Aanbieding: ETNA KIF670DS met €300 korting (2023)

Onze ervaring met de ETNA KIF670DS: snelle opwarming, eenvoudig schoon te houden en een moderne uitstraling. De ETNA KIF670DS wordt momenteel aangeboden met een korting van 300 euro.
Auteur
Affiliatie
Merel van Heeteren

Cartesium

Publicatiedatum

9 december 2023

Inleiding

Etna kif670ds

De ETNA KIF670DS is nu in de aanbieding met 300 euro korting op Coolblue. Wanneer het tijd is om je keukenspel naar een hoger niveau te tillen, kom je al snel uit bij de nieuwste snufjes op kookgebied. In deze review neem ik de ETNA KIF670DS inductiekookplaat onder de loep, een apparaat dat belooft je kookkunsten niet alleen te versnellen, maar ook te vergemakkelijken.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Verwarming kookplaat Inductie
Aansluiting op aantal fasen 2 fasen (Perilex stekker) Nisbreedte 56 cm
Aantal kookzones 4 Plaatsing apparaat Inbouw
Verwarming kookplaat Inductie Aansluiting op aantal fasen 2 fasen (Perilex stekker)
Nisbreedte 56 cm Aantal kookzones 4

Ontwerp en installatiegemak

Etna kif670ds 326q987o7v7p

Als het aankomt op het moderniseren van de keuken, dan biedt de ETNA KIF670DS een uitstekende blend van stijl en gemak. De installatie van deze inductiekookplaat is verbazingwekkend simpel, mits je de juiste voorbereidingen treft. Het is duidelijk dat ETNA heeft nagedacht over de consument die waarde hecht aan een soepele overgang van oude kookmethodes naar het strakke inductiekoken.

 • Plug en play: Veel gebruikers rapporteren dat de installatie aanvoelt als ‘plug en play’, hoewel een 5-polige Perilex stekker en professionele installatie vereist zijn.

 • Nismaat: Met een nisbreedte van slechts 56 cm, weet deze plaat zich toch te ontpoppen tot een royale 70 cm breed kookoppervlak.

 • Flexibele zones: De handige flexibele kookzones zijn een genot voor zij die grotere pannen of braadsledes willen gebruiken zonder ruimtetekort.

Ondanks dat de ETNA KIF670DS met veel gemak geïnstalleerd kan worden, moet je niet vergeten dat het vereist is om een 5-polige Perilex stekker apart te bestellen en deze door een elektricien aan te laten sluiten. Dit lijkt wat omslachtig, maar is slechts een kleine drempel op weg naar inductiegenot.

Als je eenmaal de stap hebt gezet, is het aansluiten vaak een fluitje van een cent. De bijgeleverde installatiematerialen en de duidelijke markeringen zorgen ervoor dat je snel kunt genieten van de kookprestaties. Sommigen vinden het jammer dat er geen directe regeling is per kookzone en dat je met de ‘+’ en ‘-’ toetsen moet werken om de gewenste kookstand te bereiken. Echter, dit is vaak slechts een kwestie van gewenning.

Hoewel bijna iedereen lovend is over het snelle koken en het eenvoudige gebruik, zijn er klanten die het kritiekpunt van het grijze in plaats van het geadverteerde zwarte, oppervlak aanstippen. Toch valt dit in het niet bij de eindeloze lijst van mogelijkheden en het gebruiksgemak die deze plaat kenmerken.

Kortom, de ETNA KIF670DS is met recht een aankoop die zichzelf op termijn terugverdient, niet alleen in gebruiksgemak maar ook in het fraaie design. De overstap van gas naar inductie voelt met deze kookplaat als een forse upgrade voor je keuken, een die zowel op tijd- als energiebesparing zal scoren. Het feit dat je oude – vaak energie slurpende – apparaten kosteloos kunt retourneren, is de kers op de taart. Laten we echter niet vergeten dat deze high-tech inductiekookplaat vraagt om een zekere investering in de initiële installatie, maar die investering betaalt zich uit in kookplezier en efficiëntie.

Gebruikservaring en functionaliteit

Etna kif670ds 326q9d0j0ydm

De overstap van traditioneel koken op gas naar de moderne inductietechnologie brengt vaak een gevoel van vooruitstrevendheid met zich mee. De ETNA KIF670DS loopt voorop in deze technologische vooruitgang en zorgt ervoor dat de keuken van de consument een upgrade krijgt die zowel efficiënt is in gebruik als aangenaam voor het oog.

Een van de meest geprezen kenmerken van deze inductiekookplaat is de snelheid waarmee het eten op temperatuur komt; een boostfunctie die water in luttele minuten aan de kook brengt. Dit, in combinatie met de doeltreffendheid van inductiekoken, maakt het een geliefd product onder gebruikers die de overstap maken. Daarnaast is de flexzone een echt pluspunt, waarbij grotere pannen of grillplaten handig geplaatst kunnen worden zonder zich zorgen te maken over ruimtegebrek.

Laten we een aantal belangrijke eigenschappen overzichtelijk maken:

 • Snelheid: dankzij de krachtige boostfunctie is koken sneller dan ooit.

 • Gebruiksvriendelijkheid: met de intuïtieve tiptoetsen is bediening simpel en efficiënt.

 • Flexibiliteit: de flexibele kookzones zijn ideaal voor verschillende soorten keukengerei.

 • Veiligheid: met kinderbeveiliging is deze kookplaat ook gezinsvriendelijk.

Hoewel de installatie door velen als eenvoudig wordt ervaren, is het wel een gemis dat de benodigde 5-polige Perilex stekker niet standaard wordt meegeleverd. Dit vraagt om een extra aankoop en potentieel een bezoek van een elektricien, wat sommige gebruikers als een hindernis kunnen zien. Echter, dit kleine ongemak verdwijnt snel naar de achtergrond door het gemak en de prestaties van de kookplaat.

Een ander aandachtspunt is de kleurstelling. Ondanks dat de ETNA KIF670DS als ‘zwart’ wordt vermarkt, neigt de kleur meer naar donkergrijs. Afhankelijk van de lichtinval kan dit als een verrassing komen, maar de meeste gebruikers vinden dat ook deze kleur de esthetiek van hun keuken ten goede komt. Voor diegenen die waarde hechten aan een consistente stijl in hun keuken, kan de Smile 10-delige inductie pannenset een perfecte aanvulling zijn met zijn moderne design.

Bij dagelijks gebruik valt op dat de kookplaat zich kenmerkt door een snelle reactietijd en een efficiënte warmteverdeling. De handige pauzefunctie is zeer welkom wanneer het koken even onderbroken moet worden, zonder dat de instellingen verloren gaan. Een klein aandachtspunt is echter dat bij sommige functies, zoals de timer, enige studie van de handleiding vereist is. Dit is echter een eenmalige investering in tijd, want eenmaal vertrouwd met de bediening is het gebruik een fluitje van een cent.

De ETNA KIF670DS bewijst zich ook als een duurzame keuze; de efficiënte kooktechniek ondersteunt een milieubewuste keuken. Gebruikers die zonnepanelen bezitten, vinden in deze kookplaat de ideale partner om hun zelfopgewekte energie te gebruiken.

Hoewel elke nieuwe kookervaring een leerproces met zich meebrengt, melden gebruikers dat zij snel gewend waren aan de overstap van gas naar inductie. Bij de ETNA KIF670DS voelt het al snel als een natuurlijk onderdeel van de keukenroutine, met als groot voordeel de schoonmaakefficiëntie na het koken; een eenvoudige veeg is voldoende om de kookplaat weer te laten schitteren.

Samenvattend biedt de ETNA KIF670DS een balans van intuïtieve bediening, snel koken en een aantrekkelijk design. De kleine uitdagingen in de installatie of de kleurafwijking wegen niet op tegen de talloze voordelen die deze moderne inductiekookplaat te bieden heeft. Met een forse korting op de prijs vertegenwoordigt het een investering die zowel vriendelijk is voor de portemonnee als een duurzame stap voorwaarts in het keukenarsenaal.

Schoonmaken en onderhoud

Etna kif670ds 326q9gpnqvzx

Schoonmaken na het koken kan als een ware beproeving voelen, zeker wanneer je keukengerei niet meewerkt. Gelukkig valt dat met de ETNA KIF670DS inductiekookplaat reuze mee. Het onderhoud van deze plaat is namelijk verrassend simpel, iets wat in ons hectische leven een absolute uitkomst is. Geen gedoe met aangekoekte resten die een eeuwigheid kosten om te verwijderen; een natte doek en een mild schoonmaakmiddel is meestal al voldoende om de kookplaat weer te laten blinken.

Enkele punten die het onderhoud gemakkelijk maken:

 • Matte afwerking: Minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken, wat betekent dat je niet na elk gebruik intensief hoeft te poetsen.

 • Glad oppervlak: Er zijn geen hoekjes of kieren waar vuil zich kan ophopen, waardoor het afvegen van dit apparaat een fluitje van een cent is.

 • Boostfunctie: Zorgt voor een snelle verhitting en afkoeling van de kookzones, wat betekent dat overgekookt eten minder snel vastbakt.

Het is wel aan te merken dat de kookplaat, ondanks de grijze kleur, niet immuun is voor vlekken. Hardnekkige spatten of ringen van de bodem van pannen kunnen zichtbaar blijven na het schoonmaken. Maar zolang je direct na gebruik de plaat een goede veeg geeft, blijven dergelijke ongemakken veelal uit. Het is dus een kwestie van bijhouden en dan geniet je lang van een schone en mooie kookplaat.

Hoewel de ETNA KIF670DS zich presenteerde met een groot schoonmaakgemak, mag niet onvermeld blijven dat het schoonmaken aan de luchtige kant moet zijn. Schuursponzen en agressieve reinigingsmiddelen hebben geen thuis in de buurt van de kookplaat. Dit lijkt wellicht een minpunt, maar eigenlijk is dat meer een kwestie van bewust omgaan met het materiaal - wat bij elk kwaliteitsproduct een vereiste is.

Wat ook bijdraagt aan het onderhoudsgemak van de ETNA KIF670DS, is de restwarmte-indicatie. Deze functie geeft aan of de kookzones nog warm zijn, wat je behoedt voor ongewenste verrassingen tijdens het schoonmaken. Het is een kleine maar fijne toevoeging die het gebruiks- en onderhoudsgemak ten goede komt.

Op de ETNA KIF670DS schoonmaken na het koken is dus eigenlijk geen grote klus. Het design van de plaat draagt bij aan een snelle en efficiënte manier om het apparaat in onberispelijke staat te houden. En hoewel elke kookplaat uiteraard zijn eigen aandachtspunten heeft als het op schoonmaken aankomt, scoort deze qua onderhoudsgemak aanzienlijk hoog. De matte afwerking en het overzichtelijke bedieningspaneel zorgen er niet alleen voor dat je kookplaat na een eenvoudige veegbeweging blinkt, maar ook dat de plaat lang zijn mooie uitstraling behoudt.

Kortom, voor wie op zoek is naar een kookplaat waarbij de nadruk niet alleen ligt op kookprestaties, maar ook op het gemak van onderhoud, is de ETNA KIF670DS een solide keuze. Met tevreden gestelde gebruikers en een aantrekkelijk korting is dit zeker een aanbieding die de aandacht verdient. Een klein beetje oplettendheid en tijdig schoonmaken zorgt ervoor dat dit pareltje zonder veel moeite deel kan uitmaken van je dagelijkse kookroutine.

Vormgeving en aanpassingsvermogen

Etna kif670ds 326q9nppowar

De ETNA KIF670DS is een inductiekookplaat die niet alleen elegantie uitstraalt maar ook nog eens bijzonder praktisch is in gebruik. Kenmerkend voor dit model is de matgrijze kleur die het een subtiele en moderne uitstraling geeft, passend in vrijwel elke keuken.

Wat direct in het oog springt bij deze kookplaat zijn de flexibele kookzones. Zo kunnen de zones eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld, wat ideaal is voor het bronstig braden op een grillplaat of bij het bereiden van gerechten in een braadslede. Het gaat hierbij niet om een gimmick, maar om een serieus aanpassingsvermogen dat antwoord geeft op de variërende kookbehoeftes die je wellicht hebt.

Enkele belangrijke zaken die dit product biedt, zijn:

 • Flexibele kookzones voor verschillende panformaten

 • Strakke en moderne matgrijze finish

 • Directe bediening via tiptoetsen, zonder eerst zones te moeten selecteren

Het feit dat de kookplaat geen uitgebreide kookstanden in één toets biedt, kan als nadeel worden ervaren; het vergt enkele toetsen om de gewenste warmte te bereiken. Echter, dit relatief kleine minpuntje wordt vlot in de schaduw gesteld door de algehele gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Het kinderslot is een detail dat de zorg voor veiligheid benadrukt, een toevoeging waar jonge gezinnen zeker van zullen profiteren. Nog een kleine kanttekening: de omschrijving suggereert dat de kookplaat zwart is terwijl die in werkelijkheid als matgrijs wordt omschreven. Persoonlijk vind ik dat deze subtiele kleurnuance juist een onderscheidende en stijlvolle look geeft.

Dan is er nog het aspect van de installatie. Deze inductiekookplaat is ontworpen om in te bouwen en hoewel het geen Perilex stekker meegeleverd krijgt, het aanbrengen ervan – al zal dit door een elektricien moeten gebeuren – wijst zichzelf uit. Ook past de kookplaat in een standaardnis van 56 centimeter, wat het vervangen van een oude kookplaat vergemakkelijkt.

Onder de streep biedt de ETNA KIF670DS een harmonieuze balans tussen vormgeving en functionaliteit. Het is een sterk staaltje keukenapparatuur dat met zijn kracht en duurzaamheid de moderne keuken naar een hoger niveau tilt. Het brengt de snelheid van professioneel koken naar het thuisfront, terwijl het design zorgt dat het ook uitgeschakeld een lust voor het oog blijft.

De ETNA KIF670DS is een product dat terecht een centrale plek inneemt in menig keuken, en met de aangeboden korting wordt het toegankelijk voor een bredere doelgroep. Deze inductiekookplaat staat voor de toekomst van thuis koken: efficiënt, veilig, en stijlvol. Ben je op zoek naar een upgrade voor je keuken, dan is deze ETNA kookplaat met zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen zeker het overwegen waard.