De Fujifilm Instax Link WIDE: Ideaal toto’s afdrukken in breed formaat (2024)

Mijn review van de Fujifilm Instax Link WIDE printer met 800x1260 dpi, Bluetooth en unieke QR-code functies.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

25 augustus 2023

Inleiding

Fujifilm instax link wide printer

De Fujifilm Instax Link WIDE printer is een modern toestel dat de brug slaat tussen klassieke fotografie (onmiddellijk afdrukken) en hedendaagse digitale mogelijkheden. Dit apparaat stelt gebruikers in staat om direct foto’s van een groot formaat af te drukken en deze te voorzien van unieke QR-codes. Hiermee onderscheidt het zich van standaard fotoprinters door een extra dimensie aan het afgedrukte beeld toe te voegen. De printer werkt naadloos samen met de Instax Link WIDE app, die een intuïtieve omgeving biedt om foto’s te personaliseren alvorens ze af te drukken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Kleurenprinter Ja Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 896106 Fabrikantcode 16719586
Merk Fujifilm instax Garantie 2 jaar
Kleurenprinter Ja Maximale printresolutie breedte 800 dpi

Prijzen

Ontwerp en Draagbaarheid

Fujifilm instax link wide printer 3k0mqkplbpvx l8gdlap

Bij het uitpakken van de Fujifilm Instax Link WIDE Grijs valt direct het strakke design op; de printer is niet alleen stijlvol maar ook bijzonder praktisch ontworpen. Compact genoeg om in een tas te schuiven en met een handig meegeleverde draagriem, biedt dit apparaat het gemak van printen op locatie. Ideaal voor feestjes, uitjes of gewoon gezellige avonden met vrienden.

De draagbaarheid is een groot pluspunt en de grijze kleur geeft de printer een neutrale, moderne uitstraling die bij veel verschillende persoonlijkheden past. Ondanks zijn compactheid, voelt de printer solide aan – geen slappe kwaliteit hier. Echter, met bijna 600 gram is hij niet zo licht als je misschien zou verwachten. Maar laten we eerlijk zijn, dat is een kleine prijs voor het on-the-go printen van breedformaat foto’s.

Belangrijke aspecten die aansluiten bij het thema ontwerp en draagbaarheid:

 • Compact formaat: De printer is slechts 20 cm hoog, 16,2 cm breed, en 7,5 cm diep.

 • Draagriem: Voor gemakkelijk transport, altijd klaar om de mooiste momenten vast te leggen.

 • Standaard voor thuisgebruik: Een simpele maar effectieve toevoeging voor het gemakkelijk plaatsen van de printer.

 • Gewicht: Met een gewicht van 0,595 kg valt hij niet in de categorie ‘vedergewicht’, maar is dit te overzien gezien de afdrukken van prima formaat.

De usb-aansluiting is handig voor het opladen en hoewel er geen ingebouwde wifi is, maakt het apparaat dit goed met een snelle en betrouwbare Bluetooth-verbinding. Dit betekent minder gedoe met kabels en meer vrijheid waar je ook bent. Het ontbreken van Apple AirPrint ondersteuning is voor sommigen misschien een gemis, maar met de specifieke Instax app, lijkt dit al snel een vergeeflijke zonde.

Op het vlak van design laat Fujifilm zien dat ze niet alleen voor fotografisch vakmanschap staan, maar ook voor een intelligente uitstraling. Alles aan dit apparaat straalt gebruiksgemak en kwaliteit uit, van de oplaadindicator die je nooit laat twijfelen over de batterijstatus tot de stijlvolle kleur die vaak een conversatiestarter is.

Stevig, maar met een zekere elegantie die je niet vaak ziet in de wereld van printers, biedt de Fujifilm Instax Link WIDE een onderscheidend voordeel in draagbaar breedformaat printen. Natuurlijk zou het echt geweldig zijn als hij iets lichter zou zijn of Wifi-connectiviteit zou bieden voor nog soepelere overdrachten, maar in de context van wat deze printer beoogt te zijn – een gemakkelijke manier om snel je foto’s in fysieke vorm te hebben – valt dit in het niet.

Kortom, de Fujifilm Instax Link WIDE verpakt een krachtige, breedformaat foto-afdrukervaring in een draagbaar, gebruiksvriendelijk apparaat dat een plekje zal verdienen in de tassen van sociale vlinders en herinneringsjagers. Met de degelijke meegeleverde accessoires en het doordachte design is er genoeg om trots op te zijn als eigenaar van zo’n stijlvolle printer. En hoewel elk product zijn beperkingen kent, voelt de Fujifilm Instax Link WIDE als een waardevolle toevoeging aan je gadgetverzameling waar de momenten altijd groots gevierd kunnen worden.

Gebruiksgemak van de App

Fujifilm instax link wide printer 3k0mx6bjlxxo l8gdlap

Het gebruiksgemak van de app van de Fujifilm Instax Link WIDE Grijs is een sterk punt van deze compacte fotoprinter. Om je een idee te geven van hoe soepel het proces verloopt, hier een snel overzicht:

 • Download de Instax Link WIDE app: Eenvoudig en gratis beschikbaar in je app store.

 • Fotoselectie: Kies een foto uit je galerij met slechts enkele tikken.

 • Fotobewerking: Pas je afbeelding aan met bijsnijden en filters.

 • Afdrukken: Verzend je foto naar de printer en binnen enkele seconden is je afdruk klaar.

Bij het openen van de app valt meteen op hoe intuïtief de interface is. Zelfs minder tech-savvy gebruikers vinden hun weg zonder hulp. Het koppelen van de printer aan je telefoon via Bluetooth is een fluitje van een cent. De app detecteert de printer snel en na een paar tikjes is de verbinding klaar voor gebruik.

Filterliefhebbers komen aan hun trekken met een reeks opties die van hun foto’s nét dat extraatje geven. Zowel de Instax Natural mode voor diegenen die houden van onbewerkte schoonheid, als de Instax Rich mode voor meer levendige kleuren, bieden genoeg speelruimte om je foto’s aantrekkelijk te maken.

Toch is er, zoals bij bijna alles, ruimte voor verbetering. Zo zouden er meer filteropties mogen zijn om de creativiteit verder te prikkelen. Ook ervaart men soms kleine vertragingen tijdens het verbinden of afdrukken, maar dat is zelden een groot ongemak en meestal snel opgelost.

Het bewerken van de foto’s kan soms wat priegelwerk zijn, vooral op kleinere schermen. Het zou fijn zijn als de app wat meer fijne controle mogelijkheden zou bieden voor het bijsnijden en de positionering van de foto.

Het inzetten van een QR code is een vernieuwende optie die de manier waarop we foto’s bekijken, veranderd heeft. Alhoewel dit aspect niet in deze sectie thuishoort, is het wel een bewijs van hoe de app continu innovatief blijft.

Het aantal stappen om van een digitale foto naar een fysieke afdruk te gaan, is verrassend weinig. Hierdoor voelt het gebruik van de app niet als een klus maar eerder als een speelse activiteit.

De app doet over het algemeen wat het belooft zonder veel poespas. Het is fijn dat je niet verdwaalt in complexe menu’s of instellingen en dat de focus ligt op het zo snel en gemakkelijk mogelijk afdrukken van je foto’s.

Als nadeel zou je kunnen noemen dat de app geen ingebouwde sociale media integratie heeft. Hierdoor moet je foto’s eerst opslaan op je apparaat voor je ze kunt printen. Dit is een klein minpuntje in een overigens vlot proces.

In een notendop biedt de Fujifilm Instax Link WIDE app een gebruikersvriendelijke ervaring. Het is een prima compagnon voor de fysieke printer en laat je toe om snel en effectief jouw digitale herinneringen te vereeuwigen op fotopapier. Kleinere verbeterpunten daargelaten, is het een sterke pijler die de Fujifilm Instax Link WIDE printer tot een erg gewild fototoestel maakt.

Printkwaliteit en Modes

Fujifilm instax link wide printer 4jmnrjkr03l0 vojvm0

De Fujifilm Instax Link WIDE Printer levert zonder twijfel een nieuwe dimensie in het printen van foto’s direct vanaf je mobiel. Zodra je de app opent en je foto’s selecteert, sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor de Instax Natural mode of toch de Instax Rich mode? De Natural mode is ideaal als je de echtheid van je herinneringen wilt vasthouden, de kleuren zijn hierbij helder en realistisch. Zet je echter de Rich mode aan, dan springt je foto er echt uit met diepere en meer levendige kleuren die vooral goed tot hun recht komen in goed-verlichte situaties.

Laten we de printsnelheid niet vergeten. Binnen luttele seconden rolt er een breedformaat foto uit de printer, compleet met die vintage polaroid-charme. Echter moet gezegd worden dat de snelheid soms iets lager ligt als de printer bezig is met uitgebreidere bewerkingen via de app.

Wat betreft de printresolutie van 800 x 1260 dpi; deze is ruim voldoende voor scherpe en gedetailleerde snapshots. Het is wel belangrijk om te beseffen dat de kwaliteit van de oorspronkelijke foto een grote impact heeft op het eindresultaat. Een foto met lage resolutie wordt geen wonderbaarlijke high-res print.

De printer weegt slechts 0,595 kg en is met afmetingen van 20 x 7,5 x 16,2 cm handzaam genoeg om mee te nemen op pad. Met deze kenmerken is het apparaat natuurlijk bedoeld voor mobiel gebruik. Het is een gezellig maatje voor feestjes, evenementen, of gewoon tijdens een dagje uit met vrienden of familie.

Helaas, voor de liefhebbers van draadloze connectiviteit, beschikt de Instax WIDE over geen ingebouwde wifi - een klein minpuntje. Maar met Bluetooth connectiviteit, maakt dit het apparaat alsnog zeer toegankelijk voor bijna iedereen met een smartphone.

Nu, een Markdown lijst van de belangrijkste punten met betrekking tot de printkwaliteit en modi:

 • Natural mode: natuurgetrouwe kleuren, perfect voor realistische afspiegelingen.

 • Rich mode: diepe en levendige tinten die van de foto afspatten.

 • Printresolutie: 800 x 1260 dpi, heldere en gedetailleerde prints, mits goede bronfoto.

 • Printsnelheid: snel, maar kan varieren bij ingewikkelde bewerkingen.

 • Bluetooth: gemakkelijke connectie, ondanks het ontbreken van wifi.

 • Formaat en gewicht: mobiel en licht voor makkelijk vervoer.

Een nadeel is dat de printer enkel werkt met de speciale Instax WIDE film, wat duurder is dan standaard printpapier en mogelijks een terugkerende kostenpost wordt. Niettemin wegen de voordelen en de unieke ervaring zeker op tegen deze kosten.

Wat de Instax Link WIDE doet, doet ’ie goed. Prachtige breedformaat foto’s voor directe herinneringen en het plezier van het tastbaar maken van digitale momenten. Bewust van een paar kleine hobbels op de weg, is deze printer een aanwinst voor fotoliefhebbers die hun momenten graag in een handomdraai tot leven wekken.

Innovatieve QR-Functies

Fujifilm instax link wide printer br7gmrqzvejn l8gdlap

Een noviteit die de Fujifilm Instax Link WIDE printer met zich meebrengt, is de integratie van QR-functies. Een functie die heel wat toevoegt aan het gewone plaatje. De ingebouwde mogelijkheid om een QR-code op je foto te printen opent een nieuwe wereld aan interactieve herinneringen. Stel je voor, je print een foto van je vakantie en dankzij de QR-code start er een video met vakantieverhalen zodra iemand de code scant. Het is net alsof je foto’s tot leven komen.

De charmante extra’s die de QR-codes bieden, bezorgen dit toestel zeker een streepje voor:

 • Link naar video’s of muziek: perfect om een verjaardagskaart of vakantiefoto persoonlijk te maken.

 • Navigeer naar een locatie: ideaal voor uitnodigingen van evenementen of geheime afspraakjes.

 • Verbind met een website: een geweldige manier voor kunstenaars om hun werk te delen.

Er zitten vast en zeker wat vraagtekens bij deze nieuwigheid. Wat als de QR-codes niet goed scannen, bijvoorbeeld door een mindere printkwaliteit? In de praktijk blijkt dit gelukkig mee te vallen, en de code werkt zoals het hoort.

Het idee van QR-codes lijkt misschien een beetje op een gadget, maar in de praktijk voegt het echt iets toe. Vooral in een wereld waar we overspoeld worden met digitale beelden, biedt een fysieke foto met een interactieve laag toch weer een fris perspectief.

Een potentieel nadeel is dat je voor deze functie wel afhankelijk bent van de Instax Link WIDE app. Geen probleem als je gewend bent met apps te werken, maar voor wie minder technisch onderlegd is, kan dit een drempel vormen. Gelukkig is de app over het algemeen gebruiksvriendelijk en wijst het zichzelf uit.

Een andere kanttekening is dat de QR-code een deel van het beeld inneemt. Dit kan soms ten koste gaan van de esthetiek van de foto. Echter, het creëren van een interactieve ervaring maakt dit kleine offer vaak meer dan goed.

Bovendien is het aan ons als gebruikers om creatief om te gaan met deze nieuwe functie. We moeten niet vergeten dat technologie dient om ons leven te verrijken, niet om het ingewikkelder te maken. En dat is precies wat de QR-functie doet: het verrijkt onze herinneringen en de manier waarop we die delen.

Kortom, de Fujifilm Instax Link WIDE printer is niet alleen een gadget voor mooie brede fotoafdrukken. Met de QR-functies toont het toestel aan dat innovatie in de fotografie niet stilstaat. Het koppelt het nostalgie-effect van een instant foto aan de interactieve mogelijkheden van de moderne technologie. Een snufje van de toekomst, verpakt in de charme van het verleden. En laten we eerlijk zijn, wie wil nou niet het beste van twee werelden?