Mijn ervaring met een opvouwbaar bad: HelloBath (2023)

Mijn ervaringen met het HelloBath opvouwbare bad: gemak, comfort, opslag en onderhoud in één!
Auteur
Affiliatie
Marleen Brandsma

Cartesium

Publicatiedatum

23 september 2023

Inleiding

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp n27panp3eezd kp3w85

In onze zoektocht naar comfort en gemak in het dagelijks leven komen we soms verrassende innovaties tegen die onze routine een stuk aangenamer maken. Het opvouwbare bad van HelloBath is zo’n vinding die het waard is om uitgelicht te worden. Als je ooit hebt geworsteld met de beperkingen van een kleine badkamer of de wens om een bad ervaring in huis te halen zonder ingrijpende verbouwingen, dan zal deze review je zeker interesseren. Laten we eens dieper ingaan op de functies en voordelen van het HelloBath opvouwbare bad.

Prijzen

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Merk HelloBath Doelgroep Kinderen en volwassenen
Geschikt voor aantal personen 2 Glansgraad Mat
Inclusief afvoer Ja Inclusief douchegedeelte Nee
Inclusief kraan Nee Met overloop Nee
Inclusief poten Ja Inhoud 240 l

Voordelen van het opvouwbaar bad

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp 7wdlzojqqery kp3w85

In de huidige tijd, waarin woonruimte kostbaar is en een verbouwing een grote aanslag op het budget kan betekenen, zijn slimme oplossingen voor dagelijkse luxe geen overbodige luxe. Het HelloBath opvouwbare bad presenteert zich als een uitkomst voor badliefhebbers die geen vast bad kunnen of willen installeren. Laten we de voordelen van dit innovatieve product eens onder de loep nemen:

 • Ruimtebesparend ontwerp: past in vrijwel elk huishouden.

 • Gemakkelijk op te bergen: je tovert een klein hoekje om tot een rustgevend wellnessoord.

 • Comfortabele afmetingen: met lengtes tot 157 cm lang ideaal voor de meeste volwassenen.

 • Veilige materialen: goed nieuws voor ouders en milieubewuste gebruikers.

 • Inbegrepen accessoires: zorgen voor een complete, zorgeloze badervaring.

Het is allereerst de droom voor wie ruimte en comfort wil combineren. Dankzij de afmetingen en het ergonomische ontwerp is dit bad een welkome toevoeging aan een compacte leefomgeving, waarbij zelfs twee volwassenen tot 180 cm erin passen. Het bad is bovendien vervaardigd van geurloos en veilig materiaal, wat zekerheid biedt voor een gezinsvriendelijke omgeving.

Bijzonder aan het HelloBath bad is dat het inclusief accessoires wordt geleverd die het bad-moment naar een hoger niveau tillen: van een afvoerslang tot een onderwaterlamp. Deze extra’s beloven een volledige badervaring zonder dat een vaste installatie nodig is. De betrouwbaarheid van het materiaal maakt het bad geschikt voor dagelijks gebruik, zonder angst voor beschadigingen bij het op- en uitvouwen.

Wat ook niet onvermeld mag blijven, is de attentie voor therapeutische waarden. Het bad beschikt over een voetmassagefunctie en komt met een badkussen, voor de ultieme relaxatie na een zware dag. Dit straalt niet alleen luxe uit, maar biedt ook substantieel comfort. Je eigen spa opzetten was nog nooit zo gemakkelijk.

Daarbovenop is het opvouwbare bad een esthetische toevoeging aan je badkamer. Het moderne design en de matte afwerking combineren praktisch nut met stijl. Zeg maar dag tegen onhandige opblaasbaden die de sfeer niet verhogen: dit bad mag gezien worden. En wanneer het niet in gebruik is, vouw je het simpelweg op tot een discreet pakketje, klaar om opgeborgen te worden.

Het HelloBath bad claimt een langdurig warme badervaring te bieden, zelfs in de koudere dagen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van je warme bad zonder constant water bij te hoeven vullen. Stel je voor: een winteravond, warm badwater, sfeerlicht van de onderwaterlamp en absolute ontspanning.

De veiligheid voor alle leeftijden is tenslotte een aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden. Het bad is vervaardigd zonder BPA of ftalaten, waardoor het een gezonde keuze is voor jong en oud. De non-slip bodem draagt bij aan het voorkomen van ongelukjes. Veilig badderen is voor iedereen een prioriteit en HelloBath neemt die verantwoordelijkheid.

Kortom, het HelloBath opvouwbare bad presenteert zich als een doordachte keuze voor wie flexibiliteit en comfort hoog in het vaandel heeft. Het zorgt voor kleine, dagelijkse genoegens die het leven net wat aangenamer maken. Badderen wordt daarmee een haalbare luxe voor ieder huishouden.

Opzetgemak en draagbaarheid

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp 7wdlrkgzqqog kp3w85

Het gebruiksgemak van een opvouwbaar bad is voor veel mensen, inclusief mijzelf, de ultieme doorslaggevende factor bij de aanschaf. En ik moet zeggen, het HelloBath opvouwbaar bad blinkt op dat gebied echt uit. Vanaf het moment dat dit bad bij je thuis aankomt, merk je direct dat er over elk detail is nagedacht om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Laten we de belangrijkste punten van opzetgemak en draagbaarheid eens opsommen:

 • Eenvoudige montage: Met een paar simpele handelingen staat het bad stevig en klaar voor gebruik.

 • Compact op te vouwen: Het is echt verrassend hoe plat het bad wordt na gebruik, waardoor het bijna geen opbergruimte vereist.

 • Lichtgewicht materiaal: Duwen, trekken of verplaatsen; het bad is voor bijna iedereen hanteerbaar.

Bij het openvouwen merk je al hoe soepel de poten zich laten uitklappen. De poten zijn verstelbaar, wat inhoudt dat je altijd een stabiele basis hebt, ook als je vloer niet helemaal waterpas is. De bodem laat zich vervolgens net zo makkelijk naar beneden duwen, waarna de kuip zijn volledige diepte krijgt. Het aankoppelen van de afvoerslang is intuïtief en vraagt geen gereedschap. Simpelweg aansluiten en het bad kan gevuld worden. Een slimme touch die ik echt kon waarderen, is het omhullende design dat ervoor zorgt dat het water lekker lang warm blijft.

Het leeggieten vraagt vaak om wat behendigheid, maar in dit geval is het door de handige slang een fluitje van een cent. Binnen no-time is het bad leeg en klaar om schoongemaakt en opgevouwen te worden. Spoelen, afdrogen met een handdoek en hoppa, inklappen die handel en binnen enkele minuten heb je het bad weggetoverd tot een formaat dat in de kleinste hoekjes past. En als je ruimte wilt besparen in huis, is een kijkje in onze handleiding voor het kiezen van een nieuwe stofzuiger ook de moeite waard.

Nu, de draagbaarheid is wellicht een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar is minstens net zo belangrijk. Je wilt immers niet met hernia thuiszitten na een avondje ontspannen. Het gewicht van het bad is dusdanig laag dat verplaatsen geen enkel probleem vormt. Ik heb het bijvoorbeeld heel gemakkelijk van mijn badkamer naar mijn terras kunnen dragen, om ook daar eens lekker te genieten van een warm bad onder de sterren.

Wat dit bad echt tot een persoonlijke favoriet maakt, zijn de doordachte extra’s die meekomen. Het zitkussen is niet alleen comfortabel, maar ook weer makkelijk schoon te maken. En die afvoerslang die tot wel 3 meter uit te rekken is, maakt dat je flexibel bent in waar je je bad neerzet.

Kortom, van het opzetgemak tot de draagbaarheid, het HelloBath opvouwbaar bad voldoet op alle fronten. Het is een ster in gemak, zonder in te boeten op stevigheid of comfort. Het voelt alsof de fabrikant niet alleen over het bad zelf, maar echt over jouw badervaring heeft nagedacht. En dat is in de drukte van het dagelijks leven nou net die kleine luxe die ik iedereen wel zou gunnen.

Comfort en gebruikservaring

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp j2elwjl3y7ly kp3w85

Het HelloBath® Opvouwbaar bad belooft niet alleen een praktische oplossing te zijn voor badkamerperikelen, maar ook een oase van comfort en luxe in eigen huis. De ervaring met dit bad heeft veel positieve aspecten opgeleverd, waaronder:

 • XL formaat: Met een lengte van 155 cm biedt het voldoende ruimte om heerlijk te ontspannen. Vooral voor lange mensen is dit bad een verademing.

 • Diepte: Ondanks de compactheid bij opbergen, is dit bad verrassend diep, waardoor je makkelijk onderdompelt in warmte.

 • Ergonomisch design: Het bad is met een hoek van 108° ontworpen voor maximaal comfort, inclusief voetmassage voor een totale ontspanningservaring.

 • Veilige materialen: Gemaakt van BPA-vrij en ftalaat-vrij materiaal, veilig voor de huid van baby’s tot volwassenen.

De positieve punten zijn overduidelijk. Bij het eerste gebruik viel meteen op hoe snel je een persoonlijk ontspanningsmoment creëert. Je vult het bad, zet je favoriete muziek of serie aan, en ontsnapt volledig aan de dagelijkse sleur. Wat verder opviel was:

 • Robuustheid: De materialen zijn niet alleen veilig, maar ook robuust, ondanks dat het bad flexibel ingeklapt kan worden.

 • Warmtebehoud: Het omhullende ontwerp en de mogelijkheid van een deksel zorgen dat het water langer warm blijft, wat de ontspanning ten goede komt.

 • Gemak: De aanwezigheid van een zitkussen en de onderwaterlamp dragen bij aan het comfort en de sfeer, zonder dat je hiervoor iets hoeft in te leveren qua ruimte of gebruiksgemak.

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten of aandachtspunten bij elk product, maar bij het HelloBath opvouwbaar bad lijken deze minimaal te zijn. Zelfs gebruikers met meer lengte konden genieten van een volledige ligervaring (weliswaar met licht gebogen knieën), iets wat niet vanzelfsprekend is bij draagbare baden van deze soort. De afvoerslang, hoewel misschien aan de korte kant, deed zijn werk naar behoren en is voorzichtig hanteerbaar.

Als het aankomt op het reinigingaspect, lijkt het erop dat de fabrikant ook hierover goed heeft nagedacht. Vuilophoping is beperkt dankzij het gemakkelijk te reinigen oppervlak, waardoor het onderhoud bijna moeiteloos is. Het is aan te raden om na elk bad snel even een handdoek erdoorheen te halen om een blijvend schoon en fris gevoel te behouden.

Samengevat, het gebruik van het HelloBath® Opvouwbaar bad is een ervaring die het gemak en comfort van een traditioneel ligbad toenaderbaar maakt voor hen die niet de luxe van een ingebouwd bad hebben. Zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van dit bad dat de belofte van luxe, rust en veiligheid prima waarmaakt. Als betaalbaar, ruimtebesparend en veilig alternatief heeft de HelloBath wat ons betreft een blijvende plaats verdiend in de harten van badliefhebbers.

Onderhoud en opslag

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp k7lmgx5qgozx dwlojy

Als eigenaar van een opvouwbaar HelloBath bad, ben je niet alleen in het bezit van een heerlijke ontspanningsplek, maar ook van een stukje hedendaagse efficiëntie en slim design. De onderhoud en opslag van het bad zijn net zo eenvoudig en plezierig als het gebruik ervan.

Laten we de onderhoud eens nader bekijken:

 • Schoonmaken: Na een ontspannen badsessie is het schoonmaken van het bad geen enkele inspanning. Met een milde badkamerreiniger en een zachte doek veeg je het bad zo weer schoon.

 • Drogen: Het is cruciaal om het bad na gebruik goed af te drogen. Hiermee voorkom je kalkaanslag en schimmelvorming en blijft het bad hygiënisch voor de volgende keer.

 • Inspectie: Nu en dan het bad controleren op slijtage is een goed idee om lang van je aankoop te genieten.

Bij het opslaan van het bad, komt de ware magie naar boven:

 • Na gebruik vouw je het bad eenvoudig samen tot een compact formaat. Hierbij bespaar je niet alleen ruimte in huis, maar behoud je het gestroomlijnde uiterlijk van je badkamer.

 • Het bad weegt maar 13,5 kg en kan met de meegeleverde opberghoes moeiteloos verplaatst worden. Onder je bed, in een kast of achter een deur, het bad vindt overal een discrete opbergplek.

 • Een ander pluspunt is dat je het bad niet alleen opbergt, maar ook beschermt tegen stof en vuil dankzij de stevige opberghoes.

De duurzaamheid van het materiaal draagt bij aan de onderhoudsarme ervaring. Het bad is gemaakt van hoogwaardig en milieuvriendelijk zacht rubber en polypropyleen, geselecteerd voor weerstand tegen veelvuldig gebruik en gemakkelijk te reinigen is.

Voor het opvouwbaar bad, is het helemaal niet nodig om weekenden te besteden aan intensief onderhoud of zorgen te maken over een permanente installatie die ruimte inneemt. Het HelloBath bad past naadloos in het leven van de moderne mens die waarde hecht aan zowel kwaliteit als functionaliteit in hun woonruimte. Met een paar eenvoudige handelingen blijft het bad in optimale conditie, klaar voor het volgende rustmoment.

Het opvouwbare bad van HelloBath biedt de perfecte balans tussen praktisch nut en ontspanning. Het staat garant voor vele momenten van plezier en ontspanning, zonder dat je zorgen hoeft te maken over het onderhoud of de opslag. Het is duidelijk dat bij dit bad niet alleen is gedacht aan het comfort tijdens het badderen, maar ook aan het comfort voor én na het baden. Een slimme keuze voor hen die het leven graag zowel relaxed als opgeruimd houden.

En herinner je dat moment dat je dacht: ‘Waar laat ik een bad in mijn bescheiden badkamer?’ Dat is bij deze HelloBath bad allang geen punt meer van twijfel. Het ingenieuze ontwerp zorgt ervoor dat je na een fijn bad, je heilige plekje van rust in minder dan geen tijd weer omtovert tot een functionele ruimte. Precies wat we in het drukke bestaan van vandaag nodig hebben: gemak dient de mens!

Eindoordeel en aanbevelingen

Hellobath® opvouwbaar bad zitbad inklapbaar bath bucket goliath xl antraciet 157 cm lang incl. zitkussen, afvoerslang tot 3 meter en onderwaterlamp l2anyln48mwx kp3w85

Na veelvuldig gebruik van het HelloBath opvouwbaar bad kan ik, zonder enige schroom, zeggen dat mijn aanvankelijke scepsis over dit type bad als sneeuw voor de zon is verdwenen. De unieke combinatie van praktisch design, gebruikersgemak en comfort is dan ook de kern van mijn lofzang op dit innovatieve product. Hieronder een aantal van de significantste pluspunten op een rij:

 • XXL formaat: Met een lengte van 157 cm biedt het bad ook voor de langere medemens voldoende ruimte.

 • Duurzaam materiaal: Het bad is vervaardigd uit geurloze, milieuvriendelijke en veilige materialen, wat het geschikt maakt voor alle leeftijden.

 • Spa-ervaring: Ingebouwde voetmassagerollers dragen bij aan een authentiek spa-gevoel, gewoon in eigen huis.

 • Warmtebehoud: Door het omhullende ontwerp en de mogelijkheid tot afdekken blijft het water verrassend lang warm.

Deze punten, tezamen met het feit dat het bad geen permanente plek in beslag neemt en na gebruik eenvoudig kan worden opgeborgen, maken het HelloBath bad tot een ware uitkomst voor wie wel van een bad geniet maar niet over de badkamer van een royale spa beschikt.

Persoonlijk ben ik zeer te spreken over het gemak waarmee het bad zich laat opstellen en weer opruimen. Het neemt de ‘drempel’ weg die normaal gesproken geassocieerd wordt met het nemen van een bad in een omgeving waar alleen een douche aanwezig is. Het is alsof je een persoonlijke butler hebt die binnen enkele seconden een comfortabel bad voor je klaarzet en dit ook weer even rap opruimt.

Het design, dat niet alleen zorgt voor ergonomisch comfort maar ook voor een vleugje moderniteit in de badkamer, maakt de ervaring compleet. Ik heb het product aan vrienden en familie getoond en meerdere mensen overwegen nu om hun eigen thuis-spa met een HelloBath bad te creëren. En dat alles zonder de notoire badkamerrenovatie – een win-winsituatie als je het mij vraagt.

Dat het water zijn temperatuur vasthoudt is een onderschatte kwaliteit, vaak lees je over baden waar water sneller koud wordt dan je lief is. Maar HelloBath lijkt een goede isoleertechniek te hebben toegepast waardoor je langer kunt genieten van een heet, dampend bad.

Kortom, mijn oordeel over het HelloBath opvouwbaar bad is overwegend positief. Het biedt een uitstekende balans tussen functionaliteit en luxe. Of je nu alleen woont, een druk gezinsleven hebt of simpelweg diep verlangt naar periodieke ontspanning na een lange werkweek, dit bad weet zich moeiteloos aan te passen aan je behoeften.

Voor iedereen die overweegt om over te gaan tot de aanschaf van een opvouwbaar bad, zou ik willen zeggen: waag de sprong! Het HelloBath bad bewijst dat comfort en gemak niet altijd gepaard hoeven te gaan met grote uitgaven of rigoureuze huisaanpassingen. Het is een aanwinst voor iedereen die een zeldzame combinatie zoekt van gemak, comfort en een vleugje dagelijkse luxe.