Mijn kijk op de Siemens CM636GBS1 combi oven (2024)

Mijn kijk op de Siemens CM636GBS1 combi oven met pizzastand en touch control. Inbouw, 45l inhoud en snel voorverwarmen.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

11 december 2023

Inleiding

Siemens cm636gbs1 oven

De Siemens CM636GBS1 is een veelzijdige combi oven die met zijn geavanceerde functionaliteiten en eigentijdse technologie opvalt in de markt van keukenapparaten. Deze inbouwoven combineert oven- en magnetronfuncties in één compact apparaat en biedt een uiteenlopende reeks aan speciale programma’s voor elke kookwens.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type oven / magnetron Combi oven
Inhoud 45 l Maximale oventemperatuur 300 °C
Magnetronfunctie Ja Plaatsing apparaat Inbouw
Type oven / magnetron Combi oven Inhoud 45 l
Maximale oventemperatuur 300 °C Magnetronfunctie Ja

Prijzen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Siemens cm636gbs1 oven 0x7gpyom9yjg nrxnqrr

Bij het kiezen van inbouwapparatuur voor de keuken gaat het oog niet alleen uit naar functionaliteit, maar zeker ook naar het ontwerp en de algehele bouwkwaliteit. De Siemens CM636GBS1 is hier een interessant studiegeval. Op papier belooft deze combi oven een hoogwaardig staaltje van techniek te zijn met zijn veelvuldige functies. Maar hoe houdt het apparaat stand als we het hebben over de esthetiek en constructie?

Wat direct in het oog springt, is het strakke, moderne ontwerp. De zwarte finish van de oven zorgt voor een luxe uitstraling die in vrijwel iedere keuken tot zijn recht komt. Het feit dat het apparaat geschikt is voor zowel Ikea METOD als FAKTUM keukens, benadrukt de veelzijdigheid in design. Voor liefhebbers van eenheid in de keuken is dit dus een schot in de roos. Bovendien is de oven voorzien van een zacht sluitende deur wat bijdraagt aan een gevoel van kwaliteit en gebruiksgemak.

Laten we eens een kijkje nemen naar een aantal belangrijke ontwerpkenmerken:

 • Horizontaal openende deur: Handig en praktisch, vooral in kleinere keukenruimtes.

 • Interne afmetingen: Met een breedte van 48 cm en een diepte van 39,2 cm biedt de oven voldoende ruimte voor de meeste gerechten.

 • Uitneembare ovendeur en kinderbeveiliging: Veiligheid springt eruit als een belangrijke factor, wat voor gezinnen een grote plus kan zijn.

 • Emaille binnenwanden: Deze speciale coating zorgt voor makkelijke reiniging en duurzaamheid.

Natuurlijk, het is niet enkel rozengeur en maneschijn. Een kritische noot moet worden gekraakt als het gaat om het ontbreken van een strip aan de onderzijde. Dit kiertje kan afbreuk doen aan de perfecte inbouwlook. Ook lijkt de knop voor sommigen een uitdaging te zijn, zeker bij het instellen van langere tijden. Hoewel dit een smetje kan zijn, blijft het in de praktijk doorgaans slechts een klein ergernispuntje.

Anderzijds, bouwkwaliteit is een aspect waar Siemens meestal hoge ogen scoort. Dat blijkt ook bij de CM636GBS1. De oven voelt solide en duurzaam aan, en met 36 kg niet onaanzienlijk zwaar. Het gebruik van stevige materialen belooft een langdurig gebruik zonder dat de kwaliteit snel achteruitgaat. Het merk staat immers bekend om zijn duurzame producten, en deze oven lijkt die reputatie waar te maken.

Beschouwend over mogelijk minpunten, komen sommige gebruikersmeldingen naar voren over een krassend geluid bij het in- en uitschuiven van roosters en bakplaten. Dit kan echter ook een geval zijn van persoonlijke gevoeligheid, of iets dat na verloop van tijd en met het juiste onderhoud kan verminderen.

Het hart van de keuken is vaak de oven, en het apparaat moet daarom niet alleen functioneel zijn, maar ook een genot om naar te kijken en te gebruiken. De Siemens CM636GBS1 vinkt de meeste boxen aan op het gebied van ontwerp en bouwkwaliteit. Het heeft zijn wat minder fraaie puntjes, maar over het algemeen is het een apparaat dat kwaliteit uitstraalt en de verwachting is dat het jarenlang trouwe dienst zal bewijzen. Bovendien, waar vakmanschap en design elkaar ontmoeten, daar is Siemens vaak in de buurt. Dat geldt beslist ook voor deze combi oven.

Gebruikerservaring en bedieningsgemak

Siemens cm636gbs1 oven 37g38rzzoaa

De Siemens CM636GBS1 combi oven is een apparaat dat meteen opvalt door zijn intuïtieve bediening. Zonder de handleiding erbij te pakken, vinden gebruikers al snel hun weg door de verschillende functies heen. Dit gebruiksgemak wordt versterkt door het stille functioneren van de oven; je moet werkelijk moeite doen om hem te horen tijdens het bakken. De ruimte die de 45 liter inhoud biedt, is genoeg om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden, alhoewel sommige gebruikers missen dat er geen telescopische rail aanwezig is waardoor je zichtbaar op het schap kijkt.

Hieronder een aantal opmerkelijke gebruikerservaringen met de Siemens CM636GBS1:

 • Makkelijke bediening: draaiknoppen en een touchscreen maken de oven toegankelijk.

 • Zeer stil in gebruik: zelfs in een stille keuken valt het geluid van de oven niet op.

 • Ruime inhoud: met 45 liter is er genoeg ruimte voor al je bakavonturen.

 • Geen strip aan onderzijde: sommige gebruikers hadden hier graag een nette afwerking gezien.

Ondanks het gebruiksgemak, zijn er kleine knelpunten in de bediening die sommige gebruikers opmerken. Het meest genoemd is het flink moeten draaien aan de knop voor bepaalde instellingen, wat als onhandig wordt ervaren. Ook wordt gewezen op het feit dat, wanneer je de magnetronfunctie wilt gebruiken, de bakplaat eruit moet, wat vraagt om een extra handeling.

Wat betreft de magnetronfunctie, deze wordt als prima beschouwd. De oven schakelt automatisch uit na gebruik, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of je het apparaat wel uit hebt gezet. Toch missen gebruikers een ontdooifunctie, die zou het gebruiksgemak vergroten.

Een ander punt van lof is dat taarten en bladerdeeg zonder probleem mooi egael bakken, zonder verbrande randen of een kleffe binnenkant. Dit toont de betrouwbaarheid van de ovenfuncties. De snel voorverwarmen functie wordt eveneens gewaardeerd, dit spaart tijd uit wanneer je snel een maaltijd op tafel wilt zetten.

Ook de mogelijkheid tot afstandsbediening via WiFi wordt genoemd als een groot pluspunt. Hierdoor kun je de oven bedienen met je smartphone of tablet, wat in bepaalde situaties erg handig kan zijn. Het is echter wel een functie waar de meningen over verdeeld zijn; niet iedereen ziet het nut er van in.

In termen van geluid valt het geluid bij afkoelen sommige gebruikers op; dit kan meer dan 10 minuten aanhouden en als hinderlijk worden ervaren. Het geluid wordt als een minpunt gezien, maar het feit dat de buitenkant van de oven koel blijft weer als een veiligheidsvoordeel.

Kortom, de Siemens CM636GBS1 wordt vooral gewaardeerd om zijn intuïtieve bediening en veelzijdige functies. De kleine ongemakken zoals het draaien aan de knop of het ontbreken van een ontdooifunctie doen nauwelijks afbreuk aan de positieve ervaringen. Met deze combi oven lijkt Siemens een solide balans gevonden te hebben tussen functionaliteit, gebruiksgemak en design.

Kook- en bakprestaties

Siemens cm636gbs1 oven bbbvrq9p2adj

De zoektocht naar de perfecte combi oven lijkt met de Siemens CM636GBS1 tot een smakelijk einde te zijn gekomen. Deze oven blinkt uit in zijn kook- en bakprestaties, en biedt een scala aan mogelijkheden om je culinaire kunsten naar een hoger niveau te tillen.

Een van de grootste voordelen van deze oven is de speciale pizzastand. Iedereen die ervan droomt de Italiaanse keuken in huis te halen, zal verrukt zijn te merken dat je met deze stand de perfecte krokante bodem en een overheerlijke goudbruine kaaskorst kunt realiseren. Maar de talenten van de Siemens CM636GBS1 zijn niet beperkt tot alleen pizza’s. Hier is wat je nog meer kunt verwachten:

 • Turbo hetelucht: voor een gelijkmatige bereiding door de gehele oven.

 • Boven- en onderwarmte: ideaal voor traditionele gerechten zoals oma’s ovenschotels.

 • Grillfunctie: zorgt voor een perfecte knapperige laag, of het nu vlees of een tosti is.

 • Magnetron: snel even iets opwarmen of ontdooien, functionaliteit die je niet zou willen missen.

Op het gebied van temperaturen is deze oven een ware kameleon. Van een bescheiden 30 °C tot een indrukwekkende 300 °C, hij kan het aan. Dit maakt het mogelijk om allerlei gerechten te bereiden, van langzaam gegaarde stoofpotjes tot pizza’s die een hoge temperatuur vereisen.

Toch zitten er ook wat minpunten aan het apparaat. Zo kunnen de draaiknoppen wat omslachtig aanvoelen als je voor langere tijd iets moet instellen. Denk hierbij aan een draai-marathon om van 30 seconden naar 30 minuten te gaan. Ook zal je de bakplaat uit de oven moeten halen als je de magnetronfunctie wilt gebruiken — niet bepaald een dealbreaker, maar voor sommigen een punt van irritatie.

Wat geluid betreft, scoort deze oven hoge punten. Hij is namelijk erg stil, wat betekent dat je ongestoord door kan gaan met je keukenactiviteiten zonder overstemd te worden door een luidruchtige oven.

Hoewel de prijs wat aan de hogere kant kan zijn, relativeert de kwaliteit van de bak- en kookresultaten dit nadeel. Of het nu gaat om een perfect gebraden kip, knapperige bladerdeeghapjes of een klassieke lasagne, alles lijkt gelijkmatig gaar zonder verbrande randjes of kleffe onderkanten.

Voor de bakkunstenaars onder ons die wat huiverig zijn voor het schoonmaakwerk na zoveel culinaire creaties is er goed nieuws. De CM636GBS1 heeft een coating aan de binnenzijde waardoor vuil en etensresten zich niet aanhechten, wat de schoonmaak tot een simpel klusje reduceert.

Samengevat biedt de Siemens CM636GBS1 een betrouwbare bakervaring en een multifunctionele aanpak die tegemoetkomt aan bijna alle wensen van de thuischef. Het blijft een toestel dat kwaliteit levert en waarbij de paar kleine minpuntjes in het niet vallen bij de veelzijdigheid en prestaties die het biedt. Een oven die niet alleen een plaatsje vindt in je keuken, maar ook in je hart.

Extra functies en technologie

Siemens cm636gbs1 oven bzyevnaq85n

Na een paar weken de Siemens CM636GBS1 intensief gebruikt te hebben, is het duidelijk dat deze combi oven meer is dan een veredeld keukenapparaat. Het onderscheidt zich door een reeks extra functies die het koken makkelijker en leuker maken, terwijl het tegelijkertijd ook voorzien is van moderne technologieën.

Laten we beginnen met de specifieke functies die deze oven uniek maken:

 • Pizzastand: perfect voor de liefhebbers van een knapperige bodem en gesmolten kaas.

 • Katalytische reiniging: vuil en etensresten worden automatisch afgebroken, wat schoonmaken een fluitje van een cent maakt.

 • Snel voorverwarmen: je hoeft niet eindeloos te wachten totdat de oven op temperatuur is.

 • Kinderbeveiliging: gemoedsrust voor ouders met kleine ontdekkers in huis.

 • Home Connect: bedien je oven gemakkelijk op afstand via je smartphone of tablet.

Zo, dat zijn de grote winpunten. Maar zelfs een apparaat uit de topklasse heeft zijn mindere kanten. Bij de CM636GBS1 is dit voornamelijk de bediening. De draaiknop vereist soms net wat meer gedraai dan je zou willen en bij het instellen van langere bereidingstijden kan dit een irritatiepunt worden. Gelukkig is dit in de context van alle pluspunten slechts een kleine ergernis.

De intuïtieve bediening springt eruit bij de pluspunten en maakt het een plezier om de oven te gebruiken, zelfs als je voor het eerst een meer complex gerecht probeert te maken. Het menu is overzichtelijk en met een handige draaiknop en touch-functionaliteit navigeer je moeiteloos door alle beschikbare opties.

Over technologie gesproken, de Home Connect-functionaliteit is echt een gamechanger. Het vermogen om de oven te starten, monitoren en uitschakelen van een afstand kan niet overschat worden. Zeker voor de drukbezette thuiskok die multitaskt of voor degenen die net even in de tuin zitten en toch de controle willen houden.

Op het gebied van reiniging is er ook goed nieuws. De speciale coating aan de binnenkant zorgt ervoor dat er zich geen aangekoekte resten vormen. Het zelfreinigende katalyse-systeem doet de rest. Dit betekent dat je na het koken of bakken niet meteen met een spons en zeep in de weer moet.

Er is ook een klein minpuntje wat betreft het geluid. Hoewel de oven tijdens het gebruik bijna fluisterstil is, kan de koelfunctie na gebruik ruim tien minuten wat lawaaierig zijn. Maar ja, wat geluid hoort erbij als je een krachtige oven hebt die zijn werk prima doet.

De extra functies en technologie zorgen ervoor dat de Siemens CM636GBS1 zich echt onderscheidt van de massa. Ja, hij is misschien prijzig, maar als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt, is het dat zeker waard. De oven is energie-efficiënt, ruimtebesparend dankzij zijn inbouwontwerp, en het is compatibel met zowel IKEA METOD als FAKTUM keukens.

Kortom, de CM636GBS1 is een innovatief en veelzijdig apparaat dat de kookervaring thuis naar een hoger niveau tilt. Elk gerecht, van pizza tot taart, komt er perfect uit. Met deze oven in je keuken ben je klaar voor elk recept, terwijl je ook nog eens gemakkelijk schoonmaakt. Een echte topper dus!