Mijn ervaring met het Taylor Swoden Darcy 30QUK koffiezetapparaat (2024)

De Taylor Swoden Darcy: een koffiezetter met 950W vermogen, programmeerbare timer en warmhoudfunctie tot 12 kopjes.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

26 december 2023

Inleiding

Taylor swoden koffiezetapparaat filterkoffie 12 koppen met glazen kan zwart/rvs darcy 30quk 1

Het Taylor Swoden Darcy 30QUK Filterkoffiezetapparaat is een stijlvolle en praktische toevoeging voor liefhebbers van een kwalitatief goede kop koffie. Met een capaciteit van 12 koppen en de optie om zowel de sterkte van de koffie als de warmhoudtijd in te stellen, speelt dit apparaat in op de behoefte van de gebruiker voor gepersonaliseerde koffiebereiding. Het zwart met roestvrijstalen ontwerp past in vrijwel elke keuken, terwijl het digitale display de bediening vereenvoudigt.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Gemalen koffie Melkopschuimer Nee
Instelbare maalgraad Nee Aantal kopjes per keer 12
Temperatuur instellingen Nee Kopje verwarmer Nee
Warmhoud functionaliteit Ja Afneembare waterreservoir Nee
Koffie bonen reservoir 0 Bodem met antislip Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Taylor swoden koffiezetapparaat  filterkoffie  12 koppen  met glazen kan zwart/rvs  darcy 30quk 17 Taylor swoden koffiezetapparaat  filterkoffie  12 koppen  met glazen kan zwart/rvs  darcy 30quk 33 Taylor swoden koffiezetapparaat  filterkoffie  12 koppen  met glazen kan zwart/rvs  darcy 30quk 19 Taylor swoden koffiezetapparaat  filterkoffie  12 koppen  met glazen kan zwart/rvs  darcy 30quk 2

Prijzen

Ontwerp en bouwkwaliteit

Taylor swoden koffiezetapparaat filterkoffie 12 koppen met glazen kan zwart/rvs darcy 30quk 2

Met zijn moderne design en stevige bouw belooft het Taylor Swoden Darcy 30QUK Filterkoffiezetapparaat een stijlvolle en duurzame aanwinst te zijn voor iedere keuken. De combinatie van zwart met roestvrijstaal (RVS) geeft het apparaat een professionele uitstraling, terwijl het tegelijkertijd compact genoeg blijft om niet te veel ruimte in te nemen op het aanrecht.

Een snelle blik op de belangrijkste designelementen:

 • Stevinge behuizing: De mix van RVS en kunststof zorgt voor een robuuste constructie.

 • Klassiek kleurenschema: Zwart met RVS past in veel keukeninterieurs.

 • Compacte afmetingen: Met afmetingen van 26,20 cm (lengte) bij 18,30 cm (breedte) neemt het apparaat beperkte ruimte in.

Hoewel de vormgeving in het eerste oogopslag veelbelovend is, komt met elk apparaat een set aan nadelen. Zo ervaren sommige gebruikers het vullen van de waterkan als een delicate taak, waarbij er attentie vereist is om geen water te morsen. Anderzijds kan gezegd worden dat dit kleine oplettendheid een kwestie van gewenning is.

Een aantal gebruikers hebben opgemerkt dat de klep, die toegang geeft tot het filter, wat stijf aanvoelt bij het openen. Toch is de verwachting dat dit na meerdere keren in gebruik nemen soepeler zal gaan. Duurzaamheid toont zich immers vaak in een iets stevigere constructie bij aanvang.

Het apparaat biedt ruimte aan nr. 4 filters, maar wordt ook geleverd met een herbruikbare filter. Hoewel dit een ware toevoeging is voor het milieu, is de praktische kant licht teleurstellend voor sommige gebruikers, die problemen ervaren met het verwijderen van de plastic houder voor de herbruikbare filter. Hier speelt de bouwkwaliteit mogelijk parten, maar het biedt in ieder geval de garantie dat het filter goed op zijn plek blijft zitten tijdens het koffiezetten.

Bij de aspecten die opvallen aan de Taylor Swoden Darcy moet ook de warmte van de koffie niet onbesproken blijven. Gelukkig zijn er slechts sporadische meldingen van koffie die niet warm genoeg zou zijn. Het is een kanttekening die genoemd mag worden, maar gezien de overwegend positieve feedback lijkt het geen algemeen probleem.

Aan de andere kant zijn er ook lofuitingen voor het slimme indicatorlampje dat aangeeft wanneer het apparaat ontkalkt dient te worden – een handige feature die niet altijd standaard is bij koffiezetapparaten in deze prijsklasse.

Echter, bij het lofzwaaien over de robuuste bouw en het aantrekkelijke ontwerp moeten we ook stil staan bij een puntje van kritiek. Het doorlopende rode indicatielampje kan als irritatiepunt ervaren worden, vooral als men gevoelig is voor licht in de keuken. Maar zelfs dat kan gezien worden als een teken van aandacht voor veiligheid – het is altijd duidelijk dat het apparaat aan staat.

Kortom, de Taylor Swoden Darcy 30QUK biedt een solide, mooi en functioneel koffiezetapparaat voor een eerlijke prijs. De bouwkwaliteit weerspiegelt de zorg die aan het ontwerp is besteed, al zijn er enkele kleine pijnpuntjes van ongemak die wellicht met de tijd verbeteren of aan persoonlijke voorkeuren onderhevig zijn. Voor wie van een strak uiterlijk houdt en op zoek is naar een apparaat dat doet wat het belooft, is dit filterkoffiezetapparaat zeker het overwegen waard.

Gebruiksgemak en functies

Taylor swoden koffiezetapparaat filterkoffie 12 koppen met glazen kan zwart/rvs darcy 30quk 3

Wanneer je ’s ochtends opstaat, wil je zonder gedoe een lekkere bak koffie kunnen zetten. Daarin voorziet de Taylor Swoden Darcy 30QUK uitstekend. Dit koffiezetapparaat met een ruime capaciteit van 1,5 liter zet moeiteloos tot 12 koppen koffie, wat het ideaal maakt voor zowel gezinnen als kleine kantoren. Laten we de gebruiksvriendelijkheid en de functies van dit apparaat onder de loep nemen.

Eén van de meest geprezen features is de programmeerfunctie. Je kunt het apparaat zo instellen dat je wakker wordt met de geur van verse koffie. Het lcd-display maakt het instellen daarvan simpel en intuïtief. Je hebt een tijdsvenster van 24 uur; ideaal voor wie zijn of haar dag graag goed gepland start.

Ondanks dat de Taylor Swoden Darcy een modern uiterlijk heeft en beschikt over tal van functies, is het gebruiksgemak niet vergeten. Hier een overzicht:

 • Snelle bereiding: Met 950 watt vermogen heb je snel je koffie klaar.

 • Pause/serve functie: Even snel een kopje pakken tijdens het brouwproces? Geen probleem.

 • Sterkte instelling: Voor liefhebbers van een sterker bakje, verlengt deze functie de zettijd.

Natuurlijk gaat niet altijd alles perfect. Het apparaat onthoudt de ingestelde tijd voor de programmeerbare start niet als de stekker eruit is geweest. Dat kan als nadeel gezien worden, maar eenmaal ingesteld werkt het uitstekend.

Het vullen van de waterkan vraagt enige nauwkeurigheid. Je wil immers geen water knoeien. Maar met een beetje oefening en precisie is dat zo onder de knie. Het antidrup systeem voorkomt gelukkig lekken tijdens het zetten zelf.

De warmhoudfunctie houdt de koffie 40 minuten lang lekker warm, zonder dat het een bittere nasmaak krijgt die vaak gepaard gaat met oververhitting. Mocht de koffie toch afkoelen, dan biedt de mogelijkheid om het apparaat nogmaals aan te zetten een simpele oplossing om de koffie alsnog wat langer warm te houden.

Enige condensvorming onder de klep na het zetten is normaal. Dit is geen defect maar simpelweg het resultaat van stoom die condenseert, en iets waar je snel aan gewend bent.

Het ontkalkingslampje is een handige reminder die je vertelt wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Hoewel het leek alsof de clean functie ietwat krakkemikkig aanvoelde bij eerste gebruik, zal dit vermoedelijk na vaker gebruik soepeler verlopen.

Voor de prijsbewuste koffiedrinker biedt de Taylor Swoden Darcy 30QUK een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat mag dan misschien niet alle geavanceerde toeters en bellen hebben van de nog duurdere machines, het biedt wel degelijkheid en betrouwbaarheid, twee eigenschappen die van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven.

Tot slot blijkt het design niet alleen aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het is een compact toestel dat niet veel plek inneemt op het aanrecht. Handig en knap vormgegeven: de Taylor Swoden Darcy past naadloos in de ochtendroutine van koffieliefhebbers. En ja, er zijn wat kanttekeningen, maar die vallen in het niet bij het gemak en de bevredigende koffiebeleving die dit apparaat biedt. Zet hem aan en voor je het weet geniet je van een hete, vers gezette kop koffie. Precies wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen.

Smaakervaring en temperatuur

Taylor swoden koffiezetapparaat filterkoffie 12 koppen met glazen kan zwart/rvs darcy 30quk 4

Als fervente koffiedrinker ben ik altijd op zoek naar dat perfecte bakkie troost. Het Taylor Swoden Darcy koffiezetapparaat heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn dagelijkse koffieritueel. Laten we eerlijk zijn, de smaakervaring en temperatuur van de koffie zijn toch de meest cruciale aspecten van een koffiezetapparaat.

Het eerste wat opvalt, is dat de Taylor Swoden Darcy:

 • Consistente smaak levert bij elke zetbeurt.

 • Goede temperatuur bereikt, zonder het punt te passeren waarop de koffie bitter wordt.

 • Een sterke functie heeft om de koffie naar wens nog intenser te maken.

Natuurlijk is smaak subjectief, maar dit apparaat weet keer op keer een heerlijke kop koffie te produceren. Of ik nu een lichte ochtendkoffie wil of een krachtigere bak om de middag door te komen, met een druk op de knop past de Taylor Swoden Darcy de sterkte aan. Dit is vooral handig wanneer je verschillende voorkeuren hebt in huis.

De temperatuur van de koffie is ook een groot pluspunt. Direct na het zetten is de koffie heet genoeg om de smaak goed vrij te geven, maar niet te heet om direct te drinken. Bovendien blijft de koffie lang genoeg warm op de plaat, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Hierdoor kun je even je mail checken of je klaarmaken voor werk en daarna nog genieten van een goede kop koffie.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen. Bij het vullen van het waterreservoir moet ik voorzichtig te werk gaan om morsen te voorkomen. Daarnaast waren er opmerkingen over het niet goed passen van de koffiefilters. Na wat experimenteren met verschillende maten, lijken de nummer 4 filters een prima oplossing.

Ik waardeer de indicatie voor ontkalken zeer. Niet eerder zag ik een dergelijke functie op koffiezetapparaten in deze prijsklasse. Dit draagt bij aan de levensduur van het apparaat en uiteindelijk aan consistent goede koffie. Echter, het instellen van de timer kan vervelend zijn omdat bij het wegvallen van de stroomspanning, de tijd opnieuw ingesteld moet worden. Desondanks is dit slechts een klein ongemak in vergelijking met de voordelen.

Wat betreft de pauze- en serveerfunctie, deze is geweldig voor als je niet kunt wachten op je eerste kop. Even snel tussendoor inschenken is mogelijk zonder knoeiboel, waardoor je je niet hoeft te haasten of te wachten tot de hele kan klaar is.

Over het algemeen tilt de Taylor Swoden Darcy mijn koffiemomenten naar een hoger niveau. Warme, goed smakende koffie zonder al te veel gedoe is wat ik zocht en gevonden heb. Het is een degelijk koffiezetapparaat voor een redelijke prijs, ondanks dat het wat aandacht vraagt bij het gebruik van filters en de waterkan. Het levert dag in dag uit wat beloofd wordt – en dat is uiteindelijk wat telt voor een koffiezetapparaat.

Reiniging en onderhoud

Taylor swoden koffiezetapparaat filterkoffie 12 koppen met glazen kan zwart/rvs darcy 30quk rovx8a5lyx0y

Een goede kop koffie staat of valt met het onderhoud van je koffiezetapparaat. Het Taylor Swoden Darcy model biedt naast zijn strakke ontwerp en handige functies ook gebruiksvriendelijk onderhoud. Ideaal voor wie niet teveel tijd wil besteden aan poetsen maar wel optimaal wil genieten van zijn bakkie.

Laten we het hebben over de zelfreinigende functie, een absolute plus. Dit slimme dingetje neemt je heel wat werk uit handen. Met een simpele druk op de ‘clean’ knop begint het proces en even later is je machine weer fris. Je ziet aan het knipperende lampje wanneer het tijd is voor een ontkalkbeurt. Handig, want kalk is een sluipmoordenaar voor elke koffiezetapparaat.

Onderhoudstips voor het Taylor Swoden koffiezetapparaat:

 • Gebruik de zelfreinigende functie bij het indicatielampje.

 • Reinig de koffiekan en uitneembare filtermandhouder regelmatig, deze zijn gelukkig vaatwasserbestendig.

 • Ontkalk het apparaat met de aanbevolen witte azijn en water oplossing voor een lange levensduur.

Natuurlijk zijn er ook een paar punten van aandacht. Sommigen merken op dat het apparaat na verloop van tijd problemen kan krijgen, zoals een lampje dat niet meer brandt of een kan die lastiger te plaatsen is. Mijn advies is om alles voorzichtig te behandelen en op tijd ontkalkingssignalen serieus te nemen.

Een ander puntje is dat de tijdinstelling niet onthouden wordt als de stroom eraf is geweest. Nu is dat in de praktijk vaak geen groot probleem, omdat we in deze moderne tijd toch wel gewend zijn aan ‘save functies’ voor als de stroom even wegvalt.

Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel apparaat is perfect. Al deze kleine minpuntjes wegen echter niet op tegen het gemak en de heerlijke koffie die het apparaat je biedt. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding van de Taylor Swoden Darcy uitermate sterk.

Wat misschien het belangrijkste is: de koffie blijft lekker, ook na langer gebruik. Dit is te danken aan het goede onderhoud dat je aan dit apparaat kunt plegen. Die zelfreiniging en gemakkelijk te volgen instructies voor het ontkalken maken het leven zoveel eenvoudiger.

Kortom, zorg goed voor je Taylor Swoden, en hij zorgt goed voor jouw koffiemomenten. Met een beetje liefde en aandacht doet dit apparaat wat het moet doen, en krijg je keer op keer die heerlijke kop koffie waar je zo naar uitkijkt. Dat beetje extra onderhoud is het meer dan waard.