Betrouwbare kantoorpartner: Leitz IQ Office P4 papierversnipperaar (2023)

Mijn conclusie: documenten vernietigen is zeer effectief met de Leitz IQ Office P4 papierversnipperaar.
Auteur
Affiliatie
Milan van Dijk

Cartesium

Publicatiedatum

11 december 2023

Inleiding

Leitz iq p4 shredder

Met een uiterst effectief versnipperingssysteem voldoet dit apparaat aan de hoge veiligheidsnormen van DIN P-4 - het versnippert documenten tot kleine microdeeltjes. Het apparaat loopt niet vast en heeft een ruime opvangbak.

Product Specificaties

Eigenschap Waarde Eigenschap Waarde
Veiligheidsniveau (DIN 66399) [DIN P-4 (421 snippers per A4)] Inhoud opvangbak 23 kg
Maximaal geluidsniveau 55 dB Doorvoercapaciteit 15
Continue werking Ja Veiligheidsniveau (DIN 66399) [DIN P-4 (421 snippers per A4)]
Inhoud opvangbak 23 kg Maximaal geluidsniveau 55 dB
Doorvoercapaciteit 15 Continue werking Ja

Prijzen

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid

Leitz iq p4 shredder 0yje11ykrjx3

Bij de aanschaf van een papierversnipperaar voor het kleine kantoor, weegt duurzaamheid zwaar. Goed nieuws: de Leitz IQ Office P4 maakt deze beslissing makkelijk. Het apparaat is gebouwd om lang mee te gaan, met een solide constructie die je niet bij elke versnipperbeurt in de steek laat. Een lange werksessie van 2 uur aaneengesloten versnipperen kan dit beestje aan zonder te mopperen.

Wat de betrouwbaarheid betreft, zit je ook gebakken. Zelfs met nietjes of paperclips versnipper je je documenten zonder gedoe. En mocht je per abuis een stapel te dik in de machine proppen, geen paniek! Met de slimme anti-vastloop technologie voorkomt de IQ Office P4 gênante opstoppingen door simpelweg het teveel aan papier terug te duwen. Dat is pas service!

Laten we eens kijken naar de sterke punten van dit apparaat:

 • 2 uur continue werking voor die lange vernietigsessies.

 • Versnipperen tot 15 vellen tegelijk; praat over efficiëntie.

 • Anti-vastloop functie om frustratie en tijdverlies te voorkomen.

 • Voldoet aan DIN P-4 veiligheidsniveau, dus je hoeft je geen zorgen te maken over gegevensdiefstal.

Natuurlijk, niets is perfect. De machine heeft na zijn indrukwekkende marathon van 2 uur een afkoelperiode van een uur nodig. Maar zeg nou zelf, wie heeft er niet zo nu en dan een pauze nodig? En met zo’n productiviteit krijg je in die eerste twee uur waarschijnlijk meer gedaan dan je had verwacht.

Ook produceert de Leitz IQ Office P4 ongeveer 55 dB aan geluid; dat is te vergelijken met een wasmachine. Niet fluisterstil, maar ook zeker niet het niveau van een rockconcert. In een klein kantoor zou het een rustgevend achtergrondgeluid kunnen zijn, als onderdeel van de dagelijkse kantoorklanken.

Let wel, ondanks de 225 vellen capaciteit van de opvangbak, is het gewicht van de bak zelf met 23 kilo niet direct licht te noemen. Dit kan als minpunt gezien worden, maar het toont ook de robuustheid van het apparaat. Bovendien, met een ‘opvangbak vol’ indicator, weet je altijd wanneer het tijd is om de bak te legen – nog voordat je merkt dat het zwaarder wordt.

Afsluitend, voor wie op zoek is naar een papierversnipperaar die niet bij de eerste de beste papierjam de geest geeft, is de Leitz IQ Office P4 een schot in de roos. Het combineert uithoudingsvermogen en gebruikersvriendelijkheid op een manier die je werk alleen maar kan versoepelen.

Veiligheid en Privacy

Leitz iq p4 shredder 37pqv15q9pr

In een tijdperk waar informatiebeveiliging hoog op de agenda staat, komt de Leitz IQ Office P4 papierversnipperaar als een sterke speler in het veld. Met een veiligheidsniveau van DIN P-4, weet je dat jouw documenten tot onherkenbare snippers worden verwerkt. Voor een klein kantoor dat de balans zoekt tussen effectief vernietigen van gegevens en een betrouwbare machine, biedt dit apparaat precies wat nodig is.

Belangrijke voordelen op een rijtje:

 • Schakelt na 15 minuten automatisch uit, bevorderlijk voor energiebesparing.

 • Beschikt over een anti-vastloopfunctie die problemen met overvoeding voorkomt.

 • Vernietigt tot 15 documenten per keer, zelfs met nietjes en paperclips.

 • Geluidsniveau van 55 dB, vergelijkbaar met een wasmachine, dus relatief stil.

Wat opvalt, is dat de Leitz IQ Office P4 zich niet alleen beperkt tot het versnipperen van papier. Nietjes en paperclips hoeven niet verwijderd te worden, wat een hoop tijd kan besparen gedurende een drukke werkdag. Echter, het gebrek aan wielen kan een minpunt zijn voor sommige gebruikers die geneigd zijn om apparatuur gemakkelijk te verplaatsen. Toch is dit slechts een klein ongemak voor een apparaat dat verder weinig wensen overlaat.

Het uur afkoelen na twee uur doorlopend versnipperen kan voor sommigen als een beperking gezien worden. Toch toont het aan dat de machine zichzelf beschermt tegen oververhitting, wat bijdraagt aan de duurzaamheid op lange termijn. In het kader van veiligheid is dit ook een voordeel: men weet dat wanneer de machine pauzeert, dit wordt gedaan met het oog op veilig doorwerken.

Hoewel de opvangbak een royale hoeveelheid versnipperd materiaal kan bevatten, kan de capaciteit van 23 kg en 225 vellen voor sommige gebruikers aan de kleine kant zijn. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, kan het nodig zijn om de bak regelmatig te legen. Aan de andere kant, dit zorgt voor een continuïteit van opruimen, wat in het drukke kantoorleven een goede gewoonte is.

Het feit dat LED-indicatoren aanwezig zijn om de gebruiker te waarschuwen bij een overbelast of vastgelopen apparaat, is een pluspunt dat de gebruiksvriendelijkheid vergroot. Ook de automatische terugloopfunctie is een slimme toevoeging die gebruikersgemak ten goede komt.

Dit model houdt duidelijk rekening met de AVG/GDPR-norm, wat essentieel is voor ieder bedrijf dat vertrouwelijk omgaat met documenten. De 421 snippers per A4-pagina zijn een waarborg voor de privacy van klanten en medewerkers.

Samenvattend is de Leitz IQ Office P4 een papierversnipperaar die veiligheid en privacy centraal stelt en dit combineert met doordachte functionaliteiten. Het apparaat is niet perfect – maar welke kantoorpartner is dat wel? De geringe nadelen worden ruim overtroffen door de voordelen die dit apparaat biedt aan een ieder die de zorg over vertrouwelijke informatie serieus neemt.

Gebruiksgemak en Functionaliteiten

Leitz iq p4 shredder 3omegv03godm yo99m4w

In het dagelijkse kantoorleven is gebruiksgemak een sleutelwoord. De Leitz IQ Office P4 staat te boek als een makkelijke partner in crime wanneer het aankomt op het vernietigen van documenten. Zonder veel poespas aanvaardt deze machine tot 15 vellen tegelijk, wat best indrukwekkend is voor zijn grootte. Zelfs nietjes en paperclips zijn geen struikelblok, hetgeen gedoe met voorbereiding voorkomt en dus tijd bespaart.

Laten we eens kijken naar een aantal kenmerkende eigenschappen van deze papierversnipperaar:

 • Doorvoercapaciteit: Het apparaat kan tot 15 documenten gelijktijdig aan.

 • Continue werking: Tot 2 uur non-stop vernietigen, ideaal voor een klein kantoor.

 • Anti-vastloop functie: Minder kans op irritante onderbrekingen.

 • Geluidsniveau: Met 55 dB zo luid als een wasmachine, wat aanvaardbaar is.

Een punt waar men wellicht even bij stilstaat is de afkoelperiode na een flinke versnipperingssessie. Na twee uur moet de Leitz IQ Office P4 een klein uurtje ‘op adem komen’. Dit klinkt als een nadeel, maar een uurtje is zo verstreken en biedt een mooi moment voor een koffiepauze of om andere werkzaamheden op te pakken.

Dat de machine uitgerust is met automatische uitschakeling na 15 minuten van inactiviteit, toont aan dat er ook aan energiebesparing is gedacht. Handig voor de bewuste kantoormedewerker en de elektriciteitsrekening.

Het kan niet ongenoemd blijven dat de opvangbak een groot volume van 23 kg aan papierresten aankan. Voor diegene die zijn neus ophaalt voor het regelmatig legen van de bak: hiermee bespaar je toch mooi een hoop loopjes naar de prullenbak.

Het gebruik van dit apparaat is intuïtief. Zonder veel te hoeven nadenken, kan men de vernietiger met geschikte papierstapels voeden. De LED-indicatoren geven een duidelijk signaal als er iets niet pluis is, zoals een volle opvangbak of vastgelopen papier. Ook zonder dat je een techneut bent, is het duidelijk wanneer actie vereist is.

Er zijn geen wielen aan de onderzijde, wat hem niet de meest flexibele compagnon maakt als het op verplaatsen aankomt. Toch is dit voor een klein kantoor met een vaste plek voor de papierversnipperaar een betrekkelijk klein gemis.

De Leitz IQ Office P4 doet wat hij belooft zonder veel gedonder. Zijn werklust en de slimme functies maken hem een waardevolle aanwinst voor de documentveiligheid op kleine kantoren. En alhoewel het design en de capaciteit elders besproken worden, draagt dit ook bij aan het algehele gevoel van een product dat staat voor wat het belooft: een betrouwbare kantoorpartner die ervoor zorgt dat je documenten discreet en doeltreffend verdwijnen.

Ontwerp en Capaciteit

Leitz iq p4 shredder 3vvmwg73lkjq no5k36v

De Leitz IQ Office P4 staat als een rots in de branding in menig klein kantoor. Zijn voorkomen is modern en strak, een witte verschijning die geruisloos opgaat in de kantooromgeving. Het moge duidelijk zijn: dit is geen gewone papierversnipperaar, maar een toestel dat met verve documenten aan reepjes helpt.

Laten we de belangrijkste kenmerken even op een rijtje zetten:

 • Veiligheidsniveau (DIN 66399): [DIN P-4 (421 snippers per A4)]

 • Inhoud opvangbak: 23 kg

 • Maximaal geluidsniveau: 55 dB

 • Doorvoercapaciteit: 15 vellen

 • Continue werking: Ja, tot 2 uur lang

 • Afkoelperiode na gebruik: 60 min

De kracht van dit apparaat zit in zijn uithoudingsvermogen. Met een continue werkingstijd van 2 uur, afgewisseld door een uurtje rust, kan hij een berg werk verzetten. Perfect dus voor die dagelijkse papierberg die weggewerkt moet worden. Tot 15 vellen tegelijk? Geen punt. Nietjes of paperclips nog aanwezig? De IQ Office P4 bromt eroverheen alsof het niets is.

Het spreekt voor zich dat niet alles kan worden versnipperd zonder erbij na te denken. De invoer is met een maximum van 230 mm breed genoeg voor de meeste documenten, maar het blijft opletten om niet per ongeluk te veel te voeren. Mocht dat toch gebeuren, dan redt de anti-vastloop technologie je uit de brand door het papier terug te duwen. Handig, al kan dit voor sommigen misschien wat betuttelend aanvoelen. Voor meer inzichten in geavanceerde anti-vastloopoplossingen kunt u mijn ervaring lezen met de Fellowes papierversnipperaar 6C, een model dat speciaal ontworpen is om dit soort problemen tegen te gaan.

De opvangbak, met een capaciteit voor 225 vellen papier, is groot genoeg om niet na elk klusje geleegd te hoeven worden. Echter, met 23 kg inhoud, kan het legen ervan wel eens een fysiek klusje worden. Dit is iets om in gedachten te houden wanneer het apparaat wordt geleegd door iemand die liever niet tilt.

Een punt wat niet onvermeld mag blijven is het geluidsniveau van 55 dB, vergelijkbaar met een wasmachine. Niet fluisterstil, maar zeker ook niet iets waarbij je de oren moet bedekken. Tijdens drukke kantoortijden zal deze ‘zoem’ waarschijnlijk wegvallen tegen de achtergrondgeluiden.

Het apparaat is niet voorzien van wielen, wat betekent dat verplaatsing een kwestie van tillen wordt. Dit kan een nadeel zijn, vooral als het toestel regelmatig wordt verplaatst. Echter, wanneer het eenmaal een vast plekje heeft gekregen, zal dit in de praktijk weinig uitmaken.

Concluderend kan gesteld worden dat de Leitz IQ Office P4 blinkt uit in zijn taak als behoeder van vertrouwelijke snippers. Zijn ontwerp is niet alleen zakelijk mooi, maar ook op een capaciteitsvlak een ware krachtpatser. Ondanks de kleine aandachtspuntjes, zoals het ontbreken van wieltjes en een stevige opvangbak, is dit een zeer betrouwbare kantoorgenoot die persoonlijke en zakelijke documenten veilig en efficiënt verwerkt. Met de Leitz IQ Office P4 ligt een opgeruimd bureau én een opgeruimd hoofd binnen handbereik.