Mijn mobiele fotostudio: De Canon Selphy QX10 Premium Kit (2024)

Mijn ervaring met de Canon Selphy QX10 Premium Kit: draagtas, wifi-connectiviteit, unieke afdruktechnologie en gebruiksvriendelijkheid.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

22 september 2023

Inleiding

Canon selphy qx10 zwart met premium case

De Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit is een innovatieve fotoprinter die het mogelijk maakt om direct vanaf een mobiel toestel hoogwaardige foto’s af te drukken. Dit kleine en lichte apparaat, met een gewicht van slechts 445 gram, maakt het eenvoudig om herinneringen van een scherm om te zetten naar tastbare beelden. De set is inclusief een stevige opbergcase die de printer beschermt, wat het een ideale keuze maakt voor mensen die graag onderweg foto’s printen. Met een afdruksnelheid van 1,4 pagina’s per minuut en een maximale resolutie van 287 dpi biedt de printer een goede balans tussen snelheid en kwaliteit. Met de bijbehorende app kunnen gebruikers foto’s bewerken en personaliseren voor het afdrukken, wat extra creatieve vrijheid biedt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 931310 Fabrikantcode 4107C017AA
Merk Canon Garantie 2 jaar

Prijzen

Ontwerp en Draagbaarheid

Canon selphy qx10 zwart met premium case 33kvrvjvrdz4 xxn29l

De Canon Selphy QX10 is dé compacte begeleider voor fotoliefhebbers die hun herinneringen direct tastbaar willen maken. Bij de Premium Case Kit zit alles wat je nodig hebt voor een vliegende start: een stijlvolle opberghoes, een pak fotopapier, en natuurlijk de inkt.

De vormgeving van deze printer is een echte blikvanger. Het strakke, zwarte ontwerp schreeuwt professionaliteit uit, terwijl de afgeronde hoeken en het kleine formaat het een vriendelijke uitstraling geven.

Belangrijke kenmerken van het ontwerp zijn:

 • Een compacte bouw (10,2 cm breed, 14,3 cm diep, 3,1 cm hoog) die makkelijk in de hand past.

 • Het lichte gewicht van 445 gram, waardoor je het apparaat zonder moeite met je meeneemt.

 • De betrouwbare opbergtas zorgt ervoor dat je printer beschermd blijft tegen krassen en stof.

De draagbaarheid is een enorme troef. Met zo’n handzaam formaat en gewicht zou je bijna vergeten dat je een krachtige printer bij je draagt. Deze Selphy QX10 nodigt je uit om hem te gebruiken waar je ook gaat, of dat nu een vriendenweekend, een familiebarbecue of een stadswandeling is.

Toch is het niet allemaal rozengeur. Zo zal je altijd een kleine voorraad aan papier en inkt mee moeten dragen om te voorkomen dat je midden in een printsessie zonder komt te zitten, wat voelt als een kleine beperking van de vrijheid die het apparaat biedt. Ook de afdruksnelheid van 1,4 ppm is niet de snelste, maar de kwaliteit van de prints maakt veel goed, zoals je in een andere sectie van dit artikel kan lezen.

De beschermhoes is een dikke plus en behoudt het esthetische aspect van deze mobiele fotostudio. Het voelt aan als een verlengstuk van de printer, in plaats van een lompe toevoeging. En hoewel de Selphy QX10 geen Apple AirPrint ondersteunt, is dit een kleine tegenvaller gezien de overige verbindingsmogelijkheden.

In een tijd waarin we vaak vergeten om stil te staan bij onze ervaringen, biedt deze printer een directe manier om herinneringen levend te houden. Je hoeft niet te wachten op prints van een fotozaak of te sleutelen met ingewikkelde printers thuis. Met de Selphy QX10 in je tas ben je altijd klaar om momenten te vereeuwigen.

Hoewel we gewend zijn aan instant gratificatie met onze digitale beelden, biedt deze printer een unieke charme en nodigt uit tot een meer bedachtzame benadering van fotografie. Je kiest bewust welke foto’s het waard zijn om direct afgedrukt te worden, wat bijdraagt aan de waarde van elke print.

Concluderend, het ontwerp en de draagbaarheid van de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit zijn indrukwekkend. De kleine beperkingen zijn geen spelbreker, maar iets om rekening mee te houden als je een volledige mobiele fotostudio wilt. Het is een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van stijl, gemak en kwaliteit in een draagbare printer.

Connectiviteit en App-Gebruik

Een compacte draagbare fotoprinter naast een smartphone op een tafel

In de snelle wereld van vandaag, waar we allemaal graag onze herinneringen willen delen en bewaren, komt de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit als een verfrissende gadget voor fotoliefhebbers. Met deze kit ben je altijd klaar om je favoriete momenten uit te printen, waar je ook bent, direct vanaf je smartphone.

Dankzij de wifi-connectiviteit koppel je jouw telefoon moeiteloos aan de pocket printer. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk foto’s selecteren en printen zonder een wirwar van kabels. Het is een fluitje van een cent; gewoon verbinden en je bent klaar om te gaan. Voor sommigen kan de afwezigheid van Bluetooth en Apple AirPrint misschien als een minpuntje worden gezien, maar in de praktijk blijkt wifi voldoende om je apparaat efficiënt te koppelen.

De Selphy Photo Layout app opent een wereld van creatieve mogelijkheden:

 • Ontwerp fotocollages die indruk maken.

 • Voeg persoonlijke stempels, filters en teksten toe aan je foto’s.

 • Kies uit een assortiment aanwezige sjablonen om je foto’s een professionele flair te geven.

En hoewel de app intuïtief en gebruikersvriendelijk is, kan het voor de nieuwkomers op app-gebied in het begin misschien even puzzelen zijn. Gelukkig pikken de meeste gebruikers na een paar keer oefenen de werking snel op.

Wat de connectiviteit betreft, hoewel de printer soepel samenwerkt met Android- en Windows Phone-systemen, zou brede compatibiliteit met andere systemen een stralend pluspunt zijn geweest. Echter, voor de doelgroep zal dit waarschijnlijk geen dealbreaker zijn.

Een nadeel is dat de printer geen interne accu heeft en dus afhankelijk is van een stroomaansluiting tijdens gebruik. Maar de USB-aansluiting maakt het mogelijk om de printer op een willekeurige USB-poort of adapter aan te sluiten, waardoor dit bezwaar bijna te verwaarlozen is.

Het formaat van het fotopapier van 72 x 85 millimeter biedt genoeg ruimte om je foto’s levendig weer te geven met een witte rand voor een persoonlijk berichtje. Mocht je toch groter of variabeler willen, dan zul je elders moeten kijken, want de printer is beperkt tot één formaat.

Samenvattend, met de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit geniet je van de vrijheid om overal je foto’s te printen met een kwaliteit die je vreugdemomenten eer aan doet. De beperkte compatibiliteit en accu-onafhankelijkheid zijn kleine oneffenheden op een verder gepolijst product. Een echte aanwinst voor wie zijn digitale herinneringen tastbaar wil maken.

Afdrukkwaliteit en Technologie

Een beschermende opbergcase open met daarin de draagbare fotoprinter gepositioneerd

De Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit biedt de ideale vriend voor de fotoliefhebber die onderweg direct herinneringen wil vastleggen en delen. Wanneer we spreken over de afdrukkwaliteit van deze pocket printer, springt de levendige kleurweergave in het oog dankzij de geavanceerde Dye-Sublimation technologie. De foto’s komen niet alleen snel uit de printer rollen, maar doen dit ook met een indrukwekkende resolutie van 287 dpi in zowel de breedte als de hoogte, wat een zeer acceptabele kwaliteit levert voor instant print formaat.

Laten we de kernpunten van de afdrukkwaliteit op een rijtje zetten:

 • Levendige kleuren door Dye-Sublimation techniek.

 • Eenduidige afdrukresolutie van 287 dpi.

 • Inclusief fotopapier met een klassieke witte rand voor persoonlijke boodschappen.

Hoewel de maximale afdruksnelheid van 1,4 pagina’s per minuut (ppm) niet de snelste is, draagt de korte wachttijd bij aan de anticipatie en uiteindelijk de vreugde van het vasthouden van een tastbare foto. Het suppletiepakket dat bij deze kit geleverd wordt - bestaande uit fotopapier en inkt - maakt het mogelijk om direct uit de verpakking te beginnen met printen. Deze startset is bijzonder handig voor wie meteen aan de slag wil zonder extra benodigdheden aan te schaffen.

Een punt dat sommige gebruikers wat minder vinden, is wellicht de relatief kleine afmeting van het fotopapier (72 x 85 millimeter). Maar eerlijk is eerlijk, dit formaat maakt de foto’s ook bijzonder knus en is perfect voor portemonnees, prikborden en kleine fotolijstjes. De witte rand voor persoonlijke notities biedt daarnaast een uniek element dat de digitale wereld vaak mist.

Het compacte ontwerp en de casual zwart kleur van de Canon Selphy QX10 zorgen ervoor dat deze printer er strak en professioneel uitziet, ondanks de toegankelijkheid voor de casual gebruiker. De kit wordt geleverd met een opberghoes die niet alleen stijlvol is, maar de pocket printer ook beschermt tegen de duizend-en-één gevaren die op de loer liggen tijdens reizen of dagtrips.

Het enige echte nadeel zou kunnen zijn dat de Canon Selphy QX10 geen ondersteuning biedt voor Apple AirPrint, waardoor gebruikers met een iPhone of iPad de Canon app moeten installeren om te printen. Echter, voor Android en Windows Phone gebruikers is deze connectiviteit een eitje dankzij wifi en de Selphy Photo Layout app.

Voor wie zoekt naar een balans tussen portabiliteit, gebruiksgemak en kwaliteit, zet de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit een gedegen stap voorwaarts in de wereld van mobiele fotoprinters. Het biedt een redelijk complete ervaring zonder dat je het gevoel hebt belangrijke functies te missen die andere instant printers wel zouden kunnen bieden. Voor de prijs en de geboden kwaliteit is het een aankoop die moeilijk te overtreffen is door concurrenten in hetzelfde segment.

Gebruiksgemak en Functionaliteiten

Een persoon die een app gebruikt op een smartphone om een foto te bewerken met teksten en filters

Het is onmiskenbaar dat de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit een verrijking is voor iedereen die snel en gemakkelijk zijn foto’s tastbaar wil maken. Dit stukje technologie brengt fotografie naar een nieuw niveau van toegankelijkheid en interactie. Maar hoe gebruikersvriendelijk en functioneel is deze fotoprinter in de praktijk? Laten we eens kijken naar de praktische aspecten van deze mobiele fotostudio.

Allereerst is het gemak waarmee deze printer operationeel wordt gemaakt fenomenaal. Haal het apparaat uit de hoes, laad fotopapier en inkt in, verbind via wifi met je smartphone en je bent klaar voor het echte werk. Het zijn deze stappen die de Selphy QX10 zo aantrekkelijk maken voor niet enkel professionals, maar ook voor de gemiddelde gebruiker:

 • Uitpakken en aansluiten: gaat snel en is intuïtief.

 • Inktpatronen plaatsen: is kinderspel, fouten maken is bijna onmogelijk.

 • App installatie: vlot en toegankelijk voor ieder niveau.

Het gemak wordt verder benadrukt door de gebruiksvriendelijke Selphy Photo Layout app. De app maakt het niet alleen mogelijk om foto’s af te drukken, maar biedt ook de ruimte om creatief aan de slag te gaan met diverse bewerkingsopties zoals collage, stempels en teksten toevoegen.

Een ander belangrijk voordeel is het compacte formaat van de Selphy QX10, die met zijn lichte gewicht van 0,445 kg makkelijk is mee te nemen. Het is alsof je een eigen kleine fotostudio in je tas hebt zitten.

Aan de andere kant zijn er, zoals bij elk product, ook enkele minpunten te noemen. De afdruksnelheid van 1,4 ppm kan voor sommige gebruikers aan de lage kant voelen, zeker als je met meerdere afdrukken tegelijk aan de slag wilt. Echter, de kwaliteit van de prints maakt veel goed en gezien de draagbaarheid van het apparaatjes is een beetje geduld een kleine prijs om te betalen voor het gemak dat je ervoor terugkrijgt.

De maximale printresolutie van 287 dpi zorgt voor mooie, heldere afbeeldingen. Toch kan het zijn dat deze resolutie niet alle details van je professionele foto’s vastlegt zoals je zou wensen. Dit detail wordt echter snel overschaduwd door de levendigheid van kleuren, mede dankzij de Dye-Sublimation techniek.

De compatibiliteit met verschillende besturingssystemen - inclusief Android en Windows Phone - zorgt ervoor dat vrijwel iedereen met een smartphone of tablet aan de slag kan met dit apparaat. Het is jammer dat diensten zoals Apple AirPrint niet ondersteund worden, maar door de veelzijdigheid van de Selphy Photo Layout app, heb je deze diensten nauwelijks tot niet nodig.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Canon Selphy QX10 Zwart + Case Premium Kit indruk maakt met zijn gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten. Je kunt letterlijk overal en altijd je herinneringen tot leven wekken op fotopapier. Bovendien is het apparaat robuust genoeg om onderweg mee te nemen - met dank aan de beschermende case. De Canon Selphy QX10 bewijst dat kwaliteit en gemak hand in hand kunnen gaan, zelfs als dit soms betekent dat je een compromis moet sluiten op snelheid of Apple integraties. Voor dit kleine ongemak krijg je een wereld van mogelijkheden terug die uw foto-ervaring verrijkt, waar je ook bent.