Onze ervaring met de Canon SELPHY SQUARE QX10: Handig ‘on-the-go’ printen (2024)

Onze review van de Canon SELPHY SQUARE QX10 met Dye-Sub techniek voor levendige kleuren en foto’s die lang meegaan.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

22 juli 2023

Inleiding

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 1

De Canon SELPHY SQUARE QX10 Zwart is een draagbare fotoprinter die technologie en stijl combineert, waardoor het printen van foto’s onderweg een fluitje van een cent is. Dit apparaat, dat in staat is om met Wi-Fi te verbinden, biedt gebruikers de mogelijkheid om direct vanaf hun smartphone vierkante foto’s te printen. Dankzij de bijgeleverde XS-20L Papier set, voorzien van twintig zelfklevende fotovellen, staat de QX10 garant voor kwaliteitsafdrukken die generaties lang meegaan. Met de speciale app pas je moeiteloos elk beeld naar wens aan, waarbij de foto’s tot 6,8 bij 6,8 centimeter groot zijn. De Dye-Sublimation druktechniek zorgt ervoor dat elke afdruk sprankelt met levendige kleuren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Artikelnummer 883485 Fabrikantcode 4107C003AA
Merk Canon Garantie 2 jaar
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Afdruksnelheid kleur (ISO) 0,43 ppm Afdruksnelheid zwart (ISO) 0 ppm

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 7 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 21 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 4 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 23 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 5 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 18 Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 11

Ontwerp en Draagbaarheid

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 2

Wanneer je onderweg bent en toch de behoefte hebt om je mooiste momenten direct vast te leggen, biedt de Canon SELPHY SQUARE QX10 in combinatie met het Canon PAPER XS-20L een handige oplossing.

Deze compact printer is echt een uitkomst voor wie graag zijn foto’s fysiek in handen heeft. Het vierkante formaat van de printer is opvallend en praktisch tegelijk. Je schuift het gemakkelijk in je rugzak of zelfs een grote jaszak. Hiermee gaat het idee van thuis foto’s afdrukken compleet op de schop. Je kan nu letterlijk tijdens een dagje uit of op vakantie je foto’s uitprinten.

Enkele belangrijke punten van het ontwerp en de draagbaarheid zijn:

 • Klein en Licht: Met afmetingen van 14,33 cm bij 10,22 cm en een diepte van slechts 3 cm, plus een gewicht van 445 gram, is meenemen geen gedoe.

 • Stevigheid: De printer voelt degelijk aan; een onmisbare eigenschap voor een apparaat dat bedoeld is om veel te reizen.

 • Uiterlijk: Het strakke, zwarte design zal bij velen in de smaak vallen en past goed bij de huidige minimalistische trend.

Natuurlijk, het kan zijn dat je slechts plaats hebt voor één apparaat in je tas. In dat geval kan de printer de strijd verliezen van bijvoorbeeld een waterfles of een dikke portemonnee. Maar de gemiddelde tassendrager zal hier weinig problemen ondervinden.

De printer werkt met de Canon Paper XS-20L papier- en inktset om 20 vierkante foto’s af te drukken die lang meegaan. Dankzij de speciale Dye-Sublimation techniek komen je foto’s er levendig uit, en een beschermende laag maakt ze bestand tegen water en morsen. Laten we eerlijk zijn, dat is een enorme plus voor een draagbaar toestel—je weet nooit wanneer een ongelukje gebeurt.

Het afdrukken duurt ongeveer 43 seconden per foto. Dat is misschien niet de snelste tijd, maar gelet op de kwaliteit en de mogelijkheid om ter plaatse af te drukken, is dat een minpunt die je er wel bij kunt nemen. En laten we niet vergeten: de zelfklevende achterkant van de foto’s is een leuke extra. Geen gepruts met lijm of plakband—plak je herinneringen waar je maar wilt.

Een klein nadeel zou kunnen zijn dat je op voorhand moet zorgen dat je genoeg papier bij je hebt. Maar dankzij de strakke verpakking van de Canon PAPER XS-20L is dit eenvoudig in dezelfde tas te gooien als de printer zelf.

De Canon SELPHY SQUARE QX10 en het bijbehorende papier toveren je digitale momenten om in tastbare herinneringen. Het is een vrij robuust toestel, gezien zijn compactheid. Sure, er zijn altijd wel kleine puntjes die beter zouden kunnen, zoals de afdruksnelheid of het beperkte aantal afdrukken per pakje papier. Maar deze aspecten vallen in het niet bij de vrijheid en het gemak dat het toestel biedt. Voor wie graag direct resultaat ziet en deelt, is deze mobiele printer een perfecte metgezel.

Printkwaliteit en Techniek

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 3

De Canon SELPHY SQUARE QX10 levert, in combinatie met het Canon Paper XS-20L, een opvallend goede printervaring voor zo’n compact apparaat. Het is wel duidelijk dat Canon weet hoe ze een goede kleurenprint moeten neerzetten. Foto’s komen er levendig en met prima detail uit, dankzij Dye-Sublimation techniek, wat zorgt voor professioneel ogende prints.

Een sterk punt is absoluut de levensduur van de foto’s: door een beschermende laag blijven de afdrukken beschermd tegen water en gemorst drinken, waardoor ze tot 100 jaar mooi zouden moeten blijven. Ideaal, want die vakantiekiekjes wil je natuurlijk niet na een paar jaar al zien vervagen.

Belangrijke kenmerken:

 • Afdruktechnologie: Thermische overdracht

 • Speciale Dye-Sublimation techniek voor levendige foto’s

 • Foto’s met beschermende laag tegen water en vloeistoffen

 • Afdruksnelheid van 43 seconden per foto

Het printen gaat niet supersnel, met een afdruksnelheid van 0,43 ppm, maar laten we wel wezen: wie neemt de printer mee op pad voor massaproductie? Dit is geen snelheidsmonster, maar een apparaatje voor die enkele, speciale foto’s. En dat doet het goed.

Helaas, en dat moeten we wel noemen, kun je er geen zwart-witfoto’s mee printen (0 ppm). Voor de overgrote meerderheid van gebruikers zal dit geen dealbreaker zijn, maar voor de liefhebbers van zwart-wit moet ik toch even een kanttekening plaatsen.

De maximale printresolutie van 287 dpi in beide breedte en hoogte zorgt ervoor dat de kwaliteit goed genoeg is voor de kleine, vierkante foto’s die de SELPHY SQUARE QX10 produceert. Natuurlijk, als je gewend bent om bij de professional je foto’s af te laten drukken, zul je het verschil zien, maar voor ons, de gemiddelde consument, is dit dik in orde.

Minder handig is dat er geen Apple AirPrint ondersteuning is, iets wat je misschien niet zou verwachten bij een dergelijk modern apparaatje. Gelukkig doet de ingebouwde wifi prima zijn werk en is er een usb-aansluiting voor fysiek aansluiten.

In de doos vind je ook het Canon Paper XS-20L; elk vel heeft een zelfklevende achterkant, wat het leuk maakt om je foto’s op te plakken waar je maar wilt. Plus, je krijgt er meteen 20, dus je kunt direct aan de slag.

Het gewicht van het apparaat, 0,445 kg, is een sterk pluspunt. Het zorgt ervoor dat je de printer gemakkelijk mee kunt nemen zonder dat het een last wordt. Dit is vooral handig omdat de printer echt ontworpen is voor mobiel gebruik.

Samengevat is de Canon SELPHY SQUARE QX10 een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een mobiele printer die goede kwaliteit levert. De foto’s zijn kleurrijk, levendig en duurzaam. Er zijn een paar kleine minpuntjes, maar die vallen in het niet bij de positieve aspecten, vooral als je bedenkt wat de printer is bedoeld voor: het onderweg afdrukken van herinneringen.

Connectiviteit en Compatibiliteit

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 4

In het hedendaagse mobiele tijdperk spelen connectiviteit en compatibiliteit een cruciale rol bij onze keuze voor gadgets. De Canon SELPHY SQUARE QX10, gekoppeld aan het Canon PAPER XS-20L, biedt op dit vlak zeker een meerwaarde door zijn eenvoudige wifi-verbinding en veelzijdige compatibiliteit met zowel Android als Windows Phone. Helaas blijft Apple AirPrint-ondersteuning achterwege wat voor de Apple-gebruikers onder ons wel een gemis kan zijn. Toch weegt dit nadeel niet op tegen de vrijheid om snel en zonder gedoe direct vanaf je smartphone te printen.

Essentiële eigenschappen die de connectiviteit bevorderen zijn:

 • Wifi ingebouwd: Snel en makkelijk printen zonder kabels.

 • Compatibel met besturingssysteem: Ondersteuning voor Android en Windows Phone, helaas zonder iOS-optie.

 • Usb-aansluiting: Voor direct printen vanaf andere apparaten of het laden van de printer.

Al deze eigenschappen dragen bij aan een naadloze overgang van digitale pracht naar tastbare herinneringen. De printer is weliswaar niet voorzien van Bluetooth connectiviteit, maar aangezien wifi ruimschoots beschikbaar is, is dit een minpunt dat we gemakkelijk terzijde schuiven.

Gebruikers spreken ook vol lof over de Selphy Photo Layout app, waarmee je niet alleen print, maar ook je creativiteit de vrije loop laat gaan door het maken van fotocollages, en het toevoegen van filters, stempels, en teksten. Dit verrijkt de gehele printervaring en maakt elk uitgeprint beeld uniek.

Het gemis van AirPrint kan voor sommigen een dealbreaker zijn, maar voor de meerderheid van de gebruikers blijkt de intuïtieve app de sleutel tot succes. De aanwezigheid van een kwalitatieve paper- en inktset die tot 20 prints mogelijk maakt, samen met de Dye-Sublimation techniek, betekent dat technische obstakels geen hinder vormen voor het uitprinten van levendige en duurzame foto’s.

Eén klein minpuntje is dat je na de eerdergenoemde 20 afdrukken, op zoek moet naar een nieuwe set papier en inkt. Dit is uiteraard een logisch onderdeel van het gebruik van een printer, maar vergeet niet deze kosten mee te nemen in de totaalprijs van de foto’s.

Het unieke aspect van de Canon SELPHY SQUARE QX10 is echter zijn draagbaarheid naast connectiviteit, waardoor je echt overal en altijd die speciale momenten kunt omzetten in tastbare herinneringen. Met een respectabele afdruksnelheid van 43 seconden per foto en een zelfklevende achterkant bij elke foto, is het afdrukken praktisch en handig.

Zelfs met de kleine minpuntjes is het duidelijk dat deze printer zich vooral richt op gebruikers die onderweg zijn en hun ervaringen direct in foto’s willen vastleggen. Voor degenen die waarde hechten aan snelle, kwalitatieve afdrukken gecombineerd met creatieve controle, overstijgt de Canon SELPHY SQUARE QX10 met het Canon PAPER XS-20L pakket met gemak de verwachtingen. Het biedt een solide basis voor iedereen die zijn digitale galerij wil transformeren in een tastbare collectie die de tand des tijds weerstaat.

Gebruiksgemak en Accessoires

Canon selphy square qx10 zwart + canon paper xs 20l 5

Als je vaak onderweg bent, maar toch je foto’s in stijl wilt printen, zit je met de Canon SELPHY SQUARE QX10 Zwart en bijhorende XS-20L Papier set helemaal goed. Dit compacte apparaat is jouw partner in het levend houden van bijzondere momenten, met prints die wel honderd jaar mooi blijven.

Laten we eens op een rijtje zetten wat je allemaal krijgt bij deze handige printbundel:

 • Compacte fotoprinter die makkelijk in je tas past

 • Twintig vellen zelfklevend fotopapier

 • Eenvoudige wifi-verbinding voor snel printen

 • Kwaliteitsprints die tot 100 jaar mooi blijven

 • Creatieve controle via de Selphy Photo Layout app

Het gebruiksgemak van de QX10 is een groot pluspunt. Binnen no-time maak je verbinding met je smartphone en print je jouw foto’s uit waar je ook bent, of dit nu bij vrienden thuis is of tijdens een dagje uit. De printer werkt simpel en intuïtief, met een app die je begeleidt door het printproces. Dit maakt het een ideale keuze voor iedereen, of je nou tech-savvy bent of niet.

Qua accessoires is de XS-20L papier- en inktset een schot in de roos. Je hebt gelijk materiaal voor twintig prints en met de zelfklevende achterkant plak je jouw herinneringen overal op, van laptops tot de binnenkant van je locker. Het is meer dan zomaar een printer; het is een beleving.

Hoewel de printjes met een afmeting van 6,8 bij 6,8 centimeter misschien wat klein zijn, is dat eigenlijk ook de charme van deze gadget. De foto’s passen in elke portemonnee of agenda, en dankzij de Dye-Sublimation techniek springen de kleuren er echt uit. Het is niet gewoon printen, het is het creëren van een minikunstwerkje.

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je niet zomaar elke papiersoort kunt gebruiken. Je bent gebonden aan het Canon papier, dat wel wat aan de prijzige kant is. Maar goed, je betaalt dan ook voor kwaliteit die weerbestendig is en een eeuw meegaat. Daar kan je moeilijk over klagen, toch?

En laten we wel wezen: met een afdruksnelheid van slechts 0,43 pagina’s per minuut moet je geen haast hebben. Maar geef toe, dat is toch de perfecte gelegenheid om nog éven dat moment te herbeleven voordat het vereeuwigd wordt in print.

Om het samen te vatten: de Canon SELPHY SQUARE QX10 met XS-20L Papier is een makkelijk te gebruiken en te waarderen kleine schat. Het lijkt wel of Canon begrijpt dat we niet altijd willen wachten tot we thuiskomen om onze momenten tastbaar te maken. Nu print je op je eigen tempo, waar je ook bent.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om snel en zonder gedoe die speciale momenten vast te leggen, dan heb je met deze compacte bundel goud in handen. De printer is essentieel voor iedereen die van fotograferen houdt en zijn creaties niet alleen digitaal, maar ook in handen wil houden. Kortom, een dikke aanrader!