Mijn keukenervaring met de ETNA AD780ZT afzuigkap (2023)

De ETNA AD780ZT afzuigkap: gebruiksgemak tijdens het koken, eenvoudig te installeren en zuinig in gebruik.
Auteur
Affiliatie
Gert de Haan

Cartesium

Publicatiedatum

6 december 2023

Inleiding

Etna ad780zt

Een goede afzuigkap is onmisbaar in elke keuken. Het voorkomt dat hele huis ruikt naar eten en houdt de lucht schoon terwijl je kookt. We hebben de ETNA AD780ZT getest, een apparaat dat er niet alleen goed uitziet, maar ook de klus klaart.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Type afzuigkap Wandschouw Model wandschouw Schuin
Breedte 80 cm Afzuigsysteem Luchtafvoersysteem, Recirculatiesysteem
Maximale afzuigcapaciteit 634 m3/h Type afzuigkap Wandschouw
Model wandschouw Schuin Breedte 80 cm
Afzuigsysteem Luchtafvoersysteem, Recirculatiesysteem Maximale afzuigcapaciteit 634 m3/h
Artikelnummer 834940 Fabrikantcode 734852

Design en Uitstraling

Etna ad780zt j6q3gonj3882

In de zoektocht naar een stijlvolle afzuigkap die de keuken niet enkel functioneel, maar ook visueel naar een hoger niveau tilt, levert de ETNA AD780ZT een opmerkelijk resultaat. Deze afzuigkap onderscheidt zich door zijn schuine design, wat naast een moderne touch ook een praktisch aspect heeft: je stoot niet langer je hoofd wanneer je over een borrelende pan gebogen staat.

De zwarte afwerking en het slanke metaal van de ETNA AD780ZT geven het een premium gevoel, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling van je keuken. De keuze voor ledverlichting zorgt ervoor dat het werkblad uitstekend belicht wordt, een kleine, maar belangrijke finesse tijdens het koken.

Echter, elke roos heeft zijn doorns en zo heeft ook deze ETNA enkele kleine verbeterpunten:

 • Koolstoffilters en extra onderdelen moeten apart aangeschaft worden, wat onverwachte extra kosten met zich meebrengt.

 • Ontbrekende schroefjes en een handleiding die te wensen overlaat, kunnen voor enige frustratie zorgen tijdens het installatieproces.

Desalniettemin biedt deze afzuigkap een reeks kenmerken die het tot een waardevolle toevoeging voor iedere keuken maken:

 • Moderne, strakke lijnen die passen bij verschillende keukenstijlen.

 • Zwarte, metaalachtige uitstraling die luxe uitstraalt.

 • Handige ledverlichting voor een helder zicht tijdens het koken.

Bij aankoop van de ETNA AD780ZT dien je wel te bedenken dat er geen mal of sjabloon voor het boren van gaten wordt bijgeleverd. Dit vraagt om enige creativiteit en nauwkeurigheid tijdens het ophangen. Desondanks getuigen gebruikers van een relatief eenvoudige montage.

Let wel, hoewel de sommige gebruikers melden dat de afzuigkap meer geluid maakt dan verwacht, staat dit niet in verhouding tot zijn efficiënte afzuiging en de toegevoegde waarde voor je keuken in termen van design.

Service en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel bij de levering van dit product. Eventuele problemen, zoals schade bij bezorging, lijken snel en adequaat opgelost te worden door de verkoper, wat het vertrouwen in de aankoop alleen maar versterkt.

Samengesteld uit hoogwaardige materialen en voorzien van een energieklasse A, draagt de ETNA AD780ZT niet alleen bij aan een fraaie uitstraling, maar is het apparaat ook welkom voor de portemonnee en beter voor het milieu.

Kortom, dit model van ETNA mag dan misschien kleine nadelen hebben, de algemene ontvangst is positief. Het apparaat is een blikvanger die, ondanks zijn aanwezigheid, naadloos integreert met de rest van de keukenapparatuur. Een design dat zowel functioneel als aantrekkelijk is, het maakt de ETNA AD780ZT tot een geliefd item voor wie zijn keuken een frisse en moderne toets wil geven.

Installatie en Montage

Etna ad780zt jql8jg71n2vp oqq2v0k

De ETNA AD780ZT afzuigkap belooft een frisse toevoeging te zijn aan iedere keuken, maar hoe zit het met de installatie en montage van dit apparaat? Ophangen lijkt aanvankelijk een klus voor de doe-het-zelver, maar laat je daar niet door afschrikken. Met een beetje handigheid en een extra paar handen, kun je deze afzuigkap zonder al te veel problemen een plekje geven boven je kookplaat.

Laten we de punten rondom installatie en montage eens op een rij zetten:

 • Je hebt geen meetinstructies op papier om de gaten te boren; precision is een pre.

 • De handleiding kan op sommige punten beter; het is een beetje puzzelen met de luchtverdeler.

 • Gelukkig is de montage te doen als je handig bent; met wat geduld en goed gereedschap lukt het zelf wel.

 • Een aandachtspunt is de levering; de verpakking moet wel stootvast zijn gezien een incident met een gebroken glaspaneel.

Over de Coolblue service kunnen we kort zijn: die is gewoon top. Een snelle vervanging bij schade en een goede opvolging tonen de klantvriendelijkheid van deze winkel.

Wanneer de ETNA AD780ZT eenmaal hangt, is het resultaat een ware verrijking voor de keuken. De moderne zwarte afwerking en het schuine model geven de afzuigkap een charmante uitstraling. Toch klinkt uit sommige hoeken dat de afzuigkap niet muisstil is, maar het zal je gesprekken aan de eettafel niet verstoren.

Een kleine spoiler: de afzuigcapaciteit voldoet ruimschoots, maar verdere details bewaar ik voor een ander deel van dit artikel. Wat betreft het gebruik hebben gebruikers het over eenvoud in de bediening. Kortom, de ETNA AD780ZT neemt je bij de hand voor een soepele kookervaring.

Een slimme eigenschap van dit apparaat is de zelfindicatie voor het reinigen van vetfilters; het neemt je weer een zorg uit handen. Je ziet, zelfs bij een paar kleine montagehobbels, blijft de gebruiker enthousiast.

In het kort, de ETNA AD780ZT is een afzuigkap die niet alleen een mooi gezicht geeft aan je keuken, maar met wat creativiteit in de montage een betrouwbare vriend wordt in het verdrijven van kookluchtjes. En vergeet niet, na een beetje gedoe tijdens de installatie, beloont dit apparaat je met zijn strakke lijnen en capabele afzuigprestaties.

Functionaliteit en Gebruiksgemak

Etna ad780zt krxj3n6dz3mr

De ETNA AD780ZT afzuigkap bewijst dat praktisch design en gebruiksgemak prima samengaan. Allereerst biedt dit model met zijn vier afzuigstanden gemak voor iedere kookstijl. Of je nu een simpele pasta kookt of een uitgebreid wokgerecht, de nodige afzuigcapaciteit is aanwezig. Bij de intensiefstand zie je de kracht van de afzuigkap echt tot zijn recht komen, ideaal voor het elimineren van sterke geuren.

Wat betreft gebruiksgemak, zorgt de ledverlichting voor een heldere blik op al je culinaire creaties. De zelfindicatie voor het schoonmaken van de vetfilters is ook een slimme toevoeging die bijdraagt aan het onderhoudsgemak. En mocht je geen luchtafvoer hebben, de optie voor koolstoffilters maakt dit model flexibel voor praktisch elke keukenopstelling.

Laten we kijken naar de plus- en minpunten van de ETNA AD780ZT:

Pluspunten:

 • Vier afzuigstanden voor verschillende kookactiviteiten.

 • Hoge afzuigcapaciteit van 634 m³ per uur.

 • Gebruiksvriendelijke tiptoetsen.

 • Zelfaangevende schoonmaakindicatie voor vetfilters.

Minpunten:

 • Installatie kan lastig zijn; een mal voor het boren van gaten ontbreekt.

 • Bij recirculatie ontbreken enkele kleine onderdelen en schroefjes.

Hoewel het ontbreken van een afteken vel voor het installeren als een gemis kan worden gezien, laat de ETNA AD780ZT zien dat het, eenmaal opgehangen, een ware aanwinst is voor je keuken. Gelukkig was zelfs een hobbeltje bij levering geen groot probleem; de service van de leverancier werd als uitstekend ervaren met een snelle vervanging van beschadigde onderdelen.

Mocht je kiezen voor recirculatie, weet dan dat er mogelijk extra accessoires aan te schaffen zijn. Dit kan gezien worden als een klein nadeel, maar aan de andere kant biedt het de flexibiliteit om de afzuigkap te personaliseren en aan te passen aan je specifieke keukenbehoeften.

De ETNA AD780ZT staat ook bekend om zijn stille werking, alhoewel sommige gebruikers aangeven dat het geluidsniveau hoger is dan verwacht. Dit is wellicht iets om rekening mee te houden, afhankelijk van je gevoeligheid voor geluid in de keukenomgeving.

Het is een feit dat design en functionaliteit elkaar niet hoeven uit te sluiten. Met de ETNA AD780ZT geniet je van een gestroomlijnd keukenapparaat dat zijn beloftes nakomt qua afzuigprestaties. Een paar kleine obstakels bij de montage of aanvullende aankoop van onderdelen zijn slechts kleine hobbels op de weg naar een keuken waarin je met plezier kookt en je gasten ontvangt.

De conclusie is simpel: de ETNA AD780ZT afzuigkap is een goed doordacht apparaat dat voornamelijk uitblinkt in functionaliteit en gebruiksgemak, met slechts enkele kleine haken en ogen die te overzien zijn.

Geluidsniveau en Afzuigcapaciteit

Etna ad780zt m1ozml5xj2y5 vpbo5ko

Als we kijken naar het geluidsniveau en de afzuigcapaciteit van de ETNA AD780ZT afzuigkap, staan we voor een interessant plaatje. Deze afzuigkap slaagt erin om een hoge afzuigcapaciteit te bieden van maar liefst 634 m³ per uur, wat hem uitermate geschikt maakt voor zelfs de open keukens waar geurtjes zich snel kunnen verspreiden. Hierdoor hoef je geen zorgen meer te maken als je weer eens uitgebreid aan het wokken slaat.

De ETNA AD780ZT weet deze prestatie te leveren terwijl de decibellen redelijk binnen de perken blijven. Op de hoogste stand produceert de afzuigkap een geluidsniveau van 59 dB, wat als minder stil ervaren kan worden, maar laten we eerlijk zijn, perfecte stilte kun je in een werkende keuken toch niet verwachten. Het is een kwestie van afwegen: iets meer geluid voor een frisse keuken zonder vettige luchtjes.

Laten we de belangrijkste punten eens op een rijtje zetten:

 • Afzuigcapaciteit: 634 m³/uur, sterk genoeg voor open keukens.

 • Geluidsniveau: maximaal 59 dB, wat hoorbaar is maar acceptabel.

 • Intensiefstand: ideaal voor sterke kookgeuren, korte duur van intense afzuiging.

 • Automatische terugschakeling intensiefstand: voor extra gebruiksgemak.

Ondanks dat de afzuigkap niet fluisterstil is, heeft dit product zeker zijn sterke punten. Hij is gemotoriseerd en de aanwezigheid van een automatische terugschakeling van de intensiefstand is een slimme functie die bijdraagt aan het gebruiksgemak. Dit betekent dat na een heftige kookactie de afzuigkap automatisch terugschakelt naar een lagere, stillere stand.

Het moet echter wel gezegd worden dat enkele gebruikers aangeven dat het geluidsniveau wellicht iets aan de hoge kant ligt. Desalniettemin, als je prioriteit ligt bij het effectief wegzuigen van kookgeuren, zal dit je waarschijnlijk minder zwaar wegen.

Zoals vaak het geval is met dergelijke apparaten, komen we bij de koolstoffilters. Deze zijn nodig als je voor recirculatie kiest en helaas, ze zijn niet bijgesloten. Het is een kleine tegenvaller dat je deze los moet aanschaffen, maar voor wie dit van tevoren weet, zal het geen dealbreaker zijn.

Een ander puntje dat aandacht vereist is het periodieke onderhoud. De aluminium vetfilters moeten regelmatig gereinigd worden, maar gelukkig geeft de afzuigkap zelf aan wanneer het tijd is om deze taak aan te pakken. Dat is een handige eigenschap die zorgt voor wat gemoedsrust en je keuken lange tijd fris houdt.

Concluderend is de ETNA AD780ZT een afzuigkap die zijn werk meer dan goed doet. Met een solide afzuigcapaciteit en een geluidsniveau dat, hoewel aanwezig, niet onoverkomelijk is. Het is een kap die laat zien dat je voor een frisse keuken niet altijd hoeft in te leveren op stijl of functionaliteit. Je moet wel bereid zijn een beetje geluid voor lief te nemen. Maar laten we wel zijn, een beetje reuring maakt de keuken juist die bruisende plek in huis waar geleefd wordt.