keuken.

De blender is niet alleen een keukenmaatje voor de smoothie-liefhebbers. Ook sauzen, notenpasta’s en sorbets komen uit deze machine alsof het niets is. Wie graag keer op keer de perfectie op tafel wilt zetten, kan vertrouwen op de Auto-iQ. Zelfs het kleinste braamzaadje of de lastigste gemberwortel geeft zich over aan het scherpe RVS van de Ninja.

Het lijkt duidelijk: De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri Blender is een waardevolle toevoeging aan de keuken. Hij past zich aan jouw culinaire wensen aan en stelt niet teleur. Of het nu gaat om een ontbijt met een snelle smoothie, een gezonde snack in de middag, of een exquise dressing voor tijdens het diner, de Ninja staat zijn mannetje.

Is het een blender, of is deze Ninja meer een persoonlijke sous-chef, klaar om je te helpen bij het verfijnen van jouw kookkunst? Hoe het ook zij, de gebruikers zijn eensgezind: met deze Ninja haal je niet alleen een blender, maar een stukje culinaire evolutie in huis. En dat allemaal zonder dat het een aanslag doet op je portemonnee.

Al met al is de conclusie onmiskenbaar. De Ninja Foodi CB100EU Power Nutri is een krachtpatser die laat zien dat een uitstekend resultaat niet duur hoeft te zijn en comfort niet ondergeschikt hoeft te zijn aan functionaliteit. Een blender die in zijn prijsklasse zeker een plekje bij de top verdient.