Mijn krachtige maker van smoothies: de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay (2023)

De Nutribullet 900 Pro met een krachtige 900 watt motor voor 2 à 3 glazen: ideaal voor gezonde smoothies.
Auteur
Affiliatie
Finn Meijer

Cartesium

Publicatiedatum

3 oktober 2023

Inleiding

Nutribullet 900 pro exclusive clay 1

De Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay heeft een krachtige 900 watt motor, die makkelijk dingen zoals noten en bevroren fruit vermaalt. Ideaal voor snelle, gezonde maaltijden.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit Vermogen 900 W
Inhoud: max aantal glazen 2 à 3 glazen Type blenderkan Drinkbeker
Materiaal blenderkan Kunststof Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit
Vermogen 900 W Inhoud: max aantal glazen 2 à 3 glazen
Type blenderkan Drinkbeker Materiaal blenderkan Kunststof

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Nutribullet 900 pro exclusive clay 9 Nutribullet 900 pro exclusive clay 8 Nutribullet 900 pro exclusive clay 10 Nutribullet 900 pro exclusive clay 2 Nutribullet 900 pro exclusive clay 1 Nutribullet 900 pro exclusive clay 6 Nutribullet 900 pro exclusive clay 7 Nutribullet 900 pro exclusive clay 5 Nutribullet 900 pro exclusive clay 4

Ontwerp en bruikbaarheid

Nutribullet 900 pro exclusive clay 2

Met zijn stijlvolle matte finish en smalle design is de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay een echte blikvanger op het aanrecht. De compactheid van het apparaat maakt dat het in iedere keuken wel een plekje vindt, zonder dominant aanwezig te zijn.

Het gebruiksgemak start al bij het verwisselen van het messenblad met de drinkdeksel. Niet meer onhandig overschenken, maar blenden en direct genieten. De Nutribullet biedt praktische oplossingen voor een actief leven, zonder dat de vormgeving van de keukenapparatuur eraan moet inboeten.

Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

 • 900 watt motor: Krachtig genoeg om bevroren fruit en ijs te hakken.

 • Drinkbeker: Direct vanuit de beker drinken vermindert afwas.

 • Vaatwasserbestendig: De beker en de drinkring kun je gemakkelijk reinigen.

 • BPA-vrij materiaal: Veilig voor gezondheid en welzijn.

Echter, het product is niet perfect. De Nutribullet moet je niet langer dan één minuut laten draaien om oververhitting te voorkomen. Dit lijkt beperkend, maar in de praktijk blijkt dat je smoothie in minder tijd al klaar is. Het messenblad is niet geschikt voor de vaatwasser, dus dat vraagt om wat extra liefde bij het afwassen.

Daarnaast zorgt het krachtige aspect soms voor veel lawaai, iets wat je weliswaar snel vergeet dankzij de efficiëntie waarmee je drankjes gemixt zijn. De motor kan bij langdurig gebruik een lichte verbrande geur afgeven, al wijst dit in de meeste gevallen niet op een defect.

Het rijkelijke roze, dat nergens te druk overkomt door de matte afwerking, voegt een fleurige toets toe zonder de zakelijke uitstraling te verliezen. Met de antislipvoetjes staat de blender stevig op elke ondergrond, dus ook tijdens een energieke blend-sessie blijft ’ie rotsvast staan.

Het mag gezegd worden dat de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay op het gebied van ontwerp en bruikbaarheid zijn beloftes nakomt. Het is een strakke, krachtige machine die efficiëntie combineert met esthetiek. De problemen die zich voordoen, zoals lawaai of geur, zijn klein in vergelijking met de tijd die je bespaart en het gemak dat het apparaat biedt.

Voor diegenen die een voorliefde hebben voor snelle, gezonde opties en een stijlvol keukenapparaat niet uit de weg gaan, biedt de Nutribullet een betrouwbare optie. Het belooft een echte metgezel te zijn voor iedereen die waarde hecht aan gezondheid en gebruiksvriendelijkheid zonder de schoonheid van hun keukeninrichting uit het oog te verliezen.

Blenderprestaties en veelzijdigheid

Nutribullet 900 pro exclusive clay 3

Wanneer het aankomt op het maken van gezonde en smakelijke smoothies, speelt de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay een toprol. Deze compacte krachtpatser kenmerkt zich door een aantal harde feiten die het een gewilde keukenhulp maken.

 • Vermogen: Met een motor van 900 watt kan de Nutribullet harde ingrediënten zoals ijsblokjes en noten moeiteloos fijnmalen.

 • Capaciteit: De blenderkan, die tevens als drinkbeker dient, biedt ruimte voor het bereiden van 2 à 3 glazen.

 • Functionaliteit: Geschikt voor allerlei ingrediënten, van bevroren fruit tot rauwe groenten.

 • Ontwerp: Een stijlvolle matte afwerking die in elke keuken een plekje verdiend.

Dit is geen apparaat dat enkel op de achtergrond een figurantenrol speelt; de Nutribullet staat garant voor dagelijks gebruik met gemak. Of je nu een snelle hap wilt na de sportschool of begint aan een gezond ontbijt, deze blender draait er zijn messen niet voor om. Zekerheid voor het moeiteloos krijgen van een glad resultaat maakt het een onmisbare speler. Zelfs de meest koppige zaden en pitten worden in een handomdraai fijngehakt.

Het gebruiksgemak van dit apparaat mag niet onderschat worden. Het wisselen van het messenblad naar de drinkdeksel is een eitje. Dit betekent trouwens ook dat je minder afwas hebt, want je drinkt rechtstreeks uit de beker waarin je blendt. En laten we eerlijk zijn, wie wordt nu niet blij van minder afwas?

Toch zijn er ook een paar aandachtspuntjes. Het apparaat kan niet aaneengesloten langer dan één minuut gebruikt worden omdat deze dan oververhit kan raken. Voor de meeste smoothies is dit geen probleem, maar voor robuuste mixklussen zou dit een beperking kunnen zijn. Ook ruikt de motor soms een beetje bij langdurig gebruik, al lijkt dit geen effect te hebben op de prestaties.

Daarnaast, alhoewel de Nutribullet bijzonder efficiënt is, komt hij met maar één beker. Dit kan als nadeel ervaren worden voor wie graag meerdere smoothies tegelijk wil voorbereiden. En hoewel de meegeleverde beker vaatwasserbestendig is, moeten de messen met de hand worden afgewassen om ze scherp te houden.

Een blender is natuurlijk niets zonder zijn praktische bruikbaarheid. Hoewel hij robuust blendt, zou de Nutribullet 900 Pro toch een tikkeltje stiller mogen zijn. Dit nadeel wordt echter gecompenseerd door de snelheid waarmee je een heerlijke smoothie in handen hebt - voordat je het weet, slurp je al aan je gezonde creatie.

In een notendop is deze blender een trouwe vriend voor wie waarde hecht aan snelheid, efficiëntie en eenvoud. Het brengt gezondheid binnen handbereik, met de kracht om bijna alles te verwerken wat je maar kan bedenken. Een minimale investering in tijd en moeite voor een maximaal resultaat. Wellicht is de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay niet perfect, maar hij komt wel verdraaid dicht in de buurt als het gaat om het leveren van top blenderprestaties met een behoorlijke dosis veelzijdigheid.

Reiniging en onderhoud

Nutribullet 900 pro exclusive clay 4

Een blender die zijn snijbladen behoudt en de vaatwasser trotseert – dat is de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay. Gebruikersgemak is natuurlijk enorm belangrijk wanneer je met regelmaat een verse smoothie wilt maken. Bij deze Nutribullet is reinigen verrassend eenvoudig. Even de beker in de vaatwasser zetten en de messen met de hand afspoelen. Wel zo prettig, want laten we eerlijk zijn, niemand staat te springen om na een verfrissende smoothie een half uur in de keuken te poetsen.

Hoewel het schoonmaken dus een fluitje van een cent is, zijn er een paar aandachtspuntjes voor het onderhoud om rekening mee te houden:

 • De blendbeker en drinkring zijn vaatwasserbestendig, maar het messenblad vereist een handwasje. Zo houd je ze scherp en klaar voor actie.

 • Vermijd het blenden van hete vloeistoffen. De warmtebestendigheid is hier niet op berekend.

 • Gebruik de blender niet langer dan één minuut onafgebroken, om oververhitting te voorkomen. Maar hé, dankzij de kracht van 900 watt ben je toch zo klaar.

Een ander aspect dat wellicht minder aantrekkelijk is, is dat de geur van de motor in het begin wat sterk kan zijn. Sommigen omschrijven het als een brandluchtje, vooral als het apparaat nieuw is of als je het iets te intens hebt gebruikt. Geen nood, dit neigt te verminderen na een aantal keer gebruiken.

Toch weegt dit klein ongemak niet op tegen de vele positieve punten van deze blender. Het is een betrouwbare keukenvriend die je dagelijkse portie vitamines in een handomdraai klaarmaakt. Daarbij geeft het compacte formaat je de vrijheid om hem op je aanrecht te laten stralen zonder dat hij te veel ruimte in beslag neemt.

Kort samengevat, de reiniging en onderhoud van de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay is bijna net zo soepel als de smoothies die hij produceert. Met een kleine inspanning behoud je de blendkwaliteit en zorg je voor een langdurige relatie met deze keukenhulp. Hou je dus vooral niet in met het mixen van bessen, noten of ijs – deze Nutribullet kan het wel aan. Zorg er wel voor dat je hem na afloop even liefdevol een schoonmaakbeurt geeft.

Persoonlijke ervaring en aanbevelingen

Nutribullet 900 pro exclusive clay 5

Na twee jaar intensief gebruik van de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay kan ik met zekerheid zeggen dat deze blender een betrouwbare krachtpatser is in mijn keuken. Hij heeft zich ontpopt als mijn dagelijkse partner voor het maken van smoothies, waarbij gemak en snelheid hand in hand gaan met krachtige prestaties. Hoewel geen product perfect is, weet de Nutribullet zijn mindere kanten ruimschoots te compenseren met zijn positieve aspecten.

Enkele opvallende pluspunten:

 • Krachtig: Met een motor van 900 watt heeft de Nutribullet geen moeite met harde ingrediënten zoals bevroren fruit en noten.

 • Tijdbesparend: Binnen enkele seconden tovert het apparaat de ingrediënten om tot een gladde smoothie.

 • Gebruiksvriendelijk: De eenvoud van het verwisselen van de messen met de drinkdeksel maakt het gebruik ervan een fluitje van een cent.

 • Gemak: De blenderkan direct als drinkbeker gebruiken scheelt een hoop afwas.

 • Compact: Dankzij het smalle ontwerp is hij een subtiele verschijning op het aanrecht.

Echter, deze blender is geenszins perfect; sommige gebruikers ervaren een geur die neigt naar verbrand plastic bij langdurig gebruik, al lijkt dit met de tijd af te nemen. Ook het geluidsniveau is iets waar men aan moet wennen; maar laten we eerlijk zijn, welke krachtige blender is nu helemaal stil?

Qua capaciteit biedt de Nutribullet genoeg ruimte voor 2 à 3 glazen smoothie, wat voor de meeste dagelijkse doeleinden meer dan voldoende is. Toch zou het handig geweest zijn als er standaard meer dan één beker bij zat, vooral wanneer het gezinsleven vraagt om meerdere smoothies tegelijk. Aan de andere kant zorgt het aanbod van accessoires voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden.

Wat betreft ontwerp heeft de Nutribullet een stijlvol en modern voorkomen. De mat en glanzende afwerking geven het een eigentijdse uitstraling die in vrijwel elke keuken zal passen. Bovendien is het toestel BPA-vrij, wat een geruststellende gedachte is gezien de gezondheidstrend waarvoor veel mensen een blender aanschaffen.

Dat de Nutribullet zich zo makkelijk laat reinigen door zijn vaatwasserbestendige onderdelen mag als een zeer groot pluspunt worden gezien. Alleen het messenblad vereist een handmatige reiniging, wat een kleine moeite is om de kwaliteit van de messen te waarborgen.

Mijn persoonlijke bevinding is dat de Nutribullet 900 Pro Exclusive Clay een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke, krachtige blender die dagelijks zonder moeite gebruikt kan worden. Zijn compactheid, kracht, en het gemak waarmee hij te reinigen is, maken het tot een apparaat waar je op kunt rekenen.

Voor de smoothieliefhebbers, de fitnessfanaten, of de drukke ouder – deze blender past zich met gemak aan de levensstijl aan. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, en in het geval van de Nutribullet wegen de voordelen duidelijk zwaarder. Zo vormt de Nutribullet de smoothiepartner die je in 2023 zoekt. Kortom, een blender die zijn werk goed doet, je niet in de steek laat en je helpt in je streven naar een gezond leven.