Review: Canon SELPHY CP1500 in roze (2024)

De Canon SELPHY CP1500 in roze: een draagbare printer met ‘dye-sublimation’ techniek, wifi en diverse printformaten.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

20 juni 2023

Inleiding

Canon selphy cp1500 roze 1

De Canon SELPHY CP1500 (in roze) is een compacte en mobiele printer die uitblinkt in het printen van foto’s. Met een indrukwekkende resolutie van 300 dpi brengt deze pocketprinter je favoriete momenten tot leven met heldere kleuren en scherpe details. De printer verwerkt diverse fotoformaten, waaronder standaard 10 x 15 cm, maar ook kleinere afmetingen die ideaal zijn voor persoonlijke albums of het delen met vrienden. De mogelijkheid om te kiezen tussen een matte of glanzende afwerking voegt nog een persoonlijke noot toe aan elke afdruk.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Afdruktechnologie Thermische overdracht Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 915523 Fabrikantcode 5541C002AA
Merk Canon Garantie 2 jaar

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Canon selphy cp1500 roze 25 Canon selphy cp1500 roze 3 Canon selphy cp1500 roze 20 Canon selphy cp1500 roze 1

Design en Draagbaarheid

Canon selphy cp1500 roze 2

In de wereld waar elke herinnering goud waard is, komt de Canon SELPHY CP1500 Roze als een stijlvolle compagnon die niet alleen je momenten vastlegt, maar ook met je mee op reis kan. Dit kleine maar fijne apparaat valt op door zijn roze kleur en compacte design, ideaal voor diegenen die waarde hechten aan esthetiek en functionaliteit.

Laten we eens kijken naar wat de SELPHY CP1500 ons biedt qua design en draagbaarheid:

 • Kleur: Een speelse roze tint die je direct meeneemt naar een wereld van plezier en creativiteit.

 • Formaat: Met afmetingen van slechts 18 cm breed, 13 cm diep en 6 cm hoog is het een ware pocketprinter.

 • Gewicht: Met een lichtgewicht van 0,85 kg neem je deze printer zonder moeite overal mee naartoe.

 • Draagbaarheid: Optioneel kan je een accu aanschaffen, waardoor je ook onderweg je favoriete momenten afdrukt.

Hoewel de printer klein is, voelt hij solide aan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat hij niet tegen een stootje kan. Toch is hij wellicht iets te groot voor je broekzak, dus hou daar rekening mee. Het is meer een ‘tasformaat’ portable printer, maar nog steeds behoorlijk handzamer dan de meeste andere opties die je moet aansluiten op het net.

Een klein minpunt is het feit dat je voor deze draagbaarheid een los te kopen accu nodig hebt. Je zou verwachten dat deze standaard inbegrepen is, maar helaas moet je hier extra voor in de buidel tasten. Desondanks, als je de accu eenmaal hebt, is de vrijheid die het geeft om op elke locatie te printen fantastisch.

Over de bediening valt weinig te klagen. Het kleuren touchscreen biedt je de mogelijkheid om snel instellingen aan te passen en je gewenste afwerking te kiezen, of dit nu glanzend of mat is. Zelfs de minst tech-savvy gebruiker kan aan de slag met dit toestel, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid.

Het is duidelijk dat de SELPHY CP1500 ontworpen is met de gedachte dat technologie je leven makkelijker moet maken en niet ingewikkelder. En dat laat het ook zien in hoe eenvoudig het is om van je digitale herinneringen tastbare aandenkens te maken. Een leuk detail zijn de verschillende afdrukformaten, wat betekent dat je niet vastzit aan één maat, maar speels kunt variëren van een standaard foto tot een mini sticker.

Maar goed, niets is perfect; het afdrukken zelf gaat met 1 ppm niet bepaald razendsnel. Toch is dit iets wat makkelijk door de vingers te zien is gezien de afdrukkwaliteit en het gemak waarop je afdrukken maakt vanaf je smartphone of tablet.

Kortom, de Canon SELPHY CP1500 Roze is een pareltje voor degenen die van knus en functioneel houden. Waar de draagbaarheid enorm versterkt wordt door de aanschaf van een accu, is het basisontwerp al goed doordacht. Hiermee neem je de stap van digitaal naar tastbare foto’s in een handomdraai, waar je ook bent.

Vernieuwende Printtechnologie

Canon selphy cp1500 roze 3

Met de komst van de Canon SELPHY CP1500 Roze, is de wondere wereld van thuisprinten opnieuw uitgevonden. Wat maakt deze lichtgewicht printer uniek?

Door de toepassing van dye-sublimation techniek, waarbij warmte gebruikt wordt om inkt over te dragen, bereikt de SELPHY CP1500 een nieuwe hoogte in de kwaliteit van kleurenprints. Deze technologie is niet nieuw, maar de manier waarop Canon het implementeert, zorgt ervoor dat je foto’s thuis haast net zo schitterend uitkomen als die uit een professionele drukkerij. Hierdoor zijn je herinneringen niet alleen tastbaar, maar ook van topkwaliteit.

Belangrijke kenmerken van de SELPHY CP1500:

 • Afdruktechnologie: Thermische overdracht

 • Kleurenprinter: Ja

 • Afdruksnelheid kleur (ISO): 1 ppm

 • Max. printresolutie: 300 x 300 dpi

 • Draadloze verbinding: Wifi en Bluetooth

Nu, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn met de SELPHY CP1500. Met een afdruksnelheid van slechts 1 pagina per minuut is dit geen apparaat voor wie haast heeft. Maar laten we eerlijk zijn: bij het afdrukken van kostbare momenten, kun je best even de tijd nemen.

Een andere kwestie is het ontbreken van ondersteuning voor Apple AirPrint. Voor de Apple-gebruikers onder ons kan dit een gemist gemak zijn, maar de SELPHY CP1500 compenseert dit met de eigen app die naadloos samenwerkt met iOS.

Wat gewicht betreft, zul je met dit model geen krachtsinspanning hoeven te leveren. Het weegt slechts 0,85 kg en de afmetingen zijn dusdanig dat je het werkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je neemt het makkelijk mee in je tas naar een vriendenbijeenkomst of familiefeestje.

Bij het printen heb je de vrijheid om uit verschillende formaten te kiezen, wat het apparaat zeer flexibel in gebruik maakt. Van standaard fotoformaat tot kleine stickers, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Laten we wel wezen, in deze digitale tijdperk is het een verademing om iets tastbaars in handen te hebben. De SELPHY CP1500 maakt het mogelijk om die momenten vast te houden. Natuurlijk zijn de cartridges specifiek voor dit model, en dat kan qua kosten wat minder aangenaam zijn. Besef echter dat dit een investering is in de kwaliteit van je afdrukken.

De Canon SELPHY CP1500 Roze maakt thuis printen weer spannend en persoonlijk. Met een compacte formaat, sterke connectiviteitsopties en prachtige printresultaten is het zeker een topkeuze voor iedereen die zijn herinneringen graag levendig houdt. Het apparaat kan dan aan de langzamere kant zijn, maar dit geeft je wel de gelegenheid om te genieten van het printproces zelf, elke keer weer.

De SELPHY CP1500 daagt ons uit om niet alleen digitaal te denken, maar herontdekt met elke print de schoonheid van een tastbare ervaring. Elk plaatje vertelt een verhaal, en met deze printer wordt jouw verhaal in hoge kwaliteit afgedrukt voor het nageslacht.

Connectiviteit en Gebruiksgemak

Canon selphy cp1500 roze 4

De Canon SELPHY CP1500 Roze maakt het mogelijk om waar je ook bent snel en gemakkelijk je foto’s te printen. Dankzij de ingebouwde wifi en Bluetooth opties, is de connectiviteit een van de grootste pluspunten van deze printer. Het is een fluitje van een cent om je smartphone of tablet te verbinden en direct je mooiste herinneringen af te drukken. De universele compatibiliteit met Android en iOS besturingssystemen maakt het gebruik zeer toegankelijk.

Wat aantrekkelijk is aan de CP1500:

 • Direct printen vanaf je mobiele apparaat; gemakkelijk en snel.

 • Diverse afdrukformaten; kies tussen standaardfoto’s, pasfoto’s en stickers.

 • Een keuze voor mat of glanzend afwerking direct via het touchscreen.

Hoewel het ontbreken van Apple AirPrint sommige iPhone-gebruikers kan teleurstellen, biedt Canon’s eigen app een simpele workaround die vrijwel geen moeite vereist. Het is jammer dat deze technologie er niet op zit, maar het is geen dealbreaker.

De afdrukkwaliteit is indrukwekkend, met heldere kleuren die recht doen aan je foto’s - dit mag je natuurlijk verwachten van een merk als Canon. Ondanks dat de afdruksnelheid met 1 ppm niet de snelst mogelijke is, is het resultaat het wachten zeker waard, vooral voor een draagbare printer.

Het apparaat zelf is vrij compact, en met de los verkrijgbare accu neem je de SELPHY CP1500 moeiteloos overal mee naartoe. Scherven zullen niet snel van je foto’s afspatten, maar een klein nadeel is dat de accu er niet standaard bij zit. Je moet dus even extra in de buidel tasten als je echt mobiel wilt zijn.

De USB-aansluiting en het kleuren touchscreen verhogen het gebruiksgemak. Even snel een USB-stick erin en printen maar, of door je fotoalbum heen scrollen direct op de printer – het kan allemaal. Het ontbreken van een Oplaadindicator zou voor sommigen een minpunt kunnen zijn, maar laten we wel wezen, het is meer een klein gemis in het grote geheel van gemak en functionaliteit.

Ondanks de roze kleur die misschien niet iedereen zal bevallen, is er over het algemeen weinig aan te merken op dit apparaatje. De SELPHY CP1500 is een ware kameraad voor degenen die houden van het vastleggen van momenten en ze tot leven willen brengen buiten het digitale scherm.

Het af en toe moeten vervangen van speciale cartridges is een kost die je in het achterhoofd moet houden. Toch, gezien de kwaliteit van de afdrukken, is dit een kleine investering in het bewaren van je mooiste herinneringen op papier.

Het draait bij de Canon SELPHY CP1500 Roze om het gemak waarmee je van een digitaal moment een tastbare herinnering maakt. Of je nu thuis zit of onderweg bent, deze printer staat voor je klaar.

Kort samengevat, de Canon SELPHY CP1500 Roze biedt een uitstekende balans tussen connectiviteit, gebruiksgemak en draagbaarheid. Met enkele kleine compromissen, is het apparaat een betrouwbare partner voor iedereen die zijn foto’s graag snel en in hoge kwaliteit afgedrukt ziet.

Printkwaliteit en Formaten

Different types of printed photo formats zoals standaard creditcardformaat en mini-sticker grootte

De Canon SELPHY CP1500 Roze biedt een scala aan afdrukopties die zeker in de smaak vallen bij iedereen die zijn herinneringen graag tastbaar maakt. De diverse formaten die de printer aankan, zijn indrukwekkend voor zo’n compact apparaat. Je print gemakkelijk foto’s op 10 x 15 cm, maar ook op kleinere formaten zoals 5 x 7,6 en 5,8 x 8,7 cm. Deze laatste twee zijn ideaal voor het delen van kiekjes of voor het inplakken in kleinere albums.

Een blik op de afdrukkwaliteit van de SELPHY CP1500 verrast positief. De 300 dpi resolutie voor zowel breedte als hoogte zorgt voor scherpe foto’s met levendige kleuren, een plezier voor het oog in een tijd waarin digitale media overheersen. Toch moet opgemerkt worden dat het afdrukken met één pagina per minuut voor sommigen wat aan de trage kant kan zijn. Echter, gezien de afdrukkwaliteit is een beetje extra tijd misschien wel de moeite waard.

Belangrijke kenmerken van de afdrukcapaciteiten van de SELPHY CP1500 zijn:

 • Afdrukformaten: mogelijkheid tot het printen van meerdere formaten.

 • Afdrukkwaliteit: levendige en scherpe beelden, zelfs op creditcardformaat.

 • Afdruksnelheid: geduld is een schone zaak met 1 ppm.

 • Afwerkingsopties: kies tussen mat en glans voor de perfecte touch.

Hoewel de keuze tussen een matte of glanzende afwerking een meerwaarde betekent, en je hiermee voor iedere gelegenheid de juiste look kunt kiezen, is het mogelijk dat de opties beperkt zijn voor wie nog meer creatieve controle zoekt. Desondanks zullen de meeste gebruikers vinden dat de SELPHY CP1500 aan hun behoeften voldoet.

Een minder punt kan de noodzaak zijn om speciale cartridges te kopen vanwege de dye-sublimation techniek. Dit kan als duur ervaren worden, maar deze techniek draagt wel bij aan de duurzaamheid van de foto’s en het is zeker een investering in de levensduur van je afgedrukte herinneringen.

Wat betreft de kleurkeuze, de roze SELPHY CP1500 mag misschien niet ieders cup of tea zijn, toch is het een frisse verschijning in een zee van standaard zwarte en witte printers. Het is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders en een statement willen maken met hun gadgets.

Concluderend, de Canon SELPHY CP1500 Roze is een uitstekende keuze voor printliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit in pocketformaat. Met zijn draagbare design en de mogelijkheid om te printen vanaf verschillende apparaten, is het gemakkelijk om over het tragere afdruktempo heen te kijken. Het aantal formaten en de kwaliteit van de afdrukken tillen de traditionele manier van foto’s bewaren naar een hoger niveau, terwijl de prijs van de speciale inkt de ervaring iets kostbaarder maakt. Voor wie waarde hecht aan mooie, duurzame afdrukken, zal de SELPHY CP1500, ondanks zijn roze jasje, misschien wel de perfecte match zijn.