Onze recensie van de Samsung DW60A6082BB/ET: Vaatwasser met innovatieve droogtechniek (2023)

Ik bespreek het volgende over de Samsung DW60A6082BB/ET: gebruiksgemak, reiniging, droogtechniek en geluid.
Auteur
Affiliatie
Margriet Reker

Cartesium

Publicatiedatum

5 december 2023

Inleiding

Samsung dw60a6082bb vaatwasser

In deze recensie ga ik in op de de Samsun DW60A6082BB/ET. Ik ga in op het ontwerp, gebruiksgemak, de was- en droogresultaten, en natuurlijk het geluidsniveau en de energiezuinigheid.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type vaatwasser Volledig geintegreerd
Nishoogte 82 - 88 cm Hoogte frontpaneel 67 - 72 cm
Energieklasse D Plaatsing apparaat Inbouw
Type vaatwasser Volledig geintegreerd Nishoogte 82 - 88 cm
Hoogte frontpaneel 67 - 72 cm Energieklasse D

Prijzen

Ontwerp en Bedieningsgemak

Samsung dw60a6082bb vaatwasser 1egvjo8yovkq wle18oq

Bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser is het ontwerp en bedieningsgemak vaak net zo belangrijk als de wasresultaten zelf. De Samsung DW60A6082BB Vaatwasser slaagt erin om op beide fronten hoge ogen te gooien. Een gestroomlijnd ontwerp en een coherente gebruikersinterface maken dit apparaat tot een waardevolle aanvulling op de moderne keuken.

Laten we beginnen met de interne inrichting van de vaatwasser:

 • Stevige en soepele rekken/lades

 • In hoogte verstelbaar bovenrek

 • Flexibele indeling voor efficiënt ruimtegebruik

 • Twee losse bestekmanddelen

Hoewel de bestekmand iets anders is dan we gewend zijn, biedt het juist meer gemak bij het uitladen van het bestek. Het vraagt alleen een kleine gewenning. Wat design betreft, mengt de volledig geïntegreerde stijl van de DW60A6082BB naadloos met de rest van je keuken, een must voor de esthetisch bewuste consument.

Over bedieningsgemak gesproken, de SmartThings app is een uitkomst voor degenen die graag hun apparaten op afstand willen bedienen. Met eenvoudige stappen stel je verschillende functies in, zoals de ½ belading, en kun je de wascyclus starten en monitoren direct vanaf je smartphone. Echter, niet iedereen is even technologisch aangelegd, en voor sommige gebruikers kunnen de diverse instelmogelijkheden en symbolen op het bedieningspaneel initieel als complex ervaren worden.

Deze vaatwasser is ontworpen met gebruikerscomfort als prioriteit. Het lage geluidsniveau is een zegen voor open keukens of kleinere woningen. Hoewel je ’m bijna niet hoort, geven het subtiele lampje op de grond en de app-notificaties je een heldere indicatie dat het apparaat actief is.

Hoewel de installatie over het algemeen gebruikersvriendelijk is, melden sommige gebruikers dat de handleiding niet duidelijk is en dat de montage wat voeten in de aarde kan hebben. Dit is een punt waar Samsung wellicht wat aandacht aan kan besteden, om ervoor te zorgen dat ook de installatie zo soepel verloopt als het gebruik.

Een kritiekpunt is de achterste stelpoot die vast kan zitten, wat het waterpas zetten van de vaatwasser kan compliceren. Dit lijkt echter een zeldzaam probleem, want de meeste units hebben een volledig functioneel verstelsysteem.

In het dagelijks gebruik bewijst de Samsung DW60A6082BB zich als een gebruiksvriendelijke vaatwasser met een goed doordachte indeling. Het interieur van de vaatwasser biedt genoeg ruimte voor al je vaat, hoewel het soms passen en meten kan zijn met grotere borden.

Tot slot, de automatische deuropening aan het einde van elk programma zorgt ervoor dat de vaat sneller droogt zonder extra energie te verspillen – een functie die onderstreept dat gemak en duurzaamheid hand in hand gaan.

Hoewel enkele minpunten aangepakt kunnen worden, zorgen de positieve aspecten van de DW60A6082BB ervoor dat elk minpuntje ruimschoots wordt gecompenseerd. Een vaatwasser die niet alleen zijn functie goed vervult maar tegelijkertijd toevoegt aan de gebruiksvriendelijkheid en het esthetische aspect van de moderne keuken.

Gebruik en Programmakeuzes

Samsung dw60a6082bb vaatwasser rkpvgyxndjbw wle18oq

In de keuken van vandaag de dag is het hebben van een gebruiksvriendelijke vaatwasser geen luxe meer, maar een noodzaak. De Samsung DW60A6082BB/ET laat zien dat je geen ingenieur hoeft te zijn om het meeste uit je vaatwasser te halen. Het eerste wat opvalt is het gebruiksgemak: met zeven vaatwasprogramma’s en een smart bedieningsfunctie via de SmartThings app heb je altijd de juiste instelling bij de hand voor verschillende soorten vaat. De besturingspaneel aan de binnenkant houdt de uitstraling strak en de knoppen vrij van vlekken, terwijl de verstelbare bovenkorf en neerklapbare steunen zorgen voor de nodige flexibiliteit.

Programmakeuzes:

 • Auto: voor gemiddelde vaat, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het kiezen van de juiste instellingen.

 • Hygiëne: perfect voor babyflesjes of wanneer je een extra schone vaat nodig hebt.

 • Eco: ideaal voor milieubewuste gebruikers die willen besparen op water en energie.

 • Behoedzaam: uitkomst voor je fijnere glazen of porselein.

Deze vaatwasser mag dan wel efficiënt zijn in zijn werk, maar sommige programma’s nemen meer tijd in beslag. Echter, als je de vaat niet direct nodig hebt, is dit slechts een klein ongemak tegenover de voordelen van een energiezuinige wasbeurt.

Een andere slimme functie is de Auto Open. Deze zorgt ervoor dat aan het eind van het programma de deur automatisch opent, waardoor de vaat natuurlijker en sneller droogt. Ondanks dat dit bij plastic soms minder effectief lijkt, is het toch een stap vooruit in de droogtechniek.

Voor de experimentele gebruiker is er het gemak van de app, waarbij je je wastijden kunt aanpassen en functies zoals halve belading en energiebesparing kunt inschakelen. Dit past goed in een tijdperk waarin apparaten niet alleen zelfstandig moeten opereren, maar ook moeten communiceren met hun gebruikers.

De indeling van het apparaat is anders dan men misschien gewend is, wat aanpassing vereist, maar zodra je de logica erachter ontdekt, waardeer je de ruimtelijke efficiëntie en de handige bestekmand die je vaat een goede schoonmaakbeurt geeft.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het installatieproces kan wat voeten in de aarde hebben door een soms onduidelijke handleiding, en de symbolen op het paneel kunnen uitdagend zijn voor mensen die niet gewend zijn aan moderne interfacedesigns.

Maar met alles in overweging genomen, levert de Samsung DW60A6082BB/ET een solide prestatie met een moderne touch. Het is een apparaat dat niet met veel bombarie zijn taken uitvoert, maar juist subtiel en stil zijn werk doet, wat zeker geapprecieerd wordt in een druk huishouden. Het voegt waarde toe aan je dagelijkse routine zonder veel gedoe en geeft je de vrijheid om je te concentreren op wat echt belangrijk is terwijl je vaat glanzend schoon wordt.

Reinigings- en Droogprestaties

Samsung dw60a6082bb vaatwasser rkpvgyxzmyw0 wle18oq

De Samsung DW60A6082BB/ET vaatwasser imponeert met zijn auto-open functie, waardoor de deur automatisch opent na het einde van het programma. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht ontsnapt en je vaat probleemloos droogt. Vooral bij plastic vaat blijkt dit een uitkomst te zijn. De droogresultaten zijn consistent goed.

 • Auto Open functie voor beter drogen
 • Vaat komt er droog uit
 • Eenvoudige hanteerbaarheid van bestekmandjes

Het Hygiene Care programma stelt het toestel in staat om met een hogere temperatuur bacteriën efficiënt te verdelgen, waardoor zelfs babyflesjes een hygiënische reiniging ondergaan. Het is een geruststellende gedachte dat je vaat niet alleen schoon, maar ook echt sanitair verantwoord uit de machine komt.

Ondanks deze overtuigende reinigings- en droogprestaties, zijn er enkele uitdagingen bij gebruik. Het lange messenrek lijkt niet optimaal te passen en grote borden kunnen een uitdaging vormen. Toch is er met de flexibele indeling veel mogelijk en kan de bovenste lade verstellen meer ruimte creëren.

Bijzondere vermelding verdient de bestekmand, die zo ontworpen is dat hij op verschillende plaatsen in de onderkorf past. Dit biedt de gebruiker flexibiliteit in de indeling en optimaliseert de ruimte benutting.

Ondanks het feit dat de machine voor de meeste gebruikers intuïtief zal zijn, zou dit voor oudere mensen met enige uitdagingen kunnen komen. De bediening met symbolen en verschillende keuzes vereist enige gewenning, vooral als het gaat om het gebruik van 3-in-1 wastabletten.

Dat gezegd hebbende, de Samsung DW60A6082BB/ET laat weinig te wensen over als het aankomt op zijn primaire taak: het schoon en droog krijgen van je vaat. De ventilatiedroogtechniek levert een solide droogresultaat met een klasse B beoordeling, terwijl de waskwaliteit als middenklasse wordt aangeduid en consequent goede resultaten behaalt.

Sommige gebruikers melden dat de machine werkelijk fluisterstil is, wat een enorme plus is in een open woonkeuken of bij gebruik ’s nachts. Dit punt zal echter in een andere sectie verder worden behandeld.

Het is een kleine kanttekening dat het drogen met een open deur bij plastic vaat niet altijd als positief is ervaren. Het is goed mogelijk dat dit afhankelijk is van externe factoren zoals de luchtvochtigheid in de ruimte. Maar al met al blijft de functie een innovatieve toevoeging die in veel gevallen echte waarde toevoegt.

Dit toestel laat zien dat een vaatwasser niet alleen een hulpmiddel is, maar ook kan innoveren op gebied van hygiëne en gemak. Met de Samsung DW60A6082BB/ET krijg je een apparaat dat doet wat het belooft en daar een paar slimme snufjes aan toevoegt, die in de praktijk hun nut bewijzen.

Energiezuinigheid en Stilte

Samsung dw60a6082bb vaatwasser vo7vmdbeqd19 xlgpmp5

De Samsung DW60A6082BB/ET vaatwasser heeft mij in de afgelopen weken behoorlijk verrast, en wel op een positieve manier. Laten we beginnen bij de energiezuinigheid. In deze tijd is dat natuurlijk een hot item, en deze vaatwasser stelt dan ook niet teleur. Het apparaat is geklasseerd met een energie-efficiëntie van klasse D, wat op het eerste gezicht misschien niet de allerhoogste rating is maar desondanks toch een goede balans vindt tussen performance en energieverbruik. Bij het inschakelen van de AI Energy Mode, een slimme functie die via de SmartThings app ingesteld kan worden, merk je dat er goed nagedacht is over het besparen van energie zonder in te leveren op het resultaat.

Over geluid gesproken, of beter gezegd, het gebrek daaraan, de vaatwasser is opmerkelijk stil. Met een maximaal geluidsniveau van 44 dB, is hij nauwelijks hoorbaar, wat hem uitermate geschikt maakt voor open keukens of huishoudens die van rust houden.

Hier een kort overzicht van wat ik nu echt top vind aan deze vaatwasser:

 • Zuinig met energie: Met verschillende programma’s die energie besparen.

 • Fluisterstil: Zelfs zonder ‘extra stille’ modus, kun je de vaatwasser haast niet horen.

 • Eenvoudige bediening: Via het bedieningspaneel of de app, iedereen kan ermee overweg.

Nu, voor wie de kleine lettertjes leest, zijn er natuurlijk altijd een paar nadelen te vinden. Zo kan de tijdsduur van sommige programma’s wat aan de lange kant zijn, maar als je nagaat dat je daarmee het milieu een handje helpt, is dat eigenlijk zo’n groot nadeel niet meer. En voor diegenen die niet zo thuis zijn in technologie of kleine symbolen lastig vinden, kan het SmartThings gebeuren wellicht een drempel zijn.

Daarnaast, en dit is wel iets om rekening mee te houden, kun je opmerken dat de achterste stelpoot van één van de toestellen muurvast zat. Gelukkig bleek dit snel en eenvoudig opgelost door de goede service van Coolblue. Deze kleine oneffenheid deed niets af aan de algehele indruk van dit apparaat.

Concluderend kan ik zeggen dat de Samsung DW60A6082BB/ET meer dan alleen een vaatwasser is. Het is een staaltje innovatie dat in je keuken opduikt, zowel stil als zuinig te werk gaat, en je daarmee op lange termijn geld en gedoe bespaart. Zeker iets om in overweging te nemen als je aan een nieuw exemplaar toe bent. Een echte winnaar voor het moderne huishouden waar tijd, stilte en energieverbruik hoog in het vaandel staan.