Compacte oven: de Inventum OV207B Oven (2024)

Ons oordeel over de Inventum OV207B, een compacte oven met een inhoud van 20 liter en heteluchtfunctie. Ideaal voor kleine keukens.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

21 december 2023

Inleiding

Inventum ov207b oven

De Inventum OV207B is een compacte vrijstaande oven die zich onderscheidt door zijn functionaliteit en bescheiden formaat. Dit model, met een inhoud van 20 liter en een vermogen van 1300 watt, belooft veelzijdigheid in de bereiding van uiteenlopende ovenmaaltijden.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Vrijstaand Type oven / magnetron Solo oven
Inhoud 20 l Maximale oventemperatuur 230 °C
Automatische kookprogramma’s Nee Plaatsing apparaat Vrijstaand
Type oven / magnetron Solo oven Inhoud 20 l
Maximale oventemperatuur 230 °C Automatische kookprogramma’s Nee

Prijzen

Ontwerp en bedieningsgemak

Inventum ov207b oven 0dnlw4p33kqv koqlj5

De compacte Inventum OV207B oven blinkt uit in eenvoud en gebruiksgemak, wat hem bijzonder geschikt maakt voor kleinere keukens zoals die van een studentenwoning of als extra oventje in een druk huishouden. Met een inhoud van 20 liter en het gemak van boven- en onderwarmte kun je zonder poespas een lekker knapperige pizza tot de perfectie bereiden. Ook andere gerechten zoals een schaal lasagne of een heerlijk stuk vlees, komen dankzij de heteluchtfunctie verrukkelijk uit de oven. Gedachten schieten door het hoofd bij de eerste kennismaking:

 • Compact en benut ruimte effectief
 • Basic, dus simpel in bediening
 • Goede prijs voor wat je krijgt
 • Verlichting binnenin is een fijne feature
 • Moet rondom vrij staan voor goede ventilatie

Ondanks zijn bescheiden afmetingen biedt deze oven verrassend genoeg ruimte op twee niveaus, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Het bedieningspaneel van de oven is zeer rechttoe rechtaan. Met heldere draaiknoppen stel je de temperatuur en de timer in, zonder dat je door complexe menu’s hoeft te navigeren. Dit no-nonsense ontwerp betekent dat je zonder grondige bestudering van de handleiding direct aan de slag kunt – draaien, instellen en bakken maar!

Een puntje van aandacht is de afwezigheid van een digitale display. Dit kan voor sommige gebruikers minder nauwkeurigheid betekenen bij het instellen van de tijd en temperatuur. Toch wordt dit kleine ongemak vaak gecompenseerd door de snelheid waarmee de oven opwarmt en de betrouwbare hitteverdeling, zo ervaren bij dagelijks gebruik.

De kleur en het design sluiten naadloos aan bij de hedendaagse keukentrends en de zwarte afwerking geeft de oven een chique uitstraling. Licht of witgemerkt was echter ook een aantrekkelijke optie geweest; zwart is stijlvol maar soms wil je net dat beetje afwisseling in je keuken.

Een paar nadelen moeten zeker niet onvermeld blijven. Zo merkten sommige gebruikers op dat zware ovenschalen het rooster iets kunnen doorbuigen en dat de maximale temperatuur van 230 °C mogelijk niet altijd gehaald wordt. Bovendien blijkt de buitenkant van de oven warm te worden, iets wat extra aandacht vereist in een omgeving met jonge kinderen. Deze punten doen echter niet af aan het feit dat het hier gaat om een prijsvriendelijke, functionele oven die doet wat hij moet doen: bakken en braden.

Tot slot, het apparaat wordt geroemd om zijn gebruikersgemak en inrichtingsflexibiliteit, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor velen die niet op zoek zijn naar complexe technologische snufjes, maar gewoon een oven willen die werkt. Ondanks zijn beperkingen biedt de Inventum OV207B betrouwbaarheid en veelzijdigheid waardoor hij zich thuis voelt in de meest uiteenlopende keukens.

Bakken en koken met de oven

Inventum ov207b oven 7vmxel2jjr4j koqlj5

Wanneer de ruimte beperkt is maar de liefde voor bakken groot, komt de Inventum OV207B oven als geroepen. Een compacte topper die bewijst dat er geen grote keuken nodig is om groots te kunnen koken en bakken. Eenvoudig in gebruik, voorzien van basisfuncties, en betrouwbaar: deze oven belichaamt het praktische gemak dat velen waarderen.

Eigenschappen van de Inventum OV207B:

 • Compact en daarmee ideaal voor de kleinere keuken of studentenkamer.

 • Met een inhoud van 20 liter verrassend ruim van binnen.

 • Voorzien van handige timerfunctie, zodat je niet steeds op de klok hoeft te letten.

 • Beschikt over boven- en onderwarmte en hetelucht, perfect voor uiteenlopende gerechten.

 • Een relatief stille werking, dus geen extra ruis tijdens het koken.

Bakken in deze oven gaat als een zonnetje. Of je nu zin hebt in een boterzachte cake of een kleine lasagne voor twee, de Inventum OV207B levert. Het apparaat warmt snel op en lijkt de bak- en kooktijden positief te beïnvloeden. Dit maakt het apparaat een uitkomst voor de drukbezette persoon die niet graag te lang wacht op een hongerstillende maaltijd.

Natuurlijk is niet elk apparaat perfect. Sommige gebruikers merken op dat gerechten zoals bloemkool of pizza soms niet zo snel klaar zijn als gehoopt. Ook wordt er gesproken over doorbuigende roosters bij gebruik van een zwaardere ovenschaal. Een kleiner probleempuntje blijkt dat de oven wellicht niet helemaal de maximumtemperatuur van 230°C bereikt. Toch zijn deze mindere kanten relatief en lijken de positieve ervaringen in grote getale te overheersen.

De bediening is kinderspel. Met een paar draaiknoppen stel je de gewenste temperatuur en tijd in - geen onnodig complexe menu’s of digitale schermen. De eerste keer gebruik kan er een vreemd geurtje vrijkomen, maar dit is normaal en verdwijnt snel. De binnenverlichting is een leuke extra die niet alleen nuttig is, maar ook net dat premium gevoel geeft aan een overigens zeer betaalbaar apparaat.

De oven is niet bedoeld voor grootse bakkunsten of ingewikkelde gerechten, maar wel voor dagelijks gebruik waarbij eenvoud en doeltreffendheid sleutelwoorden zijn. Van afbakbroodjes tot ovengroenten, deze mini oven zorgt ervoor dat jouw culinaire creaties goed uit de verf komen.

Afgezien van de kookprestaties is ook het ontwerp van belang. De Inventum OV207B past zonder problemen op de meeste aanrechten en ziet er strak en modern uit. Het zwarte exterieur past in vrijwel elk keukeninterieur, maar wees gewaarschuwd dat de buitenkant best warm kan worden. Een veilige plaatsing is dus wel iets om rekening mee te houden.

Concluderend, voor eenieder die zoekt naar een degelijke, compacte oven zonder al te veel poespas, zit met de Inventum OV207B oven gebakken. Is het een krachtpatser onder de ovens? Misschien niet, maar deze oven bewijst dat je ook met een kleinere maat groots kunt bakken en koken. En dat allemaal voor een prijs die glimlachen uitlokt. Een perfect keukenmaatje voor de dagelijkse warme hap.

Veiligheid en constructiekwaliteit

Inventum ov207b oven 8knegm0yyv4m koqlj5

Veiligheid en constructiekwaliteit zijn belangrijke factoren bij de aanschaf van een keukenapparaat, vooral wanneer we praten over een alleskunner als de Inventum OV207B oven. Bij het uitpakken van deze compacte krachtpatser valt meteen op dat de buitenkant stevig aanvoelt, hoewel enkele gebruikers melden dat het materiaal niet het meest robuuste is. Dit is iets om in gedachten te houden, maar relativerend gezegd is het voor de prijsklasse te begrijpen en is het niet iets wat direct de functionaliteit beïnvloedt.

Hier zijn enkele belangrijke punten rond de veiligheid en constructiekwaliteit:

 • De wanden aan de binnenzijde zijn gemaakt van zink, wat bijdraagt aan een goede warmteverdeling binnenin de oven.

 • wat betreft isolatie, lijkt deze oven niet dubbelwandig te zijn, waardoor de buitenkant warm kan worden. Dit is geen dealbreaker, maar het vraagt wel om voorzichtigheid tijdens het gebruik.

 • Het apparaat haalt een maximale temperatuur van 230°C, maar sommige gebruikers merken op dat de oven deze temperatuur moeilijk vasthoudt. Toch is dit voor de meeste gerechten meer dan toereikend.

 • Een ander punt om rekening mee te houden is dat de roosters doorbuigen bij een zware ovenschaal. Dit duidt erop dat je niet te zwaar beladen roosters moet gebruiken.

Ondanks deze aandachtspunten, toont de oven een aantal sterke kanten die de constructiekwaliteit onderstrepen:

 • Een mechanische timer zorgt voor eenvoudigheid in bediening. Je hoeft niet bang te zijn voor ingewikkelde digitale instellingen die uit kunnen vallen.

 • De deur opent horizontaal en voelt stevig aan; het ontbreken van een zacht sluitend mechanisme wordt gecompenseerd door de verder solide constructie.

 • De interne afmetingen van de oven zijn royaal voor een mini-oven, wat suggereert dat de binnenruimte efficiënt is ontworpen.

 • Plus, een belangrijke veiligheidseigenschap is de binnenverlichting, waardoor je de inhoud goed in de gaten kunt houden zonder de deur te hoeven openen.

Hoewel sommige klanten opmerken dat de oven waterpas moet zijn om de deur goed te laten sluiten en het warmteverlies te minimaliseren, lijkt dit meer een uitdaging bij de plaatsing dan een structureel probleem te zijn.

Een klein aantal klanten geeft aan dat de oven aan de buitenkant behoorlijk heet wordt, wat vooral voorzichtigheid vereist bij gezinnen met kinderen of huisdieren. Dit lijkt echter een compromis te zijn dat vaker voorkomt bij kleinere, compacter ovens.

Alles bij elkaar genomen, doet de Inventum OV207B wat je van een degelijke mini-oven mag verwachten binnen een budgetvriendelijk segment. De veiligheid is voldoende mits je rekening houdt met gezond verstand bij het gebruik, en de constructiekwaliteit is, ondanks wat kleine aandachtspunten, over het algemeen positief te noemen. Er worden geen grenzen verlegd op het gebied van vernieuwende veiligheidstechnologieën, maar voor een dagelijkse gemakkelijke en veilige bakervaring staat deze oven zijn mannetje.

Prijs-kwaliteitverhouding en conclusie

Inventum ov207b oven bxvmw8non602 x9bwpe

Wanneer we het hebben over de Inventum OV207B oven, spreken we over een toestel dat duidelijk de noden van de compacte keuken verstaat. Met z’n vriendelijke prijskaartje en solide basismogelijkheden staat deze mini-oven als een rots in de branding voor studenten, alleenstaanden of als tweede oven in een al volledig uitgeruste keuken.

De pluspunten mogen er wezen:

 • Compacte afmetingen, waardoor de oven vrijwel overal een plekje kan vinden.

 • Eenvoudige bediening, met knoppen die geen hogere wiskunde vereisen om heerlijke gerechten op tafel te toveren.

 • Verrassend ruime inhoud van 20 liter, waardoor meerdere pizza’s of een royale lasagneschaal geen probleem zijn.

 • Veelzijdig in gebruik, met zowel boven- en onderwarmte als heteluchtfuncties voor een breed scala aan ovengerechten.

Natuurlijk, geen roos zonder doorns. Zo zijn er enkele kanttekeningen waar gebruikers melding van maken. De bouwkwaliteit wordt soms in twijfel getrokken, waarbij met name de roosters zorg vragen: ze kunnen wat doorbuigen bij zwaardere schalen. Daarnaast haalt de oven niet altijd de maximale temperatuur van 230°C, wat voor bepaalde gerechten, zoals goed gegaarde pizza’s of knapperige broden, essentieel kan zijn.

Het moet echter gezegd dat veel van deze kleine ongemakken relatief zijn en met een graantje zout genomen moeten worden. Immers, voor de betaalbare prijs die je neertelt, levert de Inventum OV207B een prestatie waar je u tegen zegt. Het is onterecht te verwachten dat een oven in deze prijscategorie kan concurreren met de groten der aarde.

Ook een vermelding waard is de 5 jaar garantie, die de aankoop tot een slimme investering maakt. Servicegerichte aspecten, zoals de mogelijkheid om het oude apparaat gratis te retourneren, versterken het gevoel dat je voor een degelijk en klantvriendelijk merk kiest.

In termen van de echte test – het culinaire resultaat – daar laat de Inventum weinig steken vallen, zij het met een kleine leercurve. Voor doorsnee gerechten zoals taarten, casseroles en afbakbroodjes doet hij wat beloofd wordt. Voor ware ‘oven fijnproevers’ die op zoek zijn naar een apparaat om elke dag op intensieve basis te gebruiken, kan het wellicht slim zijn om verder te kijken.

Concluderend kunnen we zeggen dat deze Inventum OV207B op een oprechte manier waar biedt voor je zuurverdiende centen. De oven staat voor no-nonsense bakplezier waarbij het merendeel van de gebruikers tevreden zal zijn met de geleverde prestaties. Neem de nadelen met een korreltje zout en wat overblijft is een compacte, trouwe keukencompagnon die je niet in de steek laat wanneer de honger het grootst is. Kortom, een solide keuze voor wie een kleine, maar dappere oven wenst zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen.