Siemens CB675GBS3: Mijn oven met klasse en gebruiksgemak (2024)

Mijn Siemens CB675GBS3 review: solo inbouwoven met turbo hetelucht, pyrolyse zelfreiniging en automatische programma’s tot 300°C.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

12 december 2023

Inleiding

Siemens cb675gbs3 1

De Siemens CB675GBS3 is een moderne oven die uitblinkt in functionaliteit en gebruiksgemak. Dit model, uitgerust met geavanceerde kenmerken zoals turbo hetelucht en een verscheidenheid aan automatische kookprogramma’s, beantwoordt aan de behoeften van zowel de ervaren kok als iemand die minder bekend is in de keuken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type oven / magnetron Solo oven
Inhoud 47 l Maximale oventemperatuur 300 °C
Automatische kookprogramma’s Ja Plaatsing apparaat Inbouw
Type oven / magnetron Solo oven Inhoud 47 l
Maximale oventemperatuur 300 °C Automatische kookprogramma’s Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Siemens cb675gbs3 4 Siemens cb675gbs3 5 Siemens cb675gbs3 7 Siemens cb675gbs3 6 Siemens cb675gbs3 3 Siemens cb675gbs3 2

Prijzen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Siemens cb675gbs3 2

Dit is het toppunt van Duitse degelijkheid: de Siemens CB675GBS3 staat als een huis in elke moderne keuken. Uitgevoerd in een fraaie zilverkleurige finish met strakke lijnen, maakt dit apparaat indruk in zowel ontwerp als bouwkwaliteit. Maar laten we even eerlijk zijn, geen enkel product is perfect.

Een blik op de specificaties laat gelijk zien waarom dit apparaat een plek verdient in de topklasse:

 • Inbouwontwerp: naadloos en past in standaard nismaten

 • Materiaal: stevige emaille binnenzijde

 • Zacht sluitende deur: luxe die je voelt bij elke aanraking

 • Pyrolyse: zelfreinigend met een simpele veeg

 • Wandendesign: emaille voor eenvoudige reiniging

 • Garantie: met twee jaar zit je gebakken

De Siemens CB675GBS3 is niet alleen een blikvanger maar ook een krachtpatser. Een ruimte van 47 liter klinkt misschien niet als het grootste feestnummer, maar het is meer dan genoeg voor de gemiddelde bak- en grillwerkzaamheden. Koppel dit aan het feit dat de oven tot maar liefst 300°C kan verwarmen en je snapt dat elk recept binnen handbereik is.

Qua bouwkwaliteit gooien de Duitsers hoge ogen. De oven voelt solide en de bewegende delen, zoals de deur, functioneren soepel. De zacht sluitende deur is hierbij een bijzonder prettige functie, die zowel de luxe van het apparaat benadrukt als de levensduur ten goede komt. Een deur die met een klap sluit? Niet bij deze jongen.

Laten we wel wezen, een nadeel kan zijn dat de oven geen telescopische rails heeft. Hierdoor moet je altijd wel even die braadslede of dat rooster vastpakken. Maar, is dat echt zo’n ramp? Met de uitneembare ovendeur krijg je toch gemakkelijk toegang tot de binnenkant van de oven voor het in- en uithalen van gerechten.

Wat betreft het zelfreinigende systeem is de pyrolyse een ware uitkomst. Na een pyrolyse-programma hoef je slechts de resterende as weg te vegen, wat echt een makkie is. Dit bespaart je een hoop ellende met schrobben en chemische reinigers.

Toch is de Siemens CB675GBS3 niet de meest lichtgewicht optie met zijn 31,06 kg. Maar goed, beweeg jij je inbouwoven vaak? Precies, dat doe je niet. En die solide bouw compenseert ruimschoots voor het gewicht.

De zelfuitschakeling voegt nog een laag gebruiksgemak en veiligheid toe, wat we maar al te graag zien bij dit soort apparaten. Voortaan geen paniek meer als je de tijd uit het oog verliest terwijl de lasagne in de oven staat.

Samenvattend, met de Siemens CB675GBS3 haal je niet alleen een stukje superieure bouwkwaliteit in huis, maar ook een design dat in elke moderne keuken schittert. Kleinere minpuntjes, zoals het ontbreken van telescopische rails, vallen in het niets bij het gemak en de kwaliteiten van deze oven. Het is simpel: wie kwaliteit wil, wordt op zijn wenken bediend.

Gebruiksgemak en functionaliteiten

Siemens cb675gbs3 3

De Siemens CB675GBS3 oven blinkt uit in gebruiksgemak en functionaliteit. Zo is het apparaat voorzien van automatische kookprogramma’s die je maaltijden tot in perfectie laten slagen zonder dat je er steeds bij moet blijven. Het touchscreen en de draaiknoppen zijn intuïtief en maken het instellen van de oven kinderspel.

Even de belangrijkste features op een rijtje:

 • Inbouw design dat past in elke moderne keuken.

 • 47 liter inhoud, ruim genoeg voor dagelijks gebruik.

 • Automatische programma’s (10 stuks) voor uiteenlopende gerechten.

 • Pyrolyse-reiniging waardoor schoonmaken een fluitje van een cent wordt.

Ook de zacht sluitende deur en de uitneembare ovendeur zijn mooie details die het verschil maken. Dit zijn van die kleine dingen die je pas echt gaat waarderen als je ze dagelijks gebruikt. Het is wel jammer dat er geen telescopische rails zijn. Toch is dit een klein minpuntje en in de praktijk betekent dit alleen dat je iets voorzichtiger de hete bakplaten uit de oven haalt.

Het is ook fantastisch dat je met deze oven niet bang hoeft te zijn voor aangebrand eten, want hij schakelt automatisch uit na het koken. Dit is vooral handig als je gaat voor die grote stukken vlees of een pizza op de pizzastand wilt bereiden en tussendoor even afgeleid bent.

En wat betreft de digitale weergave: deze toont alles wat je nodig hebt, van temperatuur tot resttijd. Dat is lekker makkelijk en overzichtelijk. De oven heeft zelfs een snel voorverwarmfunctie, super handig als je niet veel tijd hebt.

Mocht er onverhoopt iets mis zijn met de oven, dan is er een goede garantieafwikkeling, en Siemens komt dan bij je langs, dus geen gesjouw met een zware oven. Ook fijn: als je oude apparaat aan vervanging toe is, nemen ze deze mee terug.

Toegegeven, met een aansluitwaarde van 2990 W is het geen zuinigheidswonder. Maar laten we eerlijk zijn, voor die paar keer dat je echt de volle power van deze oven nodig hebt, kun je dat puntje gemakkelijk voor lief nemen.

Wat ook opvalt, is het strakke design in zilver, waardoor hij in zowat elke keuken wel mooi staat. Nog een troef is dat hij geschikt is voor IKEA keukens. Je hoeft dus geen nieuwe keuken te kopen als je dit mooie stukje technologie in huis haalt.

Het is wel duidelijk dat de Siemens CB675GBS3 met zijn slimme ontwerp en slimme features jouw kookervaring een stuk makkelijker en plezieriger maakt. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch een oven die voor je denkt, de schoonmaak uit handen neemt en lang meegaat? Dat is pas echt slim koken.

Reiniging en onderhoud

Siemens cb675gbs3 4

Wanneer je denkt aan het schoonmaken van ovens, komt vaak het zuchten en steunen naar boven. Echter, bij de Siemens CB675GBS3 oven is dat verleden tijd, dankzij de moderne pyrolyse reinigingsfunctie. Deze zelfreinigende technologie verhitten de oven tot wel 300 graden Celsius, waardoor alle achtergebleven etensresten en vet veranderen in as. Na het een pyrolysecyclus hoeft de gebruiker enkel nog een doekje door de binnenkant te halen om de oven weer te laten blinken.

De voordelen hiervan zijn:

 • Niet schrobben: Geen chemische middelen of urenlang boenen.

 • Besparing van tijd: Terwijl jouw oven zichzelf reinigt, kun je iets anders doen.

 • Consistent schone oven: Regelmatig gebruik zorgt voor een vlekkeloze binnenkant.

Een kleine kanttekening is dat pyrolyse veel energie verbruikt en het een tijdje kan duren voordat de oven is afgekoeld. Dit vraagt dus enige planning. Maar, afgezet tegen de inspanningen die je bespaart, is dit een minimaal nadeel.

Verder is het onderhoudsgemak van de Siemens oven uitstekend door de toepassing van emaille wanden. Dit materiaal is glad en voorkomt dat vuil zich makkelijk hecht. Ook het ontwerp van de ovendeur speelt een rol; deze is uitneembaar waardoor je makkelijk bij alle hoekjes en gaatjes kunt komen zonder acrobatische toeren uit te halen. Bovendien is de ovendeur voorzien van een zacht sluitende functie, wat niet alleen prettig is in gebruik, maar ook bijdraagt aan de behoedzame behandeling van het apparaat.

Nog een slimme eigenschap die het vermelden waard is, is de kinderbeveiliging. Hierdoor blijft de deur gesloten tijdens de pyrolyse-reiniging en kunnen nieuwsgierige handen geen ongelukken veroorzaken. Dit onderstreept de veilige en doordachte engineering van Siemens.

Hoewel de CB675GBS3 geen telescopische rails heeft, wat handig zou kunnen zijn tijdens het reinigen, maakt de algemene bouw en de effectiviteit van de pyrolysefunctie dit meer dan goed. De topklasse bouwkwaliteit van Siemens betekent ook dat dit apparaat een lange levensduur heeft, waarbij onderdelen stevig vastzitten en minder snel vervangen hoeven te worden.

Kortom, de reiniging en het onderhoud van de Siemens CB675GBS3 oven zijn een fluitje van een cent, waardoor je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven. De kleine nadelen die er zijn, zoals energieverbruik tijdens pyrolyse en het ontbreken van telescopische rails, worden ruimschoots gecompenseerd door het gemak en de veiligheidsvoorzieningen van deze oven. Zo wordt bakken en braden niet alleen een culinair genot, maar blijft het een schone en handige ervaring, profiterend van Duitse kwaliteit en innovatie.

Kookprestaties en veelzijdigheid

Siemens cb675gbs3 5

Zonder twijfel is de Siemens CB675GBS3 oven een veelzijdig apparaat dat uitblinkt in het voorbereiden van een breed scala aan gerechten. Met de turbo hetelucht functie kun je moeiteloos op verschillende niveaus tegelijk koken, wat een groot voordeel is wanneer je een uitgebreid diner of meerdere gangen tegelijk moet bereiden.

Een blik op de kookmogelijkheden:

 • Gelijktijdige boven- en onderwarmte voor perfect gebakken taarten.

 • Grillfunctie voor mals en krokant vlees.

 • Hetelucht voor snelle en gelijkmatige warmteverdeling.

 • Speciale pizzastand, waardoor de bodem krokant wordt zonder dat de kaas verbrandt.

De oven heeft een inhoud van 47 liter, wat toereikend is voor de meeste huishoudens, al zou een iets grotere inhoud voor grote gezinnen nog handiger kunnen zijn. De maximale temperatuur van 300 °C is meer dan genoeg voor de meeste gerechten, van snelle pizza’s tot trage braadstukken.

Natuurlijk kan zo’n breed aanbod aan functies soms overweldigend zijn, maar dankzij de automatische kookprogramma’s neemt de oven veel van het giswerk van het koken weg, wat vooral handig is voor degenen die nog steeds hun weg vinden in de keuken.

De turbo hetelucht zorgt ervoor dat elk gerecht, of het nu boven, onder of in het midden is geplaatst, gelijkmatig gaar wordt. Een mogelijk minpunt kan zijn dat je moet leren hoe je je gerechten het beste positioneert om optimale resultaten te behalen, maar zodra je dit onder de knie hebt, is het een fluitje van een cent.

Een ander aantrekkelijk kenmerk is de snel voorverwarm-functie, waardoor je niet lang hoeft te wachten voordat je aan de slag kunt. Geduld is een schone zaak, maar niet altijd een noodzaak in de snelle wereld van koken.

Hoewel deze recensie niet over het schoonmaken van de oven gaat, is het de moeite waard om even te vermelden dat de zelfreinigende pyrolysefunctie een zegen is voor iedereen die liever tijd besteedt aan koken dan aan het schrobben van de oven.

Het apparaat beschikt ook over een kinderslot, wat een geruststellende gedachte is voor gezinnen met kleine kinderen. Je moet wel zelf de aan/uit-functie onthouden; een automatische uitschakelfunctie zou een fijne toevoeging zijn geweest om de veiligheid en het energieverbruik te optimaliseren.

Concluderend, als je op zoek bent naar een oven die je helpt betoverende maaltijden te maken zonder dat je een meesterchef bent, dan is de Siemens CB675GBS3 een uitstekende keus. Het apparaat maakt kleine oneffenheden ruimschoots goed met zijn topprestaties en veelzijdigheid in het bereiden van eten. En met de twee jaar garantie kun je met een gerust gevoel experimenteren met je nieuwste gerechten.