Onze review van de Canon SELPHY SQUARE QX10 (2024)

De Canon SELPHY SQUARE QX10 in wit : handig formaat, levendige afdrukken en gebruiksvriendelijk met app.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

1 december 2023

Inleiding

Canon selphy square qx10 wit 1

De Canon SELPHY SQUARE QX10 is een compacte mobiele fotoprinter die kwaliteit combineert met gebruiksvriendelijkheid. Dit apparaat maakt gebruik van de ‘Dye-Sublimatie’ printtechniek voor levendige prints en heeft een maximale resolutie van 287 dots per inch (dpi). Het biedt gebruikers de vrijheid om direct vanaf hun smartphone foto’s af te drukken op 72 x 85 millimeter fotopapier met een ruime rand. Ontworpen voor degenen die graag hun herinneringen personaliseren, levert deze printer afbeeldingen die direct klaar zijn om te delen of te bewaren.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 883490 Fabrikantcode 4108C003AA
Merk Canon Garantie 2 jaar

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Canon selphy square qx10 wit 14 Canon selphy square qx10 wit 12 Canon selphy square qx10 wit 4 Canon selphy square qx10 wit 8

Design en draagbaarheid

Canon selphy square qx10 wit 2

Wanneer je de Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit voor het eerst in handen krijgt, valt direct de strakke vormgeving en het handzame formaat op. Je zou bijna vergeten dat deze kleine gadget een krachtpatser is op het gebied van fotoprinten. Met een gewicht van slechts 445 gram en afmetingen die in de palm van je hand passen, kan je deze printer echt overal mee naartoe nemen.

Het witte kleurschema geeft de printer een fris en modern uiterlijk, waardoor het niet alleen een praktisch, maar ook een stijlvol accessoire is. Ideaal voor die situaties waarin je direct foto’s wilt delen met vrienden op een feestje, of snel een tastbare herinnering van een speciaal moment wilt maken.

Dit zijn een paar van de meest in het oog springende kenmerken:

 • Compact en lichtgewicht: past eenvoudig in een tas of grote jaszak.

 • Strak design: de witte kleur en gestroomlijnde vormgeving passen bij elk interieur of event.

 • Draagbaar: ideaal voor onderweg, geen gedoe met kabels dankzij de ingebouwde wifi.

Maar het is niet enkel rozengeur en maneschijn. Er zijn ook wat kanttekeningen. Zo mist deze hippe printer bijvoorbeeld Apple AirPrint ondersteuning, wat voor iemand die volledig in het Apple-ecosysteem zit toch wel als een minpunt gezien kan worden. Echter, met de Selphy Photo Layout app is dit gemakkelijk te omzeilen.

De afdruktechnologie is thermische overdracht, wat inhoudt dat de kleuren diep en levendig zijn; de foto’s die uit de SELPHY SQ10 rollen, vangen echt de sfeer van het moment. Het ontbreken van een usb-aansluiting kan ook een nadeel lijken, maar met de sterke wifi-functie is dit snel vergeten. De verbinding is stabiel en laat je met gemak de foto’s vanaf je telefoon versturen.

Het speciale fotopapier draagt bij aan de unieke ervaring. De afmetingen (72 x 85 millimeter) zijn perfect voor een foto die je graag in je portemonnee meedraagt of aan de koelkast hangt. Bovendien is de dikkere rand onderaan het papier ideaal om een persoonlijke boodschap te schrijven. Je gedrukte foto’s worden zo kleine briefjes van momenten die je graag wilt onthouden.

Samengevat, de Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit is een parel van een draagbare printer, met een paar kleine puntjes van kritiek die in het niet vallen bij de enorme voordelen. Je neemt hem overal mee naartoe, print snel een foto af als blijvende herinnering en de kwaliteit is elke keer weer top. De keuze voor deze printer is een statement: altijd en overal klaar om het leven in levendige kleuren vast te leggen.

Printsnelheid en kwaliteit

Canon selphy square qx10 wit 3

De Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit bewijst dat goede dingen in kleine pakketjes komen. Wat direct opvalt bij deze mobiele printer is de afdruksnelheid. Met slechts 43 seconden om een kleurenafdruk te maken, valt te zeggen dat je praktisch op de knop kunt drukken en bijna onmiddellijk een fysiek aandenken in handen hebt. Dit is vooral handig als je met vrienden of familie bent en snel iedereen een kopie van een gedeeld moment wilt meegeven.

Wat betreft afdrukkwaliteit moet ik zeggen, de Dye-Sublimation technologie levert levendige en scherpe afbeeldingen. De kleuren spatten van het 72 x 85 millimeter fotopapier af, dat net dat beetje extra realisme geeft waardoor herinneringen tot leven komen. Echt, de kleuren zijn zo intens dat je bijna zou vergeten dat je naar een afgedrukte foto kijkt.

Laten we de belangrijkste specs eens op een rijtje zetten:

 • Afdruksnelheid: Binnen 43 seconden klaar.

 • Afdruktechnologie: Thermische overdracht via Dye-Sublimation.

 • Kwaliteit: Levendige kleuren met een max resolutie van 287 dpi.

Echter, niet alles is perfect. Het apparaat drukt bijvoorbeeld niet af in zwart-wit, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn. De afdruksnelheid van 0,43 ppm is niet bepaald toonaangevend, maar de kwaliteit van de afdrukken maakt veel goed. Toch blijft snelheid in dit geval relatief; we krijgen tenslotte kwaliteit waar we op kunnen wachten.

Een ander puntje is dat, hoewel de cartridges prachtig werk leveren, ze misschien sneller leeg zijn dan je lief is. Vooral als je op een event of feestje aan het printen slaat. Dit kan gevoeld worden in de portemonnee, maar tegenwoordig is dat bijna onvermijdelijk met printers.

Wat wellicht ook vermeld moet worden, is de resolutie. Met 287 dpi zou je kunnen stellen dat dit niet de allerhoogste is, maar door de eerdergenoemde technologie en het kleinere formaat van het fotopapier, is de kwaliteit toch verbluffend goed.

In het gebruik is de SELPHY SQUARE QX10 een fraai staaltje techniek dat de brug slaat tussen digitale herinneringen en tastbare foto’s. Gezien zijn formaat en functionaliteit is dit apparaat meer dan geschikt voor de casual fotograaf die op zoek is naar een snelle, mobiele oplossing. De Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit maakt wat het belooft waar: het vangt je mobiele momenten in een fysieke vorm die net zo levendig is als de echte ervaring. Het is een kleine investering in het behoud van herinneringen die je niet makkelijk kwijtraakt, een investering die, naar mijn mening, de kleine nadelen gemakkelijk overstijgt.

Connectiviteit en gebruiksgemak

Canon selphy square qx10 wit 4

In het tijdperk waarin wij leven, is verbinding maken met de wereld om ons heen belangrijker dan ooit tevoren. Met de Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit wordt deze verbondenheid niet alleen digitaal, maar ook fysiek werkelijkheid. Deze compacte printer maakt het mogelijk om direct vanaf je smartphone, via een handige wifi-verbinding, jouw favoriete momenten uit te printen. Binnen een mum van tijd houd je een kleurrijke foto in handen, waar je ook bent.

De SELPHY QX10 maakt verbinding leggen eenvoudig en doeltreffend:

 • Wifi-ingebouwd: Maakt het mogelijk om snel foto’s te printen zonder het gedoe van kabels.

 • Selphy Photo Layout app: Hiermee voeg je eenvoudig een creatieve draai aan je foto’s toe.

 • Compatibiliteit: Werkt naadloos met Android en Windows Phone besturingssystemen.

 • USB-aansluiting: Voor momenten wanneer wifi geen optie is.

Ondanks zijn indrukwekkende functionaliteit, kan het ontbreken van Apple AirPrint en Bluetooth voor sommige gebruikers als een minpunt worden ervaren. Echter, met de dominante aanwezigheid van wifi tegenwoordig, is dit maar zelden een probleem.

Het gebruik van de SELPHY Photo Layout app voegt daarbij een dikke plus toe aan de ervaring. Niet alleen kun je eigenzinnige fotocollages maken, maar ook stempels, filters en teksten toepassen om je foto’s die persoonlijke toets te geven. Op deze manier worden foto’s meer dan alleen beelden; ze worden verhalen.

Hoewel je wellicht een momentje moet wachten tot de SELPHY QX10 zijn werk doet – ongeveer 43 seconden per foto om precies te zijn – is het resultaat het geduld waard. De foto’s die uit deze kleine witte doos komen, spatten van het papier af met levendige kleuren dankzij de Dye-Sublimation technologie die wordt gebruikt.

Een klein nadeel kan zijn dat het apparaat enkel in staat is om kleurenprints te leveren, daar het een afdruksnelheid zwart (ISO) van 0 ppm heeft. Dit betekent dus geen zwart-witfoto’s. Maar wie heeft er nog zwart-wit nodig als kleur zo mooi kan zijn?

Wat ook noemenswaardig is, is het speciale fotopapier van de SELPHY QX10. De afmetingen zijn 72 x 85 millimeter, niet heel groot, maar ideaal voor het creëren van een kleine fotomuur of het vullen van je portemonnee met herinneringen. Plus, de dikkere rand rondom het fotopapier geeft je de kans om een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Zeker, de SELPHY QX10 heeft een paar kantjes die minder glanzen. Je kunt het gemis van AirPrint en Bluetooth voelen, en het is misschien niet de snelste foto-printer op de markt. Maar neem deze machine mee op pad, en je vindt een vriend die je digitaal vastgelegde momenten transformeert in tastbare herinneringen, en dat is waar het echt om draait.

In een tijd waarin we soms verdrinken in het digitale, biedt de Canon SELPHY SQUARE QX10 Wit een levensreddend vlot naar het fysieke. Door zijn slimme verbindingsopties en het gemak waarmee het zich aan de technologie in onze zakken koppelt, brengt het ons dichter bij de momenten die we niet willen vergeten. En dat alles, met een speels gemak dat past bij de luchtige ziel van onze hedendaagse mobiele maatschappij.

Creatieve mogelijkheden en personalisatie

Canon selphy qx10 wit 77qyaqxgoazb enk66n

Met de Canon SELPHY SQUARE QX10 komen je foto’s tot leven, met een persoonlijk tintje. Deze kleine gadget biedt je de kans om je digitale herinneringen om te zetten in tastbare creaties, waar en wanneer je maar wilt. Een handige functie is dat je niet alleen foto’s print, maar ze ook verrijkt met eigen teksten, filters en stempels via de Selphy Photo Layout app.

De mogelijkheden voor personalisatie zijn ruim:

 • Voeg grappige teksten toe voor een persoonlijke noot.

 • Gebruik filters om de sfeer van je foto’s te veranderen.

 • Plaats stempels voor een speelse uitstraling.

 • Schrijf iets persoonlijks op de schrijfrand van de foto.

Het is duidelijk dat deze printer zich richt op de creatievelingen onder ons. Met een formaat dat gemakkelijk in je tas past, print je jouw herinneringen af in een kunstzinnige stijl. Wellicht kun je stellen dat de opties voor personalisatie zich beperken tot de mogelijkheden binnen de app en dat het leuk zou zijn als er nog meer variatie aangeboden werd. Echter, de huidige functies zijn al bijzonder uitgebreid en bieden volop ruimte voor een eigen draai aan elke print.

Een ander pluspunt van de Canon SELPHY SQUARE QX10 is de Dye-Sublimation printtechniek. Deze technologie zorgt ervoor dat je foto’s levendig en van hoge kwaliteit zijn. Maar laten we wel wezen: de maximale printresolutie van 287 dpi is misschien niet de allerhoogste op de markt. Toch leveren de prints een prima kwaliteit die voldoet voor het vastleggen van de meest dierbare momenten.

De vellen fotopapier meten 72 x 85 millimeter en hebben een dikkere rand. Ideaal om er wat leuks op te schrijven of zelfs te tekenen. Mocht je grootse artistieke ambities hebben, dan is het formaat van het papier mogelijkerwijs een beperking. Toch is dit ‘zakformaat’ wel weer bijzonder geschikt voor scrapbooks, bullet journals of het direct delen met vrienden.

De Canon SELPHY SQUARE QX10 zorgt weliswaar niet voor revolutionaire vernieuwingen op het gebied van thuisprinten, maar het apparaat doet wat het belooft. Het draait hier vooral om het plezier in het maken en personaliseren van je prints. Deze printer is je maatje bij uitstapjes, feestjes of gewoon thuis wanneer je direct een foto wilt delen of inlijsten.

Al met al zorgt de Canon SELPHY SQUARE QX10 ervoor dat creativiteit mobiel wordt en blijft. Of je nu op een festival staat, een dagje uit bent of een intiem moment thuis wilt vastleggen, dit slimme apparaatje zorgt ervoor dat je met een druk op de knop en een snufje creativiteit je herinneringen tastbaar maakt. Zoals het gezegde gaat: “klein maar fijn”, en dat geldt hier zeker voor deze compacte fotoprinter. Het is een creatief speeltje dat zowel jong als oud aan zal spreken, ook al zou het papierformaat voor sommigen groter mogen. Niettemin zorgt de SELPHY SQUARE QX10 voor plezier, gemak en persoonlijkheid, ingepakt in een klein, wit doosje.