Aanbieding: ETNA VWV240CRVS vrijstaande vaatwasser met €150 korting (2024)

De ETNA VWV240CRVS met 150 euro korting: goede capaciteit, gebruiksgemak, energiezuinig en droogtechniek.
Auteur
Affiliatie
Daan Smit

Cartesium

Publicatiedatum

31 december 2023

Inleiding

Etna vwv240crvs vrijstaande vaatwasser

De ETNA VWV240CRVS Vrijstaande vaatwasser is nu in de aanbieding met 150 euro korting op Coolblue.

De ETNA VWV240CRVS vrijstaande vaatwasser kenmerkt zich door energieklasse E en biedt plaats aan 13 couverts. Met 8 verschillende wasprogramma’s, waaronder een intensief programma voor aangekoekte pannen en een eco-stand, belooft dit apparaat flexibel te zijn in zijn functies. Uitgerust met startuitstel, elektronische controle van zout en glansspoelmiddel, is het een moderne hulp in de huishouding.

Aanbieding

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type vaatwasser Vrijstaand
Energieklasse C Maximaal geluidsniveau 40 dB
Bestekvoorziening Lade Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type vaatwasser Vrijstaand Energieklasse C
Maximaal geluidsniveau 40 dB Bestekvoorziening Lade

Ontwerp en capaciteit

Etna vwv240crvs vrijstaande vaatwasser 7mnjkpoxnjy1 ynwjzo

In de wereld van vrijstaande vaatwassers is de ETNA VWV240CRVS een naam die stijl en capaciteit samenbrengt. Het moderne zilveren uiterlijk geeft je keuken direct een upgrade, zonder dat het schreeuwerig wordt. Deze vaatwasser combineert een strak design met de ruime mogelijkheid om 14 couverts kwijt te kunnen, waardoor het een ideale keuze is voor zowel kleine als grotere huishoudens.

Belangrijke eigenschappen op een rij:

 • Ruimte voor 14 couverts: genoeg voor de dagelijkse vaat van een gezin.

 • Een besteklade bovenin: hierdoor meer ruimte onderin voor pannen en groot servies.

 • De deur die na een wasbeurt automatisch een stukje opent: zo wordt je vaat natuurlijk en efficiënt gedroogd.

 • Flexibele indeling: met verstelbare bovenste lade en neerklapbare steunen voor grote voorwerpen.

 • Afmetingen van 84,5 cm hoog, 59,8 cm breed en 60 cm diep: past in de meeste keukenopstellingen.

Het pleit voor de ETNA VWV240CRVS dat hij met zijn vrijstaande plaatsing geen installatieperikelen met zich meebrengt. Binnen no time staat hij te pronken in je keuken en is hij gebruiksklaar. De bijbehorende besteklade is een slimme toevoeging die gebruikersgemak draagt en de onderste korf vrijhoudt voor grotere items. Dat betekent geen gepuzzel meer met pannen en schalen; ze glijden moeiteloos hun plekje in.

Hoewel de vaatwasser een maximaal geluidsniveau van 40 dB heeft, wat zéér stil is, zijn er gebruikers die de korven wat fragiel vinden. Dit lijkt echter geen dealbreaker te zijn, gezien de overwegend positieve geluiden over de algemene bouwkwaliteit.

Een puntje van aandacht is dat de ruimte tussen de steunen soms net te krap is voor grote borden met opstaande rand. Maar, met wat creatieve herschikking vinden de meeste gebruikers hier wel een weg in.

Met zijn instelbare automatische uitschakeling en verstelbare poten kun je de ETNA VWV240CRVS naar wens instellen, waardoor hij altijd past en in harmonie werkt met je keukenroutine.

Af en toe komt de bemerking dat de vaat niet altijd even droog is bij kortere programma’s. Desondanks biedt de ventilatiedroogtechniek in de meeste gevallen een prima droogresultaat.

In de soms paradoxale zoektocht naar luxe zonder de hoofdprijs te willen betalen, lijkt de ETNA VWV240CRVS verrassend dicht in de buurt te komen van de ideale kandidaat. Het is een vaatwasser die zijn werk stil en efficiënt doet, zonder veel poespas maar met een uitstraling die niet onderdoet voor de duurdere segmenten.

Ook het afneembare bovenblad biedt opties: wie de machine wil integreren onder een aanrecht kan dit gemakkelijk doen, waardoor de vaatwasser nog naadlozer opgaat in het keukendecor.

Al met al biedt de ETNA VWV240CRVS een combinatie van design, capaciteit en een vleugje luxe, zonder dat het ten koste gaat van het gebruiksgemak. Kleine aandachtspunten worden over het algemeen snel vergeven door de algehele positieve ervaring. Een stijlvolle keuze voor wie op zoek is naar functionaliteit in een modieus jasje.

Programmas en gebruiksgemak

Etna vwv240crvs vrijstaande vaatwasser j1yxrn43y1yv r0mzlk

Het gebruiksgemak en de diversiteit aan programma’s zijn twee cruciale aspecten van een vaatwasser die het dagelijkse leven aanzienlijk kunnen vergemakkelijken. Zo blinkt de ETNA VWV240CRVS uit met zijn verscheidenheid aan keuzemogelijkheden en intuïtieve bediening, wat resulteert in een apparaat dat inspeelt op de behoeften van moderne huishoudens.

De ETNA VWV240CRVS beschikt over 8 verschillende vaatwasprogramma’s, waaronder:

 • Automatisch
 • Behoedzaam
 • Eco
 • Intensief
 • Kort
 • Standaard
 • Voorspoelen

Deze selectie biedt op maat gemaakte oplossingen voor verschillende situaties. Heb je een diner gehad met veel ingewikkelde kookgerei en ovenschalen? Het intensieve programma pakt de hardnekkigste vlekken aan. Is er slechts een licht bevlekte lading? Het eco-programma bespaart energie zonder in te boeten aan kwaliteit. En voor die snelle schoonmaakklussen kunnen de korte programma’s een uitkomst zijn, zeker als je op het laatste moment schoon servies nodig hebt.

Ondanks deze veelzijdigheid, kent de vaatwasser ook momenten waarop het resultaat kan verschillen. Zo kan het voorkomen dat bij een volle belading niet elk stuk vaatwerk de ultieme schoonheid bereikt. Echter, dit is een kwestie die bij veel vaatwassers voorkomt en vaak afhangt van hoe de vaat geplaatst is.

De vaatwasser is ook vriendelijk voor kleinere beladingen dankzij de halve beladingsfunctie, die energie- en waterverbruik vermindert. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Toch is het belangrijk om te realiseren dat de beste prestaties worden geleverd bij een volledig gevulde vaatwasser, wat het soms waard maakt om te wachten.

De flexibele indeling van de rekken en de aparte besteklade bovenin bieden veel gemak bij het inruimen van de vaatwasser. Grote pannen en schalen hebben alle ruimte die ze nodig hebben, en het bestek wordt netjes gesorteerd voor een efficiënte reiniging. Echter, voor zeer grote borden kan de ruimte soms beperkt zijn.

Een veelgehoord minpunt is de robuustheid van de rekken. Ze zijn functioneel maar zouden steviger mogen zijn, vooral wanneer de lade zwaar beladen is. Ook vereist het uittrekbare rek soms wat voorzichtigheid om niet uit de rails te lopen.

De eenvoud van de bediening maakt dit apparaat extra aantrekkelijk. Via een app op je smartphone kun je de machine vanaf elke locatie starten en zie je precies hoe lang een programma nog duurt. Hoewel er wat aanloopproblemen kunnen zijn met het instellen van de app, is deze eenmaal onder de knie, een ware toevoeging aan de gebruiksvriendelijkheid van de vaatwasser.

In sommige gevallen blijkt de vaat niet altijd volledig droog te zijn, met name aan het einde van kortere programma’s. Dit is een klein ongemak dat met een snelle veeg of aan de lucht laten drogen eenvoudig op te lossen is.

Samenvattend, biedt de ETNA VWV240CRVS vrijstaande vaatwasser een uitgebalanceerd aanbod van functionaliteit en eenvoud, terwijl het ook inspeelt op de energiebewuste consument. Met een beetje aanpassingsvermogen en juist gebruik van de programma’s en instellingen, is deze vaatwasser zeker een overweging waard voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van kwaliteit, comfort en duurzaamheid in keukenapparatuur.

Energie-efficiëntie en app bediening

Etna vwv240crvs vrijstaande vaatwasser j1yxrn45yymg r0mzlk

De ETNA VWV240CRVS vrijstaande vaatwasser blinkt uit in energie-efficiëntie en maakt het leven gemakkelijker met de handige app bediening. Met een energieklasse C behoort deze vaatwasser tot een van de zuinigere modellen op de markt, wat gunstig is voor zowel het milieu als je portemonnee. Maar wat maakt deze vaatwasser echt een slimme keuze?

App-integratie: Bedien je vaatwasser vanaf elke locatie en houd de resterende tijd van het programma in de gaten. Programma voor halve belading: Bespaar energie en water wanneer je niet veel afwas hebt. Automatische uitschakeling: Minder stroomverbruik wanneer je vaat gereinigd en gedroogd is. Ventilatiedroogtechniek: Efficiënt drogen met minder energiegebruik.

Ondanks zijn hoge energiezuinigheid hoor je hem bijna niet; met een geluidsniveau van slechts 40 dB is hij uitzonderlijk stil. Dat is bijna een fluistering op de achtergrond. Dit maakt de ETNA VWV240CRVS met recht een discrete keukenhulp.

Met de app-functionaliteit is deze vaatwasser niet alleen modern, maar ook uitermate flexibel. Start je vaatwasser terwijl je nog op werk bent en kom thuis met schone borden en glazen. Ook voor het meer efficiënt gebruiken van stroom – bijvoorbeeld als je zonnepanelen hebt – kun je met de app precies timen wanneer je de vaatwasser aanzet.

Er zijn wel opmerkingen over de besteklade; deze werkt prima en creëert meer ruimte voor grote pannen en schalen, hoewel sommige gebruikers merken dat niet al het bestek even goed past wanneer de lade gesloten is. En ja, de lades voelen wat licht aan en soms komt de onderste korf wat te ver naar buiten. Maar weegt dat op tegen de vele pluspunten? Veel gebruikers vinden van wel.

Een ander minpuntje dat naar voren komt is dat bij sommige programma’s de vaat niet altijd kurkdroog is. Dit lijkt echter meer het geval bij snelle programma’s of bij een specifieke belading, en is vaak te verhelpen door de instellingen iets aan te passen.

Het is een feit dat deze vaatwasser met zijn bescheiden prijskaartje en bijbehorende functies een sterke aanwinst is voor een druk huishouden. Daarnaast is de automatische deuropening na afloop van het programma een innovatieve touch die helpt bij het natuurlijk drogen van de vaat.

De ETNA VWV240CRVS staat symbool voor moderne efficiëntie. Het benut van slimme technologieën die je helpen energie te besparen en je vaat te beheren op een manier die jouw leven makkelijker en duurzamer maakt. En hoewel geen enkel apparaat perfect is, biedt de ETNA vaatwasser een aantrekkelijke balans tussen gemak, prestatie en energie-efficiëntie.

Droogprestaties en bouwkwaliteit

Etna vwv240crvs vrijstaande vaatwasser kgyerlg3ygyj r0mzlk

Duurzaamheid en effectiviteit zijn belangrijke criteria bij de aanschaf van een vaatwasser. De ETNA VWV240CRVS slaat op deze punten geen modderfiguur. Bij het beoordelen van de droogprestaties van een vaatwasser zijn er twee essentiële aspecten die de gebruiker recht in de ogen aankijkt: komt de vaat er kurkdroog uit, en hoe zit het met de plastic onderdelen? Volgens gebruikersbeoordelingen laat de ETNA VWV240CRVS soms wat vocht achter op plastic items, maar dit euvel lijkt eenvoudig te verhelpen met een keukenpapiertje. In veel gevallen presteert het apparaat echter uitstekend, waarbij de droogresultaten op een hoog peil staan.

In de categorie bouwkwaliteit valt op dat de ETNA VWV240CRVS gezien de prijsklasse niet onderdoet voor zijn duurdere concurrenten. Ook het innovatieve automatisch openende deurtje na een wasbeurt, wat bevorderlijk is voor het droogproces, wordt gezien als een handige feature. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele kanttekeningen te maken over de fysieke robustheid van het apparaat:

 • Het bovenblad en de deur voelen wat aan de lichte kant, wat sommige gebruikers het gevoel geeft dat ze deze te hard kunnen openen of sluiten.

 • De rekken, met name de onderste, kunnen als rammelig worden ervaren, en soms uit hun geleiding lopen als ze te enthousiast worden uitgetrokken.

 • Een gemeld minpunt is dat de randen van het apparaat gevoelig kunnen zijn voor beschadigingen, wat zich uit in kleine witte puntjes bij stoten.

Toch winnen de stille werking en efficiënte indeling het van deze mindere punten, met gebruikers die de machine prijzen voor de mogelijkheid tot het schoonmaken van grote hoeveelheden vaat in relatieve rust. De gebruikerservaringen zijn doorslaggevend positief wanneer zij het over de basistaak van de vaatwasser hebben: het schoon en droog krijgen van de vaat.

Daarnaast is men te spreken over de besteklade, die niet alleen een efficiënte ruimteverdeler is maar ook bijdraagt aan een verbeterde algehele droogprestatie. Het apparaat maakt een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, mede dankzij deze lade.

Tegen de achtergrond van deze punten, lijkt de ETNA VWV240CRVS een solide keuze voor wie op zoek is naar een verrassend stille en capabele vrijstaande vaatwasser. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar deze wegen niet op tegen de talrijke voordelen die deze machine te bieden heeft. Zo blijkt maar weer dat een goede vaatwasser niet de hoofdprijs hoeft te kosten en dat het mogelijk is om een hoog niveau van comfort en efficiëntie te bereiken zonder de bank te breken. In lijn met de nuchtere Nederlandse mentaliteit zou je kunnen zeggen dat deze ETNA een degelijke werker is, geen pronkstuk, maar eentje die zijn taak zonder veel poespas vervult.