Mijn ordeel: De KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS (2023)

Mijn ervaring met de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS: krachtig, veelzijdig en een stijlvolle aanwinst voor elke keuken.
Auteur
Affiliatie
Jozef Bartok

Cartesium

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 1

De KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS in Pistache is een prima toevoeging in de wereld van keukenapparatuur. Hieronder behandel ik de plus- en minpunten van dit apparaat: van het krachtige mengwerk tot de praktische kant van het dagelijks gebruik.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Bereidingsfuncties Kloppen, Kneden, Mixen Vermogen prestatie Krachtig
Inhoud 4,8 l Grootte bereiding Middelgrote bereidingen
Softstart Ja Bereidingsfuncties Kloppen, Kneden, Mixen
Vermogen prestatie Krachtig Inhoud 4,8 l
Grootte bereiding Middelgrote bereidingen Softstart Ja

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 3 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 12 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 2 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 11 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 10 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 3 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 4 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 16 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 8 Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 9

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 2

De KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS in de kleur Pistache is een ware vertoning van elegantie en stevigheid in keukenapparatuur. Zijn robuuste ontwerp en stevige bouwkwaliteit maakt hem niet alleen een lust voor het oog, maar ook een betrouwbare partner voor elke thuiskok.

Wat direct opvalt is de solide metalen constructie, die zorgt voor stabiliteit tijdens het mixen en kneden van zelfs de zwaarste deegsoorten. De mixer danst niet over het aanrecht, een veelvoorkomend probleem bij lichtere modellen. De krachtige motor van 300 watt, slim geplaatst in de kop van de mixer, verwerkt gemakkelijk grote hoeveelheden ingrediënten zonder aan kracht in te boeten.

Belangrijke aspecten van het design zijn:

 • Kantelbare kop: maakt het eenvoudig om hulpstukken te wisselen en ingrediënten toe te voegen.

 • Kleur en afwerking: het Pistache groen geeft de Artisan Mixer een unieke en eigentijdse uitstraling die bijdraagt aan het karakter van de keuken.

 • Robuust materiaal: volledig vervaardigd uit metaal wat duurzaamheid belooft en een lang leven van het apparaat.

Echter, met een gewicht van 10,4 kg is de mixer aan de zware kant, wat het lastiger kan maken hem te verplaatsen. Toch wordt dit vaak gezien als een voordeel; het gewicht getuigt van de kwaliteit en zorgt voor stabiliteit. De kwaliteit van de meegeleverde accessoires, zoals de garde en kneedhaak, wordt ook geprezen. Deze accessoires zijn vaatwasserbestendig, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

De KitchenAid komt met een extra mengkom, wat enorm handig is wanneer je meerdere componenten voor je bakcreaties tegelijkertijd moet voorbereiden. Geen gehaast met afwassen tussendoor; je kunt zonder onderbreking door met je recept. Het antispatdeksel is een kleine maar waardevolle toevoeging om je keuken schoon te houden tijdens het mengen.

Er zijn mindere kanten aan deze pracht ontwerpen. De kostprijs kan voor sommigen een drempel zijn, maar gezien de veelzijdigheid en kwaliteit van het product, kan dit gezien worden als een investering op lange termijn. Bovendien zijn de uitbreidingen en accessoires ook aan de prijzige kant, maar ze bieden wel de mogelijkheid om de functionaliteit van de mixer nog verder uit te breiden.

Het design van de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS Pistache kan niet anders dan omschreven worden als klassiek met een moderne twist. Zijn tijdloze vormgeving verzekert dat hij niet uit de mode zal raken en zijn stalen constructie belooft jaren van trouwe dienst.

Kortom, deze mixer staat niet alleen mooi op het aanrecht, maar is ook een werkpaard dat je helpt om heerlijke gerechten te bereiden. De KitchenAid is meer dan alleen een keukenmachine; het is een stukje erfgoed voor je thuis.

Prestaties en Multifunctionaliteit

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 3

De KitchenAid Artisan 5KSM175PS Mixer in Pistache is een alleskunner die elke bakliefhebber doet watertanden. Met deze mixer in huis til je je bakcreaties naar een professioneel niveau, zonder al te veel inspanning.

Krachtig mengen, kloppen en kneden - dat is waar de KitchenAid Artisan 5KSM175PS voor staat. Met een vermogen van 300 W en een motor direct in de kop, levert deze machine consistent prestaties, ook bij zwaar deeg. Handig is dat je niet hoeft te wachten tot de eerste lading uit de oven komt; dankzij de twee meegeleverde kommen ga je meteen verder met het volgende recept.

Belangrijke voordelen zijn:

 • Het gemak bij het verwisselen van de deeghaken door de kantelbare kop.

 • Het antispatdeksel dat rondvliegend beslag tegengaat.

 • De twee aandrijfpunten waardoor je verschillende opzetstukken kunt gebruiken.

Natuurlijk is geen enkel product perfect. Zo is de KitchenAid aan de zware kant, wat het minder geschikt maakt om regelmatig te verplaatsen. Daarnaast is de prijs pittig, maar daar krijg je dan ook een machine voor die zo robuust is dat ie jaren meegaat.

Voor de bakfanaten die regelmatig de keuken induiken, is deze machine een ware uitkomst. De mixer is niet alleen in staat om elk mengsel efficiënt en gelijkmatig te mixen, maar ontpopt zich ook als een ster in het zware kneedwerk. Denk aan pizzadeeg, brooddeeg of andere uitdagende baksels - de KitchenAid Artisan draait er zijn hand niet voor om! Daarbovenop maakt hij opvallend weinig lawaai voor een mixer van zijn kaliber, wat het kookplezier alleen maar vergroot.

De duurzaamheid van het apparaat is een ander pluspunt. Waar je bij sommige keukenapparatuur je zorgen maakt over de levensduur, geeft KitchenAid je 5 jaar garantie; dat getuigt van vertrouwen in hun product.

Let wel op bij het bakken van brood. Hoewel de mixer krachtig is, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de machine het soms zwaar heeft met bijzonder stevig deeg. Het is dus belangrijk om de capaciteit van de mixer niet te overschatten.

Over het algemeen is de KitchenAid Artisan 5KSM175PS Mixer een uitblinker in multifunctionaliteit en prestatie. Hij is veelzijdig genoeg om een breed scala aan recepten aan te kunnen, van licht sponsbeslag tot het zwaardere kneden. De machine is betrouwbaar, staat als een huis op het aanrecht en biedt naast functionaliteit ook een dosis stijl aan je keukeninrichting.

De veelgehoorde wens was vaak ‘had ik maar eerder geïnvesteerd in deze keukenhulp’. Hoewel de aanschaf als flink kan worden ervaren, is de hernieuwde passie en mogelijkheden die het biedt voor bakkunsten vaak onbetaalbaar. Zoals het gezegde luidt: goed gereedschap is het halve werk, en de KitchenAid Artisan 5KSM175PS Mixer bewijst dit keer op keer.

Gebruiksgemak en Onderhoud

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 4

Het gebruiksgemak van de KitchenAid Artisan 5KSM175PS Mixer Pistache is iets waar veel gebruikers enthousiast over zijn. Voor wie veel tijd in de keuken doorbrengt, biedt de keukenmachine een helpende hand waar je op kunt vertrouwen. En als we dan toch even kijken naar de praktische kant, zijn er een aantal punten die zeker de aandacht verdienen:

 • Makkelijk verwisselbare hulpstukken: met een simpele handeling klik je de deeghaak of klopper eruit en vervang je deze door een ander accessoire.

 • Vaatwasserbestendige onderdelen: de RVS mengkom en de meeste hulpstukken kan je zo de vaatwasser in schuiven, wat een hoop schrobwerk scheelt.

 • Antislipvoetjes: de mixer blijft standvastig op zijn plek, zelfs bij het kneden van stevig brooddeeg.

Echter, niet alles is perfect. De meegeleverde garde is bijvoorbeeld niet vaatwasserbestendig, een puntje waarbij je even handmatig aan de slag moet. Ook het gewicht van de machine, een solide 10,4 kg, kan als een nadeel worden gezien. Wil je hem verplaatsen, dan is dat best even tillen. Maar dit zorgt tevens voor stabiliteit, waardoor de mixer niet gaat ‘dansen’ op je aanrechtblad bij intensief gebruik.

Het kantelbare ontwerp van het kopstuk werkt prettig en biedt gemak bij het toevoegen van ingrediënten. Een lichte druk naar achteren en de kop klapt naar boven. Belangrijk om te noemen is dat de machine gewoon blijft draaien als je de kop optilt, dus voorzichtigheid is geboden. Een uitschakelmechanisme zou hier uitkomst kunnen bieden voor een nog betere gebruikerservaring, maar dit is geen dealbreaker.

De twee meegeleverde mengkommen zijn een pluspunt; zo kun je doorwerken zonder eerst af te wassen als je meerdere ingrediënten tegelijk moet voorbereiden. Het antispatdeksel voorkomt een warboel op je aanrecht. Let wel, het deksel kan wat losjes aanvoelen, een kleinigheidje om in het oog te houden.

Een ander puntje van aandacht is het geluidsniveau. Hoewel de Artisan mixer als relatief stil wordt ervaren, zal het zeker geen fluisterstille ervaring zijn. Elke krachtige motor maakt nu eenmaal geluid, maar het is niet dusdanig dat je er hoofdpijn van krijgt.

In de praktijk is de mixer zeer eenvoudig te bedienen. Geen complexe digitale schermen of onnodige knopjes; een eenvoudige draaiknop regelt de snelheid en dat is alles wat je nodig hebt. Een goed doordacht ontwerp dat aansluit bij de gewenste functionaliteit.

Al met al biedt de KitchenAid Artisan 5KSM175PS Mixer Pistache een solide ondersteuning in de keuken. Met een paar kleine aandachtspunten die niet opwegen tegen het gemak en de kwaliteit van het krachtige apparaat. Het is een investering die, mits goed onderhouden, jaren mee kan gaan en je vele culinaire avonturen kan bezorgen. En laten we wel wezen, het oog wil ook wat en met deze pistachekleurige mixer haal je zowel een functioneel als een esthetisch hoogstandje in huis.

Investering en Waarde

Kitchenaid artisan mixer 5ksm175ps pistache 5

Een grondige investering in veelzijdige waarde; zo kan de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS Pistache het best worden omschreven. Met een ontwerp dat in geen enkele keuken misstaat en prestaties die hoge ogen gooien, heeft deze keukenhulp me oprecht overtuigd van zijn kwaliteiten. Zeker, er hangt een prijskaartje aan, maar zoals velen met mij merken, is de investering het meer dan waard.

Hier zijn enkele kernpunten die direct opvallen:

 • Krachtige motor die zonder moeite zware degen aankan, zoals brooddeeg.

 • Twee mengkommen waardoor het werktempo hoog blijft zonder onnodige pauzes voor de vaat.

 • Een antispatdeksel dat de mixer inhoudelijk en letterlijk gesproken schoon werk laat leveren.

 • De stille werking draagt bij aan een aangename bakervaring.

 • Eenvoudig wisselen van deeghaken door de kantelbare kop, wat de flexibiliteit ten goede komt.

Het is deze mixer die de bakervaring verrijkt en transformeert tot een moeiteloze en plezierige activiteit. De zachte klop waarmee hij ingrediënten verwerkt, maakt dat ook lichte beslagen perfect tot hun recht komen. Ja, ik begrijp nu waarom mensen zeggen dat hun biscuit bijna zweeft.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten. Het is bijvoorbeeld duidelijk dat niet iedereen bereid is om de initiële investering te doen. En ja, hij is zwaar, maar dit gewicht is tevens een indicatie van de degelijkheid en zorgt dat de mixer stabiel staat tijdens het gebruik. Daarnaast zijn de accessoires ook prijzig, maar als we de duurzaamheid en veelzijdigheid in ogenschouw nemen, lijkt dit meer een lange termijn voordeel dan een nadeel.

Je zou kunnen zeggen dat de KitchenAid niet zomaar een toestel is, het is een trouwe kompaan voor iedere thuisbakker die serieus te werk gaat. Het gebruik van de mixer is kinderspel, wat bijdraagt aan het algemene gebruiksplezier. Wat betreft geluid, zelfs tijdens het kneden van mijn eerste brood was het aangenaam stil.

Hoewel sommigen melden dat de machine moeite heeft met zeer zwaar deeg, heb ik hier zelf geen last van gehad. Het lijkt erop dat dit afhangt van specifieke omstandigheden die niet voor iedereen gelden. Het antispatschild is wat dun en lijkt fragiel, maar functioneert naar behoren.

Het gebruiksgemak en de efficiëntie waarmee ingrediënten worden omgetoverd tot prachtige baksels maken elke bakervaring beter. Zelfs als je de mixer inschakelt en je richt op het voorbereiden van de volgende stappen in het recept, blijft hij attent zijn werk doen.

Samengevat, de KitchenAid Artisan Mixer 5KSM175PS Pistache is een aanwinst voor elke keuken. De initiele kosten relativerend, krijg je een gebruiksvriendelijk, duurzaam en efficiënt apparaat dat je helpt creaties te maken waarvan je nooit had gedacht ze in je eigen keuken voor elkaar te krijgen. En dat, mijn mede-thuisbakkers, is waar voor je geld.