Mijn Dolce koffie ervaring: Review van de DeLonghi Mini Me EDG155.BG (2024)

Mijn ervaring met de DeLonghi Mini Me EDG155.BG koffiecupmachine: compact, snel en energiezuinig met automatische waterdosering.
Auteur
Affiliatie
Thomas Visser

Cartesium

Publicatiedatum

1 januari 2024

Inleiding

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 1

De DeLonghi Mini Me EDG155.BG DolceGusto is een moderne koffiemachine van compact formaat die met zijn zwarte en grijze afwerking een stijlvolle aanwinst vormt voor elke keuken. Uitgerust met een krachtige pomp van 15 bar zorgt dit apparaat keer op keer voor heerlijke koffievariaties. De slimme automatische waterdosering maakt het bereiden van drankjes eenvoudig, terwijl de snelle opwarmingstijd ervoor zorgt dat je niet lang hoeft te wachten op je koffie, thee of warme chocolademelk.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Soort koffie Cups Melkopschuimer Nee
Type melkopschuimer Geen melkopschuimer Aantal programma’s 1
Geschikt voor koffiesysteem Dolce Gusto Verstelbaar water volume Ja
Aantal kopjes per keer 1 Temperatuur instellingen Nee
Kopje verwarmer Nee Serveert heet water Ja

Foto’s

Klik op foto’s om ze te vergroten:

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 11 Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 13 Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 6 Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 18 Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 21

Prijzen

Ontwerp en bruikbaarheid

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 2

Met zijn compacte afmetingen van B 16 x D 24 x H 30,5 cm neemt de De’Longhi Mini Me EDG155.BG Dolce Gusto koffiemachine slechts een klein plekje in op het aanrecht, ideaal voor kleinere keukens of als aanvulling in een volgepakte ruimte. Het strakke zwart met grijze design oogt modern en past binnen vrijwel elke keukenstijl. Bovendien maakt de opvallende rode snoer het gemakkelijk om dit apparaat in een oogopslag te herkennen - een leuk esthetisch puntje dat de Mini Me onderscheidt van veel andere apparaten.

Gebruikersgemak staat centraal bij deze koffiecupmachine van De’Longhi. Met een druk op de knop en een simpele beweging van de joystick stel je de automatische waterdosering in, waarna je alleen maar hoeft te wachten tot je bakje troost klaar is. Het waterreservoir is met 0,8 liter voldoende voor meerdere kopjes koffie, en omdat het reservoir afneembaar is, vul je het gemakkelijk bij zonder te knoeien.

Een belangrijk voordeel van de Mini Me is de flexibiliteit in het aanbod van dranken:

 • Geschikt voor zowel warme als koude dranken.

 • Niet enkel voor koffie, maar ook voor thee, ijsthee, chocolademelk en ijskoffie.

 • Meer dan 30 variëteiten aan smaken dankzij de Dolce Gusto cups.

Ondanks de positieve aspecten, zijn er ook enkele nadelen waar je als koper rekening mee moet houden. De machine heeft geen ingebouwd opvangbakje voor gebruikte cups, waardoor je na elk gebruik de lege cup handmatig moet verwijderen. Dit is een klein ongemak in ruil voor het compacte formaat. Bovendien is het apparaat niet geschikt voor Nespresso cups en wordt er aangeraden om enkel de originele Dolce Gusto capsules te gebruiken voor de beste werking en smaakbeleving.

Het apparaat is met zijn 15 bar pompdruk meer dan capabel om een heerlijke koffie met de juiste dikke crèmelaag te bereiden. De druk is vergelijkbaar met professionele machines, wat zorgt voor de optimale extractie van de koffiesmaak. Verder is de Mini Me voorzien van een klasse A energielabel, wat inhoudt dat de machine niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hoewel de De’Longhi Mini Me EDG155.BG geen overdaad aan functies heeft zoals temperatuurinstelling, melkopschuimer of een kopjes verwarmer, heeft het genoeg te bieden voor de gemiddelde koffiedrinker. Het gemak van de automatische stopfunctie, die de machine laat stoppen zodra je kopje gevuld is, en de snelle opwarming binnen 30 seconden, maken het een handig toestel voor dagelijks gebruik.

Is de De’Longhi Mini Me EDG155.BG dan een perfect koffiemachine? Niet helemaal, maar het is een uitstekende keuze voor gebruikers die waarde hechten aan gebruiksgemak, compactheid en een stijlvolle uitstraling. Het biedt de basisfuncties die nodig zijn voor een snel en lekker kopje koffie, zonder te veel poespas. Voor de liefhebbers van een gevarieerd aanbod aan dranken, van espresso’s tot ijskoffie, is dit toestel zeer geschikt. Zo blijft de Dolce Gusto Mini Me een populaire optie voor koffieliefhebbers die zoeken naar een combinatie van stijl, functionaliteit en kwaliteit.

Bereiding van dranken

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 3

Met de DeLonghi Mini Me EDG155.BG Dolce Gusto koffiemachine tovert u snel en eenvoudig een divers palet aan warme en koude dranken op tafel. De kracht van deze machine zit ’m in de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid, waarmee zelfs de grootste koffieleek in een handomdraai lijkt op een getrainde barista.

Laten we eens kijken naar wat deze kleine krachtpatser te bieden heeft:

 • Automatische waterdosering voor eenvoudige bediening.

 • Snel op temperatuur binnen 30 seconden, dus wachten is er nauwelijks bij.

 • Energiezuinig dankzij de automatische uitschakelfunctie na 5 minuten.

 • De mogelijkheid om meer dan alleen koffie te maken: thee, chocolademelk, ijsthee en zelfs ijskoffie.

 • Een overzichtelijk en compact design dat past in elke keuken.

Ondanks dat we hier spreken over een koffiecupmachine zonder melkopschuimer of ingebouwd opvangbakje voor cups, doet dit weinig af aan de grote hoeveelheid aan smaken en drankjes die dit apparaat uit z’n compacte behuizing kan persen. De afneembare watertank van 0,8 liter zorgt ervoor dat zelfs de meest verknochte koffiedrinkers hun hart kunnen ophalen.

Eén van de pluspunten van de Mini Me is de auto-stop functie, waarmee u de controle krijgt over de hoeveelheid koffie per kopje. Dit zorgt ervoor dat u echt een persoonlijke touch aan uw drankjes kunt geven, zonder dat het ingewikkeld wordt. De keuze uit het brede aanbod van NESCAFÉ Dolce Gusto capsules -denk hierbij aan volle espresso’s of romige cappuccino’s- maakt het ervaren van nieuwe smaken een leuke ontdekkingsreis.

Klein pijnpuntje: de machine werkt niet met Nespresso cups en voor de optimale ervaring wordt aangeraden om originele Dolce Gusto capsules te gebruiken. Maar laten we eerlijk zijn, met meer dan 30 verschillende warme en koude dranken, is er meer dan voldoende keuze om die exclusiviteit te rechtvaardigen.

Voor iemand die op zoek is naar een no-nonsense koffiemachine die toch veelzijdigheid biedt, is de DeLonghi Mini Me EDG155.BG een slimme keuze. Snel, eenvoudig en met een genereus assortiment aan drankopties, weet deze machine ongetwijfeld menig koffiehart sneller te laten kloppen. Het gemak waarmee u een perfecte kop koffie zet, kan menig ochtendhumeur als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Het design mag dan wel eenvoudig zijn, de binnenkant van de Mini Me herbergt een knap staaltje technologie waarmee capsules de ideale druk ontvangen, voor dat perfecte drankje elke keer opnieuw. Klein) in formaat, maar groots) in prestaties, slaat deze machine een brug tussen gebruiksvriendelijkheid en diversiteit.

Dus, of u nu behoefte heeft aan een krachtige espresso om de dag mee te starten, of juist een ontspannen kopje thee op de late avond: de DeLonghi Mini Me EDG155.BG staat als een betrouwbare partner aan uw zijde. En ja, hij maakt lawaai tijdens gebruik, maar wat maakt het uit als het eindresultaat zo verdomd lekker is?

Onderhoud en duurzaamheid

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 4

Wanneer je een koffiemachine aanschaft, wil je natuurlijk dat deze lang meegaat. Goed onderhoud is daarbij essentieel. De DeLonghi Mini Me EDG155.BG Dolce Gusto koffiemachine blijkt een makkelijke maat op dit gebied. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten als het gaat om onderhoud en duurzaamheid van deze machine.

Allereerst is het opvallend dat de Mini Me met een afneembaar waterreservoir komt, wat het hervullen en schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. Onderhoud wordt een fluitje van een cent:

 • Regelmatig het waterreservoir schoonmaken? Check. Even losklikken, omspoelen en je bent klaar.

 • De lekbak legen? Ook geen punt. Zonder moeite te verwijderen en te ledigen.

 • Het apparaat zelf? Een vochtige doek eroverheen en het ziet er weer pico bello uit.

Hoewel de machine geen automatische ontkalkingsprogramma heeft, wat een puntje van aandacht kan zijn, is het ontkalken van het apparaat tamelijk rechttoe rechtaan en kun je dit zelf gemakkelijk met de hand doen. De fabrikant raadt aan originele ontkalkingsmiddelen te gebruiken, en dat is wel aan te raden om de levensduur te verlengen.

De duurzaamheid van de DeLonghi Mini Me zit hem ook in de energiezuinige aspecten. Door de auto-off functie die na 5 minuten inschakelt, trek je niet onnodig aan de energievriendelijke draadjes van je rekening. Bovendien is deze koffiemachine snel op temperatuur, binnen 30 seconden. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten en dat de machine efficiënt omgaat met energie.

Ondanks deze positieve punten, is het wel zo dat stijlvol plastic over het algemeen minder robuust is dan bijvoorbeeld metaal. Alhoewel, eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het plastic van de Mini Me stevig aanvoelt en er niet uitziet alsof het snel zal barsten of breken.

Wat betreft de levensduur van de machine, is het afwachten hoe deze zich houdt op de lange termijn. DeLonghi is echter bekend om zijn kwalitatieve huishoudelijke apparaten en dat geeft de koper toch wel een zeker vertrouwen. De fabrieksgarantie is gelukkig een jaar, dus mocht er iets aan de hand zijn, kun je terugvallen op een netjes geregelde service.

Last but not least, het gebruik van originele Dolce Gusto cups wordt aangeraden, en dit kan wellicht als een nadeel gezien worden voor diegenen die graag experimenteren met verschillende merken. Gelukkig biedt het Dolce Gusto-assortiment ruim voldoende variatie om je smaakpapillen constant te verrassen.

De machine lijkt dus een goede balans te hebben tussen eenvoudig te handhaven en stevige duurzaamheid. Wel is het zo dat, ondanks de mooie uitstraling en het milieubewuste gebruik, je zorgvuldig moet omgaan met de machine om er het langste plezier van te hebben. Met praktisch onderhoud en de energiebewuste kenmerken is de DeLonghi Mini Me EDG155.BG Dolce Gusto een solide keuze voor de langere termijn. En zeg nou zelf, wie wil nou niet wakker worden met een verse kop koffie zonder gedoe?

Geluidsniveau tijdens gebruik

Delonghi mini me edg155.bg dolcegusto koffiemachine, zwart, grijs 0,8 l, half automatisch 5

Wanneer je de DeLonghi Mini Me EDG155.BG DolceGusto in werking zet, valt op dat deze compacte krachtpatser zijn taak serieus neemt. Het geluid tijdens het zetten van een kopje koffie of andere warme drank is aanwezig, maar laten we dit eens relativeren. In de ochtendroutine of tijdens een drukke werkdag kan dat geluid haast gezien worden als het klaarstomen van je zintuigen voor de cafeïne boost die komen gaat. Het is de achtergrondmuziek van de opstartende machine, voorbode van dat heerlijke moment van de eerste slok.

Belangrijke punten om te onthouden over het geluidsniveau:

 • Het geluidsniveau is merkbaar, maar niet ongewoon voor een koffiecupmachine.

 • De duur van het geluid is kort, aangezien de machine snel werkt.

 • Het geluid kan gezien worden als een teken dat de machine zijn hoge druk van 15 bar gebruikt voor een perfecte drank.

Het is zeker zo dat wanneer je gewend bent aan fluisterstille apparaten, deze koffiemachine als luid kan worden ervaren. Maar vergeet niet, we hebben het hier over een machine met een pompdruk van 15 bar, nodig om die perfecte espresso te bereiden. Dit soort druk gaat nou eenmaal gepaard met een beetje rumoer.

Het koffiemoment is voor veel mensen een rustpunt op de dag, en ondanks het geluid, levert deze DeLonghi Mini Me daar een prima bijdrage aan. Hij heeft een snelle opwarmingstijd en met de automatische uitschakeling hoeft de machine niet onnodig aan te blijven staan en geluid te maken.

Dan hebben we het nog niet gehad over het gemak van de automatische waterdosering en de mogelijkheid om meer dan alleen koffie te zetten. Van ijsthee tot chocolademelk, deze kleine vriend doet het allemaal. En dat alles zonder dat je veel ruimte kwijt bent in de keuken, dankzij zijn compacte design.

Alles afwegende is het geluidsniveau van de DeLonghi Mini Me meer een bijzaak dan een dealbreaker. Zeker als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt: een heerlijk kopje koffie van je favoriete smaak, keer op keer. Het geluid hoort erbij en zegt eigenlijk alleen maar: “hou vol, de koffie is zo klaar”. En dat maakt alles goed.

Geluid is een deel van het leven en in de meeste huishoudens zal de Mini Me geen overlast veroorzaken. Dus laat je niet afschrikken door een beetje ruis bij het brouwen van dat heerlijke bakje troost. Immers, goed gereedschap mag gehoord worden en in dit geval leidt het naar iets heerlijks. Laat de DeLonghi Mini Me je huiskamer vullen met niet alleen geurige aroma’s maar ook met het eerlijke geluid van een machine die precies doet wat hij moet doen.