Nieuwe aanbieding: Miele G 7272 vaatwasser met €150 korting (2023)

De Miele G 7272 SC Vi vaatwasser is op dit moment te koop met 150 euro korting. Het is een energiezuinig apparaat, alsmede stil en wast subliem schoon.
Auteur
Affiliatie
Sabine Bakhuis

Cartesium

Publicatiedatum

8 december 2023

Inleiding

Miele g 7272 sc vi

De Miele G 7272 SC Vi vaatwasser is momenteel in de aanbieding met 150 euro korting op Coolblue. Deze inbouw vaatwasser is niet alleen een plaatje om te zien maar ook zeer goed in de keuken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type vaatwasser Volledig geintegreerd
Nishoogte 80,5 - 87 cm Hoogte frontpaneel 65 - 77 cm
Energieklasse A Plaatsing apparaat Inbouw
Type vaatwasser Volledig geintegreerd Nishoogte 80,5 - 87 cm
Hoogte frontpaneel 65 - 77 cm Energieklasse A
Artikelnummer 890183 Fabrikantcode 11886290

Aanbieding

Ontwerp en Bouwkwaliteit

Miele g 7272 sc vi r51qjmamn7qz yv5x5xy

De Miele G 7272 SC Vi is een inbouw vaatwasser waarbij ontwerp en bouwkwaliteit hoog in het vaandel staan. Qua ontwerp past de volledig geïntegreerde machine naadloos in elke keuken, mede door het vereiste frontpaneel dat zorgt voor een strakke afwerking. De vereiste nishoogte van 80,5 - 87 cm en breedte van 60 cm dienen natuurlijk wel in acht genomen te worden bij de inbouw. Miele staat bekend om zijn degelijke Duitse kwaliteit en dat zien we ook terug in de bouw van deze vaatwasser:

 • Hoogwaardige materialen: Het roestvrijstalen interieur en de stevige scharnieren geven blijk van een apparaat dat gebouwd is om lang mee te gaan.

 • Verstelbare poten en een afneembaar bovenblad: Ideaal voor een bijna op maat gemaakte inbouw. Zelfs in keukens waar de ruimte net iets afwijkt, kan deze Miele vaatwasser toch een plaats vinden.

 • Inverter motor: Staat garant voor een stille en energiezuinige werking.

 • Type geleiderails: Gelast, wat wijst op een duurzamere bevestiging van de vaatwaskorven.

Toch zijn er enkele mindere kanten aan het apparaat die opvallen. Zo is er bijvoorbeeld de bouwkwaliteit van Topklasse, maar mist de machine de extra luxe van binnenverlichting. Ook is de vaatwasser niet geschikt voor IKEA keukens, wat een beperking kan zijn voor degenen die deze populaire keukenlijn hebben gekozen.

Een ander punt van kritiek dat sommige gebruikers zouden kunnen hebben is de in hoogte verstelbare besteklade. Hoewel deze een flexibel aspect aan de vaatwasser toevoegt, vinden sommigen misschien dat het de ruimte voor grotere borden en glazen beperkt.

Hetzelfde geldt voor de geïntegreerde bediening aan de binnenzijde. Hoewel dit het apparaat een moderne en strakke uitstraling geeft, kan het voor sommigen onhandig zijn dat de bediening niet direct zichtbaar is wanneer de deur gesloten is.

Desondanks heeft Miele goed over de flexibele indeling nagedacht. Je kunt de vaatwasser aanpassen aan je eigen behoeften, of je nu grote potten en pannen wilt wassen of juist veel kleine items. Dit alles spreekt van een ontwerp dat bedacht is op praktisch gebruik.

Bij dit model wordt ook een Scharniersysteem van het type ‘Deur-op-deur’ toegepast, wat betekent dat het meubelfront direct op de deur van de vaatwasser gemonteerd wordt. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel met de rest van je keuken. Bovendien maakt dit het openen en sluiten van de vaatwasser simpel en soepel.

In de praktijk laat Miele zien dat ze hun producten bouwen met een visie voor duurzaamheid en een lange levensduur zonder in te boeten op het esthetische. Wanneer je kijkt naar de prijs-zekerheidverhouding, kun je constateren dat de hogere investering samenhangt met de verwachte levensduur en het gebruiksgemak. De vaatwasser is daarmee zeker een lange termijn investering.

Wel is het zo dat ondanks het stille karakter van het apparaat, sommige gebruikers vinden dat hij meer geluid maakt dan hun vorige model. Maar met een geluidsniveau van 43 dB kunnen we dit nauwelijks als een groot minpunt zien, vooral gezien het feit dat dit geluidsniveau toch als relatief stil beschouwd wordt.

Samengevat biedt de Miele G 7272 SC Vi een uitstekend samenspel van design en bouwkwaliteit, met een paar kleine schoonheidsfoutjes die echter geen impact hebben op de algehele prestaties van dit solide apparaat. Het zal geen verrassing zijn als deze vaatwasser veel huishoudens zal overtuigen met zijn kwaliteit en duurzaamheid.

Was- en Droogprestaties

Miele g 7272 sc vi yl5aqwvqgjky yv5x5xy

De Miele G 7272 SC Vi zet nieuwe maatstaven als het gaat om was- en droogprestaties. Gebruikers zijn vol lof over de resultaten en zetten de voordelen op een rij:

 • Besteklade en verstelbare hoogtes maken het inladen van de vaat erg handig.

 • Auto-open functie zorgt ervoor dat ook plastic bakjes netjes droog worden.

 • Eenvoudige bediening draagt bij aan een moeiteloze afwaservaring.

Maar wat maakt deze vaatwasser nu echt het praten waard? Laten we starten bij de wasprestaties. De G 7272 SC Vi krijgt het voor elkaar om zelfs de meest aangekoekte pannen brandschoon te krijgen. Of het nu gaat om een snel programma van 58 minuten of een intensieve beurt, de vaat komt er blinkend uit. Dit is ook te danken aan de inverter motor en de drie sproeiarmen die hun werk grondig doen.

Een handig kenmerk is de besteklade bovenin de machine, die zorgt voor gelijkmatige reiniging van messen, vorken en lepels, terwijl onderin meer ruimte overblijft voor grotere items. Gebruikers benoemen ook de in hoogte verstelbare besteklade, waardoor flexibiliteit gegarandeerd is.

Dan het droogproces, waar deze Miele ook hoge ogen gooit. Dankzij de AutoOpen-technologie opent de vaatwasser zichzelf een stukje na afloop van het programma, waarmee een ventilatiedroogtechniek in werking treedt. Dit systeem zorgt voor een beter droogresultaat, ook bij kunststoffen die normaal gesproken moeilijk drogen.

Natuurlijk is het leven niet perfect en deze vaatwasser ook niet. Het snelle programma kan bijvoorbeeld leiden tot minder droge plastic items, maar dit is relatief en afhankelijk van de gekozen instelling. De Miele G 7272 SC Vi komt zónder binnenverlichting en vloerprojectie – details die sommige gebruikers missen. Ook de app wordt niet altijd als toegevoegde waarde ervaren; de verbinding loopt niet altijd van een leien dakje.

Hoewel discussies omtrent het geluidsniveau variëren, is de consensus dat de Miele G 7272 SC Vi relatief stil is met zijn 43 dB. Vergeet niet dat elke vaatwasser zijn geluid maakt; het is aan de persoonlijke verwachting of dit als storend wordt ervaren.

Een aspect dat niet genegeerd kan worden is de prijs van de machine. De Miele vraagt een investering, maar daar krijg je dan ook een apparaat van topkwaliteit voor terug. En laten we eerlijk zijn: goede kwaliteit mag wat kosten.

In een notendop, de Miele G 7272 SC Vi vaatwasser is een sterk staaltje Duitse engineering, beloond met een was- en droogresultaat dat in veel huishoudens voor vreugde zorgt. Met een aanbieding van €150 korting wordt hij nóg aantrekkelijker. Het mag duidelijk zijn dat deze machine klaar is om veel vuile vaat aan te pakken, met een minimum aan gedoe voor de gebruiker.

Gebruiksgemak en Functies

Miele g 7272 sc vi yl5ar4lrr5eo yv5x5xy

Met een nieuw tijdperk van vaatwassers onder ons is de Miele G 7272 SC Vi een machine die verwachtingen waarmaakt. Dit model vliegt door vuile vaat heen met een gebruiksgemak waar je “U” tegen zegt. Dat gebruiksgemak is te vinden in verschillende aspecten:

 • Besteklade en verstelbare bovenkorf voor een flexibele indeling

 • Overzichtelijk bedieningspaneel aan de binnenkant

 • Autodos systeem voor automatische wasmiddel dosering

 • A-label energie-efficiëntieklasse, zowel zuinig als krachtig

Je kunt gerust een divers assortiment borden, bekers en de grootste potten kwijt dankzij het in hoogte verstelbare interieur, en dat zonder ooit een vakantiecursus vaatwasserinruimen te volgen. Het zijn vooral deze kleine gemakken die het leven met de Miele G 7272 SC Vi aangenaam maken, want met één druk op de knop neemt deze vaatwasser het heft in eigen handen.

Het QuickPowerWash programma is een uitkomst voor wie supersnel schone borden nodig heeft; in slechts 58 minuten is de klus geklaard. Bij de bediening merk je dat Miele heeft geïnvesteerd in duidelijkheid en efficiëntie. Knopjes reageren zoals het hoort en het programma-aanbod valt gemakkelijk in te stellen, zonder dat je een expert hoeft te zijn.

Als het gaat over makkelijke plaatsing in de keuken, laat de Miele verschillende voetjes verstellen waardoor hij prima onder het aanrecht past. En ja, ook als je geen IKEA-keuken hebt. Een deur-op-deur-systeem zorgt ervoor dat de vaatwasser mooi wegvalt achter je keukenfront, waardoor het design strak blijft.

Toch, elke medaille heeft een keerzijde. Hoewel de vaatwasser met energielabel A behoorlijk zuinig is, kan de app zorgen voor wat hoofdpijn. Verbinding maken blijkt lastig en zelfs als het lukt, is bediening via de app een uitdaging. Het is duidelijk dat Miele hier nog terrein te winnen heeft; gelukkig is de vaatwasser zelf zo intuïtief dat je die app vrijwel niet nodig hebt.

Over de prijs gesproken, Miele-apparaten zijn aan de prijzige kant, daar draaien we niet omheen. Maar de ervaring leert dat Miele staat voor kwaliteit en duurzaamheid, dus op lange termijn maakt het die investering meer dan goed.

Een notitie waard is het autodoseringssysteem, wat betekent dat je niet meer hoeft na te denken over de hoeveelheid vaatwasmiddel. Toch vinden sommige mensen de Miele tabletten wat aan de dure kant. Alternatieven van andere merken passen ook en dat kan op jaarbasis schelen in de kosten.

Al met al, als je voor de Miele G 7272 SC Vi kiest, krijg je een vaatwasser die praktisch, stil en betrouwbaar is. Je zult wellicht enige avonturen beleven met de app, maar het schoonmaakresultaat en bedieningsgemak compenseren ruimschoots. En wie weet, misschien word je stiekem toch wel behoorlijk vrolijk van een lege gootsteen en een vaatwasser die zijn werk doet, zonder gedoe.

Energiezuinigheid en Duurzaamheid

Miele g 7272 sc vi yl5ark59olgo yv5x5xy

Wanneer je kiest voor de Miele G 7272 SC Vi, investeer je niet alleen in een schone vaat, maar ook in een groenere planeet en een lagere energierekening. De ingebouwde vaatwasser scoort uitstekend met een energielabel A, hetgeen betekent dat hij bijzonder energiezuinig is. Dit zie je terug in verlaagde jaarlijkse kosten, wat op de langere termijn een aangename besparing oplevert.

Bijzonder aan dit model is dat het niet alleen zuinig omgaat met elektriciteit maar ook met water. Dat is een dubbele winst voor milieu en portemonnee. Wat betreft waterverbruik, gebruikt de vaatwasser slechts 8,4 liter per cyclus. Je vaat wordt niet alleen glanzend schoon, maar het apparaat helpt ook de natuur een handje door slim met het water om te gaan.

Een ander pluspunt van de Miele G 7272 SC Vi is de feature dat hij na afloop van het programma de deur automatisch op een kier opent. Dit heeft twee duurzame voordelen:

 • De restwarmte ontsnapt om de vaat te helpen drogen zonder extra energieverbruik.
 • Zelfs moeilijk te drogen plastic bakjes komen er niet klam uit.

Natuurlijk, we willen wel een beetje eerlijk blijven. De aanschafprijs van de machines van Miele ligt over het algemeen hoger dan gemiddeld, maar dat mag je dan ook terugverwachten in de levensduur en kwaliteit. Je doet een beroep op een apparaat dat gebouwd is om jaren mee te gaan. Minder reparaties en vervangingen betekent minder verspilling en dat is weer een plus voor de duurzaamheid.

En hoewel de autodosering met de speciale Miele-tabs best handig is, brengt het ook extra kosten met zich mee omdat je vastzit aan het merk. Maar laten we wel wezen, niemand zegt dat je geen gebruik kunt maken van je eigen favoriete vaatwastabletten. Flexibiliteit is ook wat waard.

Aan de andere kant, een kleine irritatie die sommige gebruikers ervaren is de bijbehorende app, die niet altijd even stabiel is. Maar zeg nou zelf, is het echt zo erg om even op te staan om je vaatwasser aan te zetten? De ouderwetse manier werkt nog steeds prima.

De wat hogere prijs is dus eigenlijk de enige echte smet op een verder vlekkeloos energiezuinig en duurzaam apparaat. Dus, samenvattend, met de Miele G 7272 SC Vi haal je een stille kracht in huis die je helpt besparen waar het telt. Over de lange termijn is het een slimme investering die meer dan alleen je vaat zal laten schitteren. Op naar vele jaren van zorgeloos afwassen met een zuinige glimlach!