Mijn krachtige keukenvriend: de Tefal PerfectMix+ BL811D (2023)

Het Tefal PerfectMix+ BL811D analyse: krachtige 1200W motor, glazen kan, en autobladprogrammas.
Auteur
Affiliatie
Finn Meijer

Cartesium

Publicatiedatum

17 december 2023

Inleiding

Tefal perfectmix+ bl811d 1

De Tefal PerfectMix+ Blender BL811D is een krachtige en veelzijdige keukenhulp voor de dagelijkse behoeften. Met een motor van 1200 watt en een stevige glazen kan van 2 liter, belooft deze blender moeiteloos te mixen, hakken en pureren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten Vermogen 1200 W
Inhoud: max aantal glazen 3 à 4 glazen Type blenderkan Schenkkan
Materiaal blenderkan Glas Blender geschikt voor Bevroren fruit, IJsblokjes, Noten, Rauwe groenten, Vers fruit, Warme ingrediënten
Vermogen 1200 W Inhoud: max aantal glazen 3 à 4 glazen
Type blenderkan Schenkkan Materiaal blenderkan Glas

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Tefal perfectmix+ bl811d 13 Tefal perfectmix+ bl811d 5 Tefal perfectmix+ bl811d 7 Tefal perfectmix+ bl811d 9

Ontwerp en gebruiksgemak

Tefal perfectmix+ bl811d 2

Bij het uitpakken van de Tefal PerfectMix+ BL811D blender is het meteen duidelijk: dit apparaat betekent serieus zaken. De roestvrijstalen onderkant en gigantische glazen kan van 2 liter ademen een industrieel design dat kracht uitstraalt. Tegelijkertijd voegt het een stijlvolle touch toe aan iedere keuken. Het glazen materiaal van de kan voelt robuust aan en is handig voor zowel koude als warme bereidingen.

De bediening is intuïtief met draaiknoppen en druktoetsen, inclusief programma’s voor het crushen van ijs en het maken van smoothies die het giswerk volledig uit handen nemen. En wanneer de blender in actie komt, houdt de krachtige 1200W motor met gemak bevroren ingrediënten tegen de snel draaiende messen. Dit, samen met de zuignapjes, zorgt ervoor dat het apparaat tijdens dit kabaal toch stabiel op het aanrecht blijft staan.

Een nadeel kan zijn dat de kan aan de zware kant is, iets om rekening mee te houden bij veelvuldig gebruik. De blender maakt ook het nodige lawaai, maar dit is vrij gebruikelijk voor apparaten met zoveel vermogen.

Laten we de belangrijkste kenmerken nog even op een rij zetten:

 • Industrieel ontwerp met roestvrijstalen afwerking past in iedere keuken.

 • Intuïtieve bediening met draaiknoppen en druktoetsen voor verschillende programma’s.

 • Grote glazen kan van 2 liter, geschikt voor zowel koude als warme bereidingen.

 • Krachtige 1200W motor en 28.000 rotaties per minuut voor het fijnmalen van zelfs de hardste ingrediënten.

 • Stabiliteit door zuignapjes, ook bij het blenden van zware mixen.

Dit model past bij de lifestyle van mensen die houden van gemak en snelheid. In de ochtend gooi je jouw favoriete mix in de blender en met een simpele druk op de knop heb je een fluweelachtige smoothie. De grote inhoud is ideaal voor diegene die veel consumeert of meerdere porties tegelijk wil bereiden.

Een klein puntje van kritiek is dat er soms wat vuilophoping kan plaatsvinden rondom het afschroefbare gedeelte bij de messen. De constructie rondom de messen vergt soms wat extra aandacht tijdens het reinigen.

Het ontwerp en gebruiksgemak van de Tefal PerfectMix+ BL811D zijn evident wanneer je het zware werk aan dit apparaat overlaat. Als je de blender zijn gang laat gaan, heb je een resultaat van professioneel niveau. Wel gewaarschuwd: de stevige blenderkan vereist wat handkracht wanneer je de inhoud in glazen giet.

De blender is niet voor iedereen een perfecte match. Wie met een beperkte kracht in de handen zit, kan de kan wellicht wat onhandig vinden. Desalniettemin blijft de Tefal PerfectMix+ BL811D een krachtige keukenvriend voor wie de blender frequent en voor uiteenlopende bereidingen gebruikt.

In een oogopslag is te zien dat het apparaat van degelijke kwaliteit is en doet wat het belooft: moeiteloos mixen, ongeacht de content. Het blijft een aanwinst voor de gebruiker die zoekt naar een blend van stevigheid, kracht en design.

Prestatie en functionaliteit

Tefal perfectmix+ bl811d 3

De Tefal PerfectMix+ BL811D blender is een ware krachtpatser in de keuken wanneer het aankomt op het bereiden van smoothies, shakes en andere gemixte creaties. Met een vermogen van 1200 watt en 28.000 rotaties per minuut, is dit apparaat meer dan in staat om zelfs de hardste ingrediënten tot een glad mengsel te verwerken. Of je nu een liefhebber bent van groene smoothies, fruitige traktaties of bevroren desserts, met de Tefal PerfectMix+ zit je goed.

Dit apparaat onderscheidt zich door een aantal opvallende kenmerken:

 • Krachtige motor: Hiermee kun je eenvoudig bevroren fruit en ijsblokjes crushen.

 • Grote glazen kan: Met een capaciteit van 2 liter maak je genoeg voor het hele gezin.

 • Verschillende programma’s: Met de voorgeprogrammeerde instellingen voor smoothies en ijs crushen, krijg je altijd het perfecte resultaat.

Of je nu rap een ontbijtsapje wilt fixen of uitgebreid aan de slag gaat met ingewikkelde recepten, het gebruik van deze blender is kinderspel. Dankzij de zuignappen staat het apparaat stevig op het aanrecht, ongeacht de snelheid die je instelt. En zeg nou zelf, een blender die niet danst over het aanrecht is wel zo prettig.

Maar geen apparaat is zonder zijn minpunten. Gebruikers merken op dat het gewicht van de glazen kan, hoewel dit duurzaamheid en stabiliteit biedt, ook een nadeel kan zijn voor sommigen. Vooral als je de kan van en naar de vaatwasser moet verplaatsen. Daarnaast kan het toestel bij het bereiken van de maximale snelheid wel wat lawaaiig zijn, maar dat lijkt haast onvermijdelijk bij een toestel met zoveel power.

Een ander pluspunt dat niet onbenoemd mag blijven is de aanwezigheid van een autoclean-functie. Dit is uiteraard wel een pré, niet enkel voor het snel weer in actie kunnen komen, maar ook voor de hygiëne. Let wel, soms ontkom je er niet aan om het apparaat zelf nog even na te lopen voor een extra schoonmaakbeurt, vooral wanneer je te maken hebt gehad met kleverige of hardnekkige ingrediënten.

De bediening van de Tefal PerfectMix+ via de draaiknoppen en druktoetsen is overigens erg intuïtief. Het is fijn om de snelheid zelf te kunnen regelen voor als je net iets meer controle wilt over het proces. De messenset, geplaatst onderin de kan, maakt korte metten met alles wat je erin gooit; of dat nu zachte aardbeien of harde noten zijn.

Het design van de blender is degelijk en het heeft met zijn metaal en glas ook een industriële look, wat bijdraagt aan de algemene indruk van kwaliteit. De Tefal PerfectMix+ is niet alleen een functionele keukenhulp, maar ook een apparaat dat gezien mag worden.

Al met al, als je op zoek bent naar een blender die je assisteert bij de dagelijkse voedingsbehoefte en ook past bij een actieve, gezonde levensstijl, dan is de Tefal PerfectMix+ BL811D een overweging waard. Het is een solide en krachtige metgezel in de keuken, die wellicht herrie kan maken, maar bovenal zorgt voor perfecte mixresultaten.

Onderhoud en schoonmaak

Tefal perfectmix+ bl811d 4

Een goede blender is essentieel in iedere keuken, en de Tefal PerfectMix+ BL811D maakt zijn naam waar als het gaat om het mixen van diverse ingrediënten tot een homogeen geheel. Echter, minstens zo belangrijk als de functionaliteit is het onderhoud en de schoonmaak van het apparaat. Het zijn namelijk vaak de dingen na de pret – zoals het reinigen – die een product maken of breken in het oog van de consument.

De Tefal PerfectMix+ BL811D blinkt hierin uit, mede door de autoclean functie. Het is simpelweg een kwestie van warm water en misschien een druppeltje afwasmiddel in de kan doen en de autoclean knop activeren. Na een paar rondjes draaien is de binnenkant overwegend schoon. Ondertussen kun je je richten op andere keukentaken, wat een efficiënte schoonmaakervaring biedt.

Laten we echter niet voorbijgaan aan enkele punten van aandacht:

 • De blenderkan, hoewel vaatwasserbestendig, is nogal zwaar, wat voor sommigen een nadeel kan zijn bij de schoonmaak.

 • Randjes en kieren kunnen vuil-vallen zijn; het apparaat moet soms toch handmatig grondig schoongemaakt worden naast de autoclean functie.

Wat betreft het onderhoud heeft Tefal het de gebruikers makkelijk gemaakt. De blenderkan is BPA-vrij en bestand tegen hitte, waardoor warme ingrediënten geen probleem vormen en je niet hoeft te stressen over chemische nasties. Voor een grondigere reiniging zijn de onderdelen, waaronder de messen, demonteerbaar wat onderhoud een stuk eenvoudiger maakt.

Een functie die bijzonder gewaardeerd wordt, is de mogelijkheid om de messen van de kan te scheiden, iets wat bijdragen kan aan een verlengde levensduur van het apparaat. Dit zorgt er ook voor dat je dicht bij de scherpe mesjes kan komen zonder gevaar voor snijwonden.

De glazen schenkkan is niet alleen een pluspunt vanwege de robuuste kwaliteit, maar ook omdat glas geen smaken absorbeert en eenvoudig te reinigen is. Echter, een aandachtspunt hierbij is het risico op breuk, zeker als je de zware kan per ongeluk laat vallen. Dus terwijl je geniet van een kristalheldere kan die geen geurtjes vasthoudt, is voorzichtigheid geboden bij het hanteren ervan.

Samengevat biedt de Tefal PerfectMix+ BL811D een solide schoonmaakervaring dankzij de volgende punten:

 • Autoclean functie voor snelle schoonmaak.

 • Demonteerbare onderdelen voor grondige reiniging.

 • Vaatwasserbestendigheid van de kan verhoogt het gebruikersgemak.

 • Zware glazen blenderkan die kwaliteit uitstraalt, maar wel met zorg behandeld moet worden.

Weliswaar is de blender aan de luidruchtige kant wanneer hij zijn werk doet, maar dit is een veelvoorkomende eigenschap bij krachtige blenders en mag niet als een noemenswaardig nadeel gezien worden.

Kortom, voor wie op zoek is naar een krachtige, multifunctionele blender en niet terugdeinst voor een beetje onderhoudswerk, is de Tefal PerfectMix+ BL811D een uitstekende keuze. De nadelen, zoals het gewicht van de kan en de schoonmaak van randjes, verbleken bij het gebruikersgemak en de prestaties van dit apparaat. Het is een keukenhulp die met de juiste zorg een langdurige vriendschap belooft.

Prijs kwaliteit verhouding en conclusie

Tefal perfectmix+ blender bl811d 4gkkmn6wwpn

De Tefal PerfectMix+ BL811D is een robuste blender die zijn beloftes nakomt, en dat voor een prijs die bij velen een glimlach op het gezicht zal toveren. Diverse gebruikerservaringen maken al snel duidelijk dat dit apparaat meer is dan een aantrekkelijke aanwinst voor de keuken:

 • Krachtig vermogen van 1.200 watt waarmee zelfs bevroren fruit en noten geen obstakel vormen.

 • Glazen kan van 2 liter: ideaal voor soepen en sauzen, en ook nog eens geschikt voor de vaatwasser.

 • Stevige zuignappen aan de onderkant, waardoor de blender stabiel staat tijdens gebruik.

Dit zijn slechts een paar van de aspecten die gebruikers waarderen. Het apparaat oogt en voelt stevig aan, en de 1200 watt motor laat geen twijfel over zijn kunnen. Daarnaast worden de eenvoud van het instellen van de snelheid en de voorgeprogrammeerde standen als zeer positief ervaren. Gebruikers kunnen onbezorgd hun gang gaan met andere bezigheden terwijl de blender zijn werk doet. Voor wie interesse heeft in een blender die deze kwaliteiten combineert met een stijlvol design, is de KitchenAid Artisan K400 Blender een uitstekende keuze.

Het is duidelijk dat deze blender zich richt op het leveren van kwaliteit en gemak, maar er zijn ook wat kanttekeningen te plaatsen. Zo wordt de glazen kan door sommigen als zwaar ervaren en zijn er meldingen over plastic onderdelen die na intensief gebruik het kunnen begeven. De nadrukkelijke aanwezigheid van het apparaat, met name het geluidsniveau tijdens gebruik, is ook iets om rekening mee te houden.

De prijs-kwaliteitverhouding wordt over het algemeen zeer positief bevonden. De blender biedt veel functionaliteiten die men vaak alleen in hogere prijsklassen tegenkomt. Voor zijn prijs biedt dit apparaat een uitstekende mix van gebruiksgemak, kracht en veelzijdigheid. Daar tegenover staat wel dat enkele gebruikers melding maken van defecten net na de garantietermijn. Dit is iets om in het achterhoofd te houden en onderstreept het belang van zorgvuldig gebruik en onderhoud.

Ter conclusie, wie zoekt naar een multifunctionele blender die naadloos past in het dagelijks keukengebruik en bereid is om wat geluid te tolereren tijdens het bereiden van smoothies en andere mixdranken, de Tefal PerfectMix+ BL811D komt als een sterke kandidaat naar voren. Het is een machine die levert op kracht en veelzijdigheid met een prijskaartje dat niet schrikt. Het is een apparaat dat ervoor zorgt dat de weg naar een gezond en smakelijk drankje aanzienlijk gemakkelijker wordt gemaakt.

Kortom, een slimme investering die ondanks de zwaardere kan en mogelijke geluidsoverlast, naar alle waarschijnlijkheid een trouwe compagnon in de keuken zal zijn. Zolang men voorzichtig omgaat met de materialen, zou dit werkpaard van Tefal voor vele tevreden blendmomenten moeten zorgen.