Mijn review van de KitchenAid Artisan K400 Blender (2024)

Mijn ervaring met de KitchenAid Artisan K400 blender: krachtige 1200W motor, 1,4 liter inhoud en vaatwasserbestendig.
Auteur
Affiliatie
Finn Meijer

Cartesium

Publicatiedatum

31 december 2023

Inleiding

Kitchenaid artisan k400 blender kyoto glow

De KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow is een opvallend keukenapparaat dat met zijn 1200 W motor en robuust design belooft krachtige prestaties te leveren. Dit model heeft een levendige kleur en stevige bouw, en het is specifiek ontwikkeld om bestand te zijn tegen intensief gebruik. Het toestel bevat meerdere snelheidsopties en programma’s voor diverse bereidingen, variërend van gladde smoothies tot fijngemalen ijs.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten Vermogen 1200 W
Inhoud 1,4 l Inhoud: max aantal glazen 3 à 4 glazen
Type blenderkan Schenkkan Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten
Vermogen 1200 W Inhoud 1,4 l
Inhoud: max aantal glazen 3 à 4 glazen Type blenderkan Schenkkan

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 2 Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 3 Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 6

Prijzen

Design en Gebruiksgemak

Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 2

Als je in de keuken staat, wil je dat alles klopt. Je wilt apparatuur die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens mooi oogt op het aanrecht. Met de KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow haal je een echt pronkstuk in huis. Deze krachtige keukenhulp slaat een brug tussen hoogwaardig design en gebruiksgemak, twee kwaliteiten die niet vaak hand in hand gaan.

Het eerste dat opvalt, is het uiterlijk van de blender. De Kyoto Glow is een kleur die direct de aandacht trekt en waarmee je zeker weet dat je een uniek apparaat in huis haalt. Het is een statement en een lust voor het oog, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit waar KitchenAid om bekend staat.

Maar laten we even inzoomen op het gebruiksgemak, want daar worden de meeste punten gescoord. De blender is stevig, staat als een huis en biedt een scala aan functionaliteiten:

 • Een krachtige motor van 1200W die alles aankan, van bevroren fruit tot harde noten. Vijf snelheidsstanden waarmee elk recept tot in perfectie kan worden gemaakt. Speciale programma’s voor ijsdrankjes, smoothies, en ja, zelfs voor het reinigen.
 • Een maataanduiding in de deksel, waar je liefst tot 60 milliliter kunt afmeten.
 • De blenderkan is gemaakt van glas en heeft een inhoud van 1,4 liter, genoeg voor meerdere glazen drinkplezier.

Natuurlijk is het apparaat niet vederlicht – de duurzaamheid en kracht van de motor zorgen ervoor dat de K400 aan de zware kant is. Maar dit gewicht zorgt wel voor stabiliteit tijdens het blenden, wat bijdraagt aan de veiligheid en het gebruiksgemak. En laten we eerlijk zijn, hoe vaak ga je de blender nu echt verplaatsen als hij zo’n mooie plek op je aanrecht heeft?

Over duurzaamheid gesproken, de blenderkan van glas draagt bij aan het solide gevoel van de K400. Het is stevig, hittebestendig en, heel belangrijk, gemakkelijk te reinigen. De messen zijn goed geplaatst, waardoor ze effectief door de ingrediënten heen gaan en elke keer weer zorgen voor een glad resultaat.

Nu weet ik wat je denkt: ‘Is het dan allemaal zonneschijn met deze KitchenAid blender?’ Nou, bijna. Het apparaat maakt uiteraard het nodige geluid, maar dat is onvermijdelijk bij een apparaat dat harde ingrediënten zoals ijs en noten tot moes kan draaien. Ja, de blender is aan de prijzige kant, maar als je ziet wat je ervoor terugkrijgt, is het dat waard – kwaliteit heeft immers zijn prijs.

Wat betreft gebruikscomfort, zul je de antislipvoetjes, snoeropbergmogelijkheid en het feit dat de blenderkan vaatwasserbestendig is zeker waarderen. Hierdoor hoef je na het genieten van je culinaire creaties niet langer in de weer met een afwasborstel (of kun je de kan een snelle spoeling geven na gebruik van het praktische reinigingsprogramma).

Kortom, de KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow is een robuuste, duurzame en esthetisch aantrekkelijke keukenhulp die een veelzijdigheid aan mogelijkheden biedt voor elke culinaire liefhebber. Het is een investering die je keuken naar een hoger niveau tilt, zowel op het gebied van design als functionaliteit.

Blenden en Veelzijdigheid

Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 3

De KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow is een machtsvertoon van mixen en malen. Met zijn krachtige 1200W motor hakt deze blender zonder dralen door ijs en noten heen, maar gaat net zo soepel om met zachte ingrediënten. De glazen kan met zijn ruime inhoud van 1,4 liter biedt genoeg ruimte voor drie tot vier glazen van je favoriete sap of smoothie.

Wat opvalt bij dagelijks gebruik:

 • Verscheidenheid aan standen: Van praktische pulsfunctie tot 5 verschillende snelheden, de K400 levert op maat gesneden resultaten.

 • Flexibele programma’s: Zonder dat je er zelf bij hoeft te blijven, maken de automatische programma’s het blenden van ijs, smoothies en zelfs reinigen een koud kunstje.

 • Ingebouwde maatbeker: Klein maar o zo handig, de doseerdop in de deksel maakt een aparte maatbeker onnodig.

Natuurlijk is het apparaat aan de zware kant; een robuuste aanwezigheid op het aanrecht dat zichzelf niet gemakkelijk verstopt in een keukenkastje. Het past wel bij de stevigheid die je verwacht van KitchenAid. De snelheid en veelzijdigheid waarmee deze machine aan de slag gaat, zijn indrukwekkend.

Het apparaat kan met zijn gewicht van 6,6 kg ietwat onhandelbaar aanvoelen, maar dit verraadt ook meteen zijn bouwkwaliteit. Voeg daarbij dat de blenderkan en bijhorende deksel vaatwasserbestendig zijn, en je hebt een mix van gemak en kwaliteit. De voor warme ingrediënten geschikte blender maakt het maken van soepen net zo eenvoudig als het creëren van ijskoude drankjes.

Een puntje van kritiek: de blender maakt veel lawaai tijdens het blenden. Maar laten we eerlijk zijn, een motor met zoveel kracht fluistert nu eenmaal niet. De glazen kan is weliswaar zwaar maar ook robuust en makkelijk te reinigen. En ja, de deksel kan soms wat lastig zijn, maar weegt dat op tegen het perfect geblend eindproduct? Waarschijnlijk niet.

De KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow komt vooral tot zijn recht bij enthousiaste thuischefs en smoothieliefhebbers die bereid zijn te investeren in een apparaat dat staat voor duurzaamheid en professionele resultaten. Met zijn veelzijdige gebruik moet je alleen nog een prominente plek op het aanrecht vinden, want deze krachtpatser verdient het om uitgestald te worden in je keuken.

En zo biedt de K400 aan elke smaakbehoefte een antwoord, of je nu houdt van fluweelzachte aardbeien-shakes of stevige, voedrijke notenpasta’s. Als keukenpartner staat de KitchenAid Artisan K400 zijn mannetje, waarbij je wel een beetje spierkracht nodig hebt om hem te verplaatsen. Eenmaal geïnstalleerd, is dit een machine waar je jarenlang plezier en veelzijdigheid uit haalt - op voorwaarde dat je goede oordoppen hebt tijdens het gebruik.

Reiniging en Onderhoud

Kitchenaid artisan k400 5ksb4026ekg kyoto glow 4

Wanneer je een keukenapparaat veel gebruikt, wil je dat het schoonmaken snel en doeltreffend is, zonder al te veel poespas. De KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow blinkt uit in beide aspecten. Reinigingsgemak is essentieel en KitchenAid heeft dat duidelijk begrepen. Met een paar handige snufjes verandert het schoonmaakkarwei in een fluitje van een cent.

Om te starten heeft dit model een handig reinigingsprogramma. Even water en zeep in de kan doen, het programma starten en de blender doet de rest. Het resultaat? Een schone blenderkan, zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Hierdoor hoef je niet te schrobben of moeilijk te doen met het verwijderen van restjes.

Een ander pluspunt is dat de blenderkan vaatwasserbestendig is. Ben je dus niet zo’n fan van de schoonmaakstand of wil je een grondigere reiniging, dan kun je de kan eenvoudig in de vaatwasser plaatsen.

Laten we ook de in de deksel geïntegreerde maatdop niet vergeten. Deze dop helpt niet alleen bij het afmeten van je ingrediënten; hij kan ook in de vaatwasser voor een snelle en simpele reiniging.

Belangrijke kenmerken die het schoonmaken vergemakkelijken:

 • Reinigingsprogramma: activeren, wachten en uitspoelen.

 • Vaatwasserbestendig: voor de blenderkan en de maatdop.

 • Maataanduiding: handig en makkelijk af te lezen.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. De kan zelf is aan de zware kant, wat het misschien wat lastiger maakt om hem uit de vaatwasser te halen en op te bergen. Maar laten we eerlijk zijn: een degelijke glazen kan geeft ook een gevoel van kwaliteit en duurzaamheid, en dat neemt een beetje gewicht voor lief.

We weten dat geen enkele keuken vrij is van geluiden, dus het reinigingsgeluid zal zelden oorverdovend zijn. Wel is het iets om rekening mee te houden als je niet van harde geluiden houdt.

Het feit dat de KitchenAid een beetje lawaai maakt tijdens het reinigingsproces of dat de deksel soms een onhandige pasvorm heeft, is slechts een kleine smet op een verder vlekkeloos blazoen. Bovendien, relativerend gezien zijn deze punten niet zozeer nadelen, maar eerder kleine kanttekeningen bij een verder uitstekend schoonmaakproces.

Het onderhoud van de KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow is dus over het algemeen een eenvoudige taak. Met de geavanceerde functies en de vaatwasserbestendige onderdelen, is de tijd die je kwijt bent aan schoonmaken minimaal. De tijd die je overhoudt, kan mooi besteed worden aan het genieten van je keukencreatie of aan extra tijd met het gezin.

Kortom, als je op zoek bent naar een blender die niet alleen zijn werk doet op het gebied van mixen en pureren, maar ook makkelijk schoon te houden is, dan is de KitchenAid Artisan K400 een slimme en praktische keuze.

Prijs en Waardebeoordeling

Kitchenaid artisan k400 blender kyoto glow l2bbr21opmk5

Wanneer je overweegt een blender aan te schaffen, kan de prijsstelling een belangrijk punt van overweging zijn. De KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow presenteert zich niet als een budgetvriendelijke optie, maar gaat prat op zijn kracht en multifunctionaliteit. In deze waardebeoordeling nemen we onder de loep of de investering gerechtvaardigd is.

De blender is uitgerust met een reeks kenmerken die de prijs doen rechtvaardigen:

 • Een krachtige 1200 W motor die moeiteloos ijs, noten en bevroren ingrediënten vermaalt.

 • 5 snelheidsstanden en diverse programma’s, inclusief een speciale ijsmaler en smoothie stand.

 • Vaatwasserbestendige onderdelen waaronder een glazen blenderkan.

 • Kenmerkend zwaar en solide ontwerp dat zorgt voor stabiliteit tijdens gebruik.

De afwerking en zware kwaliteit van het apparaat worden zeker gewaardeerd en dragen bij aan de positie van de KitchenAid Artisan K400 als een duurzame investering. Het gewicht van 6,6 kg getuigt van zijn robuuste bouw. Gebruikers ervaren dit soms als een nadeel omdat het onhandig kan zijn in het dagelijks verplaatsen. Echter, het zorgt er wel voor dat de blender een vaste, prominente plek op het aanrecht verdient.

Ondanks dat de KitchenAid uitblinkt in efficiëntie en vermogen, zijn er geluiden over het lawaai dat het apparaat maakt tijdens het blenden. Dit is een veelvoorkomend minpunt bij krachtige blenders en kan in sommige gevallen als storend worden beschouwd. Het is belangrijk om dit aspect te wegen tegen de prestaties en het eindresultaat, dat door velen als excellent wordt bestempeld.

De prijs van de blender steekt af tegen goedkopere modellen, maar de extra investering biedt ook zichtbare meerwaarde. De uitgebreide functieset en betrouwbaarheid die KitchenAid biedt, maakt dat deze blender zich onderscheidt in de markt. De kwaliteit van de gebruikte materialen, zoals de glazen kan, spelen ook een rol in het rechtvaardigen van de hogere prijsklasse.

Het ontbreken van additionele accessoires in de standaard verpakking wordt door sommige gebruikers genoemd. Ze zouden graag zien dat bij zo’n hoogwaardig product extra’s zoals een stamper of citruspers inbegrepen zouden zijn. Toch is het assortiment aan los verkrijgbare accessoires om de functionaliteit van de blender uit te breiden een pluspunt.

Samenvattend, de KitchenAid Artisan K400 Blender Kyoto Glow is een investering in de keuken voor wie regelmatig behoefte heeft aan een krachtige, veelzijdige blender met een prachtig design. Het apparaat verdient zijn prijskaartje door de solide constructie, krachtige prestaties en het feit dat het een centrale plaats in veel keukens zal innemen. Hoewel het gewicht en het geleverde lawaai punten van aandacht zijn, lijken deze gering in vergelijking met de voordelen die deze blender met zich meebrengt. Voor fervente keukenliefhebbers lijkt de KitchenAid Artisan K400 een waardevolle toevoeging waar men lang plezier van zal hebben.