Efficiënt afwassen met de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos (2023)

Onze indruk: De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos vaatwasser benadrukt efficiëntie en innovatie.
Auteur
Affiliatie
Marleen Brandsma

Cartesium

Publicatiedatum

4 december 2023

Inleiding

Miele g 7110 sc autodos 1

In deze recensie nemen we de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos vaatwasser onder de loep. We kijken naar hoe deze machine presteert, hoe gebruiksvriendelijk hij is en of hij de investering waard is. Dit model heeft een hoop goede eigenschappen, waaronder stilte tijdens het draaien en een automatisch doseringssysteem voor het afwasmiddel.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type vaatwasser Vrijstaand
Energieklasse B Maximaal geluidsniveau 43 dB
Bestekvoorziening Lade Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type vaatwasser Vrijstaand Energieklasse B
Maximaal geluidsniveau 43 dB Bestekvoorziening Lade
Artikelnummer 881265 Fabrikantcode 11781110

Prijzen

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Miele g 7110 sc autodos 9 Miele g 7110 sc autodos 8 Miele g 7110 sc autodos 5 Miele g 7110 sc autodos 6

Capaciteit en Stilte

Miele g 7110 sc autodos 2

Wie denkt dat afwassen en stilte niet samengaan, heeft nog niet kennisgemaakt met de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos vaatwasser. Met zijn vrijstaande design en vernuftige AutoDos systeem spat de klasse er vanaf. Hij kan een flinke berg vaat aan en doet dat in stilte. Letterlijk, want met een geluidsniveau van slechts 43 dB kun je fluisterend ernaast telefoneren zonder gestoord te worden.

Deze Miele vaatwasser heeft niet alleen veel capaciteit maar ook de intelligentie om te bepalen hoeveel afwasmiddel er nodig is voor de vuile vaat. En of het nu gaat om een snelle hap of een uitgebreid diner, dankzij de zeven wasprogramma’s is er altijd een optie die perfect past.

Om je een helder beeld te geven van de pluspunten:

 • Past automatisch de hoeveelheid afwasmiddel aan
 • Verwerkt tot 14 couverts, ideaal voor gezinnen
 • Extreem stil waardoor je in peace kunt thuiswerken

Met een energieklasse B bevindt deze machine zich niet op de hoogste trede van energiezuinigheid, maar je kan desondanks rekenen op een lage energierekening. Het blijft een solide keuze voor hen die milieu en portemonnee hoog in het vaandel dragen.

De Miele G 7110 SC BRWS mág dan een tikkeltje zwaar zijn met zijn 56 kg—maar eens op z’n plek, staat hij als een huis. Het gemak van een aparte besteklade wordt geprezen, al vinden sommigen het soms een uitdaging om de vaat optimaal in te delen.

We kunnen niet om de olifant in de kamer heen; de AutoDos-functie behelst een bepaalde voorkeur voor Miele’s eigen afwasmiddelproducten, die aan de prijzige kant kunnen zijn. Een puntje om mee te nemen in de kostenberekening dus. Echter, de machine is flexibel en staat je toe om ook traditionele vaatwastabletten te gebruiken mocht dat je voorkeur hebben.

Een klein minpuntje is dat de vaat soms nog wat vochtig kan zijn na het afronden van het programma. Maar dit lijkt meer uitzondering dan regel, en zeker iets dat voor lief genomen kan worden gezien het droogresultaat over het algemeen als zeer goed wordt ervaren.

Tenslotte, de inrichting en de logica achter de indeling kunnen even wat wenkbrauwen doen fronsen, maar als je eenmaal je weg vindt, ontdek je de praktische finesse van dit apparaat.

Kortom, heb je een rijzige berg vaat en streef je naar serene stilte, dan is de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos vaatwasser je trouwe ridder in schitterend wit. Een parel in de keuken, die het dagelijks leven net een tikje eenvoudiger en heel wat stiller maakt.

Installatie en Service

Miele g 7110 sc autodos 3

Het moment dat je de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos vaatwasser installeert, voel je de kwaliteit al. De installatie is simpel en de service van Miele staat als een huis; ze hebben oog voor detail en bieden vakkundige hulp aan huis. Dit is een vaatwasser die een plekje verdient in elke moderne keuken, waar efficiëntie en comfort voorop staan.

Bij het inrichten van de keuken springt de Miele eruit: je zet hem neer waar je wil, geen gedoe met inbouwmaten. Pluspunten hierbij zijn:

 • Vrijstaand design, dus gemakkelijk te plaatsen

 • Geen zorgen over het aansluiten, met een handig instructieboekje

 • Klantenservice die altijd klaarstaat bij vragen

Hoewel de vaatwasser een krachtpatser is, blijft hij verrassend stil. Met een geluidsniveau van slechts 43 dB kun je zonder herrie te maken doorwerken of ontspannen. En dat terwijl de machine de vaat blinkend schoon krijgt.

Miele heeft duidelijk geluisterd naar zijn gebruikers. Vergeleken met oudere modellen is deze G 7110 SC BRWS net even slimmer in elkaar gezet. Met een intuïtieve indeling is het in- en uitruimen van de vaat een fluitje van een cent. Mocht je nog natte vaat tegenkomen bij het uitruimen, dan is dit vaak te wijten aan de gebruikte materialen; plastic droogt nu eenmaal minder goed. Maar dankzij de AutoOpen-functie aan het eind van elk programma wordt dit probleem al zoveel mogelijk beperkt.

De AutoDos-functie is een gamechanger. Geen gedoe meer met losse tabletten; de vaatwasser bepaalt zelf de juiste hoeveelheid. Hierbij een klein aandachtspunt: het systeem vraagt soms om zout of glansspoelmiddel terwijl dit niet altijd nodig lijkt. Mocht dat gebeuren, dan is een snelle blik in de handleiding of een telefoontje naar de serviceafdeling vaak al genoeg om je weer op weg te helpen.

En in de praktijk? De Miele overtreft verwachtingen. Of je nu te maken hebt met de dagelijkse vaat of een berg servies na een groot diner, alles komt er spik en span uit. Bij het overstappen van een ander merk valt op hoe beduidend stiller en zuiniger deze vaatwasser zijn werk doet.

Natuurlijk zijn er enkele puntjes die verbetering kunnen gebruiken. Zo kan de innovatieve Autodos zeep van Miele aan de prijzige kant zijn en is er nog geen alternatief voor op de markt. Toch, het gemak en de prestaties wegen ruimschoots op tegen deze extra kosten.

Miele’s vaatwasser is niet alleen een toestel, het is een stille kracht die je huishouden transformeert. Het enige dat misschien even wennen is, is de nieuwe indeling van de rekken. Maar geef het een paar dagen en je zult niet meer anders willen.

De G 7110 SC BRWS AutoDos levert een prestatie waar je u tegen zegt, en hoewel het altijd beter kan, heeft Miele met dit apparaat weer een grote stap in de juiste richting gezet.

Schoonmaakprestaties en Programmakeuze

Miele g 7110 sc autodos 4

Bij het uitkiezen van een nieuwe vaatwasser keek ik vooral naar schoonmaakprestaties en flexibiliteit in programmakeuze. De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos presteert op deze punten bijzonder goed. Hieronder belicht ik enkele aspecten die tijdens het gebruik opvielen:

 • Schoonmaakresultaat is consistent hoog, waarbij zelfs aangekoekt vuil verdwijnt.

 • Programmakeuze is rijk; van een snel programma tot een intensief programma voor de meest vuile vaat.

 • AutoDos-functie optimaliseert het gebruik van afwasmiddel, wat resulteert in een perfect schone vaat zonder verspilling.

Toch zijn er naast deze pluspunten wat kleinigheden die aandacht vragen. Het apparaat kan soms luidruchtiger zijn tijdens de zwaardere programma’s, maar blijft over het algemeen vrij stil. Ook blijft de plastic vaat af en toe wat vochtig achter, hoewel dit met de automatische deuropening wel meevalt. Het systeem dat om zout of glansspoelmiddel vraagt terwijl dit nog niet nodig is, kan verwarrend zijn, maar is geen dealbreaker.

Het AutoDos-systeem met de afwasmiddel disk is een duidelijke winnaar. Hiermee wordt het gedoe van het steeds toevoegen van een afwastablet vermeden en blinkt de vaat als nooit tevoren. Hoewel de AutoDos zeep specifiek van Miele prijzig kan zijn, weegt het gebruiksgemak ruimschoots op tegen deze kosten.

Om een objectief beeld te geven; hoewel ik nog niet alles tot in de puntjes heb kunnen beoordelen, valt op dat de vaat erg schoon wordt. Dit is een doorslaggevend voordeel voor wie waarde hecht aan hygiëne en gebruiksgemak.

In een notendop, de Miele G 7110 SC AutoDos combineert kracht met intelligentie. Het is een machine die simpelweg doet wat ie moet doen, en dat doet ’ie goed. Soms vraagt het wat gewenning qua indeling en de specifieke Miele producten die gebruikt moeten worden, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hieronder som ik de voordelen nog even op:

 • Consistente schoonmaakresultaten, zelfs bij lastige pannen

 • Ruime keuze aan wasprogramma’s

 • De AutoDos functie regelt het afwasmiddel automatisch

 • Installatie is een fluitje van een cent

 • Zuinig in energieverbruik, spaart de portemonnee

Enkele kanttekeningen:

 • Plastic vaat blijft af en toe wat vochtig

 • De speciale AutoDos zeep van Miele kan in de papieren lopen

De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos levert een onberispelijke wasprestatie en met zijn programmaflexibiliteit biedt hij voor elk huishouden wat wils. Kleinere minpunten daar gelaten, is het een vaatwasser die zijn werk stilletjes en uiterst effectief doet, waardoor je meer tijd hebt voor andere dingen - een ideale toevoeging aan de moderne keuken.

Gebruikerservaring en Innovatie

Miele g 7110 sc autodos b8nkjamvlvyx

Met de Miele G 7110 SC BRWS AutoDos haal je innovatie en gebruiksgemak in huis. Dit blijkt al snel bij het gebruik van de AutoDos functie; een systeem dat zelf het afwasmiddel doseert op basis van het gekozen programma. Deze slimme technologie zorgt ervoor dat je niet alleen tijd bespaart, maar ook nooit meer denkt aan de hoeveelheid afwasmiddel - de vaatwasser regelt het voor je.

Hier zijn enkele punten van gebruikerservaring die het noemen waard zijn:

 • Het AutoDos systeem maakt handmatig doseren van afwasmiddel overbodig.

 • De vaatwasser is vrijstaand, dus flexibel te plaatsen in de keuken.

 • Met een maximaal geluidsniveau van 43 dB is de vaatwasser opvallend stil.

 • De energieklasse B staat garant voor een zuinige omgang met stroom.

Toch zijn er ook wat mindere kanten, zoals de indicatie voor zout- en glansspoelmiddel terwijl dit volgens sommige gebruikers niet nodig lijkt. Ook kan men niet na afloop de eerder gebruikte instellingen oproepen, wat als een nadeel gezien kan worden. Gelukkig wegen deze kleine puntjes niet op tegen de vele voordelen.

Een ander veelgehoord compliment is de ruimte binnenin het apparaat. Met een capaciteit van 14 couverts past er een flinke vaat in en door het geluidsniveau kun je thuis blijven werken of ontspannen zonder gestoord te worden door een luidruchtige machine.

Hoewel gebruikers melden dat het even zoeken is naar de juiste indeling van het vaatwerk, worden de flexibele indeling en de aparte besteklade die zelfs in hoogte verstelbaar is als zeer positief ervaren. Het resultaat is ernaar: blinkend en droog servies, en ook glaswerk dat eruitziet als nieuw.

Er klinkt wel een kleine zucht omtrent de prijs van de speciale AutoDos zeep van Miele; deze is aan de hogere kant en vooralsnog is er geen alternatief op de markt. Anderzijds ervaren de gebruikers de vernieuwende AutoDos functie als een waardevolle toevoeging, die het gemak verhoogt en consistent schone vaat levert.

Tot slot, het punt van de vaat die soms nog nat blijkt te zijn na een wasbeurt, wordt vaak genoemd. Dit is echter een relatief klein probleem; de vaatwasser opent automatisch een kier na het einde van het programma wat de droogprestatie significant verbetert. Dit betekent dat in de meeste gevallen de vaat toch droog uit de machine komt.

De Miele G 7110 SC BRWS AutoDos zet een nieuwe standaard voor vaatwassers door de combinatie van innovatie in afwasmiddeldosering en gebruiksgemak. Het toestel is een ware toevoeging aan de moderne keuken en de kleine minpuntjes doen nauwelijks afbreuk aan de overwegend positieve ervaring van gebruikers.

Opbouw en Kosten van Verbruiksmaterialen

Miele g 7110 sc autodos jyy5wp7kb7n9

Met de Miele G 7110 SC AutoDos haal je niet alleen een kwalitatief hoogstaande vaatwasser in huis, maar je zet ook een stap naar gemak en efficiëntie in je dagelijkse huishoudelijke klussen. Een interessant aspect van deze machine is de opbouw en kosten van de verbruiksmaterialen, zoals afwasmiddel en energie.

De vaatwasser beschikt over het slimme AutoDos systeem. Dit houdt in dat het apparaat zelf de juiste hoeveelheid afwasmiddel doseert op basis van het gekozen programma. Zo weet je zeker dat je nooit te veel of te weinig gebruikt. Het nadeel hiervan is echter dat de bijbehorende zeep van Miele aan de prijzige kant is, en alternatieven zijn op dit moment nog niet voorhanden. Toch is dit te relativeren aangezien het gemak en de kwaliteit van de wasbeurt tegen de extra kosten kunnen opwegen.

Laten we eens kijken naar de verbruiksmaterialen in een lijst:

 • Afwasmiddel: Het AutoDos systeem gebruikt speciale Miele PowerDisk afwasmiddeldisks, waarvan de kosten hoger liggen dan reguliere vaatwastabletten.

 • Energie: Met een energieklasse B verbruikt de vaatwasser relatief weinig stroom, wat resulteert in een jaarlijkse kostenbesparing.

 • Water: De machine is efficiënt met watergebruik, met slechts 8,4 liter per cyclus.

Ook al heeft de vaatwasser een hogere aanschafwaarde en zijn de merk-gebonden afwasmiddelen prijziger, het toestel maakt dit ruimschoots goed op de lange termijn door de besparing op water- en energieverbruik. Het is dus een duurzame investering die niet enkel je portemonnee, maar ook het milieu ten goede komt.

Deze vaatwasser brengt een paar mindere kanten met zich mee. Zo wordt soms gemeld dat de vaat niet altijd volledig droog is aan het einde van het programma, en sommige gebruikers merken op dat de settings niet altijd makkelijk terug te vinden zijn. Hoewel deze punten verbetering kunnen gebruiken, overheerst de algemene tevredenheid over de machine.

De opbouw van de Miele G 7110 SC AutoDos is doordacht; van een aparte besteklade die in hoogte verstelbaar is tot een flexibele indeling waardoor je gemakkelijk ruimte kunt maken voor grotere pannen of pizzaborden. Voeg hier nog de solide bouwkwaliteit aan toe, en je hebt een machine die een lange tijd mee zal gaan. Dit zorgt al met al voor een verlaging van de kosten op de lange termijn, omdat je niet snel geneigd zal zijn dit toestel te vervangen.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Miele G 7110 SC AutoDos een slimme investering is voor hen die waarde hechten aan gebruiksgemak, energie-efficiëntie en kwaliteit. Ondanks de iets hogere kosten voor speciale afwasmiddeldisks, worden deze kosten gecompenseerd door de duurzaamheid en de efficiënte werking van de machine. Het is een toestel dat perfect past in het huishouden van de moderne consument die zowel op zoek is naar kwaliteit als naar manieren om het leven net iets gemakkelijker te maken.