Mijn favourite keukenapparatuur: de Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 (2023)

De Philips Flip & Juice HR3770/00: een 1500W blender voor bevroren fruit en warme ingrediënten met handige schoonmaakmodus.
Auteur
Affiliatie
Finn Meijer

Cartesium

Publicatiedatum

3 januari 2023

Inleiding

Philips flip & juice hr3770 blender

De Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 is een multifunctionele keukenhulp die kracht en veelzijdigheid combineert in een compact pakket. Met haar vermogen van 1500 watt en een ruime kan van 2 liter is dit toestel perfect voor het bereiden van diverse dranken en gerechten. De mogelijkheid om met één druk op de knop te wisselen tussen een blender en een sapcentrifuge onderscheidt de HR3770/00 van andere apparaten op de markt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten Vermogen 1500 W
Inhoud 2 l Inhoud: max aantal glazen 5 à 6 glazen
Type blenderkan Schenkkan Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten
Vermogen 1500 W Inhoud 2 l
Inhoud: max aantal glazen 5 à 6 glazen Type blenderkan Schenkkan

Prijzen

Effectiviteit bij bevroren ingrediënten en ijs

Philips flip & juice hr3770 blender mnzz67rmeawa j3vr0l

Wanneer het aankomt op het blenden van bevroren ingrediënten en ijs, is de Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 een echte uitblinker. Veel blenders kampen met een gebrek aan vermogen, waardoor ze grote stukken bevroren fruit of ijsblokjes niet aankunnen. Echter, met een krachtige motor van 1500 W zet de Flip & Juice deze uitdaging gemakkelijk om in een glad en smaakvol resultaat. Of je nu in de zomerse hitte snakt naar een verkoelende ijsdrank of je ochtendroutine wilt opfrissen met een fruitig ontbijt, deze blender maakt het bereiden van beide een eitje.

Nu zal ik op sommige punten puntiger ingaan:

 • Sterke motor: Veel gebruikers melden dat de krachtige motor het mogelijk maakt om bevroren ingrediënten zonder probleem fijn te malen.

 • IJs crushen: Een perfecte consistentie van crushed ijs is essentieel voor slushies en bepaalde cocktails, en dit toestel presteert hierin voortreffelijk.

 • Efficiëntie: Het apparaat maakt niet alleen heerlijke en gladde smoothies, maar is ook snel klaar met de taak.

Toch zijn er een paar punten waar je op zou moeten letten. Grote stukken bevroren fruit kunnen soms een tweede blendbeurt nodig hebben om volledig glad te worden. Maar gezien het feit dat zo’n tweede ronde nog steeds binnen een tijdsbestek van enkele minuten ligt, is dit slechts een klein issue.

Eveneens, zoals veel krachtige apparaten, heeft de Philips Flip & Juice een stevige geluidsproductie. Voor sommige mensen kan dit als nadeel worden ervaren, vooral in de vroege ochtenduren. Maar we houden ons voor dat goed gereedschap nou eenmaal zijn eigen geluid heeft, en aangezien de blender zijn werk snel verricht, is het ook zo weer stil in de keuken.

De Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 bevestigt dat bevroren producten geen partij zijn voor zijn bladbladen en sterke motor, waardoor je met gemak jouw koude culinaire creaties naar wens op tafel zet. En hoewel het schoonmaken van zoveel kracht altijd wat werk vergt, belooft de vaatwasserbestendigheid van de onderdelen en de snelle reinigingsfunctie dat deze taak geen enorme opgave wordt. Het is zeker een aansprekend apparaat voor iedereen die houdt van verse, koude drankjes zonder het gedoe dat hier normaal bij komt kijken.

Veelzijdigheid met sap en smoothie functies

Philips flip & juice hr3770 blender qrxe5ay0llkr j3vr0l

De Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 biedt een heel scala aan mogelijkheden voor liefhebbers van smoothies en sappen. Het innovatieve Flip & Juice design transformeert deze blender in een handomdraai van een krachtig blend-apparaat naar een handige sapcentrifuge. Hierdoor kunt u met één apparaat genieten van zowel romige smoothies als van heldere, verfrissende sappen.

Belangrijke kenmerken van de Philips Flip & Juice Blender:

 • Kombinatie van blender en sapcentrifuge

 • ProBlend Ultra technologie voor fijne resultaten

 • 1500 Watt motor die zelfs de hardste ingrediënten aankan

 • Grote 2 liter Tritan blenderkan, goed voor 5 à 6 glazen

 • Verschillende automatische blendprogramma’s

Het gebruiksgemak wordt benadrukt door de verschillende automatische programma’s die zorgen voor de juiste blend- en sapresultaten zonder moeite. Of u nu trekt heeft in een gezonde groene smoothie, een romige notenpasta, of een verkoelende ijssmoothie; druk simpelweg op een knop en de Philips Flip & Juice regelt de rest.

Het enthousiasme voor de Philips Flip & Juice neemt enigszins af als we kijken naar het onderhoud. Alhoewel het apparaat een handige reinigingsfunctie heeft, vereist het maken van bijvoorbeeld sappen wat meer schoonmaakwerk door het gebruik van diverse onderdelen. Toch is de moeite relatief klein, aangezien deze onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

Een aantekening waard is het geluidsniveau; het apparaat kan vrij luid zijn tijdens bedrijf. Gelukkig is de Philips Flip & Juice snel in zijn werking, waardoor u nooit lang last zult hebben van het geluid.

Op visueel vlak stelt deze blender niet teleur. Het strakke zwarte design zal niet misstaan in de moderne keuken en met zijn elegante lijnen zal het zeker de aandacht trekken.

Ondanks de veelzijdigheid is de blender niet perfect. Zo kan het af en toe voorkomen dat grotere stukken fruit of ijsblokjes een tweede blendcyclus nodig hebben voor een glad resultaat. Dit is echter een kleine ongemak gezien de snelheid en het gemak waarmee dit opgelost kan worden.

De Philips Flip & Juice belooft dus een allrounder te zijn voor de keuken, capabel om u te voorzien van allerlei soorten drankjes en gerechten.

Deze functies maken het toestel bijzonder geschikt voor gezinnen die waarde hechten aan gezonde opties en variatie in hun dieet, maar ook voor de vrijgezelle smoothie-aficionado of de drankliefhebber die graag experimenteert met sappen en cocktails.

Zo heeft de Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 bewezen een betrouwbare keukenpartner te zijn die met gemak inspeelt op de verschillende wensen en behoeften qua drankbereiding. Wellicht komen er in de toekomst varianten die nog stiller of nog sneller kunnen blenden, maar voor nu biedt dit apparaat al een behoorlijk hoog niveau van tevredenheid.

Gemak van schoonmaken en onderhoud

Philips flip & juice hr3770 blender qrxe5ayq2kjy j3vr0l

Het gemak van schoonmaken en onderhoud staat centraal bij de Philips Flip & Juice Blender HR3770/00. Met krachtige functies voor het maken van smoothies en sappen, is het belangrijk dat de reiniging van het apparaat niet ten koste gaat van het gebruiksgemak. Gelukkig stelt de Philips Flip & Juice niet teleur op dit gebied. De vriendelijke gebruiksomgeving van de blender vermindert de ‘nasleep’ van je culinaire activiteiten, zodat je meer tijd overhoudt om te genieten van je creaties.

Hier zijn enkele punten die het schoonmaken en onderhoud benadrukken:

 • De tritan blenderkan is vaatwasserbestendig, wat een aanzienlijke zorg wegneemt na het mixen.

 • Een automatisch reinigingsprogramma maakt het schoonmaken van de blenderkan na gebruik een fluitje van een cent.

 • De demonteerbare onderdelen doen wonderen voor de grondigheid van de reiniging; of je nu kiest voor handwas of de onderdelen liever in de vaatwasser plaatst.

Hoewel het schoonmaken bij elk keukenapparaat als een last kan worden beschouwd, drukt het bij de Philips Flip & Juice Blender de pret niet. De inclusief meegeleverde instructies zijn duidelijk en beknopt, waardoor je snel aan de slag kunt met het weer spic en span maken van je keukenhulpje. Het is wel zo dat bij het maken van sappen, waarbij meerdere onderdelen in het spel komen, de schoonmaaktijd iets toeneemt. Dit is echter een klein minpunt gezien de veelzijdigheid en eindresultaten van het apparaat.

Wat ook meehelpt, is dat de blenderkan is ontworpen met maataanduiding. Dit is niet alleen handig voor het afmeten van je ingrediënten maar ook voor het beoordelen van hoeveel water je nodig hebt voor het spoelen en reinigen. Het is een klein detail, maar wel een die in de praktijk bijdraagt aan het gebruiksgemak en -plezier.

Het materiaal van de blenderkan en deksel, hoogwaardig kunststof, is robuust en bestand tegen herhaald gebruik. Geen zorgen dus dat je na een aantal keren wassen verschil gaat zien; de kwaliteit blijft behouden.

Toch is er één punt van kritiek dat niet onvermeld mag blijven: bepaalde soorten vruchtvlees kunnen zich wat hardnekkiger hechten aan de blenderkan en onderdelen, wat intensiever schrobben noodzakelijk maakt. Dit is een punt waarbij het design van de blender misschien enige ruimte voor verbetering laat.

Al met al wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen. De gebruiksvriendelijkheid van de schoonmaakfunctionaliteiten en het gemakkelijke onderhoud betekenen een lagere drempel om deze blender dagelijks te gebruiken. De Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 is daarmee niet alleen een stoere hulp tijdens je culinaire avonturen, maar ook een onderhoudsvriendelijke partner die je zonder moeite schoon en klaar voor de volgende ronde houdt.

Design en capaciteiten van de compacte krachtpatser

Philips flip & juice hr3770 blender xbk05ojeln5p j3vr0l

De Philips Flip & Juice Blender HR3770/00 is een toestel waar je U tegen zegt. Dit apparaat mag met recht een compacte krachtpatser worden genoemd. Met een vermogen van 1500 watt en een inhoud van maar liefst 2 liter pakt deze blender alles aan, van stevige stukken bevroren fruit tot ijsklontjes voor die verfrissende smoothies op een warme dag. En ondanks zijn kracht, oogt het toestel ook nog eens fraai op je aanrecht.

Een groot voordeel is het multifunctionele karakter. Het is niet alleen een blender, maar ook eenvoudig om te toveren in een sapcentrifuge. Met één druk op de knop switch je tussen functionaliteiten en maak je heldere sappen zonder pulp of een vezelrijke smoothie.

Laten we eens kijken naar de handige eigenschappen die dit toestel zo gewild maken:

 • Robuust met een stijlvol zwart design.

 • Stevige en lichte Tritan blenderkan, ideaal om over te schenken.

 • Een krachtige motor en scherpe messen voor het fijnste resultaat.

 • Automatische blendprogramma’s voor het gemak.

 • Vaatwasserbestendige onderdelen voor de snelle schoonmaak.

Maar geen enkel apparaat is perfect, en dit geldt ook voor de Philips Flip & Juice. Alhoewel de bediening na enige gewenning intuïtief is, kan de blender in het begin wel wat overweldigend overkomen met zijn verschillende knoppen en instellingen. Daarnaast is het geluidsniveau tijdens gebruik merkbaar, iets wat je snel vergeeft dankzij de snelheid en kracht waarmee deze blender zijn werk doet.

Bij alle pluspunten die de Philips Flip & Juice te bieden heeft, mogen we echter niet vergeten dat na ieder gebruik de schoonmaak wacht. Hoe praktisch de vaatwasserbestendige onderdelen ook zijn, het blijft een klein klusje om steeds de blender te demonteren na gebruik. Toch wordt dit vergemakkelijkt door het reinigingsprogramma en het feit dat ieder onderdeel klaar is voor de vaatwasser wat het onderhoud tóch weer een stuk aangenamer maakt.

Wat betreft het ontwerp, Philips heeft zeker niet bezuinigd op uitstraling. De zwarte afwerking maakt de Flip & Juice tot een stijlvolle toevoeging aan iedere keuken. Zet hem neer op je aanrecht en hij valt ongetwijfeld in de smaak bij vrienden en familie. Het is ook een praatje waard, zeker als je het hebt over de flip & juice technologie waarmee je in een handomdraai schakelt tussen blender en sapcentrifuge.

Al met al levert Philips met de Flip & Juice HR3770/00 een indrukwekkende blender die met zijn veelzijdigheid en capaciteit de verwachtingen meer dan waarmaakt. Het is een investering in gezondheid en gemak, waarmee je in een handomdraai de heerlijkste drankjes op tafel zet. Een aanwinst voor iedereen die van vers houdt, zonder daarvoor het halve keukenblad te moeten opofferen aan een groot apparaat. In het ruime spectrum van keukenapparatuur is dit zonder twijfel een toestel dat trots bovenaan de lijst staat.