Mijn espresso ervaring met de Philips L’OR Barista Sublime Koffiecupmachine (2024)

Mijn indruk van de Philips L’OR koffiecupmachine: gebruiksvriendelijkheid, brede capsulecompatibiliteit, 19 bar druk en snelle opwarming.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

29 oktober 2023

Inleiding

Philips lor barista sublime lm9012/00 koffiecupmachine satijnwit 1

De Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 - Satijnwit is een geavanceerde koffiecupmachine die de nieuwste technologie combineert met stijlvol design. Met geïntegreerde Smart Dual Capsule Recognition technologie biedt dit apparaat de mogelijkheid om een breed assortiment aan koffiecups te gebruiken en zo de perfecte koffiebeleving thuis te brengen. De machine is vormgegeven in een satijnwitte afwerking die elegantie toevoegt aan elke keuken.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Cups Melkopschuimer Nee
Type melkopschuimer Geen melkopschuimer Aantal programma’s 3
Geschikt voor koffiesysteem L’Or Verstelbaar water volume Nee
Aantal kopjes per keer 2 Temperatuur instellingen Nee
Kopje verwarmer Nee Serveert heet water Nee

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 1 Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 15 Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 6 Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 7 Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 5 Philips lor barista sublime lm9012/00  koffiecupmachine  satijnwit 4

Prijzen

Ontwerp en gebruiksgemak

Philips lor barista sublime lm9012/00 koffiecupmachine satijnwit 2

Wanneer je de Philips L’OR Barista Sublime koffiecupmachine voor het eerst ziet, valt het strakke en moderne design direct op. De satijnwitte afwerking geeft het apparaat een frisse en stijlvolle uitstraling die in bijna elke keuken naadloos zou moeten passen. Naast het oogstrelende ontwerp, toont de machine ook zijn kracht in gebruiksgemak en functionaliteit.

Laat ik beginnen met een aantal belangrijke aspecten van het ontwerp en de gebruikservaring:

 • Compact - De machine is ruimtebesparend en laat genoeg plek over op het aanrecht voor andere keukenbenodigdheden.

 • Stevige bouwkwaliteit - Zowel de behuizing als de metalen tuit voelen degelijk aan.

 • Intuïtieve bediening - Drie duidelijk gemarkeerde knoppen voor verschillende koffiegroottes maken de bediening kinderspel.

 • Automatische opstart - Geen aan/uit knop nodig; de machine warmt automatisch op zodra je jouw koffiekeuze maakt.

De afneembare lekbak en het waterreservoir met een inhoud van 0,8 liter dragen bij aan de makkelijke hantering en onderhoud, terwijl de vaatwasmachinebestendige onderdelen het schoonmaken vergemakkelijken. Het waterreservoir is eenvoudig te verwijderen en te vullen, wat bijdraagt aan het algehele gebruiksgemak.

Qua handigheid heeft de exclusieve XXL capsule veel te bieden. Met één druk op de knop zet je twee kopjes koffie tegelijkertijd of één extra grote kop. Dit is echt een functie die uitnodigt tot experimenteren en de koffie-ervaring net dat beetje extra geeft, ideaal voor als je visite hebt of van een grote mok koffie houdt.

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten te noemen. Zo is het jammer dat bepaalde grotere mokken niet passen zonder de lekbak te verwijderen. Dit kan een beetje onhandig zijn, maar is in de meeste gevallen slechts een klein compromis voor de voordelen die deze machine biedt, zoals de mogelijkheid om twee kopjes tegelijkertijd te zetten.

Een andere uitdaging kan zijn dat het ontkalkingsproces wellicht niet zo intuïtief is als men zou hopen. Het is echter maar een kwestie van de handleiding erbij pakken om dit te doorgronden. Hierover gesproken, het is wel belangrijk om enkel aluminium capsules te gebruiken, want het gebruik van plastic varianten kan schade aan de machine veroorzaken. Dit wordt duidelijk aangegeven, maar het is iets om in je achterhoofd te houden bij de aankoop van capsules.

De Philips L’OR Barista Sublime past met zijn elegante design mooi in de hedendaagse keuken en de functionaliteiten maken het tot een gebruiksvriendelijke ervaring voor iedere koffieliefhebber. Kleinere nadelen zoals de maat van bepaalde onderdelen zijn er wel, maar deze worden al snel overschaduwd door de voordelen van deze veelzijdige koffiecupmachine. Met een garantie van 2 jaar kun je bovendien met een gerust hart genieten van je dagelijkse kopje koffie. Kortom, een aanschaf die voor velen een mooie aanvulling op hun keuken zal zijn.

Koffievariatie en capsule herkenning

Philips lor barista sublime lm9012/00 koffiecupmachine satijnwit 3

Als liefhebber van een goede kop koffie biedt de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 - Satijnwit mij als consument precies wat ik nodig heb: keuzevrijheid en gemak. Met het slimme systeem dat zelfs twee espresso’s tegelijk kan zetten, biedt dit apparaat een perfecte balans tussen snelheid en kwaliteit.

Allereerst is de capsuleherkenning een handige functie die het zetten van diverse koffievariaties kinderspel maakt. Of ik nu een enkele espresso of een dubbele wil, de machine past automatisch de instellingen aan op basis van de capsulegrootte:

 • Enkele espresso met L’OR Espresso aluminium capsules

 • Dubbele espresso of twee kopjes koffie met de L’OR Barista XXL capsules

Ondanks deze veelzijdigheid merkte ik ook op dat de XXL capsules nog niet zo breed verkrijgbaar zijn als de standaardformaat capsules. Gelukkig is de verkrijgbaarheid van de verschillende capsulemerken en smaken echter vooruitstrevend, waardoor de verwachting is dat ook de XXL variant snel meer terrein zal winnen.

Een ander aantrekkelijk punt van deze koffiecupmachine is de eenvoud van bediening. Een kop koffie is met één druk op de knop gezet, wat mede komt door de automatische opwarmfunctie. Hierdoor hoef ik niet ongeduldig te wachten tot het apparaat op temperatuur is; de machine is zo goed als direct klaar voor gebruik.

Toch zijn er een paar kleine punten die wat aandacht vereisen. Voor diegenen die de voorkeur geven aan extra grote koffiekoppen kan het een klein ongemak zijn dat het lekbakje verwijderd moet worden om ruimte te maken. Ook het advies om uitsluitend aluminium capsules te gebruiken, beperkt de keuzevrijheid, maar de brede compatibiliteit met verschillende merken maakt dat grotendeels weer goed.

Hoewel niet elk koffiezetapparaat perfectie kan bereiken, heeft de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 - Satijnwit een solide poging gedaan. De kleine ongemakken worden vaak overschaduwd door de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de gezette koffie. Het is dan ook een geschikt apparaat voor degenen die niet al te veel tijd kwijt willen zijn aan het zetten van hun dagelijkse koffie, zonder in te leveren op smaak en variëteit. En uiteindelijk is dat wat telt voor de gemiddelde koffieliefhebber.

Smaakbeleving en kwaliteit

Philips lor barista sublime lm9012/00 koffiecupmachine satijnwit 4

Ervaar de ultieme smaak van een barista-waardige koffie met de Philips L’OR Barista Sublime koffiecupmachine. Deze koffiemachine heeft de koffiegemeenschap verrast met zijn vermogen om consistent goede espresso’s te produceren met een weelderig aroma en een smaak die verwachtingen overstijgt. Speciaal voor degenen die niet kunnen wachten op hun ochtendkick of die middagboost, staat dit apparaat garant voor een snelle en eersteklas koffie-ervaring.

Belangrijke aspecten van het smaakprofiel van deze machine zijn onder meer:

 • Intense en rijke espresso’s: dankzij de 19 bar druk bent u verzekerd van een koffie met een volle body.

 • Snelheid: met een opwarmtijd die nauwelijks wachttijd vereist, zet je zo een kopje na het ander.

 • Hete koffie: De koffie wordt op de ideale drinktemperatuur geserveerd, zodat u meteen kunt genieten.

Desalniettemin moet opgemerkt worden dat, net als bij veel apparaten, het eerste kopje soms niet zo warm is als de daaropvolgende. Een kleine truc zoals eerst een ‘loos’ kopje laten doorlopen kan dit verhelpen en zorgt voor die perfect verwarmde kop koffie die men verwacht.

De L’OR Barista Sublime schittert met een variatie aan smaken die beschikbaar zijn door de brede compatibiliteit met diverse cupmerken. Of het nu de rijke smaken van L’OR zelf zijn of de budgetvriendelijke cups van Lidl of Aldi, dit apparaat is een ware kameleon als het aankomt op merkvoorkeuren.

Het is echter belangrijk op te merken dat voor de beste ervaring aluminium cups de voorkeur verdienen. Dit wordt nader benadrukt door het gebruik van plastic cups, die mogelijk niet de optimale resultaten bieden en tot schade kunnen leiden. Wees dus kritisch bij de keuze van je cups om de maximale potentieel van smaak en duurzaamheid van het apparaat te waarborgen.

Een andere overweging is de beschikbaarheid van de XXL capsules. Deze grotere capsules, die een dubbele espresso of twee kopjes leveren, zijn een fantastische toevoeging, maar kunnen een beperkt assortiment en verkrijgbaarheid hebben. Echter, zoals bij de meeste nieuwe producten, kan met de groeiende populariteit een breder assortiment verwacht worden wat dit minpunt uitdooft.

De Philips L’OR Barista Sublime houdt zich standvastig als het gaat om de kwaliteit van de koffie; de smaak is onmiskenbaar goed, en liefhebbers van een sterke kop espresso worden niet teleurgesteld. De stevige crèmelaag die veel Nederlanders waarderen in een goede espresso wordt moeiteloos geproduceerd, wat bijdraagt aan de volledige koffiebeleving.

Wat ook imponerend is, is de mogelijkheid om met deze machine een dubbele hoeveelheid uit één capsule te halen. Dit betekent dat, zelfs als u eens wat anders wilt dan een standaard kop, u niet beperkt bent in uw mogelijkheden.

Samengevat biedt de Philips L’OR Barista Sublime een betrouwbare en aangename koffiebeleving, met een weloverwogen ontwerp dat aan de meeste behoeften en voorkeuren kan voldoen. Hoewel er ruimte is voor verbetering, zoals bij elk product, wegen de positieve punten zeker op tegen de mindere kanten. Het is een apparaat dat aantoonbaar een verrijking kan zijn voor elke koffieliefhebber.

Compatibiliteit en innovatie

Philips lor barista sublime lm9012/00 koffiecupmachine satijnwit 5

De Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 koffiecupmachine zet een stap voorwaarts in de wereld van de espressoapparaten met zijn opvallende compatibiliteit en innovatieve functies. Eén van de grootste voordelen van deze machine is de mogelijkheid om een divers scala aan koffiecups te gebruiken, waardoor liefhebbers van koffie niet beperkt zijn tot één merk of soort. Hierdoor is er een wereld van smaken en sterktes beschikbaar voor iedere gebruiker.

Laten we een duidelijk overzicht geven van wat dit apparaat aan compatibiliteit te bieden heeft:

 • Geschikt voor L’OR Espresso, L’OR Barista en Douwe Egberts.

 • Accepteert eveneens illy®, Nespresso® (uitgezonderd Nespresso® Vertuo) en Starbucks capsules.

 • Compatibel met de meeste andere merkloze capsules, zoals van Lidl en Aldi.

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de Smart Dual Capsule Recognition technologie die slim genoeg is om de grootte van de capsule automatisch te herkennen en de optimale koffie-instelling te kiezen. Dit is een kenmerk waar niet alleen het gemak, maar ook de veelzijdigheid van de Philips L’OR Barista LM9012/00 door wordt vergroot.

Echter, het is belangrijk om op te merken dat plastic cups uit den boze zijn; deze kunnen het apparaat beschadigen. Hierdoor worden gebruikers lichtelijk beperkt tot de keuze voor aluminium cups. Hoewel dit voor sommigen een minpunt kan zijn, garandeert het tegelijkertijd een consistente kwaliteit en veilige werking van het apparaat.

Op het gebied van innovatie is het vermogen om twee kopjes tegelijk te zetten met de XXL capsules zeker noemenswaardig. Dit kan gezien worden als een spelwisselaar voor huishoudens met meerdere koffiedrinkers of voor gastheren en vrouwen die snel meerder gasten willen bedienen. Daarnaast is de snelheid waarmee het apparaat opwarmt en koffie zet opmerkelijk; de gebruiker hoeft nauwelijks te wachten op hun caffeïnefix.

Een puntje van kritiek kan mogelijk zijn dat het apparaat niet automatisch de soort koffie detecteert die wordt gezet; je moet nog steeds handmatig een keuze maken tussen diverse opties op het apparaat. Ook is het assortiment van de grote XXL capsules nog relatief beperkt, hoewel dit in de toekomst kan veranderen naarmate het aanbod groeit.

Een klein nadeel voor de echte ijskoffieliefhebbers is dat grotere glazen niet passen zonder de lekbak te verwijderen, wat toch een kleine hindernis kan vormen.

Concluderend, de Philips L’OR Barista Sublime LM9012/00 is een slimme keuze voor degenen die thuis een barista-waardige koffie-ervaring willen creëren. De compatibiliteit met een grote verscheidenheid aan cups en het gemak van het kunnen zetten van twee koppen tegelijk zijn onmiskenbare hoogtepunten. Weliswaar zijn er kleine verbeterpunten, maar deze worden gemakkelijk overschaduwd door de innovatie en het algehele gebruiksgemak van deze koffiecupmachine. Koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een betaalbare, kwalitatief goede machine die een breed scala aan smaken biedt, zullen zeker niet teleurgesteld zijn met deze elegante Philips L’OR Barista Sublime.