Recensie: Canon Zoemini 2, de draagbare en zeer handige pocket printer (2024)

Compact en kleurrijk, de Canon Zoemini 2 print zonder inkt via ZINK met een resolutie tot 314x500 dpi. Bluetooth verbinding en 2 jaar garantie.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

22 oktober 2023

Inleiding

Canon zoemini 2 blauw

De Canon Zoemini 2 Blauw is een innovatieve mobiele printer die gebruikt maakt van ZINK-technologie, waarmee gebruikers overal foto’s kunnen afdrukken zonder inkt. Deze compacte en lichtgewicht printer heeft een afdruksnelheid van één pagina per minuut en staat garant voor foto’s met een resolutie van 500 x 314 dpi. Met de Canon Mini Print app print men eenvoudig via een Bluetooth-verbinding vanaf smartphones, zowel Android als iOS. Het milieuvriendelijke aspect van de printer komt naar voren door het gebruik van ZINK papier, dat geen cartridges of toners nodig heeft, waardoor afval vermindert.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Afdruktechnologie ZINK Kleurenprinter Ja
Afdruktechnologie ZINK Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 920937 Fabrikantcode 5452C005AA
Merk Canon Garantie 2 jaar

Prijzen

Ontwerp en Draagbaarheid

Canon zoemini 2 blauw 30glrbxv1ypx ww3yqm

In een tijd waarin we niet meer zonder onze smartphones lijken te kunnen, brengt de Canon Zoemini 2 Blauw de gemakken van digitale fotografie naar onze tastbare wereld. Deze pocket printer is een uitkomst voor iedereen die graag zijn of haar foto’s live deelt, niet alleen op sociale media, maar ook in de vorm van een fysieke afdruk.

Ontwerp en Draagbaarheid

Het eerste wat opvalt aan de Zoemini 2 is het compacte formaat. Met afmetingen van 12 cm hoog, 21 cm diep en een breedte van 8,4 cm, past het apparaat moeiteloos in een grotere jaszak of een kleine tas. Het lichte gewicht van slechts 177 gram maakt het dragen een fluitje van een cent, ideaal voor wie altijd onderweg is.

De stijlvolle blauwe kleur geeft de printer een modieuze uitstraling die aansluit bij veel persoonlijke stijlen. En met zo’n blikvanger in handen trek je zeker de aandacht tijdens een feestje of een uitstapje!

Een paar belangrijke kenmerken op een rijtje:

 • Compact formaat: 12 x 21 x 8,4 cm

 • Licht gewicht: 177 gram

 • Stijlvol ontwerp: Aantrekkelijk blauw

De Zoemini 2 is niet alleen ontworpen met draagbaarheid in gedachten, maar biedt ook gebruiksvriendelijkheid. Met een eenvoudige bluetooth-verbinding koppel je je smartphone razendsnel aan de printer. De afwezigheid van wifi-verbinding kan voor sommigen een minpuntje zijn, maar bluetooth zorgt voor een directe en gemakkelijke manier om je apparaat te verbinden.

Toch zijn er kleine kanttekeningen bij dit product. Zo heeft deze pocket printer maar een usb-aansluiting en geen wifi, wat betekent dat je altijd je telefoon bij de hand moet hebben om af te drukken. Dit is in bepaalde situaties minder praktisch, maar een echte dealbreaker zou ik het niet noemen. Het ontbreken van Apple AirPrint kan ook als een gemis worden gezien voor sommige iPhone-gebruikers, maar door de eigen Canon Mini Print app wordt dit ruimschoots gecompenseerd.

Een oplaadindicator geeft aan wanneer de printer weer opgeladen moet worden, zodat je nooit onverwachts zonder power zit op momenten dat je het apparaat het meest nodig hebt. Dat gezegd hebbende, is de afgedrukte fotoformaat van 5 x 7,6 cm misschien aan de kleine kant voor wie grotere afdrukken wenst. Voor de meerderheid van de gebruikers zal dit echter een charmante grootte zijn, perfect voor in portemonnees of om te delen als aandenken.

Ondanks deze kleine minpunten, blijft de Canon Zoemini 2 een uitstekende keuze voor de gadgetliefhebber die de fysieke foto nog steeds waardeert. De makkelijke draagbaarheid maakt dit apparaatje tot een zeer gewenste metgezel tijdens allerlei soorten evenementen en activiteiten.

Zoek je dus een manier om je digitale herinneringen snel en eenvoudig in de hand te houden, dan is de Canon Zoemini 2 Blauw zeker het overwegen waard. Met zijn evenwichtige ontwerp en hoge mate van draagbaarheid brengt het apparaat een leuk, interactief element naar ieder samenzijn. Het laat zien dat in onze steeds meer verbonden wereld er nog steeds plaats is voor de tastbare charme van een gedrukte foto.

Verbindingsmogelijkheden en App

Canon zoemini 2 blauw 77k6yn0v31mw ww3yqm

Met de Canon Zoemini 2 Blauw heb je altijd een mini printer bij de hand om je foto’s direct van je telefoon naar tastbare herinneringen om te zetten. Via Bluetooth verbind je jouw smartphone moeiteloos met de printer, waarbij de Canon Mini Print app een centrale rol speelt. Deze app stelt je niet alleen in staat om je foto’s af te drukken maar biedt ook een scala aan bewerkingsopties om je herinneringen nog persoonlijker te maken.

Verbindingsmogelijkheden en App

 • Bluetooth: Snel en draadloos verbinding maken met smartphones.

 • Canon Mini Print app: Bewerkingen, filters en AR toevoegen voor een persoonlijke touch.

 • Compatibiliteit: Ondersteuning voor zowel Android als iOS.

Hoewel er geen wifi-functie is op de Zoemini 2, is de Bluetooth-verbinding wel bijzonder stabiel. Het is een fluitje van een cent om je smartphone en de printer te koppelen, waarna het printen bijna direct van start kan gaan. Ideaal voor een onverwacht fotomoment of wanneer je snel een aandenken wilt maken voor een vriend of vriendin.

De mogelijkheden van de Canon Mini Print app zijn behoorlijk uitgebreid. Of je nu een filter wilt gebruiken voor die vintage look of een leuk kader wilt toevoegen voor dat feestje, de app biedt het allemaal. AR-functies voegen een extra dimensie toe door bijvoorbeeld je gezicht te veranderen met grappige effecten voordat je de foto print.

Een klein nadeel is dat de app soms kan voelen als te veel van het goede. Met zoveel opties kan het overweldigend zijn voor diegene die simpelweg snel een foto wil printen zonder al te veel poespas. Maar hé, opties hebben is beter dan beperkt zijn, toch?

De compatibiliteit van de Zoemini 2 is ook een sterk punt. Of je nu een Android toestel of een iPhone hebt, de printer discrimineert niet en maakt vrienden met beide. Dit maakt het eenvoudiger om ’m te gebruiken ongeacht welk apparaat je voorkeur geniet.

Zitten er dan geen haken en ogen aan de verbindingsmogelijkheden? Nou, een puntje van kritiek is dat er geen wifi-connectiviteit is. Dit zou het geheel nog universeel bruikbaar maken en niet alleen afhankelijk van een directe Bluetooth-verbinding. Maar laten we eerlijk zijn, Bluetooth is inmiddels zo wijdverspreid dat dit slechts een klein smetje is op een verder vlekkeloze verbindingssituatie.

De oefening in minimalisme met slechts één type verbindingsmogelijkheid heeft ook zijn voordelen. Het maakt de Zoemini 2 een toonbeeld van het ‘minder is meer’ principe, waar je de vrijheid hebt om zonder onnodige toeters en bellen aan de slag te gaan. Je foto’s printen wordt niet onderbroken door een complexe setup of onnodige stappen; het is simpel, snel en doeltreffend.

Al met al zorgt de Canon Zoemini 2 Blauw ervoor dat je niet lang hoeft te wachten tot je digitale momenten tastbaar zijn. En dat is waar het uiteindelijk om gaat bij een pocket printer: het vastleggen van momenten zonder gedoe, direct in je handen. Het gemak van de Canon Mini Print app en de betrouwbare Bluetooth-verbinding maken van de Zoemini 2 een waardige metgezel voor iedereen die zijn of haar leven graag in kleur print.

Printkwaliteit en Snelheid

Canon zoemini 2 blauw 87lqzpnk21gl ww3yqm

De Canon Zoemini 2 Blauw pocket printer staat voor het snel en makkelijk printen van uw foto’s, maar hoe presteert deze nou echt als het op printkwaliteit en snelheid aankomt? Allereerst, de afdruksnelheid van 1 pagina per minuut lijkt misschien niet supersnel, maar voor een apparaatje dat u overal mee naartoe neemt, is dat eigenlijk best flitsend. Het is sowieso qua comfort een winnaar; stel je voor, je bent op een feestje en je legt die giechelende momenten vast, print ze uit en deelt ze direct uit aan je vrienden.

Maar wat zijn nou de pluspunten waarvoor je echt valt bij de Zoemini 2?

 • Gedetailleerde afdrukken met een maximaal resolutie van 500 x 314 dpi

 • De mogelijkheid om foto’s te printen op zelfklevend fotopapier en stickers

 • Geen inkt nodig, wat betekent dat je niet steeds cartridges hoeft te vervangen

Betekent dit dat de afdrukkwaliteit top is? Absoluut! Je prints komen er mooi en kleurrijk uit, zeker als je kijkt naar de compactheid van de printer. Verwacht echter niet dezelfde kwaliteit als die van een professionele fotoservice of high-end desktop printers. De kleuren kunnen af en toe een tikje minder levendig zijn en de details soms iets minder scherp, maar voor het direct afdrukken van foto’s in een sociaal scenario is het méér dan voldoende.

Bovendien is het een kleurenprinter, wat betekent dat je niet beperkt bent tot zwart-wit kiekjes. De ZINK technologie, waar je later meer over leest, maakt dit allemaal mogelijk zonder gedoe met inkt. Een klein nadeel is dat je beperkt bent tot het formaat van 5 x 7,6 cm, maar laten we eerlijk zijn, dat is juist een deel van de charme bij dit soort instant foto’s.

Stel je nu voor dat je een prachtige zonsondergang vastlegt tijdens een avondwandeling. Je print je foto uit met de Canon Zoemini 2, en het resultaat is een levendige herinnering die je meteen voelt en ziet, iets wat op een smartphone scherm toch minder tastbaar is.

De Bluetooth-connectiviteit vereenvoudigt het hele proces en zorgt ervoor dat je niet in de war raakt met kabels of je druk hoeft te maken over wifi-signalen. Hoewel de printer geen Apple AirPrint ondersteunt, wat sommige iOS-gebruikers zou kunnen storen, is de Canon Mini Print app wel een betrouwbare en gebruiksvriendelijke partner.

Is de Canon Zoemini 2 Blauw perfect? Nee, dat is het niet. Maar welk product is dat nou wel? De printer is ontworpen voor een specifieke gebruiker in gedachten; iemand die het belangrijk vindt om direct en overal momenten te kunnen vastleggen en delen. Voor die gebruikers is het een apparaat dat veel voldoening geeft. Als je op zoek bent naar professionele prints en razendsnelle resultaten, dan is dit misschien niet het apparaat voor jou. Maar als de charme van directe prints, onderweg zijn en gemak bovenaan je lijst staan, dan komt de Zoemini 2 behoorlijk in de buurt van perfectie voor jouw behoeften.

Milieuvriendelijkheid en ZINK Technologie

Canon zoemini 2 blauw b7ygvwyj5gow 6zexr9

In de wereld van draagbare printtechnologie heeft de Canon Zoemini 2 Blauw een frisse wind gebracht met de nadruk op milieuvriendelijkheid en geavanceerde ZINK technologie. Een groot pluspunt is dat deze pocket printer het milieu spaart door het gebruik van ZINK (Zero Ink) papier, wat betekent dat er geen cartridges of toners nodig zijn. Het toepassen van deze techniek maakt dat je zorgeloos kunt printen zonder na te denken over schadelijke inkt of het vervangen van cartridges.

 • ZINK Papier: Geen inkt nodig, dus minder afval.

 • Voorgesneden Stickers: Direct plakbaar op verschillende oppervlaktes.

 • Canon Mini Print app: Eenvoudig bewerken en printen vanaf je telefoon.

Hoewel de milieubewuste aanpak een schot in de roos is, kan het ontbreken van traditionele inkt een compromis zijn voor diegenen die gewend zijn aan conventionele printers. Het is bekend dat ZINK prints soms wat kunnen vervagen en wellicht niet de kleurkwaliteit bieden die sommige foto-enthousiastelingen eisen. Echter, dit kan gezien worden als een kleine prijs voor de handigheid en duurzaamheid dat ZINK biedt.

Een ander aspect om te overwegen is de afdruksnelheid van 1 pagina per minuut. Hoewel dit niet supersnel is, is het een begrijpelijke snelheid voor een compact apparaat dat is gemaakt voor gemak en draagbaarheid. In de praktijk blijkt dit meer dan voldoende voor het printen van foto’s op locatie, zoals tijdens een feestje of een stedentrip.

De Canon Zoemini 2 zet zijn milieuvriendelijke voetstappen voort in de afmetingen van het apparaat. Met een bescheiden gewicht van slechts 0,177 kg en een compact design is deze printer het toonbeeld van draagbaarheid zonder teveel materiaalverspilling. Het gebruik van duurzame materialen zou de volgende stap kunnen zijn voor Canon om de ecologische voetafdruk van de Zoemini 2 verder te verkleinen.

De mogelijkheid om te printen via Bluetooth en de ondersteuning voor Android en iOS door de handige Canon Mini Print app versterken het gebruiksgemak. Het ontbreken van Wifi is enerzijds een minpunt, maar anderzijds is de Bluetooth-verbinding vaak stabiel genoeg voor het printen van spontane momentopnames met je mobiel.

Wat kleur betreft, geeft de Zoemini 2 een nieuwe definitie aan levendigheid met zijn kleurenprints op ZINK fotopapier. De maximale printresolutie van 500 x 314 dpi biedt heldere en gedetailleerde afbeeldingen voor zo’n kleine printer. Dit kan verrassend zijn voor nieuwe gebruikers die de kracht van deze pocket printer onderschatten.

Samengevat brengt de Canon Zoemini 2 Blauw een stukje milieubewustzijn naar fotoliefhebbers die graag hun momenten direct in handen willen hebben. Ondanks enkele compromissen behoudt de printer een balans tussen draagbaarheid en prestaties met een innovatieve inslag. Het is een slimme keuze voor diegenen die duurzaamheid op prijs stellen en tegelijkertijd willen genieten van de magie van onmiddellijk je foto’s printen. Op het gebied van milieuvriendelijkheid en gebruiksgemak is de Canon Zoemini 2 dan ook zeker een moderne wonderprinter te noemen.