Onze review van de Siemens CM676GBS1 oven: gemakkelijk topgerechten bakken (2024)

Onze review van de Siemens CM676GBS1: een intuïtieve combi oven met pyrolysefunctie en stille werking. Met een inhoud van 45 l en tot 300 °C.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

25 oktober 2023

Inleiding

Siemens cm676gbs1 oven

De Siemens CM676GBS1 oven is een multifunctionele oven. Met zijn 13 verwarmingssystemen, waaronder 4D hete lucht en verschillende grillfunctie, biedt hij flexibiliteit en precisie voor elke kooktaak. Uitgerust met een royale inhoud van 45 liter en het energie-efficiëntieklasse A+, belooft dit model zowel ruimtebesparend als kostenefficiënt te zijn.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Plaatsing apparaat Inbouw Type oven / magnetron Combi oven
Inhoud 45 l Maximale oventemperatuur 300 °C
Magnetronfunctie Ja Plaatsing apparaat Inbouw
Type oven / magnetron Combi oven Inhoud 45 l
Maximale oventemperatuur 300 °C Magnetronfunctie Ja

Prijzen

Gebruiksgemak en intuïtieve bediening

Siemens cm676gbs1 oven 3ovyno8bqyx

De Siemens CM676GBS1 combi oven is een waardevolle toevoeging in de keuken voor iedereen die gemak en multifunctionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het apparaat blinkt vooral uit in de intuïtieve bediening en het gebruiksgemak, twee kenmerken die het bereiden van de dagelijkse maaltijden aanzienlijk vergemakkelijken. Laten we eens kijken wat deze oven zo bijzonder maakt:

 • Intuïtieve bediening: Het toestel is voorzien van automatische kookprogramma’s die de gebruiker door het proces leiden.

 • Gebruikersgemak: Door voorgeprogrammeerde instellingen is het mogelijk dat zelfs de minder ervaren thuiskoks zonder problemen een uitgebreide maaltijd kunnen bereiden.

 • Snel warm: De oven bereikt razendsnel de gewenste temperatuur, wat tijd bespaart.

 • Geruisloos: Zelfs bij intensief gebruik blijft de oven stil, wat bijdraagt aan een aangename keukenomgeving.

 • Connectiviteit: De mogelijkheid om het apparaat via wifi te bedienen voegt een extra laag van gemak toe.

Natuurlijk, zelfs de beste apparaten hebben soms nadelen. Bij de Siemens CM676GBS1 worden enkele gebruikers uitgedaagd door het soms wat veeleisende draaiknop gebruik, waarbij je wat meer moeite moet doen om de juiste tijd of functie in te stellen. Daarentegen is dit vaak slechts een kwestie van wennen en weegt dit klein ongemakje niet op tegen de brede waaier aan functies die de oven te bieden heeft.

Wat het bedieningspaneel betreft, waard waarschijnlijk aanvankelijk een klein studiemoment nodig zijn om alle functies onder de knie te krijgen. Maar zodra je gewend bent aan de logische opzet van het menu, is het instellen van de Siemens CM676GBS1 een fluitje van een cent. Bovendien vertellen gebruikers ons dat de heldere weergave en simpele navigatie van het touchscreen al snel intuïtief aanvoelen.

Een andere kleinigheden die enkele gebruikers melden is het feit dat de oven weliswaar snel voorverwarmt, maar dat de afkoel fase gepaard kan gaan met een geluid dat enige tijd aanhoudt. Desalniettemin is dit een gebruikelijk kenmerk bij veel moderne ovens en heeft het geen invloed op de efficiëntie van het apparaat.

De verscheidene kookniveaus in de oven stellen gebruikers in staat om meerdere gerechten tegelijk te bereiden, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid. Daarnaast zorgt de magnetronfunctie ervoor dat je snel eten kan opwarmen of ontdooien, waardoor de Siemens CM676GBS1 zowel een oven als een magnetron vervangt.

Al met al biedt de Siemens CM676GBS1 door zijn doordachte ontwerp en geavanceerde technologie een hoge mate van gebruiksgemak en behaaglijke bediening. Ondanks dat de magnetronfunctie soms wat verborgen zit in de menustructuur en het draaien aan de knop soms tijdrovend kan zijn, blijven de voordelen overheersen. Met deze combi oven kun je dus zonder zorgen en met een beetje oefening de heerlijkste gerechten op tafel toveren.

Bak- en grillresultaten van topklasse

Siemens cm676gbs1 oven 3ovynxo72v4

De Siemens CM676GBS1 oven biedt bak- en grillresultaten die zelfs de meest kritische thuiskok tevreden zullen stellen. Met deze oven in huis wordt thuis koken een feest, waarbij elk gerecht geslaagd uit de oven komt. Vlees grillen wordt een pure verwennerij, taarten bakken een zekerheid van succes en zelfs de meest delicate bladerdeeghapjes komen perfect krokant uit de oven.

Belangrijke kwaliteiten van de Siemens CM676GBS1 oven:

 • Gebruiksvriendelijk: De verschillende functies van deze oven zijn eenvoudig te bedienen. Via het duidelijke keuzemenu is het slechts een kwestie van instellen en bakken maar.

 • Consistentie: De oven biedt een gelijkmatige verdeling van warmte, zodat gerechten aan alle kanten perfect worden bereid.

 • Snelheid: Met varioSpeed combineert u oven- en magnetronfunctie voor een sneller resultaat. Bovendien is de oven snel voorverwarmd.

Wel kan het draaiknop-systeem voor sommige gebruikers wat omslachtig zijn, vooral als je de gewenste bereidingstijd wilt instellen. Soms moet er flink gedraaid worden, wat als een klein minpuntje wordt ervaren. Desondanks raakt men snel vertrouwd met de bediening, en zijn de bakresultaten consistent van hoge kwaliteit.

Naast bakken en braden, ontpopt deze oven zich ook als een prima magnetron. De overstap van conventioneel ovengebruik naar de magnetronfunctie is weliswaar wat omslachtig, omdat de menu’s moeten worden doorlopen, maar dit levert tegelijkertijd een meer bewuste kookervaring op. U dient immers bewust te kiezen voor de juiste functie, hetgeen overkoken of ondergaren voorkomt.

Een ander puntje van kritiek is dat het soms noodzakelijk is om tussen bakplaat en rooster te wisselen bij het gebruik van de magnetronfunctie. Dit is geen groot probleem, maar het onderstreept wel dat multifunctionaliteit soms een compromis vereist op het vlak van gemak.

De vele geautomatiseerde programma’s en de pyrolysefunctie voor het eenvoudig schoonmaken van de oven zijn echter enorme pluspunten. Terwijl de automatische programma’s u begeleiden naar perfectie, doet de pyrolysefunctie het vuile werk nadat u heeft genoten van uw culinaire creaties. De oven zelf onderhouden is met deze functie een fluitje van een cent.

Wat betreft de bak- en grillresultaten, laat de Siemens CM676GBS1 werkelijk niets te wensen over. Elk gerecht, of het nu om een groot stuk vlees of een delicate taart gaat, wordt met precisie gegaard. De efficiënte hitteverdeling en het gemak waarmee bereidingstemperaturen en -functies ingesteld kunnen worden maken deze oven tot een vertrouwde partner in de keuken.

Om de oven in alle eerlijkheid te beoordelen, moet ook de prijs worden meegenomen. De Siemens CM676GBS1 is zeker geen goedkope optie, maar gezien de prestaties en functionaliteiten is deze prijs te rechtvaardigen. Bovendien wordt de oven geleverd met alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen gaan.

Je moet echter wel rekening houden met ruimte tussen de verschillende roosters, die voor sommigen als beperkend ervaren kan worden. Toch, eens gewend aan de rijke veelzijdigheid en het gemak van de Siemens CM676GBS1, zullen vele gebruikers deze punten als slechts kleine ongemakken zien in het licht van de algehele positieve ervaring.

Design en geluidsniveau

Siemens cm676gbs1 oven 7vvpr08gwpa

De Siemens CM676GBS1 valt meteen op door zijn strakke design en moderne uitstraling. Bij binnenkomst in de keuken is het eerder een blikvanger dan een gebruiksvoorwerp. Met zijn zwarte kleur en horizontaal openende deur past deze inbouwoven naadloos in zowel een moderne als klassieke keukenomgeving. Dat de oven onderdeel is van het meubilair in plaats van een losstaand apparaat, geeft een georganiseerde en stijlvolle indruk.

Design en geluidsniveau

Op het gebied van geluidsniveau presteert de Siemens CM676GBS1 buitengewoon stil. Zelfs wanneer de oven hard aan het werk is, valt het geluid nauwelijks op tussen de keukengeluiden door. De fluisterzachte werking draagt eraan bij dat je jouw culinaire activiteiten zonder verstoring kunt voortzetten. Ook tijdens het afkoelen houdt de oven zijn lage geluidsniveau vast, wat bijdraagt aan een prettige keukenervaring.

Hoewel het design voornamelijk lof oogst, zouden enkele gebruikers misschien meer aandacht willen voor de afwerking aan de onderzijde. Het ontbreken van een afwerkstrip zorgt ervoor dat je de steunpoten van de oven kunt zien, wat bij sommigen als minder esthetisch kan worden ervaren.

Toch zijn er ook praktische designkeuzes gemaakt die het vermelden waard zijn, zoals:

 • Zacht sluitende deur: deze sluit met een zachte demping, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling.

 • Glazen binnendeur: deze is geheel glad en daardoor makkelijk schoon te maken.

 • Intuïtief display: duidelijk af te lezen en makkelijk te bedienen.

Echter, de bediening van de draaiknop kan soms wat onhandig zijn. Het instellen van langere tijden vereist behoorlijk wat draaien. Dit is een klein minpuntje op een verder gebruikersvriendelijk apparaat. Ook het inschuiven van roosters of bakplaten kan gepaard gaan met een krassend geluid, iets wat je liever niet zou hebben bij een oven in deze prijsklasse. Dat gezegd hebbende, wegen deze punten niet op tegen de vele pluspunten.

Het apparaat heeft zijn geluidsarm functioneren mede te danken aan de hoogwaardige isolatie, die tevens zorgt dat de buitenkant van de oven opvallend koel blijft. Utieraard is dit een essentiële veiligheidsfactor, vooral in huishoudens met nieuwsgierige kinderhandjes.

De Siemens CM676GBS1 laat dus zien dat een oven meer kan zijn dan slechts een keukenhulpje; het is een element dat stijl en functionaliteit combineert. En hoewel er ruimte is voor wat verbeteringen, blijft het een apparaat waarvan de voordelen ruimschoots opwegen tegen de weinige nadelen. Met zijn veelzijdigheid in functies en voorgeprogrammeerde instellingen zou de oven tot een onmisbare assistent in jouw culinaire creatieproces moeten behoren.

Installatie en onderhoud

Siemens cm676gbs1 oven 7vvpm8jqxq1

De Siemens CM676GBS1 oven zet een nieuwe standaard in de wereld van keukenapparatuur door gebruiksgemak en veelzijdigheid te combineren. Toch is het bij aankoop van dergelijke apparaten de installatie en het onderhoud die een grote rol spelen in de uiteindelijke tevredenheid. En hier stelt deze combi oven zeker niet teleur.

De installatie is, zoals verwacht mag worden van een inbouwapparaat van Siemens, relatief eenvoudig. Met een inbouwdiepte van precies 55 cm past hij mooi in de beschikbare nis. Ook de compatibiliteit met IKEA keukens is een uitkomst voor velen. Wel moet je even opletten dat de stroomvoorziening goed is geregeld en dat er geen obstakels zoals een te dichtbij geplaatst stopcontact in de weg zitten.

De centrale draaiknop en het touchscreen maken het instellen van de oven een fluitje van een cent, alhoewel sommige gebruikers aangeven dat het soms wat veel draaien vraagt om bepaalde tijden in te stellen. Dat is een kleine onhandigheid die met een beetje geduld snel went.

Wat betreft het onderhoud van de oven, daar scoort de Siemens CM676GBS1 punten op het zelfreinigende pyrolyse systeem. Hoewel de hoogte van de temperaturen bij deze functie enige oplettendheid vergt met betrekking tot omliggende keukenkastjes, transformeert het vuil zich tot as die makkelijk weg te vegen is. Deze functie kan een beetje stinken en lawaai maken, maar dat is een bekend verhaal bij dit type reiniging en weegt niet op tegen het gemak.

Hieronder een kort overzicht van de plus- en minpunten van de installatie en onderhoud van deze Siemens oven:

Installatie:

 • Eenvoudig in te bouwen

 • Geschikt voor standaard keukennissen en IKEA keukens

 • Aandacht nodig voor positie stopcontacten

Onderhoud:

 • Pyrolyse reinigingsfunctie

 • Onderhoudsvriendelijk door binnenwanden van emaille

 • Verhoogde temperaturen vereisen waakzaamheid bij omliggende keukenkastjes

Na een beetje gewenning aan de bediening kan er werkelijk niets misgaan met het inregelen van deze oven. Hij warmt snel op, blijft aan de buitenkant koel en blijkt uitermate still. Af en toe kan het wel zijn dat de koelventilatie gedurende langere tijd na gebruik actief blijft, wat als een minder prettig geluid ervaren kan worden door sommigen.

De Siemens CM676GBS1 doet wat hij moet doen zonder al te veel poespas. Zijn veelzijdigheid en overeenvoudige handleiding maken hem tot een favoriet in vele huishoudens. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen is af en toe de as wegvegen en genieten van de kookresultaten die zonder meer consistent te noemen zijn.

Als we alles op een rijtje zetten, blijkt dat de Siemens CM676GBS1 een waardevolle upgrade van je keuken kan zijn. Praktische installatie, aantrekkelijke onderhoudsopties en een gebruiksvriendelijke ervaring maken dat elk minpunt al snel naar de achtergrond verdwijnt. Samengevat biedt deze oven een geweldige balans tussen gemak, kwaliteit en functionaliteit, waardoor hij een overtuigende keuze is voor iedereen die zonder gedoe heerlijke gerechten wil bereiden.