Aanbieding: €150 korting op ATAG DW7214MT Inbouw Vaatwasser (2024)

De ATAG DW7214MT - nu met 150 euro korting - is een energiezuinige vaatwasser met AutoDose functie, TurboDrying en een laag geluidsniveau van 40 dB.
Auteur
Affiliatie
Daan Smit

Cartesium

Publicatiedatum

29 december 2023

Inleiding

Atag dw7214mt inbouw vaatwasser

De ATAG DW7214MT Inbouw Vaatwasser is nu in de aanbieding met 150 euro korting op Coolblue. De ATAG DW7214MT inbouw vaatwasser is een hoogwaardig keukenapparaat dat door zijn geavanceerde functies en elegante vormgeving uitblinkt in de markt. Met een energie-efficiëntieklasse van A+++, een capaciteit voor 14 couverts en een geluidsniveau van slechts 42 decibel, zorgt deze vaatwasser voor een effectieve, zuinige en stille werking.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type vaatwasser Volledig geintegreerd
Nishoogte 82 - 88 cm Hoogte frontpaneel 68 - 76 cm
Energieklasse B Plaatsing apparaat Inbouw
Type vaatwasser Volledig geintegreerd Nishoogte 82 - 88 cm
Hoogte frontpaneel 68 - 76 cm Energieklasse B

Stilte en geluidsniveau

Atag dw7214mt inbouw vaatwasser bywnjkeoldnw oey8yx

Wanneer u in de markt bent voor een nieuwe vaatwasser, speelt het geluidsniveau vaak een niet te onderschatten rol, vooral als u een open keuken of een kleinere woonruimte heeft. De ATAG DW7214MT Inbouw Vaatwasser belooft dit aspect goed in te vullen, door fluisterstil uw vaat te reinigen.

Een overzicht van de geluidsaspecten van deze vaatwasser:

 • Geluidsniveau: Met slechts 40 decibel is deze vaatwasser ontzettend stil.

 • Nachtprestaties: Dankzij het lage geluidsniveau kan de vaatwasser gemakkelijk ’s nachts worden ingeschakeld zonder de nachtrust te verstoren.

 • Signaalverlichting: Een subtiele lichtindicatie laat zien wanneer uw vaatwasser actief is, wat handig is omdat deze machine zo stil is dat u het anders misschien niet zou merken.

Het is bijzonder hoe technologie heeft bijgedragen aan de stilte in de keuken. De ATAG DW7214MT blinkt hierin uit met zijn technologisch vernuft. Naast het stille aspect is het apparaat voorzien van functionaliteiten die het gebruikscomfort verhogen, zoals het automatisch doseren van vaatwasgel. Wel zo fijn dat u niet na elke wasbeurt handmatig vaatwasmiddel hoeft toe te voegen.

Toch zijn er een aantal punten die voor verbetering vatbaar zijn. Zo geven enkele gebruikers aan dat de AutoDose functie soms resulteert in vaat die nog licht vochtig is na de wascyclus. Hier staat tegenover dat het TurboDrying systeem, dat de deur op een kier zet, in de meeste gevallen zorgt voor droge vaat zonder het aanrecht te beschadigen door stoom.

Er is ook een kleine kanttekening bij het geluidsniveau; een enkele gebruiker merkte op dat de vaatwasser in de normale modus luider is dan verwacht, al blijft dit subjectief en afhankelijk van persoonlijke ervaringen.

Het valt niet te ontkennen dat met zoveel instellingen en mogelijkheden, de vaatwasser enige gewenning vergt. De veelvoud aan instellingen maakt het een veelzijdig apparaat, maar hierdoor is het soms zoeken naar de meest optimale instelling voor uw specifieke vaatwensen.

In het gebruik blijkt de ATAG DW7214MT vooral een verademing voor hen die rust in huis en gebruiksgemak hoog in het vaandel dragen. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de kleine aandachtspunten:

 • Het apparaat is zeer stil, wat bijdraagt aan een aangenaam huishouden.

 • De verlichtingsfunctie is geen essentieel element maar wordt wel als zeer prettig ervaren.

 • De vaatwasser heeft een ruime capaciteit, wat hem geschikt maakt voor gezinnen of huishoudens waar veel vaat wordt gemaakt.

Het prijspunt wordt door sommigen als hoog ervaren, maar wanneer het gaat om een investering die u dagelijks gebruikt, kan dit relatieverend werken doordat u er veel gebruiksgemak en kwaliteit voor terugkrijgt.

Samenvattend is de ATAG DW7214MT een stille kracht; een toestel dat met zijn lage geluidsniveau en meerdere handige functies een meerwaarde zal blijken in zowel de nachtelijke uren als overdag. Het bereikt schoonmaakprestaties waar het om draait, maar doet dit op gefluisterde wijze.

Efficiëntie en droogresultaten

Atag dw7214mt inbouw vaatwasser jj0gjdgngygg vgrw4g

Met de ATAG DW7214MT Inbouw Vaatwasser haalt u een krachtig en efficiënt keukenapparaat in huis dat prima geschikt is voor moderne huishoudens. Dit model maakt indruk met zijn slimme doseertechnologie en geavanceerde droogfuncties die ervoor zorgen dat uw vaat niet alleen schoon is, maar ook goed droog. Laten we de kritische punten bespreken en waarom deze minder zwaar wegen in het licht van de overtuigende voordelen.

Efficiëntie op Verschillende Fronten

 • AutoDose-functie: Deze innovatie elimineert de zorg van overdosering of te weinig vaatwasmiddel gebruiken. Met een lading vaatwasgel kan de vaatwasser tot 30 wasbeurten draaien, wat een zorg minder is in de dagelijkse routine.

 • TurboDrying: Maakt gebruik van de natuurlijke werking van lucht om uw vaat te drogen, waarbij de deur automatisch op een kier opent na de wascyclus. Dit zorgt voor droge en vlekvrije resultaten, zelfs bij lastig te drogen items zoals plastic bakjes.

 • Eco-stand: Deze stand zorgt voor een milieuvriendelijke en kostenbesparende werking, zonder in te leveren op waskwaliteit.

Het is evident dat deze vaatwasser is ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers die duurzaamheid en kostenbesparing waarderen.

Kleine Puntjes van Aandacht

Het apparaat is over het algemeen stil, maar enkele gebruikers hebben opgemerkt dat het in de normale stand toch wat geluid maakt. Dit lijkt echter niet storend te zijn en kan afhangen van de persoonlijke gevoeligheid voor geluid. Daarnaast kan het droogresultaat een keer tegenvallen, vooral bij plastic onderdelen, maar dit kan relatief zeldzaam zijn en is vaak afhankelijk van de gekozen instellingen.

Optimaliseer uw Vaatwasser Ervaring

De indeling van de vaatwasser is doordacht met voldoende ruimte voor uw vaat, wat vooral voor grote gezinnen een relevant voordeel is. Het apparaat biedt de volgende kenmerken:

 • Bestekvoorzieningen: Naast het bestekmandje is er ook een verstelbare besteklade, die gemak en flexibiliteit toevoegt.

 • Flexibel interieur: Aanpasbare manden en rekken met visuele aanduidingen zorgen ervoor dat u alles kwijt kunt.

 • Verlichting: Een goed doordachte toevoeging die voor extra zichtbaarheid en gemak zorgt bij het in- en uitladen.

Het is duidelijk dat deze vaatwasser een solide balans biedt tussen uitstekende prestaties en doordachte functies die het dagelijks leven eenvoudiger maken.

De ATAG DW7214MT kan misschien aan de prijzige kant zijn, maar deze investering is te relativeren door de duurzaamheid, de ingebouwde technologie en de efficiëntie die u terugkrijgt. Wanneer men rekening houdt met de beschikbare korting, wordt deze vaatwasser een nog aantrekkelijkere optie voor wie waarde hecht aan kwaliteit, comfort en gebruiksgemak.

Gebruiksgemak en functies

Atag dw7214mt inbouw vaatwasser nrvla5erxbwn oey8yx

De ATAG DW7214MT inbouw vaatwasser blinkt uit in gebruiksgemak en innovatieve functies. Het hart van deze vaatwasser is het AutoDose-systeem, dat met een uitneembare cartridge zelf de juiste hoeveelheid vaatwasmiddel doseert voor wel 30 wasbeurten. Wat een gemak: geen gedoe meer met het afmeten van vaatwasmiddel. Als u op zoek bent naar vergelijkbare gebruiksvriendelijke opties, bekijk dan onze ervaring met de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos, die ook automatische dosering biedt.

Belangrijke kenmerken van het gebruiksgemak:

 • AutoDose-systeem: Geen omkijken meer naar de hoeveelheid vaatwasmiddel.

 • Flexibele indeling: Verstelbare onderdelen en een in hoogte verstelbare besteklade voor efficiënte ruimtebenutting.

 • Gemakkelijke bediening: Duidelijk bedieningspaneel aan de binnenkant en instelbaarheid via een gebruiksvriendelijke app.

Daarnaast is deze vaatwasser volledig geïntegreerd en aan te passen aan verschillende nismaten, wat zorgt voor een naadloze opname in je keukeninterieur. Het toestel is energiezuinig en valt in energieklasse B, waarmee je op termijn energiekosten bespaart.

Het aanpassingsvermogen van de rekken en mandjes is ideaal voor verschillende soorten vaat. Je kunt de bovenste lade en de steunen aanpassen om zowel wijnglazen als grote potten en pannen te plaatsen. De meegeleverde bestekvoorzieningen bieden opties: of je nu kiest voor het mandje of de lade, je bestek vindt altijd zijn plaats.

Hoewel de vaatwasser zeer stil is, kan het soms een uitdaging zijn om te weten of hij draait - maar dit wordt gecompenseerd door een subtiele indicator die zichtbaar is tijdens het wasprogramma. Het is een kleine afweging vergeleken met het geruisloos kunnen draaien van de vaatwasser tijdens bijvoorbeeld een filmavondje.

Als het aankomt op installatiegemak, is dit apparaat een goede keuze. Installatie wordt vaak als snel en probleemloos ervaren. Wel kunnen de kosten als iets hoger worden beschouwd, maar in aanbieding met €150 korting wordt dit al veel aantrekkelijker.

De technologische extraatjes van deze vaatwasser, waaronder de app-bediening en de binnenverlichting, voegen nog een extra laagje gemak toe. Zo blijf je altijd op de hoogte van het afwasproces en wordt het in- en uitruimen vergemakkelijkt.

Een minpuntje dat genoemd moet worden, is dat de resultaten qua droogheid soms kunnen tegenvallen. Echter, door het gebruik van de TurboDrying functie na elk wasprogramma, wordt dit vaak voldoende opgelost.

Samenvattend biedt de ATAG DW7214MT inbouw vaatwasser een mix van hoog gebruiksgemak en slimme functies die samen het afwassen een stuk minder tijdrovend en enerverend maken. Het is een modern apparaat dat voldoet aan de wensen van veeleisende gebruikers die houden van een apparaat dat met hen meedenkt.

Ontwerp en binnenverlichting

Atag dw7214mt inbouw vaatwasser nrvlax9mlv3p oey8yx

De ATAG DW7214MT inbouw vaatwasser valt direct op door zijn strakke ontwerp en de innovatieve binnenverlichting, twee aspecten die het apparaat een moderne en luxe uitstraling geven. Naast deze visuele aantrekkelijkheid, heeft deze vaatwasser een aantal praktische kenmerken die het een uitmuntende keuze maken binnen zijn categorie.

Belangrijke punten van het ontwerp en de verlichting van de ATAG DW7214MT zijn:

 • Een volledig geïntegreerd ontwerp dat naadloos in de keuken opgaat.

 • Flexibele indeling dankzij verstelbare rekjes en mandjes, ervaar een op maat gemaakte vaatwasser.

 • Interieurverlichting die het inruimen en uitruimen van de vaat vergemakkelijkt, vooral in minder verlichte keukens.

Ondanks de hogere prijsklasse van het apparaat, biedt het ontwerp onmiskenbare voordelen. Het vereist een bijpassend frontpaneel om mooi in het keukendesign te integreren en met de vereiste nishoogte van 82-88 cm past hij in vele keukens. Een kritiekpunt kan de besteklade zijn, die voor sommigen als wat klein kan worden ervaren, maar laat ons niet vergeten dat er ook een bestekmandje bij zit voor extra ruimte.

De binnenverlichting is een welkome luxe, die het gemakkelijk maakt om zelfs in het donker de vaat efficiënt te plaatsen en te verwijderen. Daar waar de meeste vaatwassers deze feature missen, maakt de DW7214MT hiermee het verschil. Ook vermeldenswaardig is het handige statuslampje aan de buitenkant, wat aanduidt wanneer de vaatwasser zijn taak volbrengt.

Mogelijk verwachten gebruikers een tijdsindicatie op de vloer, iets wat bij dit model ontbreekt. Echter, dit wordt niet als een groot gemis ervaren door de meeste gebruikers, zeker wanneer gewogen tegenover de andere voordelen die dit apparaat te bieden heeft.

Het balanceert dus tussen de visuele aantrekkelijkheid en de functionaliteit, waarbij het erin slaagt beide op een hoge standaard te leveren. Het AutoDose-systeem is een technische toevoeging die het gemak dient; geen gedoe meer met het doseren van vaatwasmiddel, de machine neemt dit volledig op zich. Bij vragen over de hoeveelheid vaatwasgel kan men simpelweg naar de handige app verwijzen of een blik werpen op het duidelijke display van de machine zelf.

In conclusie, de ATAG DW7214MT steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit op het gebied van ontwerp en gebruiksgemak. Met een geïntegreerd design dat voldoet aan de eisen van moderne esthetiek, flexibele mandjes voor elke vaatbehoefte en verlichting die niet alleen praktisch is maar ook bijdraagt aan de ervaring, toont dit apparaat aan dat gebruikers hoeven geen concessies meer te doen tussen stijl en functionaliteit. Hoewel sommige gebruikers kunnen aanmerken dat de prijs aan de hoge kant is, biedt de vaatwasser voldoende innovatie en kwaliteit om deze investering te rechtvaardigen.