Mijn belevingen direct afgedrukt: Fujifilm Instax Square Link (2024)

Het mobiele printgemak met Fujifilm Instax Square Link: compact, met OLED, AR functies, en bluetooth connectiviteit.
Auteur
Affiliatie
Levi de Vries

Cartesium

Publicatiedatum

22 augustus 2023

Inleiding

Instax square link white 1

De Fujifilm Instax Square Link White is een moderne pocketprinter. Hij stelt gebruikers in staat digitale foto’s onmiddellijk te printen als vierkante afdrukken. Met een goede Bluetooth-connectie en ondersteuning voor zowel Android als iOS toestellen, maakt dit apparaat het delen van herinneringen eenvoudig en direct.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Afdruktechnologie ZINK Kleurenprinter Ja
Afdruktechnologie ZINK Kleurenprinter Ja
Artikelnummer 923371 Fabrikantcode 16785470
Merk Fujifilm instax Garantie 2 jaar

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Instax square link white 15 Instax square link white 16 Instax square link white 9 Instax square link white 20 Instax square link white 23

Ontwerp en portabiliteit

Instax square link white 2

Met zijn compacte formaat is de Fujifilm Instax Square Link Wit een ware uitkomst voor wie graag snel en gemakkelijk momenten wil vastleggen en delen. Neem ’m mee in je tas of zelfs in je jaszak, en je hebt op elk feestje, vakantie of spontane uitje de mogelijkheid om foto’s die je met je smartphone maakt, direct af te drukken. Om een beter beeld te krijgen van de ontwerp- en portabiliteitskenmerken, laten we de voornaamste punten even op een rijtje zetten:

 • Afmetingen: Met een hoogte van 17,6 cm, een diepte van 6,8 cm en een breedte van 12,6 cm is deze printer echt bedoeld voor onderweg.

 • Gewicht: Met 0,45 kg kun je dit apparaatje als ‘lichtgewicht’ beschouwen.

 • Uiterlijk: Het strakke, witte ontwerp zorgt ervoor dat hij niet alleen functioneel, maar ook op esthetisch vlak een aanwinst is.

 • Gebruiksgemak: De pocket printer heeft niet veel knoppen of ingewikkelde instellingen, wat het gebruikservaring erg prettig maakt.

 • Opladen: Dankzij de USB-aansluiting kun je hem makkelijk opladen, ook als je on the go bent.

De materialen voelen stevig aan waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het apparaatje snel zal beschadigen als het eens los in je tas zit. Het design is strak en minimalistisch, wat perfect aansluit bij de moderne smartphonegebruiker.

Een klein minpuntje kan zijn dat de printer enkel verkrijgbaar is in wit, wat misschien niet ieders voorkeur heeft. Echter, de neutrale kleur past wel bijna overal bij en lijkt minder snel te verouderen dan een trendkleur zou doen.

Ondanks dat de Instax Square Link zo klein is, moet je wel rekening houden met het meenemen van extra fotopapier. Maar relativerend gesproken neemt dit niet veel ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je niet beperkt bent in het aantal foto’s dat je wilt printen.

Qua gebruiksgemak scoort de Instax Square Link hoog. Je verbindt je smartphone eenvoudig via Bluetooth, en met een paar tikken in de app kies je de foto die je wilt afdrukken. Je mist misschien de mogelijkheid van direct printen via WiFi of Apple AirPrint, maar de Bluetooth-verbinding voldoet in de meeste situaties prima.

Als we kijken naar de batterijduur en het opladen ervan, dan is de oplaadindicator een handige toevoeging die je goed op de hoogte houdt van wanneer het tijd is om jouw kleine drukvriend weer wat energie te geven. Opladen gaat zoals de meeste apparaten met een USB-kabel, wat betekent dat je deze gemakkelijk kunt opladen met dezelfde lader als je telefoon.

Al met al levert Fujifilm hiermee een multifunctioneel gadget dat zeker in de smaak zal vallen bij de sociale vlinders onder ons. De printer is handzaam, makkelijk mee te nemen en werkt nagenoeg moeiteloos samen met je smartphone om zo je leukste momenten tastbaar te maken. Ja, je levert iets in op vlak van afdrukmogelijkheden vergeleken met grotere, minder draagbare printers. Maar als portabiliteit en gemak hoog op je lijst staan, dan weegt dit kleine minpuntje vast niet op tegen de vrijheid die de Instax Square Link je biedt.

Afdrukkwaliteit en snelheid

Instax square link white 3

Voor wie gelijk tastbare herinneringen wil van momenten die ertoe doen, levert de Fujifilm Instax Square Link White een unieke ervaring. De afdruktechniek van deze mobiele printer is gebaseerd op ZINK (Zero Ink), wat inhoudt dat je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van inktcartridges. Het afdrukken van foto’s is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook verrassend snel: kleurenfoto’s rollen binnen zo’n 5 ppm uit de printer.

De beeldkwaliteit is met een resolutie van 800 x 800 dpi meer dan behoorlijk voor instant foto’s. Kleurweergave is levendig en details zijn verrassend scherp, hoewel professionaliteit natuurlijk geen match is voor high-end desktopprinters. Toch is voor een gadget die gericht is op fun en spontaniteit, de kwaliteit van de prints boven verwachting.

Laten we eens een blik werpen op enkele speerpunten:

 • Snelheid: De Square Link belooft een snelle printtijd van 5 ppm.

 • Kwaliteit: Mooie en heldere kleuren met een degelijke resolutie van 800 dpi.

 • Milieuvriendelijk: Dankzij de ZINK-technologie zijn dure cartridges verleden tijd.

 • Gebruiksgemak: Eenvoudig te bedienen via de Square Link app en bluetooth.

Hoewel de printer pretendeert zwart-wit prints even snel te kunnen leveren als kleurenprints, blijkt in praktijk dat de nuance in de zwart-wittinten soms iets te wensen overlaat. Dit detail valt echter in het niet bij het gemak waarmee de printer in een handomdraai jouw digitale herinneringen omtovert in tastbare foto’s.

Een klein nadeel is dat je gebonden bent aan het Fujifilm Instax Film Square fotopapier, maar dat is logisch gezien het gespecialiseerde formaat en de werking van de printer. De kosten hiervan liggen iets hoger dan gemiddeld, maar dat is de prijs voor het direct kunnen delen en vasthouden van je foto’s.

Het design is praktisch en de witte kleur geeft het apparaatje een frisse en moderne look. Maar goed, over het design zullen anderen in het artikel het hebben. De focus hier is de kwaliteit van de prints en de efficiëntie van het afdrukproces.

Hoewel er een usb-aansluiting voor opladen is, ontbreekt wifi-connectiviteit, waardoor je afhankelijk bent van bluetooth om je foto’s te versturen. Echter, in het tijdperk van smartphones blijkt dit geen belemmering te zijn voor de jonge, technisch vaardige gebruikers.

Een ‘coole’ functie - die wellicht in een ander gedeelte van het artikel meer aandacht krijgt - is de mogelijkheid om Augmented Reality effecten toe te voegen met een QR-code die je kunt scannen om de magie tot leven te wekken. Dit voegt een speels en modern element toe aan de toch al charmante instant foto’s.

Als puntje bij paaltje komt, levert de Instax Square Link uitstekende prestaties in een compact en gebruiksvriendelijk jasje. De kwaliteit en snelheid van het afdrukken maken het niet alleen een gadget, maar een bijna noodzakelijk accessoire voor de levensgenieter die zijn bijzondere momenten direct tastbaar wil hebben. Het apparaatje doet wat het belooft: het brengt je digitale herinneringen met gemak en snelheid naar de echte wereld, en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Augmented reality ervaring

Instax square link white 4

In de wereld van direct-klaar fotografie heeft de Fujifilm Instax Square Link een opvallende functie die het apparaat anders maakt dan de rest: augmented reality (AR). Je zou misschien denken, wat heeft een pocket printer nou met AR te maken? Nou, Fujifilm heeft hiermee echt iets speciaals in handen. Het toevoegen van een AR-effect aan een foto voordat je deze afdrukt, kan een doodnormale kiekje veranderen in iets interactiefs en unieks.

Dus, wat kun je nou met die AR? Hier wat je kunt verwachten:

 • Een QR code op je afgedrukte foto bevat het AR-effect.

 • Scan de code met je smartphone en kijk hoe de foto tot leven komt.

 • Voeg tekst, stickers of tekeningen toe die pas zichtbaar worden bij het scannen.

Het gebruik van deze functie is simpel; met de app op je telefoon voeg je een effect toe, druk je de foto af, en voilà – je hebt iets meer dan alleen een afdruk. Het geeft je een reden om je telefoon te pakken na het uitdelen van je foto’s en een laagje digitale magie toe te voegen.

Echter, het is belangrijk te beseffen dat dit gadgetgehalte natuurlijk niet voor iedereen even spannend is. In een tijdperk waar alles digitaal is, kan het misschien aanvoelen als dat we terug gaan naar de basis en enkel voor tastbare herinneringen gaan. Maar laten we wel wezen, dat je bijna een soort Harry Potter-achtige levende foto’s kunt maken, voegt wel echt wat toe aan de beleving.

Een minpunt kan zijn dat, hoewel het AR-leukheid kent, dit een feature is die je niet constant zult gebruiken. Zodra de nieuwigheid eraf is, zal je waarschijnlijk terug gaan naar gewone foto’s af te drukken zonder de toeters en bellen. Toch is het een leuke extra die ervoor zorgt dat de Instax Square Link zich onderscheidt van de concurrentie.

Je vraagt je misschien af: “Zit iedereen hierop te wachten?” Het antwoord is waarschijnlijk nee. Sommige gebruikers willen gewoon een simpele printer zonder extra fratsen. Voor hen kan de AR-feature als een onnodige tovoeging voelen. Maar het is een goed voorbeeld van hoe Fujifilm probeert te innoveren binnen een relatief niche markt.

Om af te ronden, de AR-functie van de Instax Square Link is een boeiende twist voor het afdrukken van je foto’s. Het is niet iets wat je elke dag gaat gebruiken, maar voor speciale momenten kan het je herinneringen net dat extra beetje ‘wow’ meegeven. Laten we het zo zeggen, op een verjaardagsfeestje of familiebijeenkomst kan het zeker een gespreksonderwerp zijn. Het is een speelse toevoeging die, ondanks dat het misschien niet voor iedereen van essentieel belang is, laat zien dat er nog steeds ruimte is voor innovatie in fysieke foto’s.

Compatibiliteit en connectiviteit

Instax square link white 5

In de tijdsgeest waar alles digitaal en vluchtig lijkt, biedt de Fujifilm Instax Square Link White een verfrissende wending door direct tastbare herinneringen te creëren. Deze pocket printer blinkt uit in compatibiliteit en connectiviteit, toegankelijk voor zowel Android als iOS gebruikers. Dankzij de Bluetooth-verbinding is het kinderspel om je smartphone foto’s binnen een paar tikken af te drukken.

Compatibiliteit

De Instax Square Link gaat hand in hand met:

 • Smartphones - zowel op Android als iOS.

 • Fujifilm Instax Film Square fotopapier - speciaal ontworpen voor dit toestel.

 • Square Link app - deze gebruik je om je foto’s te bewerken en af te drukken.

Over compatibiliteit hoef je je dus geen zorgen te maken. Misschien vind je het minder prettig dat er geen directe ondersteuning is voor pc’s of laptops, maar zeg nou zelf, we doen tegenwoordig toch bijna alles met onze telefoon?

Connectiviteit

Wat betreft connectiviteit, de printer scoort met:

 • Bluetooth - snel en stabiel voor draadloze connectie.

 • Geen Wifi ingebouwd, maar is dat een gemis? Bluetooth voldoet prima.

 • Usb-aansluiting - voor als je toch liever een vaste verbinding wilt.

Misschien is de ontbrekende Wifi-connectie een nadeel voor sommige gebruikers die naadloze connectiviteit met hun thuisnetwerk zoeken. Maar in de meeste gevallen zal Bluetooth volstaan, zeker voor het afdrukken op locatie.

Het ontbreken van Apple AirPrint kan voor de Apple-gebruikers een minpunt zijn. Aan de andere kant, de gespecialiseerde app doet zijn werk goed en is misschien zelfs intuïtiever in gebruik.

Gebruiksgemak

Het gebruik van de Instax Square Link is eigenlijk poepsimpel. De app is gebruiksvriendelijk en met een paar keer tikken rolt je foto er al uit. Een oplaadindicator laat je weten wanneer het tijd is om de printer aan de oplader te hangen. Ook hier geen poespas - gewoon duidelijk en to-the-point.

Snelheid

Snelheid is wellicht niet het sterkste punt van de printer. Met een afdruksnelheid van 5 ppm, moet je dus misschien een beetje geduld hebben. Maar goed, wat zijn een paar extra seconden op een leuk feestje of tijdens de vakantie?

Kwaliteit

De unieke OLED printtechniek betekent dat je geen gedoe hebt met inktcartridges. De afdrukkwaliteit zelf laat ik voor nu even buiten beschouwing, maar laten we zeggen dat je niet teleurgesteld zal zijn.

In het kort, de Fujifilm Instax Square Link White vormt een brug tussen de digitale en de fysieke wereld met een focus op eenvoud en directheid. Het is een toegankelijke gadget die je niet laat struikelen over ingewikkelde instellingen of technische hobbels. En terwijl de printer misschien niet perfect is - de snelheid kan beter en Wifi zou een mooie toevoeging zijn - zijn deze punten slechts kleine hobbels op de weg naar het vastleggen en delen van je herinneringen.

Zo zien we maar dat, in een wereld vol digitale schermen, de Fujifilm Instax Square Link een charmante en waardevolle compagnon is om die bijzondere momenten in een handomdraai te vereeuwigen. En zeg nou zelf, wie houdt er nu niet van een goede foto die je ook écht vast kunt houden?